Saaristovaraus
*** Tourist Info
+358-2-410 6600 if.suaravotsiraas@ofni ma-pe 9-16

image
Jaa

Ryhmäretket: Parainen & saaristo

Saariston rengastie

Image

Suuren suosion saavuttanut Saariston Rengastie vie sinut yli 12 sillan ja 8 lossin tai lautan. Reitin varrelta löydät upeat maisemat, historialliset kirkot ja nähtävyydet, idylliset kylät sekä saariston herkut ja käsityöt. Ota koulutettu saaristo-opas - saat tuoretta tietoa ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita. Matkan varrella tutustutaan esim. seuraaviin nähtävyyksiin: Paraisten kaupunkiin ja Pohjolan suurimpaan  avolouhokseen. Nauvon kylään ja sen pittoreskiin satamaan käsityökojuineen, saaristolaismaatilaan. Houtskarin kotiseutumuseoon. Kustavin savipajan käsityöläiskylään. Keskiaikaiseen saaristokirkkoon. Ohjelmaan voidaan ottaa mukaan myös vierailu viinitilalle tai surrealistiseen taidegalleriaan. Teemme Teille ohjelmaehduksen, johon poimitaan valikoima tutustumiskohteita toiveidenne perusteella. Ohjelma aikataulutetaan lauttojen aikatauluihin sopivaksi ja ruokailut järjestetään sopivaan aikaan hyviksi tuntemissamme ravintoloissa. Mukana retkellämme on saaristo-opas, joka huolehtii, että kaikki sujuu mukavasti. Suosittelemme myös, että käyttäisit rengastien matkaasi kaksi päivää, koska yhdessä päivässä ehtii nähdä vain osan nähtävyyksistä. Kahden päivän matkalla majoitutaan hotellissa tai kodikkaassa majatalossa.

Retken kuvaus: Linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: 20 - 50 hlö tai sopimuksen mukaan.
Kesto: 1 päivä 12 h tai
2pv 10 + 6 h
Ajankohta: 25.5.-27.8.2017
Sisältää: 1pv: lauttamaksut, lounaan, sisäänpääsymaksut, iltapäiväkahvit, oppaan
2pv: lauttamaksut, lounas x 2, illallinen, sisäänpääsymaksut, kahvit x 2, oppaan palvelut molempina päivinä, yöpyminen 2hh, aamiainen
Hinnat: 1 pv alk 48 € / hlö
2 pv alk 145 € / hlö

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Saariston Pikkurengastie 19.5.-3.9.2017

m/s Östern

Retkellä tutustutaan Naantalin vanhaan kaupunkiin, ajetaan Rymättylän kalastuspitäjän kautta ja tehdään tunnin laivamatka Nauvoon. Tutustutaan käsityökojuihin Nauvon satamassa ja muihin Nauvon nähtävyyksiin. Käymme myös historiallisessa kirkossa joko Naantalissa tai Nauvossa. Saariston Pikkurengastien voi kiertää kahteen eri suuntaan. Lisäksi käyntikohteeksi voidaan  valita myös Louhisaaren kartanolinna, joka on marsalkka Mannerheimin syntymäkoti. Retkiohjelman suunnitellaan laivan aikataulun ja toiveidenne mukaan. Mahdollisiin käyntikohteisiin retkellä voidaan lisätä myös on myös uusi silliperinnekeskus Dikseli Rymättylässä.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Myös pienemmälle ryhmälle erillisen tarjouksen mukaisesti.
Ajankohta: 20.5.-4.9.2016
Kesto: n 6,5 h
Hinta: alk 48 € / hlö
Hintaan sisältyy: laivaliput, saaristo-oppaan palvelut, lounas, iltapäiväkahvi ja kahvileipä, sisäänpääsymaksut sekä alv.

Lähetä tästä tarjouspyyntö.

Oletko liikkeellä yksin tai ystävän kanssa, haluaisitko mukaan pikkurengastien retkelle?
Tässä linkki retkiin joille voi tulla mukaan!

Seilin saari - Sielujen saari

Seilin museokirkko

Retki alkaa saariston pääkaupungista Paraisilta. Saaristo-oppaan johdolla tutustumme Suomen suurimpaan kalkkikaivoksen avolouhokseen, jossa kesäisin järjestetään mm. konsertteja ja vanhan keskustan pittoreskeihin puutaloihin. Matka jatkuu Nauvoon, jossa syödään maittava lounas ja jatkamme matkaa meritse Seilin saarelle. Aiemmin spitaalisten ja muiden epätoivottujen karkotuspaikkana toiminut Seili tarjoaa mahdollisuuden tutustua sen mielenkiintoiseen mutta järkyttävään menneisyyteen. Seiliä on kutsuttu saareksi, jolta ei ollut paluuta. Huolimatta synkästä menneisyydestään saaren idylli kukkivine ketoineen ja vanhoine puukirkkoineen on kaunista katseltavaa. Saaren nimi ruotsiksi Själö tarkoittaa sielusaarta. Tutustumme retkellämme myös Nauvon kirkonkylään ja meillä on myös mahdollisuus tutustua Nauvon harmaakivikirkkoon. 

Seiliin voidaan mennä myös Naantalin ja Rymättylän kautta. Ohjelmaan voi tällöin liittää tutustumisen Naantalin Vanhaan kaupunkiin. Esittäkää toivomuksenne, niin teemme teille sopivan retkiohjelman. Kysykää meiltä myös edullista linja-autokuljetusta ryhmällenne.

Retken kuvaus: Virkistysretki linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 6 h merimatkoineen
Ajankohta: touko - elokuu
Sisältää: venekuljetukset, lounaan, sisäänpääsymaksut, saaristo-oppaan palvelut ja kahvit.
Hinta: alk 45- 49 € / hlö

Kysy myös retkeä venekuljetuksella Turusta Seiliin!

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Saariston herkut -reitti

Herkkuja

Saariston herkut, tuoreet vihannekset, peruna ja kala, hedelmät, marjat sekä ihanat leivonnaiset muodostavat perustan makuhermoja hivelevälle ruokaretkelle saaristoon. Hyvän ruoan ja reseptien alkuperä valottuu asiantuntevan oppaan avulla. Ruokahalu kasvaa raikkaassa meri-ilmassa. Tule mukaan ja tutustu Turunmaan saariston ruokakulttuuriin. Matka alkaa vierailulla tunnetussa kahvila-leipoomossa Naantalin Aurinkoinen Naantalissa. Osta mukaan herkullisia leivoiksia, kahvileipiä ja ruokaleipiä. Opas kertoo meille historian Naantalin kuuluisista piparkakuista. Matka jatkuu Rymättylään jossa nautitaan herkullisesta saaristolounaasta tunnelmallisessa Ravintola Pohjankulmassa, joka sijaitsee entisessä koulurakennuksessa. Täältä voimme myös ostaa kotiin talon saaristolimppua. Lähdemme eteenpäin yhteysaluksella Nauvoon. Nauvon vierasvenesatamassa voimme ostaa m.m. savukalaa, vihanneksia ja saaristolimppua. Kotimatkalla Turkuun pysähdytään iltapäiväkahville ja Ruunebergin tortulle Paraisten Fredrikan tuvassa. Johan Ludvig Runebergin vaimo, Fredrika Tengström, asui täällä nuorena. Vieraille myös Axon leipomossa sekä Tammiluodon viinitilalla.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Ohjelman kesto: 9t
Retken hinta: alk 45 € / hlö
Hintaan sisältyy: lounaan, iltapäiväkahvin, laivaliput, oppaan palvelut ja alv:n. Linja-auton vuokra ei sisälly.

Lähetä tästä tarjouspyyntö.

Makumatka maatiloille 

Lampaita

Turun saariston kasvukausi on eteläisen sijaintinsa ja meren läheisyyden takia Suomen pisimpiä. Saaristosta löytyykin mielenkiintoisia pientuottajia lampaankasvattajista viinintuotantoon, omaleimaisessa ja kauniissa saaristomiljöössä. Nyt saat tilaisuuden tutustua lähemmin saariston lähiruoan alkuperään, suoraan tuotantotiloilla. Ensimmäisenä päivänä tutustutaan Bornemannsin omenamehustamon toimintaan ja lammastilallisen arkeen Nauvossa. Lounasta nautitaan uudessa Köpmansin ravintolassa, jossa käytetään lähiraaka-aineita. Kesäaikaan ruokailla voi myös ravintolan ihastuttavassa salapuutarhassa. Yöpyminen Nauvossa, illalliseksi runsas saaristolaisbuffet. Toisena päivänä tutustumme Isakssonin kasvihuoneviljelmiin Korppoossa ja juomme kahvit herttaisessa DAG-15 kahvilassa, jossa toimii myös sisustusliike Amalias Hem. Palataan Nauvon puolelle ja tutustutaan Tackorkin marjaviljelmiin ja tilan palkittuihin tuotteisiin, erikoisuutena mm. saskatoonhillo. Lopuksi suunnataan Paraisille, meren rannalla sijaitsevalla Tammiluodon viinitilalla sekä nautitaan maukas lounas. Kotimatkalle lähdetään täysin vatsoin ja mieleiset lähituotteet mukana.

Ryhmäkoko: 30-50 henkeä
Sisältää: 2 päivän retki tilatutustumiset, 2 x lounas,  2x kahvit, illallisen ja yöpymisen. 1 päivän retki 2 tilatutustumista, aamupäiväkahvin ja lounaan.
Yöpyminen: Majatalo Martta tai Hotel Strandbo
Ajankohta: Mahdollinen ympäri vuoden
Hinta: 1 päivän retki alkaen 45€/hlö, 2 päivän retki alkaen 158€/hlö

Lähetä tästä tarjouspyyntö.

Taidematka mielen maisemaan 

Mielen maisema

Ainutlaatuinen taideretki Turun saaristoon, jossa yhdistyvät saariston luonto, surrealismin mystiikka ja perinteitä vaaliva maisemamaalaus. Aloitamme tutustumalla Paraisilla ArtBank-galleriaan, jossa on ainutlaatuinen kokoelma Salvador Dalin surrealistisia maalauksia, veistoksia ja irrotelevia design-esineitä. Oppaana toimii gallerian isä, Ted Wallin. Siirymme kahville tunnelmalliseen Sattmarkin tupaa, josta jatkamme Nauvon puolelle. Nauvossa luvassa on opastettu kävely Ernholmin saarella, pitkin Westerholmin polkua, jonka opasteet kertovat saaren historiasta ja taitelija Victor Westerholmin elämästä. Victor Westeholm on Suomen tunnetuimpia maisemamaalareita. Polun pituus on 2,8 km ja sen nähtävyyksiin kuuluvat mm. Jitukast-kallion näköalapaikka ja pronssikautinen hautaröykkiö. Nauvosta siirrytään Korppooseen meren äärelle, jossa nautitaan maukas lounas Saaristokeskus Korppoströmissä ja tutustutaan Victor Westerholmin saaristoteemaiseen näyttelyyn. Retki sopii kaikille taiteen ja saariston ystäville, tervetuloa mukaan!

Ajankohta: 7.5.-31.8.2017
Henkilömäärä: 15 - 30 h
Sisältää: Sisäänpääsyn ja opastuksen ArtBankissa, sisäänpääsyn Korppoströmin näyttelyihin, pullakahvit Sattmarkissa, lounaan Korppoströmissä, Saaristo-oppaan palvelut 1 h tai 7h

Lähetä tästä tarjouspyyntö.

Ulkosaariston reitti

Ulkosaariston iso kierros 

Ulkosaariston reitti

2017
Toukokuu 18.5., 27.5.
Kesäkuu 2.6.,6.6., 9.6., 13.6., 15.6., 20.6., 22.6., 27.6., 30.6.
Heinäkuu 4.7., 11.7.,14.7.,18.7.,21.7., 25.7. , 28.7.
Elokuu 1.8. ,4.8.,8.8., 11.8., 18.8.

Aikataulu:
Klo 9.00 Lähtö Korpoströmistä m/s Amandalla.
Klo 9.45 Aspö
Klo 10.00 Nötö
Klo 10.30 Bodö
Klo 12.00 Saapuminen Örön linnakesaarelle
Klo 12.30-14.00 Opastus Örön linnakesaarella
Klo 14.15-15.15 Lounas Kasarmiravintolassa
Klo 15.30 Paluulähtö Öröstä (Vänö - Bodö - Nötö - Aspö tarvittaessa)
Klo 19.00 Saapuminen kotisatamaan Korpoströmiin

Ulkosaariston isolla kierroksella matkaamme ulkosaariston kauneimpien saarten kautta Örön vallisaarelle. Lähdemme vesibussi m/s Amandalla Korpoströmin satamasta ja pysähdymme matkan varrella ottamaan kyytiin matkalaisia Aspön, Nötön ja Bodön saarilta.
Örön linnakesaarella saamme opastuksen saaren kultuurihistoriasta ja ainutlaatuisesta luonnosta sekä tutustumme tykkeihin. Opastuksen jälkeen nautitaan maittava lounas Kasarmiravintolassa, jonka jälkeen paluulähtö takaisin kohti Korpoströmiä.  Maissa olemme n. 3,5 tuntia. Tervetuloa mukaan!

Hinta: 105€/hlö, lapset alle 12-v. -50%
Henkilömäärä: 15-30

Pyydä ryhmäkohtainen tarjous
Voit myös varata yksittäisi paikkoja nettivaraamostamme.

Ulkosaariston reitti: Päivä Aspössä

Kirkko

Päivämäärät:
ti 30.5, to 8.6, ke 21.6, ma 26.6.2017

Aikataulu:
11.45 Kokoontuminen laiturilla Korpoströmissä
12.00 Lähtö kohti Aspötä
12.45 Saapuminen Aspöseen
13.00 Lounas, Luontopolku, kylä. Haitarimusiikkia. Opastus 5€.
18.00 Paluulähtö
19.00 Saavutaan takaisin Korpoströmiin

Uusi ulkosaariston reitti vie sinut kätevästi Korpoströmistä mielenkiintoisiin ulkosaariston kohteisiin. Tule mukaamme herttaiselle Aspön saarelle; pääset nauttiman
aidosta ulkosaariston kylätunnelmasta. Voit vierailla kirkossa, ja kulkea luontopolulla ja kylänraitilla. Aspössä toimii Fiskboden eli kauppa, josta voi ostaa kalaa,
luonnossa kasvatetun lihakarjan lihaa, limppuja ja elintarvikkeita.  Lounas sisältyy retken hintaan.

Hinta alk. 55€/hlö ilman opastusta, lapset alle 12-v. -50%

Henkilömäärä: 10-30

Pyydä ryhmäkohtainen tarjous
Voit myös varata yksittäisi paikkoja nettivaraamostamme.

Ulkosaariston reitti: Kirkkokierros 

Kirkkolaiva

Retkipäivät: la 3.6., la 1.7. 2017

Aikataulu:

9.00 Korpoström                      
10.30 - 12.30 Jurmo: Jurmon kappeli. Opastus. Natur-kulturhuset, kahvila.
13.30 - 15.30 Nötö: Nötön kirkko. Opastus. Lounas Vanhalla koululla.
16.00 - 18.00 Aspö: Aspön kappeli. Opastus. Luontopolku. Haitarimusiikkia.
19.00 Saavutaan takaisin Korpoströmiin.

Uusi ulkosaariston reitti vie sinut kätevästi Korpoströmistä mielenkiintoisiin ulkosaariston kohteisiin. Ulkosaariston kirkkokierroksella tutustumme Aspön kappeliin, Nötön kappelikirkkoon, ja johonkin seuraavista sään mukaan: Jurmon kappeli/Utön majakkakirkko ja rukoushuone/ Vänön kappeli. Aluksena toimii vesibussi m/s Amanda. Retkeen sisältyy opastus ja lounas.

Henkilömäärä: 10-30
Hinta: 125€, lapset alle 12 v. -50%

Pyydä ryhmäkohtainen tarjous

Voit myös varata yksittäisi paikkoja nettivaraamostamme.

Päivä ulkosaaristossa

Aspö

Retkipäivät: ke 21.6, ma 26.6.2017

Sisältää lounaan.

Aikataulu:
11.45 Kokoontuminen laiturilla.
12.00 Lähtö Korpoströmistä
12.30 – 14.30 Aspö: Lounas, luontopolku. Opastus 5 €.
15.00 - 16.00 Nötö: Tutustuminen kylään. Vanha koulu -kahvila, kauppa. Opastus 5 €.
16.15 - 17.15 Bodö: Luontopolku. Ravintola.
18.00 Aspö: Kalakauppa auki.
19.00 Saavutaan Korpoströmiin

Kuvaus:
Tule nauttimaan ulkosaarista. Luontopolut johdattavat saarten näköalapaikoille. Aspön venevajassa on tarjolla lohikeittoa. Tutustuminen  Nötön kylään ja Bodön luontoon.    

Hinta: 85€, lapset alle 12 v. -50%
Opastukset saarilla erikseen 5€/hlö/kohde, ennakkotilauksesta.

Henkilömäärä: 10-30

Pyydä ryhmäkohtainen tarjous

Voit myös varata yksittäisi paikkoja nettivaraamostamme.

Pikkuparainen

Elämyksellinen opastettu kävelykierros Paraisten keskustassa. Tutustumme näköalapaikalta Pohjolan suurimpaan kalkkiavolouhokseen, vierailemme keramiikkapajassa ja Paraisten kotiseutumuseossa ja tutustumme ArtBankissa Salvador Dalín ja muiden surrealistien tuotantoon. Ohjelmaan sisältyy herkullinen lounas. Ohjelman pituus 4 h.
Hintaesimerkki 25 hengen ryhmälle 42 eur/henkilö.Pyydä tarjous ryhmällesi!  

Nauvo - Saariston sydän

Nauvon kyltit

Retkellä meren ympäröimään Nauvoon tutustutaan yhteen saariston vilkkaimmista huvivenesatamista, Nauvon merenkulkutaloon, käsityö- ja matkamuistomyymälöihin, keskiaikaiseen Pyhän Olavin kirkkoon, traktorimuseoon tai käydään nauvolaisella maatilalla. Tule tutustumaan hyväntuuliseen ja vilkkaaseen saaristokyläämme!
Hyvä lounas ja kahvit kahvileipineen sisältyy hintaan.

Kesto: 6 h
Hinta: alk. 45 € / hlö

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Runebergin jalanjäljillä

Tutustumme kansalliskirjailijamme J.L.Runebergin nuoruuskaupunkiin Paraiseen. Käymme Fredrikan tuvalla, kuljemme Gamla Malmenin (Vanha Malmi) kapeilla kujilla ja tutustumme Paraisten Pyhän Simonin keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon (1320-luvulta). Syömme lounasta ja juomme kahvit.

Ryhmäkoko: 25-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: päivä 5 h
Retken hinta alk 32 € / hlö
Kuljettaja ilmainen. Yli 30 hengen ryhmällä myös matkanjohtaja ilmainen.
Hintaan sisältyy: 1 x kahvitus, lounas, saaristo-oppaan palvelut, tutustumiset ja alv

Fredrikan tuvan nimi juontaa juurensa kansalliskirjailijamme J.L.Runebergin vaimoon, Fredrika Tengströmiin, joka muutti äitinsä kanssa tupaan Turun palon jälkeen vuonna 1827. Tupa on kalustettu 1800-luvun loppupuolen tyyliin. Vanha Malmi on Paraisten historiallinen keskusta, vanha kauppapaikka ja säilynyt puutaloalue. Vanha Malmi ja keskiaikainen kirkko muodostavat yhdessä valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön. Kirkkotarhassa on lisäksi 1800-luvun alussa rakennettu ja 1700-luvun rakennusperinnettä edustava Suomen ensimmäisen arkkipiispan, piispa Tengströmin, mukaan nimetty kappeli. Erik Bryggmanin piirtämä siunauskappeli edustaa ympäristöön huolellisesti sopeutettua funktionalismia. Sitä pidetään Turun Ylösnousemuskappelin esityönä.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Kustavista Ahvenanmaan Brändölle

Ohjelma alkaa, kun poimitaan opas mukaan. Matkalla Kustaviin ylitetään Kaitaisten pitkä silta. Tutustutaan Kustavin kirkonkylään ja ajetaan Vuosnaisten rantaan, josta saaristolautta Ahvenanmaan Brändölle lähtee. N. puolen tunnin lauttamatkalla voi ihailla saaristomaisemia ja nauttia kahvikupposen. Perillä Brändöllä teemme kiertoajelun, jolla tutustumme kirkkoon, tomaattihuoneeseen ja kesäaikaan voimme käydä myös elävän ravinnon instituutissa. Hyvä lounas nautitaan Hotelli Gullvivanissa. Iltapäivällä palataan Kustaviin ja juodaan vielä iltapäiväkahvit Kustavin Kalatuvilla.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Myös pienemmälle ryhmälle erillisen tarjouksen mukaisesti.
Kesto: n 6,5 h
Hinta: alk 42 € / hlö
Hintaan sisältyy: opastus, lounas, iltapäiväkahvi ja kahvileipä, sisäänpääsymaksut sekä alv.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Päivä Kustavissa

Opastettu ostosmatka merelliseen Kustaviin paikallisten käsityön taitajien ja kulttuurin pariin hyvän ruoan ja saaristolaisuuden merkeissä.

Päivä alkaa aamukahveilla Kustavin Käsityökylässä, jossa mahdollisuus myös ostosten tekoon. Siirytään bussilla saariston maalaismaiseman halki Kustavin keskustaan. Ostosten tekomahdollisuus keskustan käsityömyymälöissä. Tutustumme myös Kustavin kirkkoon. Jatkamme vanhaa postitietä Vuosnaisiin, joka sijaitsee Kustavin toiseksi suurimmalla saarella. Lyhyt vesimatka taitetaan Suomen isoimmalla vaijerilossilla. Nautitaan lounas Vuosnaisten Meriasemalla, jonka jälkeen tutustutaan Kustavin saaristolaismuseoon. Palataan takaisin keskustaan. (Tutustutaan Jeremiaan luoliin, jyrkkiin kalliomuodostelmiin ja lohkareisiin, joiden alla kulkee erilaisia väyliä. Kallion päältä hienot näköalat merelle. Huom! Liikutaan maastossa joten ei liukkaita kenkiä jalkaan.) Lopuksi nautitaan lähtökahvit ja lähdetään kotimatkalle.

Kesto: n. 6 h

Hinta: alkaen 39€/henkilö

Pää pyörällä Paraisilla

Mieleenpainuvia nähtävyyksiä löytyy aivan Paraisten keskustasta. Kiertoajelun aikana laskeudutaan Pohjolan suurimman kalkkiavolouhoksen pohjalle, vieraillaan Art Bankin taidegalleriassa tutustuen surrealistiseen taiteeseen ja tehdään kaupunkikierros tutustuen Vanhan Malmin puutaloalueeseen ja kuulemme mitä yhteistä kansallisrunoilija Runebergilla oli Paraisten kanssa. Ohjelmaan sisältyy hyvä lounas sekä iltapäiväkahvit makean kahvileivän kera.

Ohjelman kesto 4,5 h.

Hinta alk.42 eur/henkilö.

Lähetä tästä tarjouspyyntö.

Utön majakkasaari 2 päivää

Lähtö Utölle m/s Eivorilla Pärnäsin satamasta Nauvossa. Matkan aikana laiva poikkeaa useiden ulkosaarten rannassa ja matka kestää 3-4 h. Matkan aikana mahdollisuus ostaa lounasta, kahvia ja virvokkeita laivan kahvilasta. Utöllä majoittuminen Havshotellin tiloihin. Saaristolaisillallinen. Saunomismahdollisuus. Ohjelmaan kuuluu opastettu kävely, jonka aikana tutustutaan majakkaan ja kylämuseoon ja kuullaan kerrottavan elämästä meren sylissä. Paluulähtö puolen päivän jälkeen ja jälleen mahdollisuus ostaa lounasta ja virvokkeita laivamatkan aikana. Hintaesimerkki kesällä 172 eur/henkilö hotellimajoituksessa. Rivitalomajoitus jonkin verran edullisempi.

Pyydä ryhmäkohtainen tarjous.

 

Räätälöidyt retket

Yllä luetellut retkipaketit antavat ideoita siitä, millaisia retkiä seudullamme voidaan toteuttaa. Retken lopulliseen aikatauluun vaikuttavat lauttojen aikataulut ja retkipäivän varaustilanne sekä myös mihin kellonaikaan retkiohjelma voidaan aloittaa. Tavoitteena on juuri teille sopiva retki. Lähettäkää toiveenne tästä linkistä niin suunnittelemme Teille uniikin saaristoelämyksen!