fbpx

Hyvää tekevä saaristo

COVID-19: Pandemiatilanne ei ole este ryhmäretkille, kun huolehditaan sopivasta ryhmäkoosta, turvaväleistä ja käsihygieniasta. Vaikka moni retkistämme on suunniteltu alunperin isoille ryhmille, on niitä mahdollista järjestää jopa suoraan tai muokattuna myös 10-30 hengelle. Joukosta löytyy myös nimenomaan pienryhmille laadittuja retkiä.

Perinteisesti kesä on ollut suosittua ryhmäretkiaikaa, mutta syksy, talvi ja kesä ovat saaristossa luonnostaan hijaisempaa aikaa, joten ryhmät saavat tutustua saariston taianomaiseen talvikauden tunnelmaan turvallisesti omassa rauhassaan.

Tutustu valikoimaamme ja kysy rohkeasti lisää!

Ympärivuotiset retket

Saaristo kaikilla aisteilla 

Tällä retkellä viemme teidät saaristoluonnon syliin ja teemme yhdessä erilaisia aistiharjoituksia vaeltaen luontopolkuja pitkin. Luonnon voi kokea paljon voimakkaammin keskittymällä eri tuoksuihin ja ääniin. Tuntemalla kallion lujuuden tai puun voiman. Kauniit maisemat, sopiva maasto ja harjoitukset tekevät päivästä virkistävän ja voimaannuttavan. Maukas retkilounas ja -kahvit sisältyvät ohjelman hintaan.

Kesto: 4 h
Ajankohta: Ympäri vuoden
Ryhmäkoko: Sopii hyvin pienryhmille, 10 h+
Hinta: 40 €/henkilö vähintään 10 hengen ryhmälle

Lähetä tarjouspyyntö

Merestä voimaa

Nykyaika vaatii tasapainoksi mahdollisuutta vetäytyä luonnon rauhaan, opetella kuuntelemaan itseään ja elämään hetkessä. Tule kanssamme saaristoluontoon ja meren rannalle! Kahden vuorokauden aikana tarjoamme sekä ohjattua että omatoimista liikkumista luonnossa, tietoisuusharjoituksia, joogaa, saunomista, uintia ja täysihoidon. Majoituskohde ohjelman toteutukseen sovitaan ryhmäkohtaisesti.

Ryhmäkoko: Sopii hyvin pienryhmille, 10 h+
Ajankohta: Ympäri vuoden
Hintaesimerkki  220 €/henkilö 10 hengen ryhmässä.

Lähetä tarjouspyyntö

Metsäkylpy ja graniittisauna

Luonnossa oleilu edistää tutkitusti terveyttä sekä fyysisesti että henkisesti. Ohjatun metsäkylpyretken aikana teemme yksinkertaisia ja helppoja luontoherkkyyttä sekä itsetuntemusta vahvistavia ohjattuja harjoitteita yksin, pareittain ja ryhmissä.

Mitään ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita. Kuljemme lyhyen alle 2 km matkan rauhalliseen tahtiin useasti pysähdellen. Lopuksi juhlistamme elämää luonnonyrteistä keitetyn teen tai pakuriteen äärellä. Kotiin viemisiksi saat hyvän olon lisäksi kokoelman uusia virikkeitä omaan luonnossaliikkumiseen.

Metsäkylvystä siirrymme rentoutumaan graniittiseen maanalaiseen savusaunaan. Saunan läpi kulkee metsäpuro, joka muodostaa saunaan kaksi vesiallasta. Tunnelmallisempaa saunaa saa suomenmaasta hakea!

Kylpemisen jälkeen nautimme yhdessä illallista Metsänhovin tunnelmallisessa salissa. On mahdollista palata kotiin ohjelman jälkeen tai jäädä yöksi huvilamajoitukseen. Illallisvaihtoehdoista ja muista järjestelyistä sovitaan ryhmäkohtaisesti.

Lähetä tarjouspyyntö

Matkumatka maatiloille

Turun saariston kasvukausi on eteläisen sijaintinsa ja meren läheisyyden takia Suomen pisimpiä. Saaristosta löytyykin mielenkiintoisia pientuottajia lampaankasvattajista viinintuotantoon, omaleimaisessa ja kauniissa saaristomiljöössä. Ensimmäisenä tutustutaan Tammiluodon viinitilaan, maistellaan heidän tuotteitaan ja tutustutaan tilan toimintaan. Lounasta nautitaan Nauvossa, modernissa saaristoperinteitä kunnioittavassa Köpmansin ravintolassa, jossa käytetään lähiraaka-aineita. Kesäaikaan ruokailla voi myös ravintolan ihastuttavassa salapuutarhassa. Lounaan jälkeen tutustutaan omatoimisesti Nauvon vierasvenesatamaan, jossa puodit myyvät mm. tuoretta savukalaa, matkamuistoja ja designia. Nauvon keskiaikainen kirkko on myös vierailun arvoinen.
Iltapäivällä lähdetään kohti Korsnäsiä ja Kirsi Anderssonin lammastilaa. Luvassa maistiaisia ja mehua, sekä tutustumista lampaisiin ja tilan toimintaan.

Ryhmäkoko: 30-50 henkeä
Sisältää: Viininmaistelun Tammiluodon tilalla, lounaan ja munkkikahvit Köpmansissa, lammastilavierailun mehun ja maistiaisten kera sekä alv:n.
Ajankohta: Mahdollinen ympäri vuoden
Hinta alk 45€/hlö

Huom! Tilakohteita voidaan myös vaihtaa mm. Isakssonin kasvihuoneet ja Tackorkin marjatila ovat mahdollisia kohteita. Retkestä voidaan tehdä myös kaksipäiväinen.

Lähetä tarjouspyyntö

Kesäretket

Saariston herkut -reitti

Saariston herkut, tuoreet vihannekset, peruna ja kala, hedelmät, marjat sekä ihanat leivonnaiset muodostavat perustan makuhermoja hivelevälle ruokaretkelle saaristoon. Hyvän ruoan ja reseptien alkuperä valottuu asiantuntevan oppaan avulla. Ruokahalu kasvaa raikkaassa meri-ilmassa. Tule mukaan ja tutustu Turunmaan saariston ruokakulttuuriin. Matka alkaa vierailulla tunnetussa kahvila-leipoomossa Naantalin Aurinkoinen Naantalissa. Osta mukaan herkullisia leivoiksia, kahvileipiä ja ruokaleipiä. Opas kertoo meille historian Naantalin kuuluisista piparkakuista. Matka jatkuu Rymättylään jossa nautitaan herkullisesta saaristolounaasta tunnelmallisessa Ravintola Pohjankulmassa, joka sijaitsee entisessä koulurakennuksessa. Täältä voimme myös ostaa kotiin talon saaristolimppua. Lähdemme eteenpäin yhteysaluksella Nauvoon. Nauvon vierasvenesatamassa voimme ostaa m.m. savukalaa, vihanneksia ja saaristolimppua. Kotimatkalla Turkuun pysähdytään iltapäiväkahville ja Ruunebergin tortulle Paraisten Fredrikan tuvassa. Johan Ludvig Runebergin vaimo, Fredrika Tengström, asui täällä nuorena. Vieraille myös Axon leipomossa sekä Tammiluodon viinitilalla.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 9 h
Retken hinta: alk 45 € / hlö
Hintaan sisältyy: lounaan, iltapäiväkahvin, laivaliput, oppaan palvelut ja alv:n. Linja-auton vuokra ei sisälly.

Lähetä tarjouspyyntö

Kuohuvaa ja kartanoita

Maistele Suomen parhaita omenaviinejä, ihaile presidentin kesäasunnon kuuluisan puutarhan istutuksia ja tutustu Louhisaaren linnan historiaan. Ohjelma alkaa Naantalissa, jossa tutustumme oppaan johdolla Kultarannan puutarhaan. Opastuksen jälkeen siirrymme ruokailemaan monipuoliseen Merisalin seisovaan pöytään, Naantalin vierasvenesatamassa. Ruokailun jälkeen jatketaan kohti Röölää, jossa Brinkhall’s Fine Wine & Sparkling tuottaa Brinkhallin kartanon omenasadosta mm. korkealaatuista  kuohuviiniä. Tutustumme toimintaan opastetulla kierroksella ja maistelemme viinejä, ostosmahdollisuus. Lopuksi siirrymme Askaisiin, Louhisaareen Marsalkka Mannerheimin synnyinkotiin. Päärakennus edustaa Suomessa harvinaisempaa palatsiarkkitehtuuria ja tilusten puutarhassa voi tutkia 1700-luvun hyöty- ja koristekasveja. Retken päätteeksi nautitaan pullakahvit Louhisaaren kahvilassa, jossa myös ostosmahdollisuus.

Ryhmäkoko: 30-50
Ajankohta: kesä-elokuu, ti-pe
Sisältää: Lounaan seisovasta pöydästä, viininmaistelun, opastetut kierrokset sisäänpääsyineen, pullakahvit ja alv:n.
Hinta alkaen: 52€/hlö

Lähetä tarjouspyyntö