Saaristovaraus
Suomen Saaristovaraus Oy
*** Tourist Info
+358-2-410 6600 if.suaravotsiraas@ofni ma-pe 9-16
image
Jaa

Generating quick links...

Tekemistä lomailijoille

SEILIN SAARI

RETKET NAUVOSTA SEILILLE

Varaa netissä

Luonnonkaunis Seilin saari sijaitsee kuuden kilometrin päässä Nauvosta ja on yksi saariston vetovoimaisimmista käyntikohteista. Seilin historia saíraalasaarena alkoi vuodesta 1619, jolloin kuningas Kustaa II Adolf määräsi etsittäväksi Turun ulkopuolelta sopivan paikan spitaalisten ja mielenvikaisten sijoittamiseksi. Potilaiden tuli tuoda tullessaan laudat ruumisarkkua varten eikä kerran saarelle tullut enää päässyt pois. Vuodesta 1889 potilaina oli ainoastaan naisia. Mielisairaala lakkautettiin 1962 ja sen tiloissa toimii nykyään Saaristomeren tutkimuslaitos.Seilin kirkko

Järjestämme kesällä 2016 opastettuja retkiä Nauvosta Seiliin. Retkeen kuluu aikaa 3 tuntia ja tutustumme kierroksella saaren historiaan ja museokirkkoon. Edestakaiset matkat Seilille yhteysalus Östernillä. Aikuiset 35€/hlö, lapset 18€.

2016 lähtöpäivät lauantaisin 2.7.-6.8. Paikkavarauksen voi jättää tästä linkistä. Viime hetken lippuja voi ostaa myös  Nauvon asiamiespostissa/turisti-infosta (Sähkömäki 1). Paikalle tulee saapua viimeistään 15 min. ennen lähtöä, joka tapahtuu klo 12.10. Kokoontuminen on infokioskin kohdalla, laiturin edustalla.Takaisin Nauvossa ollaan n. klo 15.05. Turusta pääsee retkelle vuorobussilla aamulla ja iltapäivällä takaisin.

Kysy myös Nauvo-Seili majoituspakettia! Nauvossa on mahdollisuus kodikkaaseen majatalo- tai hotellimajoitukseen. Paluumatkan voi myös tehdä toista reittiä kuin tullessa ja kiertää suositun Saariston Rengastien.

Mukaan Seilin retkille pääkaupunkiseudulta
Yhteistyökumppanimme järjestää linja-automatkoja pääkaupunkiseudulta saaristoon. Mikäli haluat mukaan päiväretkelle Seiliin (ohjelmassa myös tutustuminen ArtBankiin Paraisilla ja muita kohteita) lähetä meille tiedustelu tästä.

PYÖRÄILY

OPASTETUT PYÖRÄILYRETKET NAUVOSSA  ryhmille

Järjestämme tilauksesta heinäkuussa opastettuja pyöräilyretkiä Nauvon kirkonkylästä Mövikenin ympäri. Lähdöt sataman infopisteen luota. Matkan pituus on n. 17 km ja aikaa tulee varata n. 2,5 h.  Matkan varrella tutustumme alueen luonnonnähtävyyksiin ja mm jatulintarhaan ja Samlaxin järven ympäristöön sekä ajetaan vanhan kuusimetsän läpi ja nautitaan maisemista kylätien varrella. Hinta vuokrapyörällä alk 45 eur/henkilö ja omalla alk 30 eur/henkilö. Retki toteutuu jos on vähintään 4 lähtijää. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: saaristovaraus/pyöräily  Voit tulla mukaan Turusta vuorobussilla ja  iltapäivälla takaisin.

PYÖRÄILLEN JA PATIKOIDEN NAUVOSSA 

Nauvossa, saariston sydämessä on useita mielenkiintoisia luontopolkuja ja pyöräilyteitä. Voit tutustua luonnonnähtävyyksiin omaan tahtiin, pysähtyä ruokailemaan haluamaasi paikkaan ja mennä uimaan, kun tarvitset virkistystä retkeilyn lomassa. Kolmen päivän p&p-pakettiin sisältyy majoitus täysihoitolassa kahden hengen huoneessa 2 yötä, runsas aamiainen, sauna, pyyhkeet ja lakanat, polkupyörien vuokra varusteineen ja pyöräily- ja vaelluskartat reittikuvauksineen. Tilaa aktiivinen lomapaketti vaikkapa lahjaksi.  Hinta alkaen 175 eur/henkilö. Minimi kaksi osallistujaa. Lapset lisävuoteessa puoleen hintaan. Varaukset ja lisätietoja tästä linkistä.

SAARISTON RENGASTIE: SAARISTOLENKKI 4 PÄIVÄÄ

Reitti: Nauvo-Rymättylä-Naantali-Iniö-Korppoo-Nauvo

Suuren suosion saavuttanut Saaristo Lenkki on mukava ja rentouduttava pyöräilyelämys. Reitti seuraa Saariston rengastietä ja kiertää suuren osaa Turun ainutlaatuista saaristoa. Päivittäiset ajomatkat sopivat kaikille. Yöpyminen on valikoiduissa pienissä majataloissa. Reitin pituus on n. 140 km. Lähtö tapahtuu Nauvosta, jonne on päivittäin useita linja-auto yhteyksiä Helsingistä ja Turusta. Matka alkaa yhteysalus m/s Östernillä Rymättylään ja sieltä pyöräillen Naantaliin. Pyöräilymatkaa on n. 40 km. Merimatkalla voi tehdä pysähdyksen Seilin saarelle.  Seuraavana päivänä Velkua- Taivassalon - Kustaviin, josta lautta Iniöön. Päivän etappi n. 45 km. Päivä 3.  Iniön halki  Houtskarin saarten kautta Korppooseen, n. 35 km. Päivän aikana on useita pidempiä ja lyhempiä lautta- ja lossiylityksiä. Päivä 4: Korppoosta Nauvoon,  jossa matka päättyy Gyttjan kylään missä illallinen odottaa. Matkan hinta on alk. 490,00 €/ henkilö (majoitus kahden hengen huoneissa) sisältäen reitti-selostuksen karttoineen (1 reittiselostus/seurue), polkupyörän, kypärän ja pyörälaukut, tarvittavat yhteysalusliput, majoitukset (4 yötä) aamiaisineen sekä viimeisen illan illallisen. Yhden hengen huoneen lisämaksu alk 120,00 €. Jos käytätte omaa pyörää, matkan hinta alk 395,00 €. Halutessanne voitte tietysti pysähtyä useammaksi päiväksi kussakin majapaikassa. Retki toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa joka päivä 1.6.-31.8.2015. UUTTA! Nyt voimme tarjota myös sähköpyörän käyttöösi. Sähköpyörä, jossa sähkömoottori avustaa polkemista on mullistava kokemus. Rengastiepaketti sähköpyörällä hintaan alk 570 €/hlö. Myös lyhyempi ja edullisempi kierros Saariston Rengastiellä on mahdollinen. Pyydä meiltä tarjous!  HUOM. Varaukset ja lisätietoja tästä linkistä 

PENSAR LENKKI 1 PÄIVÄ tai 2 PÄIVÄÄ

Reitti: Nauvo-Lenholm-Granvik-Pensar-Nauvo

Kokopäivän pyöräilyretki, joka vie teidät sisäsaaristoon vehreisiin maisemiin Nauvon lounaispuolelle. Matka alkaa Nauvosta ja etenee Lenholman kautta Granvikiin ja sieltä meritse edelleen Pensarin saarelle. Lounas tarjoillaan Pensar Syd-ravintolassa. Lounaan jälkeen on hyvät mahdollisuus uimiseen tai patikoimiseen. Ilta-päivällä paluu meritse takaisin Nauvoon, Käldingen kalasatamaan. Lähtö aamulla n. 10.00 ja paluu kello 19:00 jälkeen. Matkan varrella on mahdollisuus tutustua Simon-kylän ja Lenholman luontopolkuihin, Lenholman ainutlaatuiseen tammihakaan, joka kuuluu Suomen tunnetuimpiin maisemakohteisiin, suojelus-kunnan muistomerkkiin sekä nähdä ja kokea saaristoa niin maalta kun mereltä. Reitin pituus on Nauvon kirkonkylästä laskettuna n. 45 km, josta n. 25 km vähäliikenteisiä kyläteitä tai erillisiä pyöräteitä. Yhteensä merimatkaa kertyy yli tunnin. Retken hinta on alk. 65,00 €/henkilö sisältäen reitti-selostuksen, polkupyörän ja kypärän, ja kevyen lounaan. Pyörä lunastetaan ja palautetaan Nauvon matkailuneuvontaan tai Västergård B&B:iin. Lisämaksusta sopimuksen mukaan pyörät toimitetaan haluttuun maja-paikkaan Nauvossa. Retki toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa päivittäin, paitsi lauantaisin 1.4.-30.9. aikana. Retki voidaan myös toteuttaa kaksipäiväisenä jolloin yöpyminen sisältäen saunan ja illallisen on Pensar Sydissä. Kahden päivän hinta on alk. 190,00 €/ henkilö (edellyttää vähintään kaksi matkustajaa). Varaukset ja lisätietoja tästä linkistä.

NORRSKATA LENKKI 1 PÄIVÄ

Reitti: Nauvo-Norrskata-Korppoo-Nauvo

Kokopäivän pyöräretki, joka vie teidät Nauvon ja Korppoon pohjoispuolelle. Yhteysalus Satava vie teidät Nauvon kirkon-kylästä kahden tunnin ihastuttavalle laivamatkalle läpi saariston Houtsalan kylään, Norrskatan saarella. Matka jatkuu pyörällä vähäliikenteisiä kylä-teitä pitkin läpi vehreiden maisemien Korppoon lautalle. Matkan varrella on sekä kauppa että ravintola. Korppoossa on mahdollisuus poiketa kirkonkylässä ja esim. kotiseutumuseossa. Matka kulkee Saaristotietä pitkin ja edelleen lautalla Nauvon puolelle, jossa jälleen voi polkea vähäliikenteisiä kyläteitä pitkin takaisin Nauvon kirkonkylään. Reitin pituus on n. 30 km (kirkonkylästä laskettuna), josta yli 20 km on vähäliikenteisiä kyläteitä. Retken hinta alk 25,00 €/henkilö sisältäen reitti-selostuksen, polkupyörän ja kypärän. Pyörä lunastetaan ja palautetaan Nauvon matkailuneuvontaan tai Västergård B&B:iin. Lisämaksusta pyörät toimitetaan haluttuun majapaikkaan Nauvossa sopimuksen mukaan. Retki toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa kesäkautena maanantaista lauantaihin 21.5.-29.8. aikana. Varaukset ja lisätietoja tästä linkistä. Kysy myös majoituspakettia tälle reitille.

VÄNÖN SAARI - HARRASTUKSIA JA LUONTOELÄMYKSIÄ

Vänö on kaunis ja rauhallinen ulkosaariston saari, jonne on helppo tulla yhteysaluksella Kasnäsista Kemiönsaaren eteläkärjessä. Saarella luonto vaihtelee lehtomaisemasta kanervanummiin. Jääkauden hiomia silokallioita ja muinaisrantoja löytyy saaren pohjoisrannalta luontopolun varrelta. Saaren itäosassa sijaitsee merenkulkijakappeli ja hiekkaranta. Saaren luontopolut kutsuvat retkeilemään. Voit myös kalastaa, meloa, pelata frisbeegolfia, saunoa rantasaunassa, kylpeä lämminvesipaljussa maisemia ihaillen ja uida tai kokeilla vesijuoksua. Lapset voivat harjoitella purjehdusta optimistijollilla. Saarelta löytyy geocashe-rata. Voit tarkkailla lintuja tai lepakoita. Varaa meiltä majoitus ja kysy eri aktiviteeteista ja välinevuokrista. Esim. mökkivuokraus viikonlopuksi 2-4 hengelle alkaen 135 eur. Mahdollisuus myös kokeilla yöpymistä telttalaavussa.  Matkalla saareen voit pysähtyä nauttimaan Hotel Kasnäsin kylpyläpalveluista. Tutustu saareen tästä linkistä Vänö. Tilaa lisätietoja Vänöstä. Majoitustilaa mökeissä max 20 hengen ryhmälle.

Päiväretki Kasnäs-Vänö-Kasnäs sisältää taksivenekuljetuksen yhteen suuntaan, lounaan ja opastuksen kappelille. Paluumatka yhteysaluksella. Hinta alk. 40 eur/aikuinen. Lapset alle 14 v. puoleen hintaan. (Kun ryhmässä vähintään 8 henk.)

Avovenesafari perinteisillä saaristolaisveneillä sokkeloiseen saaristoon Vänön eteläpuolella sisältää veneiden vuokran ja kipparin / oppaan palvelut. Retkellä kuullaan salakuljetustarinoita ja luonto-opastusta. Noustaan maihin sopivaan luonnonsatamaan ja nautitaan piknik-eväät. Pyydä tarjous!

Vänöltä voi tehdä retken Örön linnakesaarelle, jonka tutkatorni näkyy Vänön hiekkarannalle. Matka taksiveneellä n. 20 min. Örön kuuluu vuoden 2015 alusta Saaristomeren kansallispuistoon. Saarella on n. 20 km luontopolkuja. Voit osallistua opastetulle kierrokselle tai vuokrata polkupyörän. Pyydä tarjous kuljetuksista

SAARISTON RENGASTIEN MAJOITUSPAKETIT

Helppoa ja huoletonta retkeilyä: Varaa kerralla majoitukset saaristokierroksille liikuitpa sitten autolla tai kaksipyöräisellä kulkuneuvolla!

Reitit: Turku-Naantali-Rymättylä-Nauvo-Parainen-Turku eli Saariston Pikkurengastie. Turku-Parainen- Nauvo-Korppoo-Houtskari-Iniö-Kustavi eli Saariston Rengastie. Nyt myös uusi Skärgården runt-reitti Ahvenanmaan saarilla: Korppoo-  Kökar- Sottunga- Föglö- Överö- Kumlinge- Brändö- Kustavi.

Reittien varrelta löytyy runsaasti kulttuuri- ja luonnonnähtävyyksiä. Matkan varrella on useita mukavia aamiaismajoituspaikkoja, mutta heinäkuussa on varsin täyttä. Suosittelemme, että varaatte majoitukset  hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.  Näistä lisätietoa kotisivujemme majoitus-otsikon alla. Pyydä tarjous tai varaa tästä.

MELONNAN ALKEISKURSSIT NAUVOSSA 

Melonnan alkeiskurssi on hauska tapa aloittaa uusi harrastus. Käymme läpi merimelonnan perusteet ja harjoittelemme eri tekniikoita. Opit myös turvallisuudesta ja varusteista. Kurssi ei vaadi erityisiä taitoja. Tarvitset vain sopivat vaatteet ja vesitiiviisti pakatut varavaatteet. Kurssiin sisältyy kajakit, melat, liivit ja aukkopeitteet. Kesto 3 h. Hinta alk 46 eur/henkilö. Kurssi toteutuu kun mukaan on ilmoittautunut vähintään 4 henkilöä. Kysy tarjous ryhmällesi!

MELONTAPAKETTI SAARISTOMERELLÄ

Reitti: Parainen-Pensar-Gyttja-Parainen

Lähtö tapahtuu Paraisilta, Villa Apollon rannasta, mistä tarvittaessa löytyy paikoitustilaa. Paraisille on myös päivittäin useita linja-auto yhteyksiä Helsingistä ja Turusta, bussien aikataulut löydät täältä. Saapuminen Villa Apolloon, jossa majoittuminen ja illallinen Paikan päällä on varusteiden läpikäynti sekä opastusta ennen aamun lähtöä. Ensimmäisen melontapäivän reitti vie teidät Pensarin saarelle. Perillä teillä on mahdollisuus saunoa ja uida. Illallisen nautitte viehättävässä rantaravintolassa. Toisena päivänä reitti kulkee  Gullkrona saariston kautta Gyttjan kylään. Päivän päätteeksi nautitte illallisen. Seuraava päivä vie teidät läpi vehreiden maisemien ja kapeiden salmien takaisin Villa Apolloon, jossa illallinen ja yöpyminen. Päivittäiset melontamatkat vaihtelevat kolmesta seitsemään meripeninkulman välillä. Matkan varrella on runsaasti mahdollisuuksia omiin reittivalintoihin. Matkan hinta alk 500,00 €/ henkilö sisältäen kajakin, reittiopastuksen, retkieväät kaikille päiville sekä majoitukset (4 yötä) illallisineen ja saunoineen. Retki soveltuu normaalikuntoiselle ja edellyttää hieman kokemusta. Reitti kulkee pääosin suojaisissa vesissä mutta merellä liikuttaessa on sääolosuhteet aina huomioitava. Pyydä lisätietoja tai varaa tästä.

 PURJEHDUKSET ÖRÖN SAARELLE 2016

Varaa netissä
(varaus aukeaa keväällä 2016)

Entinen linnakesaari Örö liitettiin Saaristomeren kansallispuistoon vuonna 2015 ja avattiin matkailulle 5.6.2015. Örölle valmistuu n. 20 km erilaisia vaellusreittejä ja luontopolkuja. Voit kulkea mm. pitkin "Pitkää ikävää" - kiinalaisten sotavankien rakentamaa mukulakivikatua. Saarella kasvaa harvinaisia kasveja ja siellä esintyy runsaimmin erilaisia perhosia koko Suomessa, yli 1600 eri lajia. Tsaarinaikaisen sotahistoriallisesti mielenkiintoisen kasarmialueen lisäksi saarella on bunkkereita, tykkejä ja juoksuhautoja.

Jahti Eugenia purjehtii Örölle Kasnäsin satamasta heinäkuussa 2016. Purjehduksen aikana miehistö opastaa ja matkustajat saavat halutessaan osallistua purjeiden nostoon. Matkan hintaan sisältyy lohikeitto, saaristolaislimppu, alkoholiton ruokajuoma, kahvi ja makea kahvileipä. Kävelykierroksen aikana oppaat kertovat saaren historiasta ja luonnosta. Matkan kokonaiskesto 7 tuntia. 

Hinta ja tarkemmat aikataulut päivitetään kevään 2016 aikana.

Voit varata yksityisen purjehduksen jahti Eugenialla  myös esim. perhejuhliin. Pyydä meiltä tarjous!

ÖRÖN MATKAPAKETIT

Örön linnakesaarella on paljon nähtävää ja retkireittejä jopa 20 km. Saarella voi ensi kesänä majoittua paritalohuoneistoissa ja hostellimajoituksessa. Retkestä saa vielä mahtavamman seikkailun, kun siihen yhdistää tutustumisen Rosalan viikinkikeskukseen tai Bengtskärin majakkaan. Voit varata meiltä koko matkasi kerralla: kuljetukset, majoituksen, ruokailut ja opastukset.  Saarelle pääsee myös talviaikaan yksityisellä taxiveneellä, ja ryhmille myös palvelut mahdollisia ajankohdasta riippuen. Kiinnostuitko? Lähetä tästä pyyntö lisätiedoista.

Kimpparetket Örölle ja Bengtskäriin

Ota mukaan kaverit tai perheesi ja lähde tutustumaan kahteen upeaan saareen saaristomerellä. Retkipakettiin sisältyy kuljetukset Kasnäsin satamasta vesibussilla Örön linnakesaarelle, aamiaismajoitus, opastettu tutustuminen Örön saareen ja sauna, laivaliput retkelle Bengtskärin majakalle, sisäänpääsy ja opastus. Hintaesimerkki 98 eur/henkilö vähintään kahdeksalle. Lähetä tästä pyyntö lisätiedoista

Kaksi päivää Öröllä

Vietä kaksi päivää seikkaillen entisellä linnakesaarella. Pakettiin sisältyy edestakaiset veneliput, hostelmajoitus aamiaiseineen, 2 x lounas ja opastettu vaellus saarella. Hinta alkaen 89 eur/henkilö vähintään kahdeksalle. Lähetä tästä pyyntö lisätiedoista

RIB-VENERETKET ÖRÖN SAARELLE 2016

Tule mukaan Rib veneellä Örön linnakesaarelle. Koe Örön ainutlaatuinen luonto, sotahistoriallisesti mielenkiintoinen tsaarinaikainen kasarmialue sekä sotavankien kiveämät tiet.

RIB-Vene

Aikataulu (varataan oikeudet muutoksiin):

klo 11:00 Lähtö Kasnäsin laiturista Rib veneillä. (max 12 hlö) ( minimi 6 hlö muuten matka peruuntuu)
Klo 11:30 Saapuminen Öröseen.  12 tuuman Obuhov tykin esittely ja tykkipihalla käynti. Yhteistyössä Turun Rannikkorykmentin perinneyhdistyksen kanssa.
klo 12:45 Kävelykierroksella tutustumme linnakesaaren ainutlaatuiseen luontoon ja historiaan.
klo 14:00 Lähtö Kasnäsiin.
klo 14:15 Paluu Kasnäsiin.

Lähdöt 2016:

Lähtöpäivät ilmoitetaan myöhemmin. Matkan ilmoitetaan myöhemmin. Hintaan sisältyvät merimatkat ja luonto– ja historiaopastus Örön linnakkeella.

Varaa paikkasi tästä. Paikkoja rajoitetusti.

PURJEHDUKSET KUUNARI AMAZONELLA TURUSTA

Varaa netissä

Kuunari Amazone on Turussa Aurajoessa museoalus Sigynin ja Suomen Joutsenen välissä. Lähde purjehtimaan hienolla laivalla ja nauti! Purjehdus sopii niin nuorille kuin vanhemmillekin.

Amazonella on teräsrakenteinen runko, jonka pituus on 35 m ja leveys 6,80 m. Purjeita on 7 kpl, yhteensä 440 m2. Kone GM 8 syl 320 HV diesel, matkanopeus koneella 6-7 solmua. Hytit: 7 kpl kahden hengen hyttiä, 3 kpl 3 hengen hyttiä.

Kuunari Amazone tulee purjehtimaan päiväpurjehduksia Turusta Airistolle myös 2016. Tarkemmat tiedot päivittyvät kevään 2016 aikana.

MURHAMYSTEERI

Jos yksityiset juhlasi tai mökkilomasi kaipaa hieman jännitystä, niin mikä parempi tapa sitä saada kuin murhamyssterin ratkominen. Jos teillä on vähintään 10 hengen ryhmä, meiltä voi tilata murhamysteerin ohjaajineen, käsikijoituksineen ja rekvisiittoineen. Hintaesimerkki 549 € / 10 hengen ryhmä + alv 24 %. PPyydä tarjous.

TRUBADUURI TAI HAITARINSOITTO VIE SAARISTOLAISTUNNELMIIN

Jos juhlasi kaipaavat viihdykettä niin meiltä saa kätevästi trubaduurin tai haitaristin esiintymään ja luomaan tunnelmaa. Hinnat alk. 525 €. Hintaan sisältyy esitykset, matkat ja äänentoistolaitteet. Mahdollisuus myös isompiin kokoonpanoihin tarjouksen mukaan. Pyydä tarjous.

NAUVON KAMARIMUSIIKKIPÄIVILLE

Nauvon Kamarimusiikkipäivien soitto kajahtaa taas kesällä 2015. Sinulla on mahdollisuus nauttia ainutkertaisista konserteista tunnelmallisessa ympäristössä saariston sydämessä. Varaa lippusi meiltä! Samalla voit varata myös majoituksen matkallesi ja tehdä retken kuuluisalle Seilin saarelle. Konserttiohjelmaa päivitetään kevään kuluessa ja lisätietoja saa tässä. Tilaa liput tästä. Hintaan lisätään postituskulut.