fbpx

Turku ja saaristo

Tarunomainen Seilin saari – laivalla suoraan Turusta

Seilin saarella olet keskellä kauneinta saaristoluontoa. Saarelta löytyy lehtomaisia metsiä ja niittyjä, joilla voi nähdä lehmiä ja lampaita laiduntamassa, perinnemaisemaa ja kauniita pihapiirejä. Historialliset rakennukset ja kirkon ympäristö vie ajatukset saaren karuun menneisyyteen – aikaan, jolloin useimmat saarelle saapuvat eivät koskaan sieltä palanneet. Opastetut kierrokset tutustuttavat saaren ainutlaatuisuuteen ja Turun yliopiston tutkimuksiin saarella.

Matkaohjelma: Laivamatkalla Turusta Seiliin tarjoillaan kahvit ja pientä suolaista ja makeaa. Perillä opastettu kierros, joka kestää n. 1,5 h, lounas ja kahvit Ravintola Seilissä, vapaata aikaa saaressa, jonka jälkeen paluukuljetus. Kokopäiväretki.
Ajankohta: toukokuun alusta syyskuun loppuun varaustilanteen mukaisesti
Hinta: yli 35 hengen ryhmille 59 €/henkilö. Muut ryhmäkoot tarjouksen mukaan.
Hintaan sisältyy: Liput edestakaiselle laivamatkalle, kahvitukset, lounas, opastus ja sisäänpääsyt

Lähetä tarjouspyyntö

Kaunis Gullkrona

Tarina kertoo, että Gullkrona olisi saanut nimensä, kun kuningatar Blanka Namurilainen oli luvannut lahjoittaa kruununsa kauneimmalle maailmassa – ja heittikin sen sitten mereen Gullkronan kallioilta. Nyt voit itse tulla kokemaan tekeekö saari yhtä voimakkaan vaikutuksen.
Jo merimatkan aikan voit laivan aurinkokannella nauttia saariston näkymistä. Matkalla piipahdetaan Seilin saaren rannassa. Perillä Gullkronassa on mahdollisuus osallistua opastetulle kierrokselle ja tutustua saaren viehättävään luontoon, historiaan ja aitoon saaristomiljööseen joka henkii vanhan ajan tunnelmaa. Luotsimuseo sijaitsee korkealla kukkulalla, josta on esteettömät näkymät joka ilmansuuntaan.

Matkaohjelma: Laivamatkalla Turusta tarjoillaan keittolounas, kahvit ja pientä suolaista ja makeaa. Perillä opastettu kierros: tutustu saaren luontoon ja historiaan ja tempaudu satojen vuosien takaisiin tarinoihin. Vapaata aikaa saaressa, jonka jälkeen paluukuljetus. Kokopäiväretki.
Ajankohta: toukokuun alusta syyskuun loppuun varaustilanteen mukaisesti
Hinta: yli 35 hengen ryhmille 69 €/henkilö. Muut ryhmäkoot tarjouksen mukaan.
Hintaan sisältyy: Liput edestakaiselle laivamatkalle Turku-Gullkrona-Turku, kahvitukset, lounas ja opastus

Lähetä tarjouspyyntö

Kuohuvaa ja kartanoita

Maistele Suomen parhaita omenaviinejä, ihaile presidentin kesäasunnon kuuluisan puutarhan istutuksia ja tutustu Louhisaaren linnan historiaan. Ohjelma alkaa Naantalissa, jossa tutustumme oppaan johdolla Kultarannan puutarhaan. Opastuksen jälkeen siirrymme ruokailemaan monipuoliseen Merisalin seisovaan pöytään, Naantalin vierasvenesatamassa. Ruokailun jälkeen jatketaan kohti Röölää, jossa Brinkhall’s Fine Wine & Sparkling tuottaa Brinkhallin kartanon omenasadosta mm. korkealaatuista  kuohuviiniä. Tutustumme toimintaan opastetulla kierroksella ja maistelemme viinejä, ostosmahdollisuus. Lopuksi siirrymme Askaisiin, Louhisaareen Marsalkka Mannerheimin synnyinkotiin. Päärakennus edustaa Suomessa harvinaisempaa palatsiarkkitehtuuria ja tilusten puutarhassa voi tutkia 1700-luvun hyöty- ja koristekasveja. Retken päätteeksi nautitaan pullakahvit Louhisaaren kahvilassa, jossa myös ostosmahdollisuus.

Ryhmäkoko: 30-50
Ajankohta: kesä-elokuu, ti-pe
Sisältää: Lounaan seisovasta pöydästä, viininmaistelun, opastetut kierrokset sisäänpääsyinee, pullakahvit ja alv:n.
Hinta alkaen: 52€/hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Turun saarilla – Hirvensalo & Kakskerta

Kiertoajelu Turun eteläpuolella sijaitseville Hirvensalon ja Kakskerran saarille tutustuen mielenkiintoisiin kohteisiin kuten Brinkhallin kartanoon, jonka päärakennus on varhaisin maamme uusklassisista kartanorakennuksista. Kartanon puutarhat ja puistot ovat saaneet alkunsa jo 1700-luvulla, osin jo jopa sitä aikaisemmin. Brinkhallin englantilainen puisto on maamme vanhimpia maisemapuutarhoja. Kartano saattaa olla tuttu Aku Louhimiehen Käsky -elokuvasta tai TV:ssä esitetystä Hovimäki-sarjasta. Kartano on ollut Suomen Kulttuuriperinnön Säätiön hallinnassa vuodesta 2003. Tutustumme myös Pyhän Henrikin ekumeeniseen taidekappeliin, joka muistuttaa ylösalaisin olevaa laivaa ja Kakskerran kirkkoon vuodelta 1770. Nautimme lounasta Harjattulan kartanon Wanha Talli -ravintolassa.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
kesto: 8 h
Ajankohta: touko-syyskuu
Retken hinta: alk. 42 € / hlö, kun ryhmässä on 40 henk.
Hintaan sisältyy:  lounas, saaristo-oppaan palvelut, tutustumiset, sisäänpääsymaksut ja alv. Kuljettaja  ja matkanjohtaja ilmainen.

Retkestä voi saada myös lyhennetyn version.

Lähetä tarjouspyyntö

Kultarannasta Mannerheimin jalanjäljille

Vietämme päivän tutustumalla tasavallan presidentin kesäkotiin Kultarantaan ja Naantalin historiallisiin nähtävyyksiin: vanhaan puukaupunkiin meren rannalla sekä luostarikirkkoon. Vierailemme myös marsalkka Mannerheimin syntymäkodissa Louhisaaren Kartanossa. Mielenkiintoisten opastusten välillä nautimme maukkaan lounaan.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 7-8 h
Ajankohta: 1.5.-31.8., ei maanantaisin
Hinta: alk 40 € / hlö
Sisältää: Lounas, sisäänpääsymaksut ja opastukset.

Lähetä tarjouspyyntö

Näkymiä saariston historiaan – Louhisaari, Seili ja Naantali

Retki alkaa aamupäivällä, kun opas tulee mukaan sovitusta paikasta, esim. Raisiosta. Ajetaan Louhisaaren kartanolle, joka tunnetaan Marsalkka Mannerheimin syntymäkotina. Matka jatkuu kohti Rymättylää ja pysähdymme lounastamaan joko perinteikkäällä Taattisten tilalla, jossa samalla voi tutustua tilan eläimiin, tai ravintola Pohjankulmassa Rymättylässä. Laiva Seilin saarelle lähtee Rymättylän Hanga rannasta klo 14.00. Linja-auto jää rantaan odottamaan. Laivamatka kestää puoli tuntia. Seilillä kävellään n. Kilometrin matka museokirkolle ja hautausmaalle. Ennen Seilille karkotettiin leprasairaat tai mielenvikaiset ja saarella voi kertoa monesta onnettomasta ihmiskohtalosta. Se on suuri kontrasti tämän päivän kauneutee ja rauhaan, joka kohtaa kävijän. Laiva lähtee paluumatkalle klo 15.50 ja saapuu rantaan 16.20. Iltapäiväkahvit nautitaan laivamatkan aikana. Jatkamme matkaa Naantaliin, jossa pysähdymme opastetulle kävelykierrokselle vahnaan kaupunkiin ja näemme myös birgittalaisluostarin. Opastus päättyy klo 18.00.

Hinta: alk 58 € / hlö. Ei maanantaisin.

Lähetä tarjouspyyntö

Saaristoa loistosta arkeen – Kultaranta, Seili ja Rymättylä

Kuva: Visit Naantali

Retki aloitetaan tutustumalla Tasavallan Presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhaan Naantalin Luonnonmaalla. Opastetun kierroksen jälkeen siirrytään lounastamaan Kultaranta Resort:in lounasbuffeesta. Matka jatkuu kohti Rymättylää, jossa tutustumme silliperinnekeskus Dikseliin. Laiva Seilin saarelle lähtee Rymättylän Hangasta klo 14.00. Linja-auto jää rantaan odottamaan. Laivamatka kestää puoli tuntia. Seilillä kävellään n. Kilometrin matka museokirkolle ja hautausmaalle. Ennen Seilille karkotettiin leprasairaat tai mielenvikaiset ja saarella voi kertoa monesta onnettomasta ihmiskohtalosta. Se on suuri kontrasti tämän päivän kauneuteen ja rauhaan, joka kohtaa kävijän. Laiva lähtee paluumatkalle klo 15.50 ja saapuu rantaan 16.20. Iltapäiväkahvit nautitaan laivamatkan aikana. Opastus päättyy klo 17.00.

Hinta: alk 57 € / hlö. Ei maanantaisin.

Lähetä tarjouspyyntö

Keskiaikainen Turku ja Saaristokierros

Ryhmäretki historialliseen Turkuun ja sitä ympäröivään kauniiseen saaristoon. Mahdollisuus toteuttaa retki yhden tai kahden päivän retkenä. Tutustumme historialliseen Turkuun, Suomen vanhimpaan kaupunkiin vierailemalla Turun Linnassa, merikeskus Forum Marinumissa sekä Aboa vetus & Ars Nova–museossa.

Ohjelma: Saapuminen Turkuun, jossa opastus alkaa keskiaikaiselta tuomiokirkolta. Pieni kiertoajelu Turun keskustassa ja tutustuminen kaupunkikuvaan. Jatkamme matkaa Turun linnaan. Linnassa 1 1/2 h keskiaikainen kierros. Jatkamme matkaa merikeskus Forum Marinumiin. Tutustuminen merenkäynnin historiaan 1 1/2 h. Lounas ravintola Daphnessa. Ravintolasta näköala Suomen Joutsenelle ja Aurajoelle. Mahdollisuus tutustua museoaluksiin lisämaksusta.

Jatkamme matkaamme bussilla Aboa Vetus & Ars Nova -museoon, jossa keskiaikainen Turku esitellään arkeologisten kaivausten kautta. Mahdollisuus myös tutustua Ars Nova-näyttelyyn, missä uutta taidetta vastapainolle historialle. Iltapäiväkahvit ja pullat. Opastus päättyy.

Retken kuvaus: Historiapainotteinen virkistysretki
Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: n 8 h (haluttaessa myös lyhyempi)
Ajankohta: vuoden ympäri (ei maanantaisin)
Hinta: historiallinen Turku alk 49 € / hlö
Sisältäen: Turku oppaan palvelut, sisäänpääsymaksut, iltapäiväkahvit ja lounaan, alv.
Vaihtoehtoisia käyntikohteita ovat mm. Käsityöläismuseo ja Kuralan kylänmäki

Lähetä tarjouspyyntö

Keskiaikainen Turku ja Saaristokierros – 2 päivää

1.Päivän ohjelma kuten yllä, mutta majoitutaan joko Turun keskustan hotelliin tai Ruissalon kylpylään.  Aamiaisen jälkeen lähtö retkelle saaristoon esim. Saariston Pikkurengastielle. Retkellä tutustutaan Naantalin vanhaan kaupunkiin, ajetaan Rymättylän kalastuspitäjän kautta ja matkustetaan laivalla Nauvoon. Laivamatka kestää tunnin. Lisäksi käyntikohteeksi voidaan  valita myös Louhisaaren kartanolinna, joka on marsalkka Mannerheimin syntymäkoti. Tai kierros voidaan tehdä myös  päinvastaiseen suuntaan.

Ajankohta: touko-syyskuu (ei maanantaisin)
Ryhmäkoko 30-50 hlö. Pienemmille ryhmille tarjouksen mukaisesti.
Kesto: 12 + 6 h
Hinta:
alk 146 € / hlö
Sisältäen: oppaiden palvelut, sisäänpääsymaksut, 1xiltapäiväkahvit, 1xillallinen,1x aamiainen ja 2 x lounaan, yöpymisen sekä alv.

Lähetä tarjouspyyntö

Pyhillä poluilla Suomen syntysijoilla

Retki alkaa Turusta tuomiokirkon pihalta, jossa opas tapaa ryhmän. Tutustutaan tuomiokirkkoon ja ajetaan sen jälkeen Turun Hirvensaloon, jossa tutustutaan kuuluisaan Pyhän Henrikin Taidekappeliin. Kappeli on kuin “kuparikylkinen kala tai aaltojen vihreäksi huuhtoma, nurin käännetty vene”. Kappelin esittelyn jälkeen hiljennytään hetkeksi. Matka jatkuu kohti Kaarinaa ja ajetaan Ala-Lemun kartanon alueella sijaitsevalle Piispanrannan juhla- ja kokouskartanolle. Nautitaan täällä hyvä lounas, minkä jälkeen on aikaa jaloitella Ala-Lemun kartanon historiallisissa maisemissa, puutarhassa ja Pyhän Katariinan poluilla. Matka jatkuu vielä Kuusiston piispanlinnan raunioille. Linna oli Suomen katolisten piispojen linna, joka perustettiin 1200-luvulla ja oli toiminnassa uskonpuhdistukseen asti. Linna purettiin 1528 Kustaa Vaasan käskystä. Retken päätteeksi nautitaan iltapäiväkahvit Kuusiston taidekartanolla, joka sijait 1700-luvulta olevassa entisessä everstin virkatalossa.

Hinta alk. 39 eur/henkilö.

Kesto:  7 tuntia.

Lähetä tarjouspyyntö