Saaristovaraus
*** Tourist Info
+358-2-410 6600 if.suaravotsiraas@ofni ma-pe 9-16

image
Jaa

Luonto ja elämykset

Luonto- ja kalastusretki Stenskärin ulkosaaristokylään

Image

Ohjelma: Stenskär sijaitsee Nauvon kunnassa, ulkosaaristossa, Gullkronan selän pohjoispuolella ja Saaristomeren kansallispuiston yhteistoiminta-alueella. Saarella eletään mm. kalastuksella ja tuoretta kalaa on tarjolla vieraillekin. Retkellä Stenskärille tutustutaan luonto-oppaan johdolla saaren luontoon ja kulttuuriin, käydään nostamassa verkot paikallisen kalastajan kanssa ja syödään lounaaksi vastasavustettua kalaa lisukkeineen. Iltapäivä vietetään viereisellä autiolla saarella nauttien saaren jylhistä maisemista ja luonnon ihmeistä.

Ohjelman kuvaus Luonto- ja eräretki
Suositeltu vuodenaika: 1.5 - 15.10
Kesto:
8 tuntia
Ryhmän koko: Max 25 henkilöä.
Hinta: alk 58 € / hlö
Hintaan sisältyy: Kuljetukset veneellä Nauvon Kirjaisista Stenskärille ja takaisin, ohjelma, ulkosaaristo- lounas ja luonto-oppaan palvelut, piknikkahvit.
Lisäpalvelut: Tilauksesta majoittuminen mökeissä tai kurssikeskuksessa. Sauna. Lähetä tästä tarjouspyyntö

 

Saaristoretki Pensariin

Image

Ohjelma: Saapuminen Paraisille Granvikin satamaan. Chartervene odottaa teitä satamassa. Venematka Pensarin saarelle. Tervetulojuoma. Tutustutaan Pensarin historiaan opastetulla Ruutikävelyllä ja nähdään upeita maisemia näköalapaikalta. Luontopolun varrelta löytyy bunkkereita ym. rakennelmia ajalta, jolloin Pensar Syd oli suojeluskuntalaisten ja pikkulottien koulutuspaikka. Kesto n 1½ tuntia. Rantasauna ja uintia 2 tuntia.  Herkullinen illallinen Pensar Syd:in ravintolassa. Kotimatka charterveneellä. (Järjestämme bussikuljetuksen satamaan ja takaisin kotiin, jos haluatte.)

Hinta: alk 89 € / hlö

Mahdollisuus myös yöpyä saarella 2-4 hengen huoneistoissa.

Pyydä tarjous tästä!

Hylkeitä, merimetsoja ja salaperäinen Ominainen 

Tee elämyksellinen retki saaristomerellä vauhdikkaasti RIB-veneellä. Liikkeelle lähdetään Turun keskustastan tuntumasta Aura-joen rannalta. Käymme tutustumassa salaperäiseen asumattomaan Ominaisten saareen, jossa kerrotaan kummittelevan. Matkan varrella ohitamme merimetsokolonian ja harmaahylkeiden lepopaikkoja. Matka nopealla RIB-veneellä on jännittävä elämys.

Emme tietenkään unohda asiakkaidemme turvallisuutta vaan tarjoamme jokaiselle matkustajalle lämpimän varustuksen ja pelastusliivit. Kuskina toimii erittäin kokenut merimies, joka ei hätkähdä pimeää merta sen koommin kuin pahimpia tyrskyjäkään. RIB-veneretkeily sopii esim. työ- tai kaveriporukkanne rentoon fiilistelyyn tai polttariohjelmaksi. Suositus max 8 henkilöä per vene. Hinta  alk. 990 eur/ryhmä sisältäen alv:n 10 %

Vaihtoehtoisesti tarjoamme saman retken taksiveneellä.

Örön kansallispuistosaari

Örö, entinen puolustusvoimien linnakesaari, liitettiin Saaristomeren kansallispuistoon vuoden alussa ja avataan matkailukäyttöön 5.6. Saarella on paljon sotahistoriallista nähtävää. Luonto on erityisen monimuotoista ja voidaan mainita yli 1600 erilaista hyönteistä ja perhosta - enemmän kuin missään Suomessa. Saarella on retkireittejä jopa 20 km. Saarella voi  majoittua paritalohuoneistoissa ja hostellimajoituksessa. Retkestä saa vielä mahtavamman seikkailun, kun siihen yhdistää tutustumisen Rosalan viikinkikeskukseen tai Bengtskärin majakkaan. Voit varata meiltä koko matka ryhmällesi kerralla: kuljetukset, majoituksen, ruokailut ja opastukset. Lisätietoja hintoineen tulossa näille sivuille lähipäivinä. Kiinnostuitko? Lähetä tästä pyyntö lisätiedoista.

Luontokuvausmatka harrasteryhmällesi

Haluaisitko oppia luontokuvauksen niksejä keväisessä saaristoluonnossa. Ota meihin yhteyttä. Suunnittelemme ryhmällesi esim. viikonloppumatkan osaavan luontokuvaajan ohjauksessa. Matkakohde saaristossa valitaan mielenkiintonne mukaisesti. Lähetä tästa tiedustelu!

Erätaitoja saaristossa

Ohjelma: Eräoppaan johdolla voit oppia tärkeimmät erätaidot: suunnistus, leiriytyminen, varusteet, pukeutuminen, miten toimia jos eksyy. Lisäksi tutustutaan syötäviin luonnonvaraisiin kasveihin ja lopuksi valmistetaan itse herkullista ruokaa nuotiolla. Nauti päivästä metsässä ja meren rannalla vaikkapa työkaverien kanssa.

Ohjelman kuvaus Luonto- ja eräretki
Suositeltu vuodenaika: 1.5-30.10
Kesto:
6-8 h
Ryhmän koko: Max 15 hlöä
Hinta:
alk 45 € / hlö
Hintaan sisältyy: Eräoppaan palvelut, tarvittavat materiaalit, ruoka ja kahvit.
Lisäpalvelut: Tilauksesta majoittuminen mökeissä tai kurssikeskuksessa. Sauna. Pyydä tarjous koko paketista ryhmällesi.

Suomen Saaristovarauksen yhteydessä toimiva Saaristomeren luontokoulu on perehtynyt luonnonläheiseen ohjelmapalveluun lapsi- ja aikuisryhmille jo 12 vuoden kokemuksella. Aikuisille suunnatut luontoretket, ohjelmapalvelu, melontaretket ja erätaitojen harjoittaminen sopivat mainiosti vaikkapa TYKY-päivän ohjelmaksi. Virkistäydy saariston ihanassa luonnossa ja Saaristomeren kansallispuistossa.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

 

Maisema lautasella - yrttikurssi keväällä-kesällä

Tule keräämään villiyrttejä ja tarhayrttejä ja nauttimaa saariston maisemista Pensarin saareen! Aika toukokuun loppu - kesäkuun puoliväli. Lähtö klo 9.00 venekuljetuksella Käldingen kalasatamasta ja paluu samaan paikkaan 15.40. Keväällä kasvaa kaikenlaisia villiversoja ja yrttejä pitkin saariston rantoja, metsiä ja niittyjä. Pensarissa aloitamme aamukahvilla minkä jälkeen keräämme yrttejä, kuusenkerkkiä, nokkosia ja erilaisia villivihanneksia, joiden saanti vaihtelee riippuen kevään säätilasta. Samalla saamme liikuntaa ja raitista ilmaa. Siirrymme ravintolan keittiöön ja opimme käyttämään keräämiämme kasveja ruoan laitossa ja leipomisessa. Lopuksi nautimme Maisema lautasella -lounaan.

Hinta 95 eur /henkilö. Hinta sisältää venekuljetuksen Käldingestä ja takaisin, aamukahvit, lounaan ja ohjelman sekä alv:n. Kotiin viemisiksi arvokasta tietoa, reseptejä ja hyvää mieltä. Hinta on laskettu 8 hengen mukaan. Mukaan retkelle mahtuu 12 henkilöä. Pyydä tarjous tästä!

Retkipäivä Nauvon maisemissa meloen, pyöräillen ja patikoiden

Suunnitteletko virkistyspäivää, joka sisältää liikuntaa ja mukavaa yhdessäoloa ulkona luonnossa? Järjestä virkistyspäivä saaristossa. Tarjoamme ammattitaitoisen melontaohjauksen sekä pyöräily- ja patikkaretken osaavan oppaan kera. Lounaaksi nautimme paikallista hyvää ruokaa. Saariston ja luonnon salaisuudet aukeavat matkan varrella. Koe rentoutuminen liikunnan avulla, opi kajakin hallintaa ja pyöräile luontopolun upeisiin maisemiin.

Ajan kulu esim. klo 9-17. Päivä aloitetaan aamukahvilla rantakallioilla minka jälkeen opetellaan melonnan alkeet ja melotaan kierros, jonka pituus määräytyy osallistujen taitojen mukaan. Keväällä voit nähdä muuttolintuja läheltä kajakin lipuessa hiljaa pitkin vettä. Puolilta päivin on lounastauko, minkä jälkeen matka jatkuu pyöräillen. Pysähdytään luontopolulle jonka varrella mm. upea näköalapaikka. Mukaan kannattaa ottaa kamera ja kiikari. Patikoidaan luontopolun ympäri, jonka jälkeen ohjelma jatkuu pyöräillen. Retken pituus osallistujien jaksamisen mukaan. Iltapäivällä paluu kotiin luonnossa virkistyneenä. (Halutessanne voidaan ohjelmaa jatkaa saunaillalla)

Hinta 128 eur/henkilö. Min. 6  osallistujaa. Sisältää aamukahvin suolaisen purtavan kera, lounaan, kajakkien ja polkypyörien  ja tarvittavien varusteiden vuokran, melontaopetuksen ja oppaan palvelut.

Kahden päivän kevätseikkailuja

1) Purjehdusretki saaristossa perinteisellä purjelaivalla. Yöpyminen  saaressa, tutustuminen lintujen kevätmuuttoon ja lammastilaan pikku karitsoineen ja paimenkoirineen. Sauna ja iltanuotio. Retki täysihoidolla alk.169 eur/henkilö (ryhmäkoko 15 henk). Lähetä tiedustelu tästä.

2) Melontakoulu ja melontaretki (3 h) melontaopettajan ohjauksessa. Illaksi siirrytään metsäkylään, jossa yöpyminen ylös puihin rakennetuissa majoissa. Saunominen lammenrantasaunassa. Täysihoito. Paketin hinta alk. 153 eur/henkilö (ryhmäkoko 10 henk). Koko päivän melontaohjelmalla hinta on 195 eur/henkilö. Lähetä tiedustelu tästä.

Pyydä lisätietoja!

Katso myös Saaristomeren  Luontokoulun kotisivu.