Saaristovaraus
*** Tourist Info
+358-2-410 6600 if.suaravotsiraas@ofni ma-pe 9-16

image
Jaa

Ryhmäretket: Kemiönsaaret

Kemiönsaaren halki: Saaristoa, puutarhoja, kartanoita

Imagexx

Kemiönsaarelle tullaan tällä retkellä Salon suunnalta Halikosta  Kokkilan lossilla. Ensiksi haetaan insipiraatiota Westersin puutarhasta, jota kutsutaan sielun ja ruumiin keitaaksi.  Emäntä esittelee puutarhaa ja nautitaan aamupäiväkahvit. Ajetaan Kemiön keskustaan ja tutustutaan keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon ja sen Kasnäsin niemelle oppaan kertoessa nähtävyyksistä matkan varrella. Ylitämme  Lövön sillan, jolta upea näkymät saaristoon. Kasnäsin rannalla ravintola Paviljongenissa nautitaan lounasta noutopöydästä. Lounaan jälkeen tutustumme satamaan, käymme ostoksilla käsityöpuodissa, korumyymälässä ja tutustumme Sinisimpukan luontokeskukseen. Seuraavaksi vierailemme Söderlångvikin kartanolla, jossa tutustutaan Amos Andersonin taidekokoelmiin ja kartanon puutarhaan. Pihapuodissa on myynnissä kartanolla tuotettuja vihanneksia ja loppukesästä omenia kartanon laajoista puutarhoista. Iltapäiväkahvit nautitaan Kahvila Vivanissa. Paluumatkalla ajetaan pitkin Dragsfjärdin järven kauniita rantoja. Kemiönsaarelta voi poistua Strömman kanavan kautta Helsingin suuntaan tai ylittämällä Rungonsalmen sillan Turkuun päin mentäessä.  

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Ohjelman kesto: 7-8 h
Retken hinta:  alk 47€ / hlö
Hintaan sisältyy: opastukset ja sisäänpääsymaksut, lounas noutopöydästä,  Yli 30 hengen ryhmässä myös matkanjohtaja ilmainen.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Söderlångvikin kartano ja  Högsåran saari

Ohjelma alkaa Söderlångvikin kartanolta, jossa tutustutaan kartanon historiaan, taidenäyttelyihin ja nautitaan puutarhojen vehreydestä. Mahdollisuus ostaa paikallisia käsitöitä ja kartanon puutarhan tuotteita. Matka jatkuu saaristoa kohti. Ylitetään Lövön korkea silta, jolta upeat näköalat kauas saaristoon. Ajetaan Svartnäsin satamaan, josta siirrymme lossilla Högsåran kauniille saarelle. Högsårasta voidaan kertoa monia mielenkiintoisia tarinoita, mm. ajoilta, jolloin Venäjän Tsaari vieraili saarella kesäisin. Nautimme herkullisen lounaan viehättävässä Farmors Cafessa ja nautimme päälle kahvit kakkupöydän herkkujen kera. Teemme kävelykierroksen saarella, jossa pittoreskit saaristomaisemat vaihtuvat hyvin hoidettuihin puutarhoihin. Myös lampaita ja karjaa on mahdollista nähdä laitumella. Vierailun päätteeksi palataan lossilla manteen puolelle ja kotimatka voi alkaa.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Ohjelman kesto: 7 h
Retken hinta:  alk 44 € / hlö
Hintaan sisältyy: opastukset ja sisäänpääsymaksut, lounas ja kakkukahvit

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Bengtskärin majakka

Image

Unohtumaton matka halki saariston aina Suomen aluevesirajoille, jossa Bengtskärin majakka, Pohjolan korkein, nousee ylväänä aallokosta. Majakalla saamme tutustua Bengtskärin kunniakkaaseen historiaan oppaan ja näyttelyiden välityksellä. Syömme maittavan majakkalounaan. Olemme valinneet tuulilta suojaisamman reitin Hiittisten saariston kautta. Joskus huono sää estää maihinnousun Bengtskärille. Tällöin teemme antoisan matkan sisäsaaristossa tutustuen muihin nähtävyyksiin. Kokeneille kippareillemme turvallisuus on tärkeä asia. Voimme vierailla myös Sinisimpukan luontokeskuksessa Kasnäsissä, nyt myös mahdollisuus tutustua Kasnäsin kylpylän palveluihin*! Jännittävä tutustumispaikka on Viikinkikeskus Rodeborg Rosalassa *.

Retken kuvaus: Virkistysretki
Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 5 h
Ajankohta touko - lokakuu
Hinta: alk 62 € / hlö
Sisältää: Lounas, kuljetukset charterveneellä, sisäänpääsy ja opastus majakassa.

*maksullinen lisäpalvelu, kysy tarjousta! Lähetä tästä tarjouspyyntö

Viikinkien uhrijuhla

Image

Rosalan Viikinkikeskuksen päälliköiden hallissa tai Idänkävijäin talossa järjestetään jännittäviä uhrijuhlia ryhmillemme. Runsas päivällinen tarjotaan avotulen äärellä perinteisesti puualusilta ja juomat saviastioista. Tähteet uhrataan jumalille. Kaiken varalta vieraat esisiunataan Viikinkien Helgakappelissa Valkokristuksen uskoon, etteivät jumalat suutu heille! Tervan tuoksu, hämärä, muinaiset runot ja sotakirveen heitto ovat osa yllätyksellistä ohjelmaa.

Retken kuvaus: virkistysretki ryhmille
Ryhmäkoko: 20-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 4,5 h
Ajankohta ympäri vuoden
Hinta: alk 60 € / hlö
Sisältää: sisäänpääsyn ja opastuksen, viikinkiaterian ja ohjelmapalvelun sekä edestakaisen kuljetuksen Kasnäsistä charterveneellä Rosalaan viikinkikeskukseen.

Mahdollisuus myös tilata "Päälliköiden pidot": enintään 85 henkilölle, sisältäen viikinkiasujen vuokran, hinta 74 € / hlö.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Amos, Sagalund ja rautainen sydän

Image

Tutustu Kemiönsaaren historiaan ja tarinoihin matkalla kuulun Amos Andersonin tilalle Söderlångvikiin, Sagalundin kotiseutumuseoon ja Taalintehtaan ruukkimiljööseen. Tutustumme tunnetun ja arvostetun mesenaatin elämäntyöhön, taidekokoelmiin, katsomme ajassa taaksepäin ja saamme rautaisannoksen työläishistoriaa. Sagalund on maamme suurimpia ja vanhimpia ulkoilmamuseoita, jonka puistoon on onnistuttu vaalimaan mm käräjäsali 1700-luvulta ja 1600-luvun koulu. Museossa on myös yrtti- ja ruusutarha. Retkellä on mahdollisuus ostaa paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja, syksyllä myös Söderlångvikin omenoita. Tilan omenatarhat ovat suomen mittapuissa valtavat!

Retken kuvaus: Virkistysretki linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: 30-50 hlö
Kesto: 7 h
Ajankohta: koko vuoden
Sisältää: sisäänpääsyt, lounaan, kahvi ja pulla, paikallisoppaan palvelut
Hinta: alk 44 € / hlö

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Retki viikinkien vanavedessä

Tapahtumarikas kiertoajelu ryhmille, jotka haluavat tutustua ulkosaariston luontoon ja historiaan. Retken ensimmäinen kohde on Kasnäs, jossa vieraillaan kansallispuiston luontokeskuksessa. Tämän jälkeen autolautta M/S Aura vie matkustajat tarunhohtoisille Rosalan ja Hiittisten saarille. Siellä tutustutaan Rosalan viikinkikeskukseen, Hiittisten vanhaan kirkkoon ja mestauspaikkaan ja kuullaan tarinoita saaristosta. Savustettua kalaa, saaristoleipää ja käsityötuotteita voi ostaa matkan varrelta.

Retken kuvaus: virkistysretki
Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 8 h
Ajankohta: ympäri vuoden
Hinta: alk 45 € / hlö
Sisältää: kuljetukset laivalla, lounaan, sisäänpääsyt, iltapäiväkahvit, oppaiden palvelut ja alv.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Saariston naisten elämää
Högsåra

Retken aikana tutustutaan Kemiönsaaren historiaan ja nähtävyyksiin mielenkiintoisten naisten elämäntarinoiden kautta; papinrouva Kristiina Pratana, Taalintehtaan musta leski, Högsåran Kejsar-Fina ja monta muuta. Retken aikana nautitaan lounas ja kahvit kahvileivän kera. Retken aikana ajetaan Kemiön kirkolta Taalintehtaan kautta Högsåran saarelle.

Hinta: alk 45 € /hlö.
Kesto: n. 7 tuntia.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Purjehduksia saaristossa

Image

Perinnepurjealus Eugenia vie sinut entisajan tunnelmiin, aikaan jolloin laivat olivat puuta ja miehet rautaa. Merituuli tarttuu purjeisiin ja kuljettaa laivaa ilman moottorin ääntä. Vieraana laivalla saat osallistua sen toimiin, tutustua purjehduksen tekniikkaan ja oppia sen saloja sekä talonpoikaispurjehduksen historiaa. Tai voit vain asettua kannelle nauttimaan maisemista, seurata merilintuja ja tähystää hylkeitä. Purjehdus voi olla n.s. non-stop-purjehdus Kasnäsistä ulos merelle n. 4 tuntia tai kohteena voi olla Vänön, Bolaxin, Högsåran, Rosalan tai Örön saari. Tältä retkeltä palaat kotiin aivan uutena ihmisenä!

Retken kuvaus: merellinen virkistysretki
Ryhmän koko: Eugenia 10-33 hlö
Kesto:
4-5 h tai sopimuksen mukaan
Ajankohta:
touko - syyskuu
Sisältää:
purjehduksen, lounaan  sekä pullakahvit
Hinta:
alk 48 € / hlö, lapset alle 12 v. 30 eur/henkilö

Pyydä tarjous ryhmällesi! Lähetä tästä tarjouspyyntö

Ihastuttava Söderlångvik– Kimmeltävä Kasnäs

Retki alkaa, kun saavutaan Kemiöön ja poimitaan paikallisopas mukaan linja-autoon. Ajetaan kohti tämän Suomen toiseksi suurimman saaren eteläosaa. Pysähtyminen Söderlångvikin kartanolle, joka oli Amos Andersonin kesäpaikka. Amos oli kotoisin kemiönsaarelta, mutta hankki huomattavan omaisuuden ja perusti mm. Huvudstadsbladetin. Kesäresidenssissään hän kestitsi kuuluisuuksia mutta toimi myös taidemesenaattina. Söderlångvikin taidekokoelmat ovatkin mielenkiintoiset. Alueella on istutettu useita eri puulajeja ja kasvihuoneet ja omenatarhat tuottavat paikallisia vihanneksia ja hedelmiä, joita voi myös ostaa mukaan. Tutustumme kartanoon ja nautimme kahvit kesäkahvilassa, jonka yhteydessä myös paikallisten käsityöläisten myyntinäyttely.

Matka jatkuu kohti Kasnäsia ja ylitetään Lövön uusi silta, jolta upeat näköalat saaristoon. Kasnäsissä nautimme lounaan Kasnäs Paviljongin seisovasta pöydästä. Katselemme kimmeltävää merta ja tutustumme sitten Taalintehtaan kullan korujen kimmellykseen. Mahdollisuus tehdä edullisia koruostoksia rannan puodeista tai tehtaanmyymälässä. Mahdollisuus myös vierailla Sinisimpukan luontokeskuksessa,
jonka näyttelyt kertovat Saaristomeren kansallispuistosta.

Kesto: 5-6 h.
Hinta: alk 42 € / hlö.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Söderlångvikin kartano ja purjehduselämys

Tämä elämyksellinen retki sopii mainiosti esimerkiksi virkistyspäivän ohjelmaksi. Saavutaan Söderlångvikin kartanolle, joka oli tunnetun Amos Andersonin kesäpaikka. Amos oli kotoisin kemiönsaarelta, mutta hankki huomattavan omaisuuden ja perusti mm. Huvudstadsbladetin. Kesäresidenssissään hän kestitsi kuuluisuuksia mutta toimi myös taidemesenaattina. Söderlångvikin taidekokoelmat ovatkin mielenkiintoiset. Alueella on istutettu useita eri puulajeja ja kasvihuoneet ja omenatarhat tuottavat paikallisia vihanneksia ja hedelmiä, joita voi myös ostaa mukaan. Kartanoon tutustutaan opastetulla kierroksella. Sen jälkeen nautitaan herkullinen lounas kartanon kahvilassa. Kahvilasta voi ostaa myös paikallisia ruokaherkkuja mukaan ja samassa yhteydessä on paikallisten käsitöiden myyntinäyttely.

Kartanolta siirrytään kävellen rantaan, jossa jahti Eugenia odottaa. Nostetaan purjeet jä lähdetään merelle. Siirrytään entisaikojen purjelaivojen tunnelmaan. Eugenialle voi tuoda omat juomat mukaan. Matkan aikana kahvi- ja pullatarjoilu. Nautitaan kauniista saaristomaisemista ja saavutaan Kasnäsin satamaan. Bussi on tullut maitse vastaan. Jos halutaan tähän voidaan vielä yhdistää vierailu Kasnäsin kylpylässä tai voidaan vuokrata rantasauna lämminvesipaljuineen ja jatkaa illanviettoa. Myös yöpyminen saaristohotellissa onnistuu. Mutta hintaesimerkkimme on päiväretkestä.

Ohjelman kesto: 6 h.
Hinta: alk 70 € / hlö,kun ryhmäkoko on 20 henkilöä. Sisältää sisäänpääsyn ja opastuksen, lounaan, purjehduksen ja iltapäiväkahvit sekä alv:n.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Västanfjärdin kaksi kirkkoa ja Taalintehtaan ruukki

Retkiohjelma alkaa, kun poimitaan mukaan opas Kemiöstä. Ajetaan Västanfjärdin kauniiseen kylään ja tutustutaan sen kahteen mielenkiintoiseen kirkkoon. Vanha puukirkko 1700-luvulta kertoo ajasta, kun talonpoikaispurjehdus oli alueen tärkeimpiä tulonlähteitä. Uusi 1912 kansallisromanttiseen tyyliin rakennettu kirkko on linnaa muistuttava komea rakennus. Nautimme lounasta tunnelmallisessa Villa Felixissä kirkkojen läheisyydessä.

Matka jatkuu Taalintehtaan historialliselle ruukkipaikkakunnalle, joka on kasvanut jo 1600-luvulla toimintansa aloittaneen rautaruukin ympärille. Saamme nähdä ruukinmuseon, jossa esitellään työläisasumuksia kolmelta eri aikakaudelta, vanhan masuunin rauniot sekä kuuluisat hiiliuunit, jotka ovat parhaiten säilynyt ryhmä uuneja koko Pohjolassa. Opastusta rikastuttavat tarinat patruunoista ja näytteet paikkakunnan kansanhuumorista. Västanfjärdissä rakennetut purjelaivat purjehtivat usein Taalintehtaan
satamasta vieden rautaa ja tuoden malmia. Kierroksella nähdään myös erikoisia luhtitaloja, jotka ovat olleet työväestön
asuntoina. Iltapäiväkahvit nautitaan sataman lähellä Strandhotellissa.

Kesto: n. 5 h.
Hinta: alk 36 € / hlö.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Kahden ruukin kierros

Retkiohjelma alkaa Meriteijossa, jossa paikallisopas toivottaa teidät tervetulleeksi ja tutustuttaa teidät Mathildedalin ruukkikylään ja sen historiaan 1800-luvulta alkaen. Saatte nähdä ruukkimiljöön punamultaisine taloineen, kartanoineen ja vanhoinen tehdasrakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä. Tutustumme myös alueella laiduntaviin alpakoihin ja niiden elämään.  Lounasta tarjotaan Ruukin Krouvissa, joka on sisustettu entiseen karkaisimo-rakennukseen. Mathildedahlista siirrymme Kemiönsaarelle ylittäen Strömman kanavan. Sanotaan, että vain Strömman kanavassa voi Suomessa havaita vuorovesi-ilmiön.  Kemiönsaaren opast tulee mukaan Kemiön keskustasta ja retki jatkuu kohti Taalintehtaan ruukkiyhdyskuntaa.  Tehdään kiertojaelu tutustuen historiallisiin nähtävyyksiin kuten vanhan masuunin raunioihin ja vanhoihin hiiliuuneihin sekä vieraillaan Ruukinmuseossa. Saamme kuulla matkan aikana tarinoita työläisistä ja tehtaan patruunoista ja näemme monta suojeltua asuinrakennusta, joiden nimiin liittyy kansanhuumoria. Iltapäiväkahvit nautimme Taalintehtaan keskustan kahvilassa.

Kesto: n. 6,5 h.
Hinta: alk. 42 € / hlö.

Tervantuoksuinen purjehduselämys Örön linnakesaarelle

Örön linnakesaari sijaitsee Hiittisissä, Turunmaan Saaristossa, Kemiönsaaren kunnan alueella. Mielenkiintoiseksi saaren tekee sen ainutlaatuinen luonto ja historia sotilaslinnakkeena. Saarta alettiin linnoittaa Venäjän vallan aikaan 1910-luvulla, osana Pietari suuren merilinnoitusta ja se on siitä lähtien ollut sotilaskäytössä. Puolustusvoimien toiminta saarella on luonut monille kasvi- ja eläinlajille ihanteelliset kasvuolosuhteet. Vuoden 2015 alusta saari on avattu yleisölle ja on osa Saaristomeren kansallispuistoa. Monipuoliseen luontoon voi tutustua opastetulla kierroksella. Vaellusreittejä saarella on yhteensä n. 20 km.

Jahti Eugenia on kopio Hiittisten saaristossa (Bolaxissa) rakennetusta ja purjehtineesta (1879-1951) Eugenia-laivasta. Elämyksellinen purjehdus vie sinut entisaikojen tunnelmiin. Seitsemän tunnin ohjelmaan sisältyy opastettu käynti Sinisimpukan luontokeskuksessa, ohjelma laivalla purjeiden nostoineen ja opastuksineen, lounas ja kahvi sekä historiallinen ja luonto-opastus Örön saarella. Ryhmäkoko 10-33 henkilöä. Hinta alkaen 48 eur/henkilö. Pyydä tarjous Saaristovaraus/Örö

Purjehduselämys Örölle yöpyen kylpylähotellissa

Vietä ihana päivä purjehdusretkellä tervantuoksuisella perinnepurjelaivalla. Tutustu yhteen saaristomme mielenkiintoisimmista saarista ja majoitu mukavasti nauttien Kasnäsin kylpylähotellin palveluista. Hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä lähtösatamasta. Hotellin välittömässä läheisyydessä on myös Sinisimpukan luontokeskus, jonka näyttelyt esittelevät Saaristomeren kansallispuistoa.

Pakettiin sisältyy purjehdusretki opastuksineen, lounas, iltapäiväkahvit, majoitus kahden hengen huoneessa, aamiainen, kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö ja alv. Hinta alkaen 125 eur/henkilö. Varaukset ja tiedustelut: Saaristovaraus/Örö

Päiväretki Örölle vesibussilla

Tuo ryhmäsi tutustumaan Örön linnakesaaren ainutlaatuiseen luontoon opastetulla retkellä, joka lähtee Kasnäsin satamasta. Suositeltava lähtöaika klo 11.00 tai varaustilanteen mukaan. Merimatka Öröseen kestää 45min ja perillä kohteessa olemme 3h. Lounas tarjotaan kasarmialueen ravintolassa. Lounasvaihtoehtoja on kaksi; kotiruoka tai kalakeitto, lisäksi salaatti- ja alkuruokapöytä, leipä ja voi. Ruokajuomana vesi, mehu tai maito. Jälkiruokana kahvi. Lounas tarjoillaan ravintolassa, joka sijaitsee kasarmin vanhassa ruokalassa. Paluumatkalla lisäksi munkkikahvit aluksessa. Opastetulle kierroksella tutustutaan saaren luontoon sekä historiaan sekä 12 "  tykkiin sisätiloissa. Ennen matkaa tai sen jälkeen mahdollisuus tutustua Sinisimpukan luontokeskukseen Kasnäsissa (sisäänpääsy lisätään hintaan)

Hinta vähintään 35 hengen ryhmälle alk. 53,00€ aikuiset, lapset 14-4v 26,50€. Varaukset ja tiedustelut: Saaristovaraus/Örö

Seikkailu Örön linnakesaarella yöpyen

Haluaisitteko vaeltaa ympäri luonnopuistosaaren kaikki vaellusreitit, meditoida hiekkarannalla ja antaa luonnon tulla lähelle. Upeat saaristomaisemat kutsuvat ikuistamaan näkymät valokuvaamalla tai maalaten. Varaa aikaa päivä tai pari ja jää hetkeksi nauttimaan ainutlaatuisen saaren atmosfääristä. Majoitustiloja on aina n. 80 henkilölle saakka varaustilanteesta riippuen.  Ohjelmaan kuuluu edestakaiset kuljetukset linnake-luonnonpuistosaarelle, puolihoito, hostellimajoitus kasarmialueella, sauna, opastettu vaellus ja tutustuminen 12 " tykkiin. Hintesimerkki 30 hengen ryhmälle 110 eur/henkilö. Mahdollista majoittua myös rivitalohuoneistoissa. Pyydä meiltä tarjous Saaristovaraus/Örö

Tee retki Örölle ja yövy Kasnäsin kylpylähotellissa nauttien samalla kylpylän palveluista. Edestakaiset kuljetukset charterveneellä oman aikataulun mukaan. Sisältää myös lounaan, iltapäiväkahvit, opastuksen ja sisäänpääsyn sekä alv:n. Hinta alk. 123 eur/henkilö.

Örö ja Bengtskär päiväretkellä

Kaksi ainutlaatuista Saaristomeren nähtävyyttä yhden elämysrikkaan päivän aikana ryhmällesi räätälöidyn oman aikataulun mukaisesti. Ohjelmaan sisältyy chartervenekuljetukset, opastukset molemmissa kohteissa, sisäänpääsyt, lounas ja iltapäiväkahvit. Aikaa retkeen tulee varata n. 7-8 tuntia. Pyydä tarjous: Saaristovaraus/Örö

Luovuuden ja hyvinvoinnin matka saaristoon

Räätälöimme Teille monipuolisen ohjelman, joka sisältää sekä mieltä että kehoa virkistaviä elementtejä. Ohjelmaan kuuluu vierailu keramiikkapajalla, jossa voi toteuttaa mielikuvitustaan savitöissä. Rauhallista, ohjattua liikuntaa saaristoluonnossa. Erilaisia hoitoja, joita voitte tilata erikseen kukin kiinnostuksensa mukaan. Myöskin omaa aikaa seurusteluun. Saunomista ja uimista. Toivomianne retkiä saaristokohteisiin. Matkan pituus on teidän itsenne päätettävissä. Pyydä meiltä ohjelmaehdotus ja tarjous ryhmällesi.

Kaksi päivää Kemiönsaarilla

Kemiönsaaren ohjelmatarjonnastamme voidaan helposti muokata elämyksellinen kahden päivän paketti, johon poimitaan mukaan haluamaanne ohjelmaa. Erilaisia majoitusmahdollisuuksia on kodikkaista majataloista kylpylähotelliin.

Esimerkiksi:
1.5.– 30.9. Ensimmäisenä päivänä retkiohjelma Kemiönsaarella (paketit 1, 4, 6 sekä 8-10), majoittuminen Kasnäsin kylpylähotellissa (sis. Aamiaisen ja kylpylän ja kuntosalin käytön). Toisena ohjelmat saaristossa (2, 3, 5, 7, 11).

Hinta: alk. 153 € / hlö.

Teemme tarkemman ohjelman ja tarjouksen ryhmäkohtaisesti. Lähetä tästä tarjouspyyntö.