fbpx

Tarinoiden lumoissa

Merenkulkijoiden tarinoita

Maamme merenkulun painopiste oli 1800-luvun puolivälistä lähtien Turunmaan saaristossa. Nauvo oli tuona aikana maamme suurin purjehduspitäjä alusten vetoisuuden perusteella, ja uusia purjelaivoja rakennettiin vuosittain. Tätä seurasi höyrylaivojen aikakausi ja säännölliset  lauttayhteydet saaristoon. Tule mukaan retkelle, jolla eteesi avautuu saariston elämän ehdot meren määrittämänä: meri antaa ja meri ottaa. Vaellamme merenkulkijoiden jalanjäljillä, kuulemme haaksirikoista ja selviytymisestä. Tutustumme paikkakunnan laivanvarustajien tarinoihin ja osaan oman kylän pojan tekemistä laivojen pienoismalleista, joita hän ehti tehdä kaikkiaan yli 400 elämänsä aikana.  Matkan reitti kulkee Saaristotietä Paraisilta Nauvoon ja nautimme matkan aikana hyvän lounaan ja iltapäiväkahvit.

Ohjelman kesto: 5 h
Ajakohta: Ympäri vuoden
Hinta:  alk. 42 €/henkilö, kun ryhmässä on min. 30 henkilöä. Ei sisällä linja-autokuljetusta.

Lähetä tarjouspyyntö

Spiritus Saaristo: tislausta ja salakuljetusta – alkoholin aikamatka Saaristotiellä 

Kieltolain aika saaristossa oli täynnä salaisuuksia, seikkailuja ja vaaroja. Tänään modernissa tislaamossa saariston maut siirtyvät uusiin, palkittuihin tuotteisiin. Matka aloitetaan tutustumisella Nagu Distilleryn toimintaan, josta siirrytään salakuljettajien jalanjäljillä Saaristotietä Korppooseen.  Kuulemme kuulun pirtutrokarin Hjalmar Mäkelän tempauksista ja lounasta nautitaan ravintola Hjalmarsissa, joka oli ennen hänen kotitalonsa. Opastus, esittelyt, maistiaiset ja lounas sisältyvät hintaan.

Ohjelman kesto: 6 h
Ajankohta: Ympäri vuoden
Hinta: 55 €/henkilö min. 30 henkilön ryhmälle.

Lähetä tarjouspyyntö

Ulkosaarten tarinoita – aarrelaivoja, kyläpelimanneja ja hylkeenpyytäjiä

Lähde kanssamme retkelle ulkosaaristoon ja kuule ulkosaariston kiehtovimmat tarinat autenttisessa ympäristössä. Ulkosaaristoon pääsee eri tavoin: yhteysaluksella, vesibussilla tai vaikkapa purjehtien. Ulkosaaret Vänö, Borstö, Aspö, Jurmo ja Utö ovat kyläsaaria, joilla on eletty vuosisatojen ajan meren ja luonnon ehdoilla. Meri on tuonut mielenkiintoisia vieraita saarille. Saarelaisten elämä on ollut haastavaa ja kekseliäisyyttä on tarvittu selviytymiseen. Tiedustele meiltä vaihtoehtoisista retkiohjelmista!

Lähetä tarjouspyyntö

Seilin saari – Sielujen saari

Aiemmin spitaalisten ja muiden epätoivottujen karkotuspaikkana toiminut Seili tarjoaa mahdollisuuden tutustua sen karuun menneisyyteen. Seiliä on kutsuttu saareksi, jolta ei ollut paluuta. Nyt saarella voi nähdä kukkivia niittyjä, lehmiä ja lampaita laiduntamassa, perinnemaisemaa ja kauniita pihapiirejä. Historialliset rakennukset ja kirkon ympäristö muistuttaa vanhoista ajoista. Opastetulla kierroksella tutustutaan  saaren luontoon ja menneisyyteen sekä Turun yliopiston merentutkimuslaitoksen toimintaan.

Kulku:  Nauvosta ja Hangasta m/s Östern
Ajankohta: toukokuun puolivälistä elokuun loppuun
Sisältää: venekuljetukset, lounaan, sisäänpääsymaksut, saaristo-oppaan tai Seilin oppaan palvelut ja kahvit.
Hinta: alk. 47 €/hlö
Retki Seiliiin majoittuen, hinta alk.  142 €/hlö. Sisältää venekuljetukset, lounaan, sisäänpääsymaksut, saaristo-oppaan tai Seilin oppaan palvelut, kahvit, saunan, majoituksen, iltapalan ja alv:n

Kulku: matka laivalla Turusta Seiliin kestää n. 2 h. Perillä opastettu kierros, joka kestää n. 1,5 h, lounas ja kahvit Ravintola Seilissä, vapaata aikaa saaressa, jonka jälkeen paluukuljetus. Kokopäiväretki.
Ajankohta: toukokuun alusta syyskuun loppuun varaustilanteen mukaisesti
Hinta: yli 35 hengen ryhmille 59 €/henkilö. Muut ryhmäkoot tarjouksen mukaan.
Hintaan sisältyy: Liput edestakaiselle laivamatkalle, kahvitukset, lounas, opastus ja sisäänpääsyt

Kysy tarjousta ryhmäsi toiveiden ja tarpeiden mukaan!

Lähetä tarjouspyyntö

Kaunis Gullkrona

Tarina kertoo, että Gullkrona olisi saanut nimensä, kun kuningatar Blanka Namurilainen oli luvannut lahjoittaa kruununsa kauneimmalle maailmassa – ja heittikin sen sitten mereen Gullkronan kallioilta. Nyt voit itse tulla kokemaan tekeekö saari yhtä voimakkaan vaikutuksen.
Jo merimatkan aikan voit laivan aurinkokannella nauttia saariston näkymistä. Matkalla piipahdetaan Seilin saaren rannassa. Perillä Gullkronassa on mahdollisuus osallistua opastetulle kierrokselle ja tutustua saaren viehättävään luontoon, historiaan ja aitoon saaristomiljööseen joka henkii vanhan ajan tunnelmaa. Luotsimuseo sijaitsee korkealla kukkulalla, josta on esteettömät näkymät joka ilmansuuntaan.

Matkaohjelma: Laivamatkalla Turusta tarjoillaan keittolounas, kahvit ja pientä suolaista ja makeaa. Perillä opastettu kierros: tutustu saaren luontoon ja historiaan ja tempaudu satojen vuosien takaisiin tarinoihin. Vapaata aikaa saaressa, jonka jälkeen paluukuljetus. Kokopäiväretki.
Ajankohta: toukokuun alusta syyskuun loppuun varaustilanteen mukaisesti
Hinta: yli 35 hengen ryhmille 69 €/henkilö. Muut ryhmäkoot tarjouksen mukaan.
Hintaan sisältyy: Liput edestakaiselle laivamatkalle Turku-Gullkrona-Turku, kahvitukset, lounas ja opastus

Lähetä tarjouspyyntö

Örön linnakesaari

Tuo ryhmäsi tutustumaan Örön linnakesaaren ainutlaatuiseen luontoon ja historiaan opastetulla retkellä. Seesteinen ja herkkä luonto, tsaarin aikaiset mukulakivikadut ja mahtavat tykit luovat saaren tunnelmaa. Suosittu vierasvenesatama on kesäisin täynnä elämää, mutta saarella riittää rauhaa luontopoluilla 20 km edestä. Öröseen lähdetään Kasnäsistä vesibussilla. Merimatka Öröseen kestää 45 min ja perillä kohteessa olemme 3h. Runsas ja monipuolinen lounas tarjotaan kasarmialueen ravintolassa. Jälkiruokana kahvi. Lounas tarjoillaan ravintolassa, joka on remontoitu viihtyisäksi vanhaa kunnioittaen vanhaan kasarmin ruokalaan. Myös laivamatkan aikana kahvitus. Opastetulle kierroksella tutustutaan saaren luontoon sekä historiaan sekä 12 ” tykkiin sisätiloissa.

Ajankohta: touko-syyskuu, liikennöintiaikatauluista riippuen

Hinta: vähintään 35 hengen ryhmälle alk. 55,00€ henkilö

Lähetä tarjouspyyntö

Kökar

Tarunhohtoinen Kökar sijaitsee keskellä vanhaa laivareittiä Turun saariston kautta Ahvenanmaalle. Saarella pitivät muinaiset fransiskaanimunkit luostariaan ja tutustumme retken aikana myös Pyhän Annan kirkkoon, pronssikautiseen hautapaikkaan sekä kotiseutumuseoon. Saatte myös tutustua matkan varrella Nauvon ja Korppoon nähtävyyksiin. Yhteysalus vie teidät Korppoon Galtbystä Kökarille, jossa majoitutaan hotelliin. On mahdollista myös tehdä retki Källskärille silloin kun se mahtuu aikatauluun. Källskärillä tutustutaan kreivin puutarhaan, kotiin ja saaren karuun maisemaan. Kreivi teki saaresta oman “Edenin puutarhansa”. Paluu Galtbyhyn seuraavana päivänä. Retkiohjelma laaditaan retkipäivien lautta-aikataulujen mukaisesti.

Retken kuvaus: virkistysretki linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: väh 20 hlö
Kesto: 2 päivää
Ajankohta: ympäri vuoden
Sisältää: 1 x hotelliyöpymisen 2 hengen huoneissa, saaristo-oppaiden palvelut, sisäänpääsymaksut, 2 x lounaan ja 1x illallisen.
Hinta: alk 145 € / hlö
Laskemme tarjouksen ryhmäkohtaisesti.

Lähetä tarjouspyyntö

Myrskyluodon Maijan jalanjäljillä

Tule tutustumaan Myrskyluodon Maijan aitoihin ja kuvitteellisiin kotimaisemiin, Ahvenanmaan
Simskälassa ja Väderskärissä. Vierailemme Myrskyluodon Maijan luojan, kirjailija Anni Blomqvistin synnyinkodissa, joka on nykyisin
toimii majatalona. Sieltä teemme veneretken Väderskärin saarelle, jolla Myrskyluodon Maijaa on aikanaan kuvattu. Saarilla vallitseesyvä rauha ja koruton kauneus,
Myrskyluodolla elämä oli kovaa
mutta kaunista.

Lähetä tarjouspyyntö

Saariston naisten elämää

Retken aikana tutustutaan Kemiönsaaren historiaan ja nähtävyyksiin mielenkiintoisten naisten elämäntarinoiden kautta; papinrouva Kristiina Pratana, Taalintehtaan musta leski, Högsåran Kejsar-Fina ja monta muuta. Retken aikana nautitaan lounas ja kahvit kahvileivän kera. Retken aikana ajetaan Kemiön kirkolta Taalintehtaan kautta Högsåran saarelle.

Hinta: alk 45 € /hlö.
Kesto: n. 7 tuntia.

Lähetä tarjouspyyntö

Turun saarilla – Hirvensalo & Kakskerta

Kiertoajelu Turun eteläpuolella sijaitseville Hirvensalon ja Kakskerran saarille tutustuen mielenkiintoisiin kohteisiin kuten Brinkhallin kartanoon, jonka päärakennus on varhaisin maamme uusklassisista kartanorakennuksista. Kartanon puutarhat ja puistot ovat saaneet alkunsa jo 1700-luvulla, osin jo jopa sitä aikaisemmin. Brinkhallin englantilainen puisto on maamme vanhimpia maisemapuutarhoja. Kartano saattaa olla tuttu Aku Louhimiehen Käsky -elokuvasta tai TV:ssä esitetystä Hovimäki-sarjasta. Kartano on ollut Suomen Kulttuuriperinnön Säätiön hallinnassa vuodesta 2003. Tutustumme myös Pyhän Henrikin ekumeeniseen taidekappeliin, joka muistuttaa ylösalaisin olevaa laivaa ja Kakskerran kirkkoon vuodelta 1770.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
kesto: 8 h
Ajankohta: touko-syyskuu
Retken hinta: alk. 42 € / hlö, kun ryhmässä on 40 henk.
Hintaan sisältyy:  lounas, saaristo-oppaan palvelut, tutustumiset, sisäänpääsymaksut ja alv. Kuljettaja  ja matkanjohtaja ilmainen.

Retkestä voi saada myös lyhennetyn version.

Lähetä tarjouspyyntö

Kultarannasta Mannerheimin jalanjäljille

Vietämme päivän tutustumalla tasavallan presidentin kesäkotiin Kultarantaan ja Naantalin historiallisiin nähtävyyksiin: vanhaan puukaupunkiin meren rannalla sekä luostarikirkkoon. Vierailemme myös marsalkka Mannerheimin syntymäkodissa Louhisaaren Kartanossa. Mielenkiintoisten opastusten välillä nautimme maukkaan lounaan.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 7-8 h
Ajankohta: 1.5.-31.8., ei maanantaisin
Hinta: alk 40 € / hlö
Sisältää: Lounas, sisäänpääsymaksut ja opastukset.

Lähetä tarjouspyyntö

Sagalund ja rautainen sydän

Sagalund on museo, puutarha ja lastenkulttuurikeskus – perustajansa Nils Oskar Janssonin sanojen mukaan ”palanen todeksi tullutta runoutta”. Opastetulla kierroksella tutustumme erilaisiin rakennuksiin Kemiönsaaren historiasta: käräjätaloon, torppaan, maatilaan, huvilaan, kahteen  vanhaan kouluun ym. Tämä kaikki sijaitsee vehreässä puistossa, joka perustettiin vuonna 1900. Matkan jatkuessa saamme rautaisannoksen työläishistoriaa. Taalintehdas kuului pitkään Suomen tärkeimpiin ruukkipaikkakuntiin. Täällä on valmistettiin rautaa yli 300 vuoden ajan. Ruukin ympärille on muodostui kokonainen yhteiskunta. Taalintehtaalta löytyvät patruunoiden komeat huvilat puistoineen, työläisten suuret hirsiset asuntoparakit sekä tietenkin verstaat, tehtaat ja masuuni ja hiiliuunit muistoina teollisuuden menneistä ajoista. Opastetulla kierroksella tutustumme Ruukin tarinoihin ja vierailemme myös lasihytissä.

Retken kuvaus: Virkistysretki linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: 30-50 hlö
Kesto: 7 h
Ajankohta: koko vuoden
Sisältää: sisäänpääsyt, lounaan, kahvi ja pulla, paikallisoppaan palvelut
Hinta: alk 44 € / hlö

Lähetä tarjouspyyntö