Saaristovaraus
Suomen Saaristovaraus Oy
*** Tourist Info
+358-2-410 6600 if.suaravotsiraas@ofni ma-pe 9-16
image
Jaa

Generating quick links...

Tekemistä lomalla, katso myös Active

SEILIN SAARI

Varaa netissä

Luonnonkaunis Seilin saari sijaitsee kuuden kilometrin päässä Nauvosta ja on yksi saariston vetovoimaisimmista käyntikohteista. Seilin historia saíraalasaarena alkoi vuodesta 1619, jolloin kuningas Kustaa II Adolf määräsi etsittäväksi Turun ulkopuolelta sopivan paikan spitaalisten ja mielenvikaisten sijoittamiseksi. Potilaiden tuli tuoda tullessaan laudat ruumisarkkua varten eikä kerran saarelle tullut enää päässyt pois. Vuodesta 1889 potilaina oli ainoastaan naisia. Mielisairaala lakkautettiin 1962 ja sen tiloissa toimii nykyään Saaristomeren tutkimuslaitos.Seilin kirkko

Järjestämme kesällä 2016 opastettuja retkiä Nauvosta Seiliin. Retkeen kuluu aikaa 3 tuntia ja tutustumme kierroksella saaren historiaan ja museokirkkoon. Edestakaiset matkat Seilille yhteysalus Östernillä.
Aikuiset 35€/hlö, lapset 18€.

2017 lähtöpäivät lauantaisin 1.-29.7. Paikkavarauksen voi jättää tästä linkistä. Viime hetken lippuja voi ostaa Nauvon vierasvenesataman info-kopista käteisellä. Pyydämme saapumaan paikalle viimeistään klo 11.45 (lipunmyynti päättyy klo 12.00), alus lähtee klo 12.10. Kokoontuminen on infokioskin kohdalla, laiturin edustalla. Alukselle siirrytään oppaan johdolla. Takaisin Nauvossa ollaan n. klo 15.00. Turusta pääsee retkelle vuorobussilla aamulla ja iltapäivällä takaisin.

Kysy myös Nauvo-Seili majoituspakettia! Nauvossa on mahdollisuus kodikkaaseen majatalo- tai hotellimajoitukseen. Paluumatkan voi myös tehdä toista reittiä kuin tullessa ja kiertää suositun Saariston Rengastien.

ULKOSAARISTON REITTI UUTUUS

Uusi ulkosaariston reitti vie sinut kätevästi Korpoströmistä mielenkiintoisiin ulkosaariston kohteisiin vesibussi m/s Amandan kyydissä.
Reittiä pitkin voit käydä yksittäisissä saarissa kuten Aspössä, tai kiertää pidemmän reitin aina Örötä myöten.

Reitti: Korpoström –  (Aspö) – Nötö – Bodö – Vänö - Örö – (Björkö) - Aspö - Korpoström

Päivä Aspössä
alk. 55€/hlö sis. lounaan

Ulkosaariston kirkkokierros

Kirkkokierroksella tutustumme Aspön kappeliin, Nötön kappelikirkkoon, ja johonkin seuraavista sään mukaan: Jurmon kappeli/Utön majakkakirkko ja rukoushuone/ Vänön kappeli.
Alk. 125€/hlö sis. lounaan ja opastuksen

Ulkosaariston iso kierros
Alk. 105€/hlö sis. lounaan ja opastuksen Örössä

Kysy lisää!

PYÖRÄILY

SAARISTON SYDÄMESSÄ - LUONTOELÄMYS PYÖRÄILLEN  

Varauksia otetaan nyt vastaan 13-17.6. ja 8-12.8.2016!

Koe ainutlaatuinen luontoelämys saariston sydämessä! Kokopäiväisten opastettujen pyöräilyretkien aikana voit antaa mielen rauhoittua ja keskittyä nauttimaan saariston hiljaisesta lumosta. Virkistyt parhaimmilla luontopoluilla ja näköalapaikoilla tutustuen saariston ainutlaatuiseen lajistoon, ehkäpä näet taivaalla liitävän korpin tai kotkan. Vierailet idyllisissä pikkukylissä ja saat maistaa aitoa saaristolaisruokaa. Lauttamatkat ovat todellisia merielämyksiä, voit ihailla henkeäsalpaavia maisemia ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta.

Majoittuminen tapahtuu samassa majatalossa koko retken ajan, joten vältyt päivittäiseltä tavaroiden pakkaamiselta. Päiväohjelmien aikataulu ja sisältö ovat valmiiksi suunniteltu puolestasi, jotta voit nauttia kiireettömästi eräoppaan opastuksesta. Opas on mukana koko retken ajan.

Liikkuminen tapahtuu pyöräillen sekä osittain kävellen. Päivämatkat ovat 30-35 km maltillisella tahdilla. Merellinen saaristo tarjoaa monipuoliset ja vaihtelevat maastot, isoja mäkiä täällä ei kuitenkaan ole (korkein nousu on 40 metriä).

Tule mukaan upealle saaristoelämykselle!

2 yötä, 1 opastettu kokopäiväretki, 590 €/hlö
3 yötä, 2 opastettua kokopäiväretkeä, 745 €/hlö
4 yötä, 3 opastettua kokopäiväretkeä, 890 €/hlö
Pyörävuokra mahdollinen, varattava erikseen varausta tehdessä 22€/päivä sis. 7-vaihteisen pyörän, korin tai sivulaukun.

Tiedustele ja varaa!

SAARISTON RENGASTIE: SAARISTOLENKKI 4 PÄIVÄÄ 2016

Reitti: Nauvo-Rymättylä-Naantali-Iniö-Korppoo-Nauvo 

Suuren suosion saavuttanut Saaristo Lenkki on mukava ja rentouduttava pyöräilyelämys. Reitti seuraa Saariston rengastietä ja kiertää suuren osaa Turun ainutlaatuista saaristoa. Päivittäiset ajomatkat sopivat kaikille. Yöpyminen on valikoiduissa pienissä majataloissa. Reitin pituus on n. 140 km.

Päivä 1 : Lähtö tapahtuu Nauvosta, jonne on päivittäin useita linja-auto yhteyksiä Helsingistä ja Turusta. Matka alkaa yhteysalus m/s Östernillä Rymättylään ja sieltä pyöräillen Naantaliin. Pyöräilymatkaa on n. 40 km. Merimatkalla voi tehdä pysähdyksen Seilin saarelle. 
Päivä 2: Velkua-Taivassalo-Kustavi, josta lautta Iniöön. Päivän etappi n. 45 km.
Päivä 3
:  Iniön halki  Houtskarin saarten kautta Korppooseen, n. 35 km. Päivän aikana on useita pidempiä ja lyhempiä lautta- ja lossiylityksiä.
Päivä 4: Korppoosta Nauvoon,  jossa matka päättyy Gyttjan kylään missä illallinen odottaa. Matkan hinta on alk. 515,00 €/ henkilö (majoitus kahden hengen huoneissa) sisältäen reitti-selostuksen karttoineen (1 reittiselostus/seurue), polkupyörän, kypärän ja pyörälaukut, tarvittavat yhteysalusliput, majoitukset (4 yötä) aamiaisineen sekä viimeisen illan illallisen. Yhden hengen huoneen lisämaksu alk 120,00 €. Jos käytätte omaa pyörää, matkan hinta alk. 415,00 €. Halutessanne voitte tietysti pysähtyä useammaksi päiväksi kussakin majapaikassa. Retki toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa joka päivä 1.6.-31.8.2016.
UUTTA! Nyt voimme tarjota myös sähköpyörän käyttöösi. Sähköpyörä, jossa sähkömoottori avustaa polkemista on mullistava kokemus. Rengastiepaketti sähköpyörällä hintaan alk 570 €/hlö. Myös lyhyempi ja edullisempi kierros Saariston Rengastiellä on mahdollinen.

Varaukset ja lisätietoja tästä linkistä 

PIENI SAARISTON RENGASTIE 2016

m/s Östern

Mukava kolmen päivän ja kahden yön omaehtoinen pyörämatka jossa yhdistyvät niin kaupunki kuin saaristomaisemat. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 110 km. Matka poljetaan leppoisasti omaan tahtiin asfaltoiduilla teillä. Kaikilla osuuksilla ei ole erillisiä pyöräteitä.

Päivä 1. Turku - Nauvo 55 km
Aamulla lähdette polkemaan, joka omalla tai vuokrapyörällä kohti saaristoa. Mukavia paikkoja pysähtyä ovat Parainen kahviloineen ja kalkkikaivoksineen sekä Sattmarkin kuulu kahvitupa. Matkan varrelle osuu myös useita merkittyjä luontopolkuja. Ensimmäisen yön vietätte valintanne mukaan joko pienessä mutta vilkkaassa Nauvon kirkonkylässä tai maaseudun rauhassa kodikkaasti Västergårdissa.
Päivä 2. Nauvo - Naantali 35 km
Maukkaan aamiaisen jälkeen matka jatkuu tänään Nauvon satamasta yhteysalus m/s Östen:llä Seilin saaren kautta Rymättylän. Röölän Dikseli-silliperinnekeskus kuvaa hyvin silakkakalastuksen häviävää saaristolaiskulttuuria. Illalla teillä on mukavasti aikaa tutustua mm. Naantalin kaupungin hyvään ravintolatarjontaan.
Päivä 3. Naantali - Turku 15 km
Päivän pyöräilyosuus on lyhyt jotta aamupäivän voitte viettää samoilemassa Naantalissa ja esimerkiksi vierailemassa Kultrannan puistossa. Matka päättyy Turkuun missä kokemista varmasti riittää. Varaa lisäyö illaksi Turkuun!

Hinta omilla pyörillä alkaen 200€/hlö sis.  majoitukset aamiaisineen (2) kahden hengen huoneessa, tarvittavat lauttaliput sekä reittikuvauksen karttoineen. Vuokrapyörä laukkuineen alk. 70€. Kysy myös sähköpyörää tai lisämajoitusta Turussa! Tiedustele ja varaa!

PENSAR LENKKI 1 PÄIVÄ tai 2 PÄIVÄÄ

Pensarin saari

Reitti: Nauvo-Lenholm-Granvik-Pensar-Nauvo

Kokopäivän pyöräilyretki, joka vie teidät sisäsaaristoon vehreisiin maisemiin Nauvon lounaispuolelle. Matka alkaa Nauvosta ja etenee Lenholman kautta Granvikiin ja sieltä meritse edelleen Pensarin saarelle. Lounas tarjoillaan Pensar Syd-ravintolassa. Lounaan jälkeen on hyvät mahdollisuus uimiseen tai patikoimiseen. Ilta-päivällä paluu meritse takaisin Nauvoon, Käldingen kalasatamaan. Lähtö aamulla n. 10.00 ja paluu kello 19:00 jälkeen. Matkan varrella on mahdollisuus tutustua Simon-kylän ja Lenholman luontopolkuihin, Lenholman ainutlaatuiseen tammihakaan, joka kuuluu Suomen tunnetuimpiin maisemakohteisiin, suojelus-kunnan muistomerkkiin sekä nähdä ja kokea saaristoa niin maalta kun mereltä.

Reitin pituus on Nauvon kirkonkylästä laskettuna n. 45 km, josta n. 25 km vähäliikenteisiä kyläteitä tai erillisiä pyöräteitä. Yhteensä merimatkaa kertyy yli tunnin.
Retken hinta on alk. 75,00 €/henkilö sisältäen reitti-selostuksen, polkupyörän ja kypärän, ja kevyen lounaan. Pyörä lunastetaan ja palautetaan Nauvon matkailuneuvontaan tai Västergård B&B:iin. Lisämaksusta sopimuksen mukaan pyörät toimitetaan haluttuun maja-paikkaan Nauvossa. Retki toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa päivittäin, paitsi lauantaisin 1.4.-30.9. aikana.
Retki voidaan myös toteuttaa kaksipäiväisenä jolloin yöpyminen sisältäen saunan ja illallisen on Pensar Sydissä.
Kahden päivän hinta on alk. 190,00 €/ henkilö (edellyttää vähintään kaksi matkustajaa). Varaukset ja lisätietoja tästä linkistä.

NORRSKATA LENKKI 1 PÄIVÄ

Reitti: Nauvo-Norrskata-Korppoo-Nauvo

Kokopäivän pyöräretki, joka vie teidät Nauvon ja Korppoon pohjoispuolelle. Yhteysalus Satava vie teidät Nauvon kirkon-kylästä kahden tunnin ihastuttavalle laivamatkalle läpi saariston Houtsalan kylään, Norrskatan saarella. Matka jatkuu pyörällä vähäliikenteisiä kylä-teitä pitkin läpi vehreiden maisemien Korppoon lautalle. Matkan varrella on sekä kauppa että ravintola. Korppoossa on mahdollisuus poiketa kirkonkylässä ja esim. kotiseutumuseossa. Matka kulkee Saaristotietä pitkin ja edelleen lautalla Nauvon puolelle, jossa jälleen voi polkea vähäliikenteisiä kyläteitä pitkin takaisin Nauvon kirkonkylään.
Reitin pituus on n. 30 km (kirkonkylästä laskettuna), josta yli 20 km on vähäliikenteisiä kyläteitä.
Retken hinta alk 25,00 €/henkilö sisältäen reitti-selostuksen, polkupyörän ja kypärän. Pyörä lunastetaan ja palautetaan Nauvon matkailuneuvontaan tai Västergård B&B:iin. Lisämaksusta pyörät toimitetaan haluttuun majapaikkaan Nauvossa sopimuksen mukaan.
Retki toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa kesäkautena maanantaista lauantaihin 21.5.-29.8. aikana. Varaukset ja lisätietoja tästä linkistä. Kysy myös majoituspakettia tälle reitille.

VÄNÖN SAARI - HARRASTUKSIA JA LUONTOELÄMYKSIÄ

Puuveneitä Vänössä

Vänö on kaunis ja rauhallinen ulkosaariston saari, jonne on helppo tulla yhteysaluksella Kasnäsista Kemiönsaaren eteläkärjessä. Saarella luonto vaihtelee lehtomaisemasta kanervanummiin. Jääkauden hiomia silokallioita ja muinaisrantoja löytyy saaren pohjoisrannalta luontopolun varrelta. Saaren itäosassa sijaitsee merenkulkijakappeli ja hiekkaranta. Saaren luontopolut kutsuvat retkeilemään. Voit myös kalastaa, meloa, pelata frisbeegolfia, saunoa rantasaunassa, kylpeä lämminvesipaljussa maisemia ihaillen ja uida tai kokeilla vesijuoksua. Harrastusvälineitä voi vuokrata paikan päältä Vänö Krambodenista. Lapset voivat harjoitella purjehdusta optimistijollilla. Saarelta löytyy geocashe-rata. Voit tarkkailla lintuja tai lepakoita. Varaa meiltä majoitus ja kysy eri aktiviteeteista ja välinevuokrista. Esim. mökkivuokraus viikonlopuksi 2-4 hengelle alkaen 135 eur. Kesäkuusta alkaen tarjolla myös edullista huonemajoitusta.  Matkalla saareen voit pysähtyä nauttimaan Hotel Kasnäsin kylpyläpalveluista. Tutustu saareen tästä linkistä Vänö. Tilaa lisätietoja Vänöstä. Majoitustilaa mökeissä max 20 hengen ryhmälle.

Päiväretki Kasnäs-Vänö-Kasnäs sisältää taksivenekuljetuksen yhteen suuntaan, lounaan ja opastuksen kappelille. Paluumatka yhteysaluksella. Hinta alk. 42 eur/aikuinen. Lapset alle 14 v. puoleen hintaan. (Kun ryhmässä vähintään 8 henk.) Tai voit varata saaren tarinoihin perustuvan "kummituskierroksen".

Avovenesafari perinteisillä saaristolaisveneillä sokkeloiseen saaristoon Vänön eteläpuolella sisältää veneiden vuokran ja kipparin / oppaan palvelut. Retkellä kuullaan salakuljetustarinoita ja luonto-opastusta. Noustaan maihin sopivaan luonnonsatamaan ja nautitaan piknik-eväät. Pyydä tarjous!

Vänöltä voi tehdä retken Örön linnakesaarelle, jonka tutkatorni näkyy Vänön hiekkarannalle. Matka taksiveneellä n. 20 min. Örön kuuluu vuoden 2015 alusta Saaristomeren kansallispuistoon. Saarella on n. 20 km luontopolkuja. Voit osallistua opastetulle kierrokselle tai vuokrata polkupyörän. Pyydä tarjous kuljetuksista

SAARISTON RENGASTIEN MAJOITUSPAKETIT

Saaristotie

Helppoa ja huoletonta retkeilyä: Varaa kerralla majoitukset saaristokierroksille liikuitpa sitten autolla tai kaksipyöräisellä kulkuneuvolla!

Reitit: Turku-Naantali-Rymättylä-Nauvo-Parainen-Turku eli Saariston Pikkurengastie. Turku-Parainen- Nauvo-Korppoo-Houtskari-Iniö-Kustavi eli Saariston Rengastie. 

Voit myös halutessasi viettää useamman yön tutustuen valitsemiisi saaristokyliin, ja halutessasi palata samaa reittiä tai esim. pikkurengastien kautta.

Reittien varrelta löytyy runsaasti kulttuuri- ja luonnonnähtävyyksiä. Matkan varrella on useita mukavia aamiaismajoituspaikkoja, mutta heinäkuussa on varsin täyttä. Suosittelemme, että varaatte majoitukset  hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.  Majoituksistamme saat lisätietoa online-esitteestämme. Voit myös pyytää meiltä tarjouksen!

 PURJEHDUKSET ÖRÖN SAARELLE 2016

Jahti Eugenia

Varaa netissä
 

Entinen linnakesaari Örö liitettiin Saaristomeren kansallispuistoon vuonna 2015 ja avattiin matkailulle 5.6.2015. Örölle valmistuu n. 20 km erilaisia vaellusreittejä ja luontopolkuja. Voit kulkea mm. pitkin "Pitkää ikävää" - kiinalaisten sotavankien rakentamaa mukulakivikatua. Saarella kasvaa harvinaisia kasveja ja siellä esintyy runsaimmin erilaisia perhosia koko Suomessa, yli 1600 eri lajia. Tsaarinaikaisen sotahistoriallisesti mielenkiintoisen kasarmialueen lisäksi saarella on bunkkereita, tykkejä ja juoksuhautoja.

Jahti Eugenia purjehtii Örölle Kasnäsin satamasta kesällä 2016. Purjehduksen aikana miehistö opastaa ja matkustajat saavat halutessaan osallistua purjeiden nostoon. Matkan hintaan sisältyy lohikeitto, saaristolaislimppu, alkoholiton ruokajuoma, kahvi ja makea kahvileipä. Kävelykierroksen aikana oppaat kertovat saaren historiasta ja luonnosta. Matkan kokonaiskesto 7 tuntia. 

Hinta ja tarkemmat aikataulut Eugenian omalta sivulta, täältä.

Voit varata yksityisen purjehduksen jahti Eugenialla  myös esim. perhejuhliin. Pyydä meiltä tarjous!

RETKIPAKETTI VIIKINKIKESKUS-BENGTSKÄR-ÖRÖ 2 PÄIVÄÄ

Koe kolme Kemiönsaaren suosikkikohdetta samalla matkalla: Rosalan viikinkikeskus, Bengtskärin majakka sekä Örön linnakesaari. Pakettiin sisältyy retket vesibusseilla, sisäänpääsyt ja opastukset, majoittuminen Örön kasarmihotellissa, lounas, iltapäiväkahvit ja aamiainen. Retki alkaa Kasnäsin satamasta klo 11.00. Hinta aikuisille 174 eur/henkilö. Lapset alle 14 v. Lisävuoteessa 87 eur/henkilö. Minimi kahdelle hengelle 1.7.2016 alkaen. Lisätietoja ja varaus tästä.

Retkeen voit liittää lisäyön Kasnäsin kylpylähotellissa tai voit jatkaa saaristokierrosta yhteysalus Stellalla Vänön saarelle (aikataulut sopivat maanantai-torstai). Matka yhteysaluksella on ilmainen. Vänöllä voit majoittua edullisesti hosteltasoiseen huonemajoitukseen tai mökkiin.

 PURJEHDUKSET KUUNARI AMAZONELLA TURUSTA

Kuunari Amazone

Kuunari Amazone on Turussa Aurajoessa museoalus Sigynin ja Suomen Joutsenen välissä. Lähde purjehtimaan hienolla laivalla ja nauti! Purjehdus sopii niin nuorille kuin vanhemmillekin.

Kuunari Amazone tulee purjehtimaan päiväpurjehduksia Turusta Airistolle myös 2016. Tarkemmat tiedot Amazonen omilta sivuilta.

Saariston Sydämessä – Luontoelämys pyöräillen

 

Koe ainutlaatuinen luontoelämys saariston sydämessä!

Varauksia otetaan nyt vastaan 13-17.6. ja 8-12.8.

 

Kokopäiväisten opastettujen pyöräilyretkien aikana voit antaa mielen rauhoittua ja keskittyä nauttimaan saariston hiljaisesta lumosta.

 

Virkistyt parhaimmilla luontopoluilla ja näköalapaikoilla tutustuen saariston ainutlaatuiseen lajistoon, ehkäpä näet taivaalla liitävän korpin tai kotkan. Vierailet idyllisissä pikkukylissä ja saat maistaa aitoa saaristolaisruokaa. Lauttamatkat ovat todellisia merielämyksiä, voit ihailla henkeäsalpaavia maisemia ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta. 

 

Majoittuminen tapahtuu samassa majatalossa koko retken ajan, joten vältyt päivittäiseltä tavaroiden pakkaamiselta. Päiväohjelmien aikataulu ja sisältö ovat valmiiksi suunniteltu puolestasi, jotta voit nauttia kiireettömästi eräoppaan opastuksesta. Opas on mukana koko retken ajan.

 

Liikkuminen tapahtuu pyöräillen sekä osittain kävellen. Päivämatkat ovat 30-35 km maltillisella tahdilla. Merellinen saaristo tarjoaa monipuoliset ja vaihtelevat maastot, isoja mäkiä täällä ei kuitenkaan ole (korkein nousu on 40 metriä).

 

Tule mukaan upealle saaristoelämykselle!

 

2 yötä, 1 opastettu kokopäiväretki, 590 €/hlö
3 yötä, 2 opastettua kokopäiväretkeä, 745 €/hlö
4 yötä, 3 opastettua kokopäiväretkeä, 890 €/hlö
Pyörävuokra mahdollinen, varattava erikseen varausta tehdessä 22€/päivä sis. 7-vaihteisen pyörän, korin tai sivulaukun. 

Tiedustele ja varaa!