Saaristovaraus
*** Tourist Info
+358-2-410 6600 if.suaravotsiraas@ofni ma-pe 9-16

image
Jaa

Ryhmäretket: Turku ja saaristo

Turun saarilla

Kiertoajelu Turun eteläpuolella sijaitseville Hirvensalon ja Kakskerran saarille tutustuen mielenkiintoisiin kohteisiin kuten Brinkhallin kartanoon, jonka päärakennus on varhaisin maamme uusklassisista kartanorakennuksista. Kartanon puutarhat ja puistot ovat saaneet alkunsa jo 1700-luvulla, osin jo jopa sitä aikaisemmin. Brinkhallin englantilainen puisto on maamme vanhimpia maisemapuutarhoja. Kartano saattaa olla tuttu Aku Louhimiehen Käsky -elokuvasta tai TV:ssä esitetystä Hovimäki-sarjasta. Kartano on ollut Suomen Kulttuuriperinnön Säätiön hallinnassa vuodesta 2003. Tutustumme myös Pyhän Henrikin ekumeeniseen taidekappeliin, joka muistuttaa ylösalaisin olevaa laivaa ja Kakskerran kirkkoon vuodelta 1770. Nautimme lounasta Harjattulan kartanon Wanha Talli -ravintolassa.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
kesto: 8 h
Ajankohta: touko-syyskuu
Retken hinta: alk. 42 € / hlö, kun ryhmässä on 40 henk.
Hintaan sisältyy:  lounas, saaristo-oppaan palvelut, tutustumiset, sisäänpääsymaksut ja alv. Kuljettaja  ja matkanjohtaja ilmainen.

Retkestä voi saada myös lyhennetyn version. Lähetä tästä tarjouspyyntö

Kultarannasta Mannerheimin jalanjäljille

Image

Vietämme päivän tutustumalla tasavallan presidentin kesäkotiin Kultarantaan ja Naantalin historiallisiin nähtävyyksiin: vanhaan puukaupunkiin meren rannalla sekä luostarikirkkoon. Vierailemme myös marsalkka Mannerheimin syntymäkodissa Louhisaaren Kartanossa. Mielenkiintoisten opastusten välillä nautimme maukkaan lounaan.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 7-8 h
Ajankohta: 1.5.-31.8., ei maanantaisin
Hinta: alk 40 € / hlö
Sisältää: Lounas, sisäänpääsymaksut ja opastukset.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Mannerheimin Louhisaari - Seili - Naantali

Seili

Retki alkaa aamupäivällä, kun opas tulee mukaan sovitusta paikasta, esim. Raisiosta. Ajetaan Louhisaaren kartanolle, joka tunnetaan Marsalkka Mannerheimin syntymäkotina. Matka jatkuu kohti Rymättylää ja pysähdymme lounastamaan joko perinteikkäällä Taattisten tilalla, jossa samalla voi tutustua tilan eläimiin, tai ravintola Pohjankulmassa Rymättylässä. Laiva Seilin saarelle lähtee Rymättylän Hanga rannasta klo 14.00. Linja-auto jää rantaan odottamaan. Laivamatka kestää puoli tuntia. Seilillä kävellään n. Kilometrin matka museokirkolle ja hautausmaalle. Ennen Seilille karkotettiin leprasairaat tai mielenvikaiset ja saarella voi kertoa monesta onnettomasta ihmiskohtalosta. Se on suuri kontrasti tämän päivän kauneutee ja rauhaan, joka kohtaa kävijän. Laiva lähtee paluumatkalle klo 15.50 ja saapuu rantaan 16.20. Iltapäiväkahvit nautitaan laivamatkan aikana. Jatkamme matkaa Naantaliin, jossa pysähdymme opastetulle kävelykierrokselle vahnaan kaupunkiin ja näemme myös birgittalaisluostarin. Opastus päättyy klo 18.00.

Hinta: alk 58 € / hlö. Ei maanantaisin.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Kultaranta - Seili - Silliperinnekeskus Dikseli

Sillilaiva

Retki aloitetaan tutustumalla Tasavallan Presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhaan Naantalin Luonnonmaalla. Opastetun kierroksen jälkeen siirrytään lounastamaan Kultaranta Resort:in lounasbuffeesta. Matka jatkuu kohti Rymättylää, jossa tutustumme uuteen silliperinnekeskus Dikseliin.Laiva Seilin saarelle lähtee Rymättylän Hanga rannasta klo 14.00. Linja-auto jää rantaan odottamaan. Laivamatka kestää puoli tuntia. Seilillä kävellään n. Kilometrin matka museokirkolle ja hautausmaalle. Ennen Seilille karkotettiin leprasairaat tai mielenvikaiset ja saarella voi kertoa monesta onnettomasta ihmiskohtalosta. Se on suuri kontrasti tämän päivän kauneuteen ja rauhaan, joka kohtaa kävijän. Laiva lähtee paluumatkalle klo 15.50 ja saapuu rantaan 16.20. Iltapäiväkahvit nautitaan laivamatkan aikana. Opastus päättyy klo 17.00.

Hinta: alk 57 € / hlö. Ei maanantaisin.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Keskiaikainen Turku ja Saaristokierros

Image

Ryhmäretki historialliseen Turkuun ja sitä ympäröivään kauniiseen saaristoon. Mahdollisuus toteuttaa retki yhden tai kahden päivän retkenä.

1.Päivä: Tutustumme historialliseen Turkuun, Suomen vanhimpaan kaupunkiin vierailemalla Turun Linnassa, merikeskus Forum Marinumissa sekä Aboa vetus & Ars Nova–museossa. Huom! Turun keskiaikamarkkinat ovat 25.-28.6. ja vierailu markkinoilla voidan yhdistää ohjelmaan.

Ohjelma: Saapuminen Turkuun, jossa opastus alkaa keskiaikaiselta tuomiokirkolta. Pieni kiertoajelu Turun keskustassa ja tutustuminen kaupunkikuvaan. Jatkamme matkaa Turun linnaan. Linnassa 1 1/2 h keskiaikainen kierros. Jatkamme matkaa merikeskus Forum Marinumiin. Tutustuminen merenkäynnin historiaan 1 1/2 h. Lounas ravintola Daphnessa. Ravintolasta näköala Suomen Joutsenelle ja Aurajoelle. Mahdollisuus tutustua museoaluksiin lisämaksusta.

Jatkamme matkaamme bussilla Aboa Vetus & Ars Nova -museoon, jossa keskiaikainen Turku esitellään arkeologisten kaivausten kautta. Mahdollisuus myös tutustua Ars Nova-näyttelyyn, missä uutta taidetta vastapainolle historialle. Iltapäiväkahvit ja pullat. Opastus päättyy.

Retken kuvaus: Historiapainotteinen virkistysretki
Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: n 8 h (haluttaessa myös lyhyempi)
Ajankohta: vuoden ympäri (ei maanantaisin)
Hinta: historiallinen Turku alk 49 € / hlö
Sisältäen: Turku oppaan palvelut, sisäänpääsymaksut, iltapäiväkahvit ja lounaan, alv.
Vaihtoehtoisia käyntikohteita ovat mm. Käsityöläismuseo ja Kuralan kylänmäki

Kahden päivän retki

1.Päivän ohjelma kuten edellä, mutta majoitutaan joko Turun keskustan hotelliin tai Ruissalon kylpylään.  Aamiaisen jälkeen lähtö retkelle saaristoon esim. Saariston Pikkurengastielle. Retkellä tutustutaan Naantalin vanhaan kaupunkiin, ajetaan Rymättylän kalastuspitäjän kautta ja matkustetaan laivalla Nauvoon. Laivamatka kestää tunnin. Lisäksi käyntikohteeksi voidaan  valita myös Louhisaaren kartanolinna, joka on marsalkka Mannerheimin syntymäkoti. Tai kierros voidaan tehdä myös  päinvastaiseen suuntaan.

Ajankohta: touko-syyskuu (ei maanantaisin)
Ryhmäkoko 30-50 hlö. Pienemmille ryhmille tarjouksen mukaisesti.
Kesto: 12 + 6 h
Hinta:
alk 146 € / hlö
Sisältäen: oppaiden palvelut, sisäänpääsymaksut, 1xiltapäiväkahvit, 1xillallinen,1x aamiainen ja 2 x lounaan, yöpymisen sekä alv.

Lähetä tästä tarjouspyyntö.

 

Risteilyjä

Purjehdukset Turusta Saaristomerelle

Amazone

Purjehdus perinteisellä purjelaivalla on ikimuistoinen seikkailu, joka sopii kaiken ikäisille ja kaikenlaisille ryhmille. TYKY-päivänä pääsette
kirjaimellisesti vetämään yhtä köyttä ja purjealus on hieno paikka viettää vaikka syntympäiviä tai pienempiä häitä. Turusta lähtiessä päiväretken
kohteeksi voidaan valita Airiston selkä tai vaikka Seilin parantolasaari Nauvon edustalla.

Purjehdukseen voidaan sisällyttää myös ruokailut herkullisesta kalakeittolounaasta vähän kattavampiin tarjoiluihin.

Lähetä tästä tarjouspyyntö.

Tutustu myös yleisöpurjehduksiimme ja aluksiimme!

1. Risteily Turusta Ruissaloon

M/s Ruissalo liikennöi Aurajoesta Martinsillan kupeesta Ruissalon saarelle. Opastetulla retkellä saat nähdä matkan varrella jokilaivoja, purjelus Sigynin Forum Marinumin rannassa, Turun linnan ja Ruissalon pitsihuviloita. Perillä tutustumme kansanpuistoon ja nautimme lounaan. Lisäksi vierailemme kasvitieteellisessä puutarhassa. Merimatka kestää noin tunnin ja koko retki n. 4 tuntia. Matkalla opastus. Hintaesimerkki 30 hengen ryhmälle 39 eur/henkilö. Lähetä tästä tarjouspyyntö

2. Opastettu risteily tarinoiden saarille: Seili, Ominainen

Ominaisten muistoristi

Olet varmaankin kuullut Seilin saaresta, jonne spitaaliset ja mielisairaat karkoitettiin aikoinaan? Seilistä on lyhyehkö matka Ominaisten saarelle, jolla kerrotaan kummittelevan. Tälle saarelle tuotiin ennen vainajat, joita ei haluttu haudata siunattuun maahan. Retken aikana kierretään Ominainen ja kuullaan saaren tarinoita, ajetaan merimetsojen asuttaman saaren ja harmaahylkeiden lepopaikkojen kautta. Seuraamme osan matkaa museoväylän erikoisia viittoja. Nousemme maihin Seilin saareen ja tutustumme museokirkkoon. Tule matkalle saariston jännittävään historiaan ja upeaan luontoon! Retki kestää n.6 tuntia, kun lähtöpaikkana on Turku.

Hintaesimerkki 30 hengen ryhmälle 65 eur/henkilö. Sisältää kuljetuksen vesibussilla, opastuksen ja sisäänpääsyn museokirkkoon. Laivalta saa ostaa virvokkeita. Lounas tilauksesta. Lähetä tästä tarjouspyyntö

3. Kesäpäivä Airistolla

Risteilylle lähdetään Turusta Aurajoen rannalta. Matkalla nähdään Ruissalon hulppeat pitsihuvilat, Airiston kimaltelevat aallot ja Nauvon saariston jylhät kalliosaaret sekä upeat rantamaisemat. Päiväretken kokonaiskesto 7-8 tuntia, josta Nauvossa n. 2 tuntia. Hinta alk. 60 eur/henkilö  30 henkilön ryhmälle. Hintaan sisältyy aluksen vuokra, ruokailu, kahvit ja kahvileipä sekä opastus Nauvossa. Lähetä tästä tarjouspyyntö

4. Risteillen Paraisilta Nauvoon tai takaisin

Valitse maantien sijasta meritie! Linja-auto menee maitse ja toisella puolen matkaa käydään tutustumassa Nauvon nähtävyyksiin kuten Merenkulkutaloon ja Traktorimuseoon. Lounas, kahvit ja opastus sisältyvät päiväretken hintaan. Hinta esim. 30-40 hengen ryhmälle 59 eur/henkilö ja 41-50 hengen ryhmälle 54 eur/henkilö. Pyydä meiltä tarjous ja aikataulutettu ohjelma ryhmällesi.

5. Yksityinen illallisristeily m/s Sundbyholmilla

Lähtö Aurajoesta m/s Sundbyholmilla. Tule nauttimaan saariston maisemista ja tunnelmista.                                                          
Kolmen tunnin illallisristeilyn aikana laivalla tarjoillaan herkullinen saaristolaisillallinen.
Paluu Auranjoenrantaan. Järjestämme pyynnöstänne mukaan myös ohjelmaa esim. trubaduurin tai haitarimusiikkia.
Hinta: 1800€ + 40€/hlö. + ohjelma. 
Ryhmän koko: 20-50 hlö

Varaukset ja tiedustelut: Saaristovaraus

Turku ja saaristo 2 päivää

Turussa nähtävyyksien katselemisen ja shoppailemisen voit nyt helposti yhdistää eri saaristoretkiin jotka löytyvät tältä sivulta, tai sivulta  Parainen & saaristo. Voit tilata meiltä koko paketin hotelliyöpymisineen. Nähtävyyksistä tunnetuimpia ovat Turun linna ja tuomiokirkko, Käsityöläismäki ja merikeskus Forum Marinum. Ryhmäruokailuun löytyy monia eri vaihtoehtoisia paikkoja, joista valitsemme teille sopivimmat.

Pyydä ryhmäkohtainen tarjous.

Pyhillä poluilla Suomen syntysijoilla

Retki alkaa Turusta tuomiokirkon pihalta, jossa opas tapaa ryhmän.Tutustutaan tuomiokirkkoon ja ajetaan sen jälkeen Turun Hirvensaloon, jossa tutustutaan kuuluisaan Pyhän Henrikin Taidekappeliin. Kappeli on kuin "kuparikylkinen kala tai aaltojen vihreäksi huuhtoma, nurin käännetty vene". Kappelin esittelyn jälkeen hiljennytään hetkeksi. Matka jatkuu kohti Kaarinaa ja ajetaan Ala-Lemun kartanon alueella sijaitsevalle Piispanrannan juhla- ja kokouskartanolle. Nautitaan täällä hyvä lounas, minkä jälkeen on aikaa jaloitella Ala-Lemun kartanon historiallisissa maisemissa, puutarhassa ja Pyhän Katariinan poluilla. Matka jatkuu vielä Kuusiston piispanlinnan raunioille. Linna oli Suomen katolisten piispojen linna, joka perustettiin 1200-luvulla ja oli toiminnassa uskonpuhdistukseen asti. Linna purettiin 1528 Kustaa Vaasan käskystä. Retken päätteeksi nautitaan iltapäiväkahvit Kuusiston taidekartanolla, joka sijait 1700-luvulta olevassa entisessä everstin virkatalossa.

Hinta alk. 39 eur/henkilö.

Retki kestää 7 tuntia.

Kamalan ihana ilta

Unohda arki hetkeksi ja näe miten kaikki ei ollut paremmin ennen vanhaan

Turun linnan Kidutusta, kuolemaa ja kummituksia -kierroksella. Illanvietto alkaa pehmeästi Ravintola Daphnessa, jossa nautitaan maistuva saaristolaisteemainen menu (esim. Kökar tai Bengtskär). Ruuan jälkeen siirrytään hämyisään ja suljettuun Turun linnaan, jossa oppaan johdolla syvennytään Turun linnan synkempään historiaan, ihmiskohtaloihin ja kummituksiin. K-15. Varaa ryhmällesi ilta jota ette unohda!

Ryhmäkoko: 10-35 henkeä

Hinta alk. 65€/hlö

Ajankohta: Talvikausi, soveltuu esim. syntymäpäivien, polttareiden ohjelmaksi tai virkistykseen.