Pyöräily

Saariston rengastie 2017

Pyörämatka maankuulua Saariston Rengastietä pitkin Turun saaristossa. Matka alkaa puolen päivän aikaan Nauvosta (tai vaihtoehtoisesti Turusta) josta yhteysalus m/s Östern vie teidät Seilin saaren kautta Rymättylään. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 140 km. Tiet ovat pääosin päällystettyjä mutta erillisiä pyöräteitä ei ole. Lisäksi reittiin sisältyy päivittäisiä pidempiä ja lyhyempiä lautta- ja lossiosuuksia.

Nauvoon on Turusta päivittäin useita linja-auto yhteyksiä. Nauvoon on myös helppo tulla omalla autolla.

Päivä 1. Nauvo – Naantali 40 km
Tervetuloa Nauvoon matkanne lähtöpisteeseen. Matka alkaa pyöräillen Nauvon kirkonkylän vilkkaaseen vierasvenesatamaan mistä yhteysalus vie teidät Seilin saaren kautta Rymättylään. Majoitus monipuolisessa lomakeskuksessa tai perinteitä huokuvalla maatilalla, oman valintanne mukaan.

Päivä 2. Naantali – Kustavi 50 km
Aamiaisen jälkeen jatkatte matkanne Velkualle ja siitä yhteysaluksella eteenpäin kohti Taivassaloa. Varsinkin aamupäivällä maasto on ajoittain mäkistä. Majoitus on Kustavissa vierasvenesataman kupeessa.

Päivä 3. Kustavi – Korppoo 42 km
Päivä alkaa lauttamatkalle Iniön saarelle. Matka seuraa hiljaisia teitä läpi Iniön. Mikäli teidän tekee mieli jalotella luontopolku johtaa kallioille mistä on mahtavat näkymät yli Saaristomeren. Yhteysalus Antonia vie teidät edelleen Houtskariin. Poikkeaminen kirkonkylälle tuo pari lisäkilometriä. Päivän viimeinen lautta vie teidät Korppoon saarelle. Majoittumien on saaren eteläkärjessä meren äärrellä.

Päivä 4. Korppoo – Nauvo 40 km
Aamiaisen jälkeen poljette Korppoon kirkonkylän kautta edelleen Nauvon lautalle. Matka jatkuu pääosin vähäliikenteistä soratietä pitkin Nauvon kirkonkylälle. Päivän päätteeksi teitä odottaa maistuva illallinen Västergårdissa mahdollisten kanssapyöräiliöiden mukavassa seurassa.

Hinta/ henkilö
515,00 €
Sähköpyörän lisämaksu
80,00 €
Hinta/ henkilö omalla pyörällä
415,00 €
Yhden hengen huone lisä
120,00 €
Matkalaukkujen kuljetus/ henk.
175,00 €
Lisäyö/ henkilö
65,00 €

Hinta sisältää reittiselostuksen karttoineen, polkupyörän laukkuineen, tarvittavat yhteysalusliput, majoitukset (4 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen, saunavuoron Houtskarissa, illallisen viimeisenä päivänä sekä tarvittaessa pysäköintipaikan Nauvossa.

Laukunkuljetus on saatavissa maanantai lähdöille ja ryhmille.

Matka toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa päivittäin kesäkautena 1.6. – 28.8.

Tiedustele ja varaa

Pieni saariston rengastie 2017

Mukava kolmen päivän ja kahden yön omaehtoinen pyörämatka jossa yhdistyvät niin kaupunki kuin saaristomaisemat. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 110 km. Matka poljetaan leppoisasti omaan tahtiin asfaltoiduilla teillä. Kaikilla osuuksilla ei ole erillisiä pyöräteitä.

Päivä 1. Turku – Nauvo 55 km
Aamulla lähdette polkemaan, joka omalla tai vuokrapyörällä kohti saaristoa. Mukavia paikkoja pysähtyä ovat Parainen kahviloineen ja kalkkikaivoksineen sekä Sattmarkin kuulu kahvitupa. Matkan varrelle osuu myös useita merkittyjä luontopolkuja. Ensimmäisen yön vietätte valintanne mukaan joko pienessä mutta vilkkaassa Nauvon kirkonkylässä tai maaseudun rauhassa kodikkaasti Västergårdissa.

Päivä 2. Nauvo – Naantali 35 km
Maukkaan aamiaisen jälkeen matka jatkuu tänään Nauvon satamasta yhteysalus m/s Östen:llä Seilin saaren kautta Rymättylän. Röölän Dikseli-silliperinnekeskus kuvaa hyvin silakkakalastuksen häviävää saaristolaiskulttuuria. Illalla teillä on mukavasti aikaa tutustua mm. Naantalin kaupungin hyvään ravintolatarjontaan.

Päivä 3. Naantali – Turku 15 km
Päivän pyöräilyosuus on lyhyt jotta aamupäivän voitte viettää samoilemassa Naantalissa tai vierailemassa Kultarannan puistossa. Matka päättyy Turkuun missä kokemista varmasti riittää. Varaa lisäyö illaksi Turkuun!

Hinta/ henkilö
230,00 €
Yhden henkilön huone lisämaksu
60,00 €
Vuokrapyörä laukkuineen
80,00 €
Sähköapyörä laukkuineen
135,00 €
Lisäyö Turussa *** hotellissa
55,00 €

Matkan hinta sisältää majoitukset aamiaisineen (2) kahden hengen huoneessa, tarvittavat lauttaliput sekä reittikuvauksen karttoineen.

Matka toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa joka päivä kesäkautena.

Tiedustele ja varaa

Maarianhaminen kierros 2017

Tämä mielenkiintoinen kuuden päivän pyörämatka alkaa ja päättyy Nauvoon, tai vaihtoehtoisesti Turkuun. Reitti vie teidät läpi osan Turun saaristoa Nauvosta Korppooseen ja sieltä maakunnan rajan yli Ahvenanmaalle. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 190 km.

Nauvoon on päivittäin useita linja-auto yhteyksiä Turusta. Mikäli tulette mieluummin omalla autollanne Västergårdin pihapiiristä löytyy pysäköintitilaa.

Päivä 1. Nauvo – Kökar 35 km
Saapuminen aamulla Nauvoon ja lähtövalmistelut. Aloitatte matkanne pyöräilemällä kohti Nauvon vilkasta kirkonkylää. Täältä matka jatkuu sorateitä pitkin Korppoon lautalle ja iltapäivän lauttaa Kökarin saarelle. Kökar on vajaalla kolmella sadalla asukkaalla Suomen toiseksi pienin kunta. Finlandia palkittu romani Jää sijoittuu Kökarin maisemiin.

Majoittuminen paikalliseen hotelliin tai vaihtoehtoisesti pienimuotoiseen kotimajoitukseen (sisältää illallisen).

Päivä 2. Kökar – Föglö 20+ km
Aamupäivällä voitte vierailla Pyhän Annan kirkossa, joka on rakennettu vuonna 1784 keskiaikaisen fransiskaaniluostarin kirkon paikalle. Kirkon yhteydessä on museo. Iltapäivällä laiva vie teidät Föglön saarelle. Majoittuminen on aamiaismajoituksessa kotiseutumuseon historialisissa tiloissa.

Päivä 3. Föglö – Saltvik 45 / 55 km
Aamiaisen jälkeen lautta vie teidät Ahvenanmaan pääsaarelle. Päivän reitti kulkee pääosin pieniä sivuteitä pitkin. Majoitus kodikkaassa majatalossa. Jos aikataulu antaa myöten suosittelemme yhden lisäyön.

Päivä 4. Saltvik – Maarianhaminan 50 / 60 km
Reitti kiertelee Kastelholman linnan kautta ja edelleen pikku teitä pitkin Maarienhaminaan. Majoittuminen ***hotelissä keskustan kupeessa.

Päivä 5. Maarianhamina – Turku Aamupäivällä teillä on aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin tai pieneen pyöräilyretkeen ennen laivan lähtöä iltapäivällä Turkuun. Majoittuminen ***hotelissa Turun keskustassa.

Päivä 6. Turku – Nauvo 55 km
Viimeinen (ensimmäinen) pyöräilypäivä vie teidät Naantalina ja Rymättylän kautta takaisin Nauvoon missä illallinen ja yöpyminen matkan päätteeksi.

Päivä 7. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen

Voitte myös varata pari lisäpäivää reitin varrella, nähtävää riittää koko reitin varrella.

Hinta/ henkilö
675,00 €
Hinta omalla pyörällä
560,00 €
Sähköpyörä, lisämaksu
110,00 €
Yhden henkilön huonelisä
210,00 €
Lisäyö/ henkilö
65,00 €

Hinta sisältää majoitukset aamiaisineen (6 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa, illalliset (1), polkupyörän pyörälaukkuineen ja kypärineen, tarvittavat lautta- ja laivaliput, reittiselostuksen karttoineen sekä tarvittaessa pysäköintipaikan Nauvossa.

Matka toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa joka päivä kesäkautena 15.6 – 3.8. Muina aikoina lähtöpäivät ovat lauantai ja sunnuntai.