fbpx

Natur & äventyr

Natur- och fiskeutfärd till utskärsön Stenskär

Program: Stenskär hör till Nagu och ligger ute i Gullkrona fjärden, i Skärgårdshavets nationalpark. På denna utskärsö lever man fortfarande bl.a. av fiske, och öns gäster serveras färsk fisk. På Stenskärsutflykten bekantar man sig med öns natur och kultur under ledning av en naturguide och man får följa med en lokal fiskare då han vittjar nät. Till lunch äter vi bl.a. nyrökt fisk. Eftermiddagen spenderas på den öde grannholmen, där man i lugn och ro njuter av det karga landskapet och naturens alla små under.

Programbeskrivning: Natur- och vildmarksresa
Tidpunkt: 1.5 – 15.10.
Tid: 8 timmar
Grupp: Max 25 personer.
Pris: fr. 58 eur/pers
Priset innehåller: Båttransport tur och retur från Kirjais till Stenskär, programmet, lunchen, guidningen, picnic-kaffe och moms.
Tilläggstjänster: På beställning även övernattning i stugor eller på kursgård. Bastu.

Be om offert

Vildmarkskurs i skärgården

Program: Under ledning av en vildmarksguide lär vi oss de viktigaste överlevnadskunskaperna; orientering, att göra upp ett läger, nödvändig utrustning, klädsel, hur bete sig om man går vilse osv. Därutöver lär vi oss om naturens alla ätbara växter och till sist tillreder vi en god måltid över öppen eld. Njut av en dag i skogen och vid havsstranden, tillexempel tillsammans med arbetskamraterna.

Programbeskrivning: Natur- och vildmarksresa
Tidpunkt: 1.5-30.10
Tid:
6-8 timmar
Grupp: Max 15 personer
Pris:
fr. 45 eur /pers
Priset innehåller: Vildmarksguidens tjänster, material, måltid och kaffe, samt moms.
Tilläggstjänster: På beställning övernattning i stugor eller på en kursgård. Bastu. Begär offert för din grupp!

Skärgårdshavets naturskola, som verkar i samband med Finlands Skärgårdsbokning, har 12 års erfarenhet av att skräddarsy naturnära skärgårdsprogram för både barn- och vuxengrupper. Till utbudet hör förutom lägerskolor också naturutflykter för vuxna; olika programpaket, paddlingsutflykter, överlevnadsövningar mm. Dessa passar utmärkt för t.ex. företagsgrupper. Vårt verksamhetsområde är skärgårdens vackra natur, Skärgårdshavets nationalpark och dess samarbetsområden.

Be om offert