fbpx

Parainen ja saaristo

Nauvon Kamarimusiikkipäivät 3.-7.7.2019

Kesäinen Nauvo kutsuu jälleen vieraitaan nauttimaan monipuolisesta musiikkimatkasta saaristomaisemissa. Festivaalilla soi tänä kesänä aiempaa enemmän myös iltapäivisin: torstaina Seilin kirkossa, perjantaina Nauvon kirkossa, lauantaina Ravintola L’Escalessa ja sunnuntaina kokoonnumme yhteislaulutilaisuuteen Qviflaxiin.

Festivaalin avajaiskonsertissa (3.7.) esiintyy armenialainen duo Ars Lunga, joka tuo musiikilliset terveiset omasta maastaan. Seilissä (4.7.) on mahdollista kuulla harvinaista duo -kokoonpanoa, kun Katja ja Markku soittavat selloa, barokkiselloa, käyrätorvea ja alppitorvea! Perinteinen urkukonsertti Nauvon Schwan-uruilla kuullaan torstai-iltana. Perjantain (5.7.) konsertissa matkataan musiikin mukana Pyhän Olavin reitillä ja lauantaina juhlistetaan Clara Schumannin 200-vuotisjuhlaa. Perjantain iltapäiväkonsertissa viivähdetään Wienin tunnelmissa Schubertin ja Mozartin sävelin.
Toivotamme kaikki tervetulleiksi nauttimaan monipuolisesta ohjelmastamme!
www.nauvonkamarimusiikki.fi

Lippujen hinnat: 
20 € Peruslippu/Grundbiljett
15 € Eläkeläinen, opiskelija ja varusmies/Pensionärer, studerande, beväring
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
HUOM! Perjantain iltapäiväkonsertissa (Iltapäivä Wienissä) eri hinta:
15 € Peruslippu
10 € Eläkeläinen, opiskelija ja varusmies/Pensionärer, studerande, beväring
Tämä konsertti kestää noin tunnin, ei väliaikaa.
Ur Kamarn – Vapaa pääsy
Qviflax Allsångfest- lippuja vain portilta! (Järjestää Qviflaxin kyläyhdistys)
Sarjalippu: Aikuiset 65 €, eläkeläiset 45 €, sisältää 4 konserttia (voi valita itse, mutta Qviflax ei sisälly tähän pakettiin!).
Ryhmäalennus: yli 15 hlön ryhmät 10 % alennus, vain Saaristovarauksen kautta. Ryhmävarauksissa ota yhteyttä 02-410 6600 tai info@saaristovaraus.fi

Liput onlinevaraamosta

 Saariston rengastie

Suuren suosion saavuttanut Saariston Rengastie vie sinut yli 12 sillan ja 8 lossin tai lautan. Koe ja näe kimmeltävä meri ja upeat maisemat , historialliset kirkot, idylliset kylät sekä saariston herkut ja käsityöt. Ota koulutettu saaristo-opas – saat tuoretta tietoa ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita. Matkan varrella tutustutaan esim. seuraaviin nähtävyyksiin: Paraisten kaupunkiin ja Pohjolan suurimpaan  avolouhokseen. Nauvon kylään ja sen pittoreskiin satamaan puoteineen Houtskarin kotiseutumuseoon. Kustavin savipajan käsityöläiskylään. Keskiaikaiseen saaristokirkkoon. Kahden päivän ohjelmaan voidaan ottaa mukaan myös vierailu kartanoon, viinitilalle, surrealistiseen taidegalleriaan tai Seilin saarelle. Teemme Teille ohjelmaehduksen, johon poimitaan valikoima tutustumiskohteita toiveidenne perusteella. Ohjelma aikataulutetaan lauttojen aikatauluihin sopivaksi ja ruokailut järjestetään sopivaan aikaan hyviksi tuntemissamme ravintoloissa. Mukana retkellämme on saaristo-opas, joka huolehtii, että kaikki sujuu mukavasti. Suosittelemme myös, että käyttäisit rengastien matkaasi kaksi päivää, koska silloin ehtii nähdä paljon enemmän.

Retken kuvaus: Linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: 20 – 50 hlö tai sopimuksen mukaan. 
Kesto: 1 päivä 12 h tai
2pv 10 + 6 h
Ajankohta: 31.5.-1.9.2019
Sisältää: 1pv: lauttamaksut, lounaan, sisäänpääsymaksut, iltapäiväkahvit, oppaan
2pv: lauttamaksut, lounas x 2, illallinen, sisäänpääsymaksut, kahvit x 2, oppaan palvelut molempina päivinä, yöpyminen 2hh, aamiainen
Hinnat: 1 pv alk 52 € / hlö
2 pv alk 145 € / hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Saariston Pikkurengastie

Saariston Pikkurengastien retkellä tutustutaan moniin nähtävyyksiin. Vierailemme ensiksi Kuusiston historiallisen piispanlinnan raunioilla, teemme kiertoajelun Paraisten saaristokaupungissa ja näemme pohjolan suurimman kalkkiavolouhoksen keskellä kaupunkia. Aamupäiväkahvit nautitaan kansallisrunoilija Runebergin vaimon kotitalolla Fredrikan tuvalla. Nauvoon mentäessä on yksi lossiylitys, ehkä hybridilautta Elektralla. Tutustumme Nauvon keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon ja nautimme runsaan lounaan sataman tuntumassa, jossa on myös mahdollisuus tehdä ostoksia pikku puodeista. Yhteysalus m/s Östernillä saamme ihailla merimaisemia tunnin kestävällä matkalla Rymättylän Hankaan. Laiva poikkeaa Seilin saaren rannassa, mutta tällä matkalla ei ole mahdollista nousta maihin Seiliin. Ajamme Rymättylän halki oppaan kertoessa kuuluisan sillipitäjän elämästä ja historiasta sekä Luonnonmaan saaren kautta Naantaliin.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Myös pienemmälle ryhmälle erillisen tarjouksen mukaisesti.
Kesto: n 6,5 h
Ajankohta: 17.5.-1.9.2019
Hinta: alk 49 € / hlö
Hintaan sisältyy: laivaliput, saaristo-oppaan palvelut matkan ajan, lounas, kahvi ja kahvileipä, sisäänpääsymaksut sekä alv.
Lisäksi: Mahdollisuus pysähtyä Naantaliin tutustumaan vanhaan kaupunkiin ja iltäpäiväkahveille. Lisämaksu 7 €/henkilö.

Lähetä tarjouspyyntö

Seilin saari – Sielujen saari

Aiemmin spitaalisten ja muiden epätoivottujen karkotuspaikkana toiminut Seili tarjoaa mahdollisuuden tutustua sen mielenkiintoiseen menneisyyteen. Seiliä on kutsuttu saareksi, jolta ei ollut paluuta. Huolimatta synkähköstä menneisyydestään saaren idylli kukkivine ketoineen ja vanhoine puukirkkoineen on kaunista katseltavaa. Seilin palvelut uudistuivat kesällä 2017, ja nyt saarelta löytyy matkailijoita ja ryhmiä palveleva ravintola sekä majoitusta, kokouspalveluita ja vuokrasaunoja. Opastuksilla tutustutaan paitsi saaren luontoon ja menneisyyteen, myös saarella toimivan merentutkimuslaitoksen työhön.

Seili soveltuu nyt siis monenlaisille ryhmille entistä paremmin. Retkeen voidaan myös yhdistää mukavia käynti- tai ravintolakohteita Paraisilta tai Nauvosta.

Kulku: Turusta m/s Fanny, Nauvosta ja Hangasta m/s Östern
Ajankohta: touko – elokuu
Sisältää: venekuljetukset, lounaan, sisäänpääsymaksut, saaristo-oppaan tai Seilin oppaan palvelut ja kahvit.
Hinta: alk. 47 €/hlö
Retki Seiliiin majoittuen, hinta alk.  142 €/hlö. Sisältää venekuljetukset, lounaan, sisäänpääsymaksut, saaristo-oppaan tai Seilin oppaan palvelut, kahvit, saunan, majoituksen, iltapalan ja alv:n

Kysy tarjousta ryhmäsi toiveiden ja tarpeiden mukaan!

Lähetä tarjouspyyntö

Saariston herkut -reitti

Saariston herkut, tuoreet vihannekset, peruna ja kala, hedelmät, marjat sekä ihanat leivonnaiset muodostavat perustan makuhermoja hivelevälle ruokaretkelle saaristoon. Hyvän ruoan ja reseptien alkuperä valottuu asiantuntevan oppaan avulla. Ruokahalu kasvaa raikkaassa meri-ilmassa. Tule mukaan ja tutustu Turunmaan saariston ruokakulttuuriin. Matka alkaa vierailulla tunnetussa kahvila-leipoomossa Naantalin Aurinkoinen Naantalissa. Osta mukaan herkullisia leivoiksia, kahvileipiä ja ruokaleipiä. Opas kertoo meille historian Naantalin kuuluisista piparkakuista. Matka jatkuu Rymättylään jossa nautitaan herkullisesta saaristolounaasta tunnelmallisessa Ravintola Pohjankulmassa, joka sijaitsee entisessä koulurakennuksessa. Täältä voimme myös ostaa kotiin talon saaristolimppua. Lähdemme eteenpäin yhteysaluksella Nauvoon. Nauvon vierasvenesatamassa voimme ostaa m.m. savukalaa, vihanneksia ja saaristolimppua. Kotimatkalla Turkuun pysähdytään iltapäiväkahville ja Ruunebergin tortulle Paraisten Fredrikan tuvassa. Johan Ludvig Runebergin vaimo, Fredrika Tengström, asui täällä nuorena. Vieraille myös Axon leipomossa sekä Tammiluodon viinitilalla.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 9 h
Retken hinta: alk 45 € / hlö
Hintaan sisältyy: lounaan, iltapäiväkahvin, laivaliput, oppaan palvelut ja alv:n. Linja-auton vuokra ei sisälly.

Lähetä tarjouspyyntö

Makumatka maatiloille

Turun saariston kasvukausi on eteläisen sijaintinsa ja meren läheisyyden takia Suomen pisimpiä. Saaristosta löytyykin mielenkiintoisia pientuottajia lampaankasvattajista viinintuotantoon, omaleimaisessa ja kauniissa saaristomiljöössä. Ensimmäisenä tutustutaan Tammiluodon viinitilaan, maistellaan heidän tuotteitaan ja tutustutaan tilan toimintaan. Lounasta nautitaan Nauvossa, modernissa saaristoperinteitä kunnioittavassa Köpmansin ravintolassa, jossa käytetään lähiraaka-aineita. Kesäaikaan ruokailla voi myös ravintolan ihastuttavassa salapuutarhassa. Lounaan jälkeen tutustutaan omatoimisesti Nauvon vierasvenesatamaan, jossa puodit myyvät mm. tuoretta savukalaa, matkamuistoja ja designia. Nauvon keskiaikainen kirkko on myös vierailun arvoinen.
Iltapäivällä lähdetään kohti Korsnäsiä ja Kirsi Anderssonin lammastilaa. Luvassa maistiaisia ja mehua, sekä tutustumista lampaisiin ja tilan toimintaan.

Ryhmäkoko: 30-50 henkeä
Sisältää: Viininmaistelun Tammiluodon tilalla, lounaan ja munkkikahvit Köpmansissa, lammastilavierailun mehun ja maistiaisten kera sekä alv:n.
Ajankohta: Mahdollinen ympäri vuoden
Hinta alk 45€/hlö

Huom! Tilakohteita voidaan myös vaihtaa mm. Isakssonin kasvihuoneet ja Tackorkin marjatila ovat mahdollisia kohteita. Retkestä voidaan tehdä myös kaksipäiväinen.

Lähetä tarjouspyyntö

Parasta Paraisilta

Aloitamme matkamme tutustumalla Stentorpin lammastilaan Kirjalan saaressa. Stentorpin omistaja, Jill Von Weymarn, kasvattaa suomenlampaita. Päärakennuksen kellarissa voi tutustua käsityönäyttelyyn, hankkia luonnonläheisiä Stentorpin tilan tuotteita, villapaitoja, purjehdustakkeja, lampaannahkaliivejä, villalankoja ja taljoja. Asusteiden, puseroiden, lapasten ja päähineiden kuviot perustuvat mytologisiin tarinoihin ja saaristolaisluontoon. Tilalla nautimme lammaspiirakasta kahvin kera. Ohjelma jatkuu kiertoajelulla saariston pääkaupungissa Paraisilla. Tutustumme näköalapaikalta Pohjoismaiden suurimpaan kalkkiavolouhokseen ja nautimme lounasta ravintola Fabriikissa. Tämän jälkeen ohjelmassa on tutustuminen Furuvikin kartanoon tai vaihtoehtoisesti ArtBankin surrealistisen taiteen kokoelmiin.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi pyydä tarjous.
kesto: 6 h
Retken hinta: alk 45 € / hlö
Hintaan sisältyy: kahvi ja lammaspiiras, lounas, saaristo-oppaan palvelut, tutustumiskäynnit, sisäänpääsymaksut ja alv. Kuljettaja ilmaiseksi. Yli 40 hengen ryhmässä myös matkanjohtaja ilmainen.

Lähetä tarjouspyyntö

Kuvia ja tunnelmia – Dali, Seili ja rahtunen klassista

Tällä retkellä sinulla on mahdollisuus kokea saariston upein kulttuurianti samalla kertaa! Kierros alkaa Paraisilla, jossa tutustutaan ainutlaatuiseen ja intiimiin yksityiskokoelmaan Salvador Dalín teoksia ja designia ArtBank-galleriassa. Oppaana toimii itse galleristi, Ted Wallin. Seuraavaksi siirrytään Nauvoon, jossa majoitutaan mukavasti vierasvenesataman tuntumassa. Illan päätteeksi nautitaan musiikillinen iltapala Nauvon kirkossa, kun Nauvon kamarimusiikkipäivät tarjoavat parastaan! Seuraavana päivänä lähdetään heti aamiaisen jälkeen Seilin saarelle. Saaren vanhat parantolarakennukset, herkän kauniit niityt ja hiljaiset poukamat henkivät omanlaistaan tunnelmaa. Saaren historia lepraparantolana ja mielisairaalana herää henkiin oppaan kertomana, erityisesti Seilin kirkossa vieraillessa. Seilistä siirrytään iltapäiväksi yhteysaluksella Naantaliin, jossa tutustutaan omatoimisesti idylliseen vanhaan kaupunkiin pikkuruisia kujia kulkien ja koristeellisia, personaallisia puutalokoteja ihaillen.

Lähetä tarjouspyyntö

Tarinoiden saaristo: Merenkulkijat ja pirtukuninkaat

Tule mukaan kiehtovalle matkalle saariston salattuun maailmaan jolla eteesi avautuu tarinoiden kautta saariston elämän monimuotoisuus ja karuus.

Meri luo puitteet elämälle ja toiminnalle saaristossa; meri antaa ja meri ottaa. Vaellamme merenkulkijoiden jalanjäljillä, kuulemme haaksirikoista ja selviytymisestä, tutustumme kuuluisan pirtukuninkaan elämään ja salakuljetusaikaan. Matkan reitti
kulkee Saaristotietä Paraisilta Nauvoon. Poikkeamme tutustumassa tarinoiden paikkoihin sekä
nautimme hyvän lounaan ja iltapäiväkahvit.

Hinta:  alk. 44 €/henkilö, kun ryhmässä on min. 30 henkilöä. Ei sisällä linja-autokuljetusta.
Ohjelman kesto: 6h

Lähetä tarjouspyyntö