Saaristovaraus
Suomen Saaristovaraus Oy
*** Tourist Info
+358-2-410 6600 if.suaravotsiraas@ofni ma-pe 9-16
image
Jaa

Generating quick links...

TEKEMISTÄ LOMALLA

SEILIN SAARI

Varaa netissä (avautuu keväällä)

Luonnonkaunis Seilin saari sijaitsee kuuden kilometrin päässä Nauvosta ja on yksi saariston vetovoimaisimmista käyntikohteista. Seilin historia saíraalasaarena alkoi vuodesta 1619, jolloin kuningas Kustaa II Adolf määräsi etsittäväksi Turun ulkopuolelta sopivan paikan spitaalisten ja mielenvikaisten sijoittamiseksi. Potilaiden tuli tuoda tullessaan laudat ruumisarkkua varten eikä kerran saarelle tullut enää päässyt pois. Vuodesta 1889 potilaina oli ainoastaan naisia. Mielisairaala lakkautettiin 1962 ja sen tiloissa toimii nykyään Saaristomeren tutkimuslaitos.Seilin kirkko

Järjestämme kesällä 2017 opastettuja retkiä Nauvosta Seiliin. Retkeen kuluu aikaa 3 tuntia ja tutustumme kierroksella saaren historiaan ja museokirkkoon. Edestakaiset matkat Seilille yhteysalus Östernillä.
Aikuiset 35€/hlö, lapset 18€.

2017 lähtöpäivät lauantaisin 1.-29.7. Paikkavarauksen voi jättää tästä linkistä. Viime hetken lippuja voi ostaa Nauvon vierasvenesataman info-kopista käteisellä. Pyydämme saapumaan paikalle viimeistään klo 11.45 (lipunmyynti päättyy klo 12.00), alus lähtee klo 12.10. Kokoontuminen on infokioskin kohdalla, laiturin edustalla. Alukselle siirrytään oppaan johdolla. Takaisin Nauvossa ollaan n. klo 15.00. Turusta pääsee retkelle vuorobussilla aamulla ja iltapäivällä takaisin.

Kysy myös  Nauvo-Seili majoituspakettia! Nauvossa on mahdollisuus kodikkaaseen majatalo- tai hotellimajoitukseen. Paluumatkan voi myös tehdä toista reittiä kuin tullessa ja kiertää suositun Saariston Rengastien.

ULKOSAARISTON REITTI Uutuus

Aspö

Uusi ulkosaariston reitti vie sinut kätevästi Korpoströmistä mielenkiintoisiin ulkosaariston kohteisiin vesibussi m/s Amandan kyydissä.
Reittiä pitkin voit käydä yksittäisissä saarissa kuten Aspössä, tai kiertää pidemmän reitin aina Örötä myöten.

Päivä Aspössä
Tule mukaamme herttaiselle Aspön saarelle; pääset nauttiman aidosta ulkosaariston kylätunnelmasta. Voit vierailla kirkossa, ja kulkea luontopolulla ja kylänraitilla. Aspössä toimii Fiskboden eli kauppa, josta voi ostaa kalaa, luonnossa kasvatetun lihakarjan lihaa, limppuja ja elintarvikkeita. Lounas sisältyy retken hintaan.
alk. 55€/hlö sis. lounaan

Ulkosaariston kirkkokierros
Kirkkokierroksella tutustumme Aspön kappeliin, Nötön kappelikirkkoon, ja johonkin seuraavista sään mukaan: Jurmon kappeli/Utön majakkakirkko ja rukoushuone/ Vänön kappeli.
Alk. 125€/hlö sis. lounaan ja opastuksen

Ulkosaariston iso kierros
Alk. 105€/hlö sis. lounaan ja opastuksen Örössä


Varaukset ja lisätietoja

PYÖRÄILY

SAARISTON RENGASTIE: SAARISTOLENKKI 4 PÄIVÄÄ 2017

Reitti: Nauvo-Rymättylä-Naantali-Iniö-Korppoo-Nauvo 

Suuren suosion saavuttanut Saaristo Lenkki on mukava ja rentouduttava pyöräilyelämys. Reitti seuraa Saariston rengastietä ja kiertää suuren osaa Turun ainutlaatuista saaristoa. Päivittäiset ajomatkat sopivat kaikille. Yöpyminen on valikoiduissa pienissä majataloissa. Reitin pituus on n. 140 km.

Päivä 1 : Lähtö tapahtuu Nauvosta, jonne on päivittäin useita linja-auto yhteyksiä Helsingistä ja Turusta. Matka alkaa yhteysalus m/s Östernillä Rymättylään ja sieltä pyöräillen Naantaliin. Pyöräilymatkaa on n. 40 km. Merimatkalla voi tehdä pysähdyksen Seilin saarelle. 
Päivä 2: Velkua-Taivassalo-Kustavi, josta lautta Iniöön. Päivän etappi 50 km.
Päivä 3
:  Iniön halki  Houtskarin saarten kautta Korppooseen, 42 km. Päivän aikana on useita pidempiä ja lyhempiä lautta- ja lossiylityksiä.
Päivä 4: Korppoosta Nauvoon,  jossa matka päättyy Gyttjan kylään missä illallinen odottaa. Matkan hinta on alk. 515,00 €/ henkilö (majoitus kahden hengen huoneissa) sisältäen reitti-selostuksen karttoineen (1 reittiselostus/seurue), polkupyörän, kypärän ja pyörälaukut, tarvittavat yhteysalusliput, majoitukset (4 yötä) aamiaisineen sekä viimeisen illan illallisen. Yhden hengen huoneen lisämaksu alk 120,00 €.
Jos käytätte omaa pyörää, matkan hinta alk. 415,00 €. Halutessanne voitte tietysti pysähtyä useammaksi päiväksi kussakin majapaikassa. Retki toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa joka päivä 1.6.-28.8.2017.
UUTTA! Nyt voimme tarjota myös sähköpyörän käyttöösi. Sähköpyörä, jossa sähkömoottori avustaa polkemista on mullistava kokemus. Rengastiepaketti sähköpyörällä hintaan alk 570 €/hlö. Myös lyhyempi ja edullisempi kierros Saariston Rengastiellä on mahdollinen.

Varaukset ja lisätietoja 

PIENI SAARISTON RENGASTIE 2017

m/s Östern

Mukava kolmen päivän ja kahden yön omaehtoinen pyörämatka jossa yhdistyvät niin kaupunki kuin saaristomaisemat. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 110 km. Matka poljetaan leppoisasti omaan tahtiin asfaltoiduilla teillä. Kaikilla osuuksilla ei ole erillisiä pyöräteitä.

Päivä 1. Turku - Nauvo 55 km
Aamulla lähdette polkemaan, joka omalla tai vuokrapyörällä kohti saaristoa. Mukavia paikkoja pysähtyä ovat Parainen kahviloineen ja kalkkikaivoksineen sekä Sattmarkin kuulu kahvitupa. Matkan varrelle osuu myös useita merkittyjä luontopolkuja. Ensimmäisen yön vietätte valintanne mukaan joko pienessä mutta vilkkaassa Nauvon kirkonkylässä tai maaseudun rauhassa kodikkaasti Västergårdissa.
Päivä 2. Nauvo - Naantali 35 km
Maukkaan aamiaisen jälkeen matka jatkuu tänään Nauvon satamasta yhteysalus m/s Östen:llä Seilin saaren kautta Rymättylän. Röölän Dikseli-silliperinnekeskus kuvaa hyvin silakkakalastuksen häviävää saaristolaiskulttuuria. Illalla teillä on mukavasti aikaa tutustua mm. Naantalin kaupungin hyvään ravintolatarjontaan.
Päivä 3. Naantali - Turku 15 km
Päivän pyöräilyosuus on lyhyt jotta aamupäivän voitte viettää samoilemassa Naantalissa ja esimerkiksi vierailemassa Kultrannan puistossa. Matka päättyy Turkuun missä kokemista varmasti riittää. Varaa lisäyö illaksi Turkuun!
Ajettavissa 19.5.-3.9.2017

Hinta omilla pyörillä alkaen 230€/hlö sis.  majoitukset aamiaisineen (2) kahden hengen huoneessa, tarvittavat lauttaliput sekä reittikuvauksen karttoineen. Vuokrapyörä laukkuineen alk. 80€. Kysy myös sähköpyörää tai lisämajoitusta Turussa!

Varaukset ja lisätietoja

MAARIANHAMINAN KIERROS 2017

Tämä mielenkiintoinen kuuden päivän pyöärmatka alkaa ja päättyy Nauvoon, tai vaihtoehtoisesti Turkuun. Reitti vie teidät läpi osan Turun saaristoa Nauvosta Korppooseen ja sieltä maakunnan rajan yli Ahvenanmaalle. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 190 km.

Nauvoon on päivittäin useita linja-auto yhteyksiä Turusta. Mikäli tulette mieluummin omalla autollanne Västergårdin pihapiiristä löytyy pysäköintitilaa.

Päivä 1. Nauvo - Kökar 35 km
Saapuminen aamulla Nauvoon ja lähtövalmistelut. Aloitatte matkanne pyöräillemällä kohti Nauvon vilkasta kirkonkylää. Täältä matka jatkuu sorateitä pitkin Korpoon lautalle ja iltapäivän lauttaa Kökarin saarelle. Kökar on vajaalla kolmella sadalla asukkaalla Suomen toiseksi pienin kunta. Finlandia palkittu romani Jää sijoittuu Kökarin maisemiin.

Majoittuminen paikalliseen hotelliin tai vaihtoehtoisesti pienimuotoiseen kotimajoitukseen (sisältää illallsisen).

Päivä 2. Kökar - Föglö 20+ km
Aamupäivällä voitte vieraila Pyhän Annan kirkossa, joka on rakennettu vuonna 1784 keskiaikaisen fransiskaaniluostarin kirkon paikalle. Kirkon yhteydessä on museo. Iltäpäivällä laiva vie teidät Föglön saarelle. Majoittuminen on aamiaismajoitukssa kotiesutumuseon historialisissa tiloissa.

Päivä 3. Föglö - Saltvik 45 / 55 km
Aamiaisen jälkeen lautta vie teidät Ahvenanmaan pääsaarelle. Päivän reitti kulkee pääosin pieniä sivuteitä pitkin. Majoitus kodikkaassa majatalossa. Jos aikataulu antaa myöten suosittelemme yhden lisäyön.

Päivä 4. Saltvik - Maarianhaminan 50 / 60 km
Reitti kiertelee Kastelholman linnan kautta ja edelleen pikku teitä pitkin Maarienhaminaan. Majoittuminen ***hotelissä keskustan kupeessa.

Päivä 5. Maarianhamina - Turku Aamupäivällä teillä on aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin tai pieneen pyöräilyretkeen ennen laivan lähtöä iltapäivällä Turkuun. Majoittuminen ***hotelissa Turun keskustassa.

Päivä 6. Turku - Nauvo 55 km
Viimeinen (ensimmäinen) pyöräilypäivä vie teidät Naantalina ja Rymättylän kautta takaisin Nauvoon missä illallinen ja yöpyminen matkan päätteeksi.

Päivä 7. Kiitos käynnistä ja tervetuluoa uudelleen

Voitte myös varata pari lisäpäivää reitin varrella, nähtävää riittää koko reitin varrella.

 
Hinta/ henkilö
675,00 €
Hinta omalla pyörällä
560,00 €
Sähköpyörä, lisämaksu
110,00 €
Yhden henkilön huonelisä
210,00 €
Lisäyö/ henkilö
65,00 €

Hinta sisältää majoitukset aamiaisineen (6 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa, illalliset (1), polkupyörän pyörälaukkuineen ja kypärineen, tarvittavat lautta- ja laivaliput, reittiselostuksen karttoineen sekä tarvittaessa pysäköintipaikan Nauvossa.

Matka toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa joka päivä kesäkautena 15.6 - 3.8. Muina aikoina lähtöpäivät ovat lauantai ja sunnuntai.

Varaukset ja lisätietoja

PENSAR LENKKI 1 PÄIVÄ tai 2 PÄIVÄÄ

Pensarin saari

Reitti: Nauvo-Lenholm-Granvik-Pensar-Nauvo

Kokopäivän pyöräilyretki, joka vie teidät sisäsaaristoon vehreisiin maisemiin Nauvon lounaispuolelle. Matka alkaa Nauvosta ja etenee Lenholman kautta Granvikiin ja sieltä meritse edelleen Pensarin saarelle. Lounas tarjoillaan Pensar Syd-ravintolassa. Lounaan jälkeen on hyvät mahdollisuus uimiseen tai patikoimiseen. Ilta-päivällä paluu meritse takaisin Nauvoon, Käldingen kalasatamaan. Lähtö aamulla n. 10.00 ja paluu kello 19:00 jälkeen. Matkan varrella on mahdollisuus tutustua Simon-kylän ja Lenholman luontopolkuihin, Lenholman ainutlaatuiseen tammihakaan, joka kuuluu Suomen tunnetuimpiin maisemakohteisiin, suojelus-kunnan muistomerkkiin sekä nähdä ja kokea saaristoa niin maalta kun mereltä.

Reitin pituus on Nauvon kirkonkylästä laskettuna n. 45 km, josta n. 25 km vähäliikenteisiä kyläteitä tai erillisiä pyöräteitä. Yhteensä merimatkaa kertyy yli tunnin.
Retken hinta on alk. 50,00 €/henkilö sisältäen reitti-selostuksen, polkupyörän ja kypärän, ja kevyen lounaan.  Retki toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa päivittäin, paitsi lauantaisin,  1.4.-30.9. aikana.
Retki voidaan myös toteuttaa kaksipäiväisenä jolloin yöpyminen sisältäen saunan ja illallisen on Pensar Sydissä.
Kahden päivän hinta on alk. 175,00 €/ henkilö (edellyttää vähintään kaksi matkustajaa).

Varaukset ja lisätietoja

NORRSKATA LENKKI 1 PÄIVÄ

Reitti: Nauvo-Norrskata-Korppoo-Nauvo

Kokopäivän pyöräretki, joka vie teidät Nauvon ja Korppoon pohjoispuolelle. Yhteysalus Satava vie teidät Nauvon kirkonkylästä kahden tunnin ihastuttavalle laivamatkalle läpi saariston Houtsalan kylään, Norrskatan saarella. Matka jatkuu pyörällä vähäliikenteisiä kyläteitä pitkin läpi vehreiden maisemien Korppoon lautalle. Matkan varrella on sekä kauppa että ravintola. Korppoossa on mahdollisuus poiketa kirkonkylässä ja esim. kotiseutumuseossa. Matka kulkee Saaristotietä pitkin ja edelleen lautalla Nauvon puolelle, jossa jälleen voi polkea vähäliikenteisiä kyläteitä pitkin takaisin Nauvon kirkonkylään.
Reitin pituus on n. 30 km (kirkonkylästä laskettuna), josta yli 20 km on vähäliikenteisiä kyläteitä.
Retken hinta alk 25,00 €/henkilö sisältäen reitti-selostuksen, polkupyörän ja kypärän.

Retki toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa kesäkautena arkipäivisin 1.5.-30.9. aikana.

Varaukset ja lisätietoja.

SAARISTON SYDÄMESSÄ - LUONTOELÄMYS PYÖRÄILLEN  

Koe ainutlaatuinen luontoelämys saariston sydämessä! Kokopäiväisten opastettujen pyöräilyretkien aikana voit antaa mielen rauhoittua ja keskittyä nauttimaan saariston hiljaisesta lumosta. Virkistyt parhaimmilla luontopoluilla ja näköalapaikoilla tutustuen saariston ainutlaatuiseen lajistoon, ehkäpä näet taivaalla liitävän korpin tai kotkan. Vierailet idyllisissä pikkukylissä ja saat maistaa aitoa saaristolaisruokaa. Lauttamatkat ovat todellisia merielämyksiä, voit ihailla henkeäsalpaavia maisemia ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta.

Majoittuminen tapahtuu samassa majatalossa koko retken ajan, joten vältyt päivittäiseltä tavaroiden pakkaamiselta. Päiväohjelmien aikataulu ja sisältö ovat valmiiksi suunniteltu puolestasi, jotta voit nauttia kiireettömästi eräoppaan opastuksesta. Opas on mukana koko retken ajan.

Liikkuminen tapahtuu pyöräillen sekä osittain kävellen. Päivämatkat ovat 30-35 km maltillisella tahdilla. Merellinen saaristo tarjoaa monipuoliset ja vaihtelevat maastot, isoja mäkiä täällä ei kuitenkaan ole (korkein nousu on 40 metriä).

Tule mukaan upealle saaristoelämykselle!

2 yötä, 1 opastettu kokopäiväretki, 590 €/hlö
3 yötä, 2 opastettua kokopäiväretkeä, 745 €/hlö
4 yötä, 3 opastettua kokopäiväretkeä, 890 €/hlö
Pyörävuokra mahdollinen, varattava erikseen varausta tehdessä 22€/päivä sis. 7-vaihteisen pyörän, korin tai sivulaukun.

Varaukset ja lisätietoja

VÄNÖN SAARI - HARRASTUKSIA JA LUONTOELÄMYKSIÄ

Puuveneitä Vänössä

Vänö on kaunis ja rauhallinen ulkosaariston saari, jonne on helppo tulla yhteysaluksella Kasnäsista Kemiönsaaren eteläkärjessä. Saarella luonto vaihtelee lehtomaisemasta kanervanummiin. Jääkauden hiomia silokallioita ja muinaisrantoja löytyy saaren pohjoisrannalta luontopolun varrelta. Saaren itäosassa sijaitsee merenkulkijakappeli ja hiekkaranta. Saaren luontopolut kutsuvat retkeilemään. Voit myös kalastaa, meloa, pelata frisbeegolfia, saunoa rantasaunassa, kylpeä lämminvesipaljussa maisemia ihaillen ja uida tai kokeilla vesijuoksua. Harrastusvälineitä voi vuokrata paikan päältä Vänö Krambodenista. Lapset voivat harjoitella purjehdusta optimistijollilla. Saarelta löytyy geocashe-rata. Voit tarkkailla lintuja tai lepakoita. Varaa meiltä majoitus ja kysy eri aktiviteeteista ja välinevuokrista. Esim. mökkivuokraus viikonlopuksi 2-4 hengelle alkaen 135 eur. Kesäkuusta alkaen tarjolla myös edullista huonemajoitusta.  Matkalla saareen voit pysähtyä nauttimaan Hotel Kasnäsin kylpyläpalveluista. Tutustu saareen tästä linkistä Vänö. Tilaa lisätietoja Vänöstä. Majoitustilaa mökeissä max 20 hengen ryhmälle.

Päiväretki Kasnäs-Vänö-Kasnäs sisältää taksivenekuljetuksen yhteen suuntaan, lounaan ja opastuksen kappelille. Paluumatka yhteysaluksella. Hinta alk. 42 eur/aikuinen. Lapset alle 14 v. puoleen hintaan. (Kun ryhmässä vähintään 8 henk.) Tai voit varata saaren tarinoihin perustuvan "kummituskierroksen".

Avovenesafari perinteisillä saaristolaisveneillä sokkeloiseen saaristoon Vänön eteläpuolella sisältää veneiden vuokran ja kipparin / oppaan palvelut. Retkellä kuullaan salakuljetustarinoita ja luonto-opastusta. Noustaan maihin sopivaan luonnonsatamaan ja nautitaan piknik-eväät. Pyydä tarjous!

Vänöltä voi tehdä retken Örön linnakesaarelle, jonka tutkatorni näkyy Vänön hiekkarannalle. Matka taksiveneellä n. 20 min. Örön kuuluu vuoden 2015 alusta Saaristomeren kansallispuistoon. Saarella on n. 20 km luontopolkuja. Voit osallistua opastetulle kierrokselle tai vuokrata polkupyörän. Pyydä tarjous kuljetuksista

SAARISTON RENGASTIEN MAJOITUSPAKETIT

Saaristotie

Helppoa ja huoletonta retkeilyä: Varaa kerralla majoitukset saaristokierroksille liikuitpa sitten autolla tai kaksipyöräisellä kulkuneuvolla!

Reitit: Turku-Naantali-Rymättylä-Nauvo-Parainen-Turku eli Saariston Pikkurengastie. Turku-Parainen- Nauvo-Korppoo-Houtskari-Iniö-Kustavi eli Saariston Rengastie. 

Voit myös halutessasi viettää useamman yön tutustuen valitsemiisi saaristokyliin, ja halutessasi palata samaa reittiä tai esim. pikkurengastien kautta.

Reittien varrelta löytyy runsaasti kulttuuri- ja luonnonnähtävyyksiä. Matkan varrella on useita mukavia aamiaismajoituspaikkoja, mutta heinäkuussa on varsin täyttä. Suosittelemme, että varaatte majoitukset  hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.  Majoituksistamme saat lisätietoa online-esitteestämme.

Varaukset ja lisätietoja

RETKIPAKETTI VIIKINKIKESKUS-BENGTSKÄR-ÖRÖ 2 PÄIVÄÄ

Koe kolme Kemiönsaaren suosikkikohdetta samalla matkalla: Rosalan viikinkikeskus, Bengtskärin majakka sekä Örön linnakesaari. Pakettiin sisältyy retket vesibusseilla, sisäänpääsyt ja opastukset, majoittuminen Örön kasarmihotellissa, lounas, iltapäiväkahvit ja aamiainen. Retki alkaa Kasnäsin satamasta klo 11.00. Hinta aikuisille 174 eur/henkilö. Lapset alle 14 v. Lisävuoteessa 87 eur/henkilö. Minimi kahdelle hengelle 1.7.2016 alkaen.

Retkeen voit liittää lisäyön Kasnäsin kylpylähotellissa tai voit jatkaa saaristokierrosta yhteysalus Stellalla Vänön saarelle (aikataulut sopivat maanantai-torstai). Matka yhteysaluksella on ilmainen. Vänöllä voit majoittua edullisesti hosteltasoiseen huonemajoitukseen tai mökkiin.

Varaukset ja lisätietoja

Saariston Sydämessä – Luontoelämys pyöräillen

 

Koe ainutlaatuinen luontoelämys saariston sydämessä!

Varauksia otetaan nyt vastaan 13-17.6. ja 8-12.8.

 

Kokopäiväisten opastettujen pyöräilyretkien aikana voit antaa mielen rauhoittua ja keskittyä nauttimaan saariston hiljaisesta lumosta.

 

Virkistyt parhaimmilla luontopoluilla ja näköalapaikoilla tutustuen saariston ainutlaatuiseen lajistoon, ehkäpä näet taivaalla liitävän korpin tai kotkan. Vierailet idyllisissä pikkukylissä ja saat maistaa aitoa saaristolaisruokaa. Lauttamatkat ovat todellisia merielämyksiä, voit ihailla henkeäsalpaavia maisemia ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta. 

 

Majoittuminen tapahtuu samassa majatalossa koko retken ajan, joten vältyt päivittäiseltä tavaroiden pakkaamiselta. Päiväohjelmien aikataulu ja sisältö ovat valmiiksi suunniteltu puolestasi, jotta voit nauttia kiireettömästi eräoppaan opastuksesta. Opas on mukana koko retken ajan.

 

Liikkuminen tapahtuu pyöräillen sekä osittain kävellen. Päivämatkat ovat 30-35 km maltillisella tahdilla. Merellinen saaristo tarjoaa monipuoliset ja vaihtelevat maastot, isoja mäkiä täällä ei kuitenkaan ole (korkein nousu on 40 metriä).

 

Tule mukaan upealle saaristoelämykselle!

 

2 yötä, 1 opastettu kokopäiväretki, 590 €/hlö
3 yötä, 2 opastettua kokopäiväretkeä, 745 €/hlö
4 yötä, 3 opastettua kokopäiväretkeä, 890 €/hlö
Pyörävuokra mahdollinen, varattava erikseen varausta tehdessä 22€/päivä sis. 7-vaihteisen pyörän, korin tai sivulaukun. 

Tiedustele ja varaa!