Saaristovaraus
*** Tourist Info
+358-2-410 6600 if.suaravotsiraas@ofni ma-pe 9-16

image
Jaa

Nauvon matkailuneuvonta

Suomen Saaristovaraus

Aukioloajat: Talvi: ma - to 8-17, pe 8-16.30          
                           Kesä: ma - pe 8-17

Puhelimitse: ma-pe 9-16.00

Nauvon matkailuneuvonta löytyy Suomen Saaristovarauksen tiloista Saaristotien varrella osoitteessa Sähkömäki 1, koordinaatit: lat 60.19254, long 21.91257. Saman katon alta löytyy postitoimisto ja paperikauppa, jossa on saaristoaiheisia kirjoja, karttoja, lahjatavaraa, käsitöitä ja matkamuistoja, kukkia, sisustustarvikkeita ja lemmikkien ruokia. Lisätietoja valikoimastamme löytyy linkistä SaaristoShop.  Täältä löydät myös NetTicket-lippuautomaatin ja voit ostaa risteily- ja konserttilippuja. Meiltä löytyy myös ilmainen nettiyhteys. 

Kesäisin Nauvon  satamassa on infopiste yhteysaluslaiturin vieressä, Hotel Strandbon edustalla.

Lataa ja tulosta tästä Nauvon kirkonkylän kartta.

Nauvo sijaitsee Saariston Rengastien varrella. Rengastien voi kiertää 27.5-28.8.2016 Lue tästä artikkeli Saariston Rengastiestä.


Nauvo

image
image

Nauvo sijaitsee keskellä maailman kauneinta ja suurinta saaristoa. Saaristo muodostuu yli 100 000 saarta mukaan lukien Tukholman saariston, Ahvenanmaan, Turunmaan saariston sekä saaret Viron pohjoispuolella. Nauvo tarjoaa lomailijalle hyvät mahdollisuudet nauttimiseen - voit levätä rauhassa ja nauttia hyvästä ruoasta. Aktiivisemmalle lomailijalle löytyy myös puuhaa: Voit kalastaa, vaeltaa, pyöräillä, meloa ja tietenkin purjehtia tai veneillä.

Jokaisella vuodenajalla on oma viehätysvoimansa. Kalastusta harrastaville syksy ja kevät sopivat verkko- ja viehekalastukseen, talvi sopii pilkintään. Jos haluaa poimia marjoja ja sieniä, voi löytää korillisen jo valmiiksi merkittyjen luontopolkujen varrelta. Ulkosaaristo, runsaalla määrällä muuttolintuja, on lintubongareitten paratiisi. Kylminä ja lumirikkaina talvina Nauvo tarjoaa aktiviteettejä raittiissa ilmassa, esimerkiksi hiihtoa pururadan laduissa sekä luistelua palloiluhallin jääkiekkokaukalossa. Unohtamatta kauniita lumenvalkoisia maisemia! B&B-, mökki- sekä hotellomajoitus on varattavissa ympäri vuoden!

Suositussa vierasvenesatamassa voit hyvällä onnella nähdä maailman hienoimpia jahteja, nopeita katamaraaneja sekä perinteisiä purjealuksia. Risteilyalus Kristina Brahella voit säännöllisesti päästä mm Helsinkiin tai Savonlinnaan. Yhteysalukset ja lautat vievät sinut viiteenkymmeneen eri satamaan.

Nauvo on monipuolinen saaristoelämän keidas tarjoten kymmeniä erilaisia tapahtumia - teatteria, tansseja, konsertteja, markkinoita... Vilkaisepa Nauvon sekä saariston tapahtumakalenteria! (www.lansiturunmaa.fi ja www.saaristo.org). Esimerkkejä tapahtumista: Olavinmarkkinat Nauvon eteläsatamassa, Nauvon kamarimusiikkipäivät Muinaistulien yö Framnäsissa elokuussa ja Sadokorjuunjuhlat Nauvossa.

Nähtävyyksiä ja vierailukohteet

Nauvon merenkulkutalo

Osoite: Kirkkopolku 3 (vierasvenesataman yläpuolella)

Aukioloajat 2017

12.6. – 14.8: ti-su  klo 11-18 ja 15.8-31.8 ti-su 11-16:00
Sisäänpääsy 3 €/aikuinen. Lapset alle 12 vuotta ilmaiseksi.

Suljettu juhannuksena (pe-la).

19.7.  pidennetty aukioloaika klo 11-22 kun on Tall Ships Race tapahtuma.

Ryhmille muina aikoina sopimuksen mukaan.

Vieraile Nauvon merenkulkutalossa, Nauvon vanhassa postitalossa. Sieltä löydät esineitä, taideteoksia ja laivamalleja (monet niistä edemenneen nauvolaisen Åke Sandvallin rakentamia) joilla kytköksiä saariston merenkulun historiaan.

Nauvon kirkko

image

Nauvon harmaakivikirkko on rakennettu 1400-luvun alussa. Nauvon kirkossa on yksi maamme harvoista historiallisista uruista, jotka vielä tänä päivänä ovat seurakunnan käytössä. Olof Schwan rakensi urut 1700-luvulla. Kirkossa järjestetään erilaisia tapahtumia kuten esimerkiksi Pyhän Olavin päivät sekä konsertteja Nauvon kamarimusiikkipäivien ajan.

Vierasvenesatama

image
image

Nauvon vierasvenesatama on yksi saariston suosituimmista satamista. Kesäsesonkina satama herää henkiin kun paikkakuntalaiset, veneilijät sekä matkailijat hakeutuvat satamaan juodakseen kupillisen kahvia tai syödäkseen jotain hyvää. Satamasta löytyy myös monia pikkupuoteja joista löytyy mm käsitöitä, vaatteita sekä matkamuistoja. Palveluita vierasvenesatamassa:

- Kahvila 

- Kalaa & Vihanneksia

- Vaatteita

- Matkamuistoja

- Venetarvikkeita

- Polkupyörävuokraus

- Pesutupa

- Jäteasema

- Polttoainemyynti

Avoinna: Kesä - Elokuu, kaikki päivät 08.00-22.00, touko- ja syyskuussa avoinna viikonloppusin.

Satamamaksu 20/23 €, hintaan sisältyy: venepaikka, vesi, wc, suihku, sauna, septitankin imutyhjennys sekä jätehuollon. Tutustu vierasvenesatamaan tässä.

Hippoglass

image

Lasikauppa ja lasinpuhallus. (www.hippoglass.com)

Fagerlundin traktorimuseo

Avoinna kesäkuussa ja heinäkuussa lauantaisin klo 8-14. Muina aikoina sopimuksen mukaan, myös lyhyellä varoitusajalla. Sisäänpääsy 4€, alle 6 v. ilmaiseksi. Ryhmät, vähintään 12 henk. 3€/henk.

puh. 040 8447400. Osoite: Norrstrandsvägen 1092, 21660 Nauvo

Wallmo-aitta

Wallmo-aitta, lahja- ja sisustustuotteita, käsitöitä. Puh. 050-306 3616 (www.wallmo.fi)wallmo

Maatilamatkailu

image

Kun kyseessä on ryhmämatka ota yhteyttä Suomen Saaristovaraukseen! Puh. +358-2-410 6600
Ryhmille tilauksesta vierailu tilalle jossa highland-lehmiä. +358-2-410 6600

Tässä pari esimerkkiä vierailukohteista:

- Tila meren äärellä, jossa lampaita ja hevosia: Korsnäs Östergård (maatilamatkailunauvo.tarjoaa.fi)
- Tila jossa hevosia, koiria ja kissoja: Koum Östergård (koum.suntuubi.com)

Seili

image
image
image

Seili on luonnonkaunis saari, joka sijaitsee Nauvon kirkonkylän pohjoispuolella. Saaren mielenkiintoinen historia alkaa jo 1600-luvulla, jolloin kuningas Kustaa II Adolf päätti että Seilin saari toimii spitaalisten ja mielisairaisen karkoituspaikkana. Tänään saarella toimii Saaristomeren tutkimuslaitos. Synkästä menneisyydestään huolimatta saari on kaunis näky kukkivine niittyineen ja vanhoine puukirkkoineen.

Yhteysalus M/S Östern liikennöi kesäaikaan päivittäin Nauvon kirkonkylän ja Seilin välillä (noin 30 min per matka, aikataulu tässä).

Jos haluat järjestää ryhmäretken Seilin saarelle - pyydä tarjous! Suomen Saaristovaraus, puh. +358-2-410 6600

Enemmän infoa Seilistä Saaristomeren tutkimuslaitoksen kotisivuilta.

Nötö

image
image

Nötön saari sijaitsee Nauvon ulkosaaristossa, Nauvon ja Jurmon välillä. Saari kuuluu Saaristomeren kansallispuiston yhteistoiminta-alueeseen. Saari on yksi kansallispuiston suurimmista, 3,5 km pitkä. Saaren aikaisemmasta kyläyhteisöstä on vielä jäljellä monia hyvin säilyneitä rakennuksia, esim vanha kappeli 1750-luvulta sekä tuulimylly. Tutustu saareen tässä.

Saarelle liikennöi yhteysaluks m/s Eivor (aikataulut: www.saaristoliikenne.fi).

Borstö

Borstö on eräs Nauvon saariston uloimpia saaria. Saaren pinta-ala on noin 40 hehtaaria, saari on noin 1 km pitkä ja 12 km leveä. Borstö sijaitsee Vänön ja Jurmon välillä, Nötön kaakkois-puolella. Ensimmäinen tunnettu maanviljelijä muutti Borstön saarelle Trunsöstä 1740-luvulla. Vuosisatojen saatteessa monia laivoja on menetetty kivisillä vesillä Borstön ympärillä. Borstön museossa voi mm. nähdä esineitä jotka on noudettu kaljuutti St Mikaelista sekä parkki Nordstiernasta, jotka haaksirikkoutuivat Borstön ulkopuolella 1800-luvun alussa. Sen lisäksi museossa on kokoelma käyttöesineitä, jotka kertovat saaren elämästä entisaikoina.

Borstön saarelle pääset kesäaikaan yhteysaluksella m/s Eivor:illa ja m/s Nordep:illa (aikataulut tästä)

Pensar Syd

Pensar Syd sijaitsee Pensarin saaren eteläisessä kärjessä, Suojeluskunnan ja Lottien entiesllä harjoitusalueella. Pensar Syd:illä voit järjestää juhlat ystävillesi, retkeillä koskemattomassa saaristoluonnossa, soudella, kalastella ym. Saunan lämmössä puhdistuu ruumis ja sielu, ja päivällinen ravintolassa on juhlava päätös päivällesi. Illan kääntyessä yöksi kodikas huone ja mukava vuode kutsuu levolle. Kokous modernilla tekniikalla ja vastapainoksi luonnon rauha antamassa voimaa. Hieno kokonaisuus. Kurssit ja leirit sopivat myös hyvin Pensar Sydiin. Esim. joogakurssit, taidekurssit, leirikoulut, rippileirit ym. Mahdollisuudet ovat monet.
Pensar Syd tarjoaa lämminhenkistä ja yksilöllistä palvelua - sen takia asiakkaat tulevat yhä uudestaan.

Pensarin saarelle pääset helposti yhteysaluksella. M/s Nordic Duck Granvikin satamasta (Parainen) ja m/s Nordep Kirjaisista (Nauvo).

Taksivene – kätevä tapa päästä Pensarin saarelle.
Varaa etukäteen, puh. +358-(0)50-5909291 / Petter Karlsson.

Hinnat:

Käldingen kalasatama / Kirjaisten yhteisaluslaituri – Pensar
50€/ suunta/ 1-5henk
70€/ suunta/ 6-12henk
3€/ polkupyörä/ suunta

Yhteystiedot: 02-4658150 tai gsm 040-5764976. Kotisivu www.pensarsyd.com
sähköposti    info(at)pensarsyd(piste)com

Lanterna Ateljee

Keramiikka ja aquarelli näyttelyitä.

Suomen Saaristovaraus

Nukkekotinäyttely. Yksityis omistuksessa oleva nukkekoti on ennen ollut Åke Sandvallin näyttelyssä ja on nyt siirtynyt meille. Kalusteet ovat tehty vuosina 1850-1950.

m/s Autere

Merinomaisia matkoja Turunmaan saaristossa- charterveneretkiä ja aikataulunmukaista liikennettä.
Aikataulut ja lisäinfoa: www.merireitit.fi

Aikataulut

Kesätapahtumia Nauvossa