fbpx

Seikkailun viemää

Salakuljettajien pikkujoulu

Salakuljettajan pikkujoulut vievät sinut jännittävien tarinoiden äärelle keskelle saaristoa. Opastetun bussimatkan aikana kuullaan kertomuksia kieltolain ajoista.Matkan aikana  voidaan myös vetää iloinen juomalaulu ajan henkeen. Matka vie Korppooseen, pirtukuningas Hjalmari Mäkelän kotitalolle, pirtulinnaan, jossa nykyään toimii ravintola Hjalmars. Perillä tarjotaan salakuljettajan tervetuliaisjuoma saariston omasta ginistä. Illalliseksi nautitaan saaristohenkinen juhla-ateria.

Ohjelman kesto: 5 h

Hinta:
59 €/henkilö min. 30 hengen ryhmälle. Hintaan sisältyy opastus, alkudrinkki ja juhla-ateria. Pyydä meiltä tarjous ryhmälles
Linja-autokuljetus ei sisälly hintaan.

Lähetä tarjouspyyntö

Surrealistinen seikkailu galaksien äärelle

Haluatko kokea kummia?

Tutustumme Paraisilla ainutlaatuiseen ArtBankin surrealistiseen taidenäyttelyyn, lounastamme rennossa ilmapiirissiä uudessa Matmalmen-ravintolassa ja teemme vierailun planetaariossa Tuorlassa tutustuen avaaruuden ihmeisiin.

Lähetä tarjouspyyntö

Bengtskärin majakka

Tule unohtumattomalle matkalle halki saariston aina Suomen aluevesirajoille, jossa Bengtskärin majakka, Pohjolan korkein, kohoaa ylväänä keskellä merta. Majakalla saamme tutustua Bengtskärin kunniakkaaseen historiaan ja kiivetä majakan torniin ihailemaan maisemia. Keväisin on mahdollista nähdä satoja haahkaemoja pesimässä tai hylkeitä lekottelemassa kallioilla. Olemme valinneet tuulilta suojaisamman reitin Hiittisten saariston kautta. Joskus huono sää estää maihinnousun Bengtskärille. Tällöin teemme antoisan matkan sisäsaaristossa tutustuen muihin nähtävyyksiin, esim. Örön linnakesaareen. Kokeneille kippareillemme turvallisuus on tärkeä asia. Retkeen voi yhdistää rantasaunan kylpytynnyreineen tai vierailun kylpylässä Kasnäsissa*! Tai tutustumisen Viikinkikeskus Rodeborgiin Rosalassa *.

Retken kuvaus: Virkistysretki
Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 5 h
Ajankohta touko – lokakuu
Hinta: alk 62 € / hlö. Hinta vaihtelee johtuen saatavilla olevista venekuljetuksista.
Sisältyy: Lounas, kuljetukset charterveneellä, sisäänpääsy ja opastus majakassa.

*maksullinen lisäpalvelu, kysy tarjousta!

Lähetä tarjouspyyntö

Viikinkien uhrijuhla

Rosalan Viikinkikeskuksen päälliköiden hallissa tai Idänkävijäin talossa järjestetään jännittäviä uhrijuhlia ryhmillemme. Runsas päivällinen tarjotaan avotulen äärellä perinteisesti puualusilta ja juomat saviastioista. Tähteet uhrataan jumalille. Kaiken varalta vieraat esisiunataan Viikinkien Helgakappelissa Valkokristuksen uskoon, etteivät jumalat suutu heille! Tervan tuoksu, hämärä, muinaiset runot ja sotakirveen heitto ovat osa yllätyksellistä ohjelmaa.

Retken kuvaus: virkistysretki ryhmille
Ryhmäkoko: 20-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 4,5 h
Ajankohta ympäri vuoden
Hinta: alk 60 € / hlö
Sisältää: sisäänpääsyn ja opastuksen, viikinkiaterian ja ohjelmapalvelun sekä edestakaisen kuljetuksen Kasnäsistä charterveneellä Rosalaan viikinkikeskukseen.

Mahdollisuus myös tilata “Päälliköiden pidot”: enintään 85 henkilölle, sisältäen viikinkiasujen vuokran, hinta alk. 74 € / hlö.

Ehkä et juhlan jälkeen jaksaisikaan lähteä vielä kotiin? Voit myös jäädä viikinkien vieraaksi ja yöpyä viikinkihallissa. Juhla sopii myös pikkujoulun viettoon tai polttariohjelmaksi. Pyydä meiltä tarjous!

Lähetä tarjouspyyntö

Takiloita ja tervan tuoksua

Perinnepurjealus Eugenia vie sinut entisajan tunnelmiin, aikaan jolloin laivat olivat puuta ja miehet rautaa. Merituuli tarttuu purjeisiin ja kuljettaa laivaa ilman moottorin ääntä. Vieraana laivalla saat osallistua sen toimiin, tutustua purjehduksen tekniikkaan ja oppia sen saloja sekä talonpoikaispurjehduksen historiaa. Tai voit vain asettua kannelle nauttimaan maisemista, seurata merilintuja ja tähystää hylkeitä. Purjehdus voi olla n.s. non-stop-purjehdus Kasnäsistä ulos merelle n. 4 tuntia tai kohteena voi olla Örön linnakesaari,Vänö, Bolax, Högsåra tai Rosala. Tältä retkeltä palaat kotiin aivan uutena ihmisenä!

Retken kuvaus: merellinen virkistysretki
Ryhmän koko: Eugenia 15-25hlö
Kesto:
4-5 h tai sopimuksen mukaan
Ajankohta:
touko – syyskuu
Sisältää:
purjehduksen, lounaan  sekä pullakahvit
Hintaesimerkki:
 1100 € /ryhmä, 12 eur/henkilö

Lähetä tarjouspyyntö

Retkeilytaitokurssi saaristossa

Kurssin aikana opit tärkeimmät erätaidot: suunnistus, leiriytyminen, varusteet, pukeutuminen, miten toimia jos eksyy. Lisäksi tutustutaan syötäviin luonnonvaraisiin kasveihin ja lopuksi valmistetaan itse herkullista ruokaa nuotiolla. Nauti päivästä metsässä ja meren rannalla vaikkapa työkaverien kanssa.

Suositeltu vuodenaika: 1.5-30.10
Kesto:
6-8 h
Ryhmän koko: Max 15 hlöä
Hinta:
alk 45 € / hlö
Hintaan sisältyy: Eräoppaan palvelut, tarvittavat materiaalit, ruoka ja kahvit.
Lisäpalvelut: Tilauksesta majoittuminen mökeissä tai kurssikeskuksessa. Sauna. Pyydä tarjous koko paketista ryhmällesi.

Suomen Saaristovarauksen yhteydessä toimiva Saaristomeren luontokoulu on perehtynyt luonnonläheiseen ohjelmapalveluun lapsi- ja aikuisryhmille jo 12 vuoden kokemuksella. Aikuisille suunnatut luontoretket, ohjelmapalvelu, melontaretket ja erätaitojen harjoittaminen sopivat mainiosti vaikkapa TYKY-päivän ohjelmaksi. Virkistäydy saariston ihanassa luonnossa ja Saaristomeren kansallispuistossa.

Lähetä tarjouspyyntö

Kartano ja meri – Söderlångvik & Eugenia

Tämä elämyksellinen retki sopii mainiosti esimerkiksi virkistyspäivän ohjelmaksi. Saavutaan Söderlångvikin kartanolle, joka oli tunnetun Amos Andersonin kesäpaikka. Amos oli kotoisin kemiönsaarelta, mutta hankki huomattavan omaisuuden ja perusti mm. Huvudstadsbladetin. Kesäresidenssissään hän kestitsi kuuluisuuksia mutta toimi myös taidemesenaattina. Söderlångvikin taidekokoelmat ovatkin mielenkiintoiset. Alueella on istutettu useita eri puulajeja ja kasvihuoneet ja omenatarhat tuottavat paikallisia vihanneksia ja hedelmiä, joita voi myös ostaa mukaan. Kartanoon tutustutaan opastetulla kierroksella. Sen jälkeen nautitaan herkullinen lounas kartanon kahvilassa.

Kartanolta siirrytään kävellen rantaan, jossa jahti Eugenia odottaa. Nostetaan purjeet ja lähdetään merelle. Siirrytään entisaikojen purjelaivojen tunnelmaan. Matkan aikana kahvi- ja pullatarjoilu. Nautitaan kauniista saaristomaisemista ja saavutaan Kasnäsin satamaan.  Jos halutaan tähän voidaan vielä yhdistää vierailu Kasnäsin kylpylässä tai voidaan vuokrata rantasauna lämminvesipaljuineen ja jatkaa illanviettoa. Myös yöpyminen saaristohotellissa onnistuu.

Ohjelman kesto: 6 h.
Hinta: alk 70 € / hlö,kun ryhmäkoko on 20 henkilöä. Sisältää sisäänpääsyn ja opastuksen, lounaan, purjehduksen ja iltapäiväkahvit sekä alv:n.

Lähetä tarjouspyyntö