fbpx

Kemiönsaari

Kemiönsaaren halki: Saaristoa, puutarhoja, Taalintehtaan ruukki

Kemiönsaarelle tullaan tällä retkellä Salon suunnalta Halikosta  Kokkilan lossilla. Ensiksi haetaan insipiraatiota Westersin puutarhasta, jota kutsutaan sielun ja ruumiin keitaaksi.  Emäntä esittelee puutarhaa ja nautitaan aamupäiväkahvit. Ajetaan Kemiön keskustaan ja tutustutaan keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon ja sen Kasnäsin niemelle oppaan kertoessa nähtävyyksistä matkan varrella. Ylitämme  Lövön sillan, jolta upea näkymät saaristoon. Kasnäsin rannalla ravintola Paviljongenissa nautitaan lounasta noutopöydästä. Lounaan jälkeen tutustumme satamaan, käymme ostoksilla käsityöpuodissa ja korumyymälässä. Seuraavaksi vierailemme Söderlångvikin kartanolla, jossa tutustutaan Amos Andersonin taidekokoelmiin ja kartanon puutarhaan. Pihapuodissa on myynnissä kartanolla tuotettuja vihanneksia ja loppukesästä omenia kartanon laajoista puutarhoista. Iltapäiväkahvit nautitaan Kahvila Vivanissa. Paluumatkalla ajetaan pitkin Dragsfjärdin järven kauniita rantoja. Kemiönsaarelta voi poistua Strömman kanavan kautta Helsingin suuntaan tai ylittämällä Rungonsalmen sillan Turkuun päin mentäessä.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Ohjelman kesto: 7-8 h
Retken hinta:  alk 47€ / hlö
Hintaan sisältyy: opastukset ja sisäänpääsymaksut, lounas noutopöydästä,  Yli 30 hengen ryhmässä myös matkanjohtaja ilmainen.

Lähetä tarjouspyyntö

Örön linnakesaari

Tuo ryhmäsi tutustumaan Örön linnakesaaren ainutlaatuiseen luontoon ja historiaan opastetulla retkellä. Seesteinen ja herkkä luonto, tsaarin aikaiset mukulakivikadut ja mahtavat tykit luovat saaren tunnelmaa. Suosittu vierasvenesatama on kesäisin täynnä elämää, mutta saarella riittää rauhaa luontopoluilla 20 km edestä. Öröseen lähdetään Kasnäsistä vesibussilla. Merimatka Öröseen kestää 45 min ja perillä kohteessa olemme 3h. Runsas ja monipuolinen lounas tarjotaan kasarmialueen ravintolassa. Jälkiruokana kahvi. Lounas tarjoillaan ravintolassa, joka on remontoitu viihtyisäksi vanhaa kunnioittaen vanhaan kasarmin ruokalaan. Myös laivamatkan aikana kahvitus. Opastetulle kierroksella tutustutaan saaren luontoon sekä historiaan sekä 12 ” tykkiin sisätiloissa.

Ajankohta: touko-syyskuu, liikennöintiaikatauluista riippuen

Hinta: vähintään 35 hengen ryhmälle alk. 55,00€ henkilö

Lähetä tarjouspyyntö

Söderlångvikin kartano ja Högsåran saari

Ohjelma alkaa Söderlångvikin kartanolta, jossa tutustutaan kartanon historiaan, taidenäyttelyihin ja nautitaan puutarhojen vehreydestä. Mahdollisuus ostaa paikallisia käsitöitä ja kartanon puutarhan tuotteita. Matka jatkuu saaristoa kohti. Ylitetään Lövön korkea silta, jolta upeat näköalat kauas saaristoon. Ajetaan Svartnäsin satamaan, josta siirrymme lossilla Högsåran kauniille saarelle. Högsårasta voidaan kertoa monia mielenkiintoisia tarinoita, mm. ajoilta, jolloin Venäjän Tsaari vieraili saarella kesäisin. Nautimme herkullisen lounaan viehättävässä Farmors Cafessa ja nautimme päälle kahvit kakkupöydän herkkujen kera. Teemme kävelykierroksen saarella, jossa pittoreskit saaristomaisemat vaihtuvat hyvin hoidettuihin puutarhoihin. Myös lampaita ja karjaa on mahdollista nähdä laitumella. Vierailun päätteeksi palataan lossilla manteen puolelle ja kotimatka voi alkaa.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Ohjelman kesto: 7 h
Retken hinta:  alk 44 € / hlö
Hintaan sisältyy: opastukset ja sisäänpääsymaksut, lounas ja kakkukahvit

Lähetä tarjouspyyntö

Bengtskärin majakka

Unohtumaton matka halki saariston aina Suomen aluevesirajoille, jossa Bengtskärin majakka, Pohjolan korkein, nousee ylväänä aallokosta. Majakalla saamme tutustua Bengtskärin kunniakkaaseen historiaan oppaan ja näyttelyiden välityksellä. Syömme maittavan majakkalounaan. Olemme valinneet tuulilta suojaisamman reitin Hiittisten saariston kautta. Joskus huono sää estää maihinnousun Bengtskärille. Tällöin teemme antoisan matkan sisäsaaristossa tutustuen muihin nähtävyyksiin. Kokeneille kippareillemme turvallisuus on tärkeä asia. Voimme vierailla myös Sinisimpukan luontokeskuksessa Kasnäsissä, nyt myös mahdollisuus tutustua Kasnäsin kylpylän palveluihin*! Jännittävä tutustumispaikka on Viikinkikeskus Rodeborg Rosalassa *.

Retken kuvaus: Virkistysretki
Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 5 h
Ajankohta touko – lokakuu
Hinta: alk 62 € / hlö
Sisältää: Lounas, kuljetukset charterveneellä, sisäänpääsy ja opastus majakassa.

*maksullinen lisäpalvelu, kysy tarjousta!

Lähetä tarjouspyyntö

Viikinkien uhrijuhla

Rosalan Viikinkikeskuksen päälliköiden hallissa tai Idänkävijäin talossa järjestetään jännittäviä uhrijuhlia ryhmillemme. Runsas päivällinen tarjotaan avotulen äärellä perinteisesti puualusilta ja juomat saviastioista. Tähteet uhrataan jumalille. Kaiken varalta vieraat esisiunataan Viikinkien Helgakappelissa Valkokristuksen uskoon, etteivät jumalat suutu heille! Tervan tuoksu, hämärä, muinaiset runot ja sotakirveen heitto ovat osa yllätyksellistä ohjelmaa.

Retken kuvaus: virkistysretki ryhmille
Ryhmäkoko: 20-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 4,5 h
Ajankohta ympäri vuoden
Hinta: alk 60 € / hlö
Sisältää: sisäänpääsyn ja opastuksen, viikinkiaterian ja ohjelmapalvelun sekä edestakaisen kuljetuksen Kasnäsistä charterveneellä Rosalaan viikinkikeskukseen.

Mahdollisuus myös tilata “Päälliköiden pidot”: enintään 85 henkilölle, sisältäen viikinkiasujen vuokran, hinta 74 € / hlö.

Lähetä tarjouspyyntö

Amos, Sagalund ja rautainen sydän

Tutustu Kemiönsaaren historiaan ja tarinoihin matkalla kuulun Amos Andersonin tilalle Söderlångvikiin, Sagalundin kotiseutumuseoon ja Taalintehtaan ruukkimiljööseen. Tutustumme tunnetun ja arvostetun mesenaatin elämäntyöhön, taidekokoelmiin, katsomme ajassa taaksepäin ja saamme rautaisannoksen työläishistoriaa. Sagalund on maamme suurimpia ja vanhimpia ulkoilmamuseoita, jonka puistoon on onnistuttu vaalimaan mm käräjäsali 1700-luvulta ja 1600-luvun koulu. Museossa on myös yrtti- ja ruusutarha. Retkellä on mahdollisuus ostaa paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja, syksyllä myös Söderlångvikin omenoita. Tilan omenatarhat ovat suomen mittapuissa valtavat!

Retken kuvaus: Virkistysretki linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: 30-50 hlö
Kesto: 7 h
Ajankohta: koko vuoden
Sisältää: sisäänpääsyt, lounaan, kahvi ja pulla, paikallisoppaan palvelut
Hinta: alk 44 € / hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Takiloita ja tervan tuoksua

Perinnepurjealus Eugenia vie sinut entisajan tunnelmiin, aikaan jolloin laivat olivat puuta ja miehet rautaa. Merituuli tarttuu purjeisiin ja kuljettaa laivaa ilman moottorin ääntä. Vieraana laivalla saat osallistua sen toimiin, tutustua purjehduksen tekniikkaan ja oppia sen saloja sekä talonpoikaispurjehduksen historiaa. Tai voit vain asettua kannelle nauttimaan maisemista, seurata merilintuja ja tähystää hylkeitä. Purjehdus voi olla n.s. non-stop-purjehdus Kasnäsistä ulos merelle n. 4 tuntia tai kohteena voi olla Örön linnakesaari,Vänö, Bolax, Högsåra tai Rosala. Tältä retkeltä palaat kotiin aivan uutena ihmisenä!

Retken kuvaus: merellinen virkistysretki
Ryhmän koko: Eugenia 15-25hlö
Kesto:
4-5 h tai sopimuksen mukaan
Ajankohta:
touko – syyskuu
Sisältää:
purjehduksen, lounaan  sekä pullakahvit
Hinta:
 1100 € /ryhmä, 12 eur/henkilö

Lähetä tarjouspyyntö

Ihastuttava Söderlångvik– Kimmeltävä Kasnäs

Retki alkaa, kun saavutaan Kemiöön ja poimitaan paikallisopas mukaan linja-autoon. Ajetaan kohti tämän Suomen toiseksi suurimman saaren eteläosaa. Pysähtyminen Söderlångvikin kartanolle, joka oli Amos Andersonin kesäpaikka. Amos oli kotoisin kemiönsaarelta, mutta hankki huomattavan omaisuuden ja perusti mm. Huvudstadsbladetin. Kesäresidenssissään hän kestitsi kuuluisuuksia mutta toimi myös taidemesenaattina. Söderlångvikin taidekokoelmat ovatkin mielenkiintoiset. Alueella on istutettu useita eri puulajeja ja kasvihuoneet ja omenatarhat tuottavat paikallisia vihanneksia ja hedelmiä, joita voi myös ostaa mukaan. Tutustumme kartanoon ja nautimme kahvit kesäkahvilassa, jonka yhteydessä myös paikallisten käsityöläisten myyntinäyttely.

Matka jatkuu kohti Kasnäsia ja ylitetään Lövön uusi silta, jolta upeat näköalat saaristoon. Kasnäsissä nautimme lounaan Kasnäs Paviljongin seisovasta pöydästä. Katselemme kimmeltävää merta ja tutustumme sitten Taalintehtaan kullan korujen kimmellykseen. Mahdollisuus tehdä edullisia koruostoksia rannan puodeista tai tehtaanmyymälässä.

Kesto: 5-6 h.
Hinta: alk 42 € / hlö.

Lähetä tarjouspyyntö

Kartano ja meri – Söderlångvik & Eugenia

Tämä elämyksellinen retki sopii mainiosti esimerkiksi virkistyspäivän ohjelmaksi. Saavutaan Söderlångvikin kartanolle, joka oli tunnetun Amos Andersonin kesäpaikka. Amos oli kotoisin kemiönsaarelta, mutta hankki huomattavan omaisuuden ja perusti mm. Huvudstadsbladetin. Kesäresidenssissään hän kestitsi kuuluisuuksia mutta toimi myös taidemesenaattina. Söderlångvikin taidekokoelmat ovatkin mielenkiintoiset. Alueella on istutettu useita eri puulajeja ja kasvihuoneet ja omenatarhat tuottavat paikallisia vihanneksia ja hedelmiä, joita voi myös ostaa mukaan. Kartanoon tutustutaan opastetulla kierroksella. Sen jälkeen nautitaan herkullinen lounas kartanon kahvilassa. Kahvilasta voi ostaa myös paikallisia ruokaherkkuja mukaan ja samassa yhteydessä on paikallisten käsitöiden myyntinäyttely.

Kartanolta siirrytään kävellen rantaan, jossa jahti Eugenia odottaa. Nostetaan purjeet ja lähdetään merelle. Siirrytään entisaikojen purjelaivojen tunnelmaan. Matkan aikana kahvi- ja pullatarjoilu. Nautitaan kauniista saaristomaisemista ja saavutaan Kasnäsin satamaan.  Jos halutaan tähän voidaan vielä yhdistää vierailu Kasnäsin kylpylässä tai voidaan vuokrata rantasauna lämminvesipaljuineen ja jatkaa illanviettoa. Myös yöpyminen saaristohotellissa onnistuu.

Ohjelman kesto: 6 h.
Hinta: alk 70 € / hlö,kun ryhmäkoko on 20 henkilöä. Sisältää sisäänpääsyn ja opastuksen, lounaan, purjehduksen ja iltapäiväkahvit sekä alv:n.

Lähetä tarjouspyyntö

Ruukkien tunnelmaa – Taalintehdas & Mathildedal

Retkiohjelma alkaa Meriteijossa, jossa paikallisopas toivottaa teidät tervetulleeksi ja tutustuttaa teidät Mathildedalin ruukkikylään ja sen historiaan 1800-luvulta alkaen. Saatte nähdä ruukkimiljöön punamultaisine taloineen, kartanoineen ja vanhoinen tehdasrakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä. Tutustumme myös alueella laiduntaviin alpakoihin ja niiden elämään.  Lounasta tarjotaan Ruukin Krouvissa, joka on sisustettu entiseen karkaisimo-rakennukseen. Mathildedahlista siirrymme Kemiönsaarelle ylittäen Strömman kanavan. Sanotaan, että vain Strömman kanavassa voi Suomessa havaita vuorovesi-ilmiön.  Kemiönsaaren opas tulee mukaan Kemiön keskustasta ja retki jatkuu kohti Taalintehtaan ruukkiyhdyskuntaa.  Tehdään kiertojaelu tutustuen historiallisiin nähtävyyksiin kuten vanhan masuunin raunioihin ja vanhoihin hiiliuuneihin sekä vieraillaan Ruukinmuseossa. Saamme kuulla matkan aikana tarinoita työläisistä ja tehtaan patruunoista ja näemme monta suojeltua asuinrakennusta, joiden nimiin liittyy kansanhuumoria. Iltapäiväkahvit nautimme Taalintehtaan keskustan kahvilassa.

Kesto: n. 6,5 h.
Hinta: alk. 42 € / hlö

Puuta, kiveä ja rautaa – Västanfjärd & Taalintehdas

Retkiohjelma alkaa, kun poimitaan mukaan opas Kemiöstä. Ajetaan Västanfjärdin kauniiseen kylään ja tutustutaan sen kahteen mielenkiintoiseen kirkkoon. Vanha puukirkko 1700-luvulta kertoo ajasta, kun talonpoikaispurjehdus oli alueen tärkeimpiä tulonlähteitä. Uusi 1912 kansallisromanttiseen tyyliin rakennettu kirkko on kivilinnaa muistuttava komea rakennus. Nautimme lounasta tunnelmallisessa Villa Felixissä kirkkojen läheisyydessä.

Matka jatkuu Taalintehtaan historialliselle ruukkipaikkakunnalle, joka on kasvanut jo 1600-luvulla toimintansa aloittaneen rautaruukin ympärille. Saamme nähdä ruukinmuseon, jossa esitellään työläisasumuksia kolmelta eri aikakaudelta, vanhan masuunin rauniot sekä kuuluisat hiiliuunit, jotka ovat parhaiten säilynyt ryhmä uuneja koko Pohjolassa. Opastusta rikastuttavat tarinat patruunoista ja näytteet paikkakunnan kansanhuumorista. Västanfjärdissä rakennetut purjelaivat purjehtivat usein Taalintehtaan
satamasta vieden rautaa ja tuoden malmia. Kierroksella nähdään myös erikoisia luhtitaloja, jotka ovat olleet työväestön
asuntoina. Iltapäiväkahvit nautitaan sataman lähellä Strandhotellissa.

Kesto: n. 5 h.
Hinta: alk 36 € / hlö.

Lähetä tarjouspyyntö

Saariston naisten elämää

Retken aikana tutustutaan Kemiönsaaren historiaan ja nähtävyyksiin mielenkiintoisten naisten elämäntarinoiden kautta; papinrouva Kristiina Pratana, Taalintehtaan musta leski, Högsåran Kejsar-Fina ja monta muuta. Retken aikana nautitaan lounas ja kahvit kahvileivän kera. Retken aikana ajetaan Kemiön kirkolta Taalintehtaan kautta Högsåran saarelle.

Hinta: alk 45 € /hlö.
Kesto: n. 7 tuntia.

Lähetä tarjouspyyntö