Seglatser

Välkomna på seglingsäventyr! Information om sommaren 2019 seglatser uppdateras i början av året. Presentkort till seglatser kan köpas i vår nätbutik eller genom att kontakta oss.

Boka din plats till en allmän seglats på ett traditionellt segelfartyg eller kom och njut av havsbrisen ombord på en klassisk tävlingsbåt. Du kan också ordna en oförglömlig årsdag, ett bröllop eller en släktfest i havsstämmning. Datumen för avresa finns på denna sida. Du kan boka din plats enkelt via nätetet. (Nätbutiken  2019 förnyas som bäst. Kontakta gärna oss via den här linken

Jakten Eugenia

Äventyr på havet med Jakten Eugenia

På tisdagar under Juli månad 2019

Avgång från Kasnäs kl. 10.00
Retur till hamnen kl. 14.00

Under resan serveras kaffe med hembakt kaffebröd och saft.

Pris:

Vuxna 40 eur/person, barn 4–12 år 20 eur, under 4 år gratis.

Havsäventyr med Jakten Eugenia till Örö

På torsdagar 4.7.-1.8.2019

Avgång från Kasnäs kl. 10.00
Retur till hamnen kl. 17.00

Pris:

Vuxna 58 eur/person, barn 4–12 år 29 eur, under 4 år gratis.
I priset ingår: Seglats från Kasnäs, fisksoppa till lunch och kaffe med hembakt på returresan, guidning på Örö samt inträde till kanonerna.

Det traditionella segelfartyget Eugenia tar oss på en stämningsfull resa i gammaldags anda. Havsbrisen tar tag i segeldukarna precis lika bra nu som förr- och de tyngsta jobben överlåter vi åt besättningen. Som gäst ombord får du delta i arbetet, bekanta dig med seglingsteknik och lära dig allmogeseglingens historia. Du kan också slå dig till ro uppe på däck och njuta av havet, de förbiglidande kobbarna och insupa skärgårdsatmosfären. Vi besöker Örö fort i Hitis skärgård. Örö hör till Skärgårdshavets nationalpark och har en intressant natur, ca 20 km naturstigar och en hundraårig historia som militärfort.

Jakten Eugenia är en replika ev en jakt med samma namn som var byggd i Hitis skärgård (Bolaxis) och seglade 1879-1951.

Boka din plats här

Storbåt Tacksamheten

Information om sommaren 2019 seglatser uppdateras i början av året. Presentkort till seglatser kan köpas i vår nätbutik eller genom att kontakta oss.

Tacksamheten är en traditionell arbetsbåt, som tryggt transporterar både mänskor och varor. Tacksamheten är byggd år 2017 och dess förebild är det år 1825 i Nagu byggda fartyget med samma namn. I Tacksamhetens famn njuter du endast av vågornas skvalp och naturens ljud! Förutom med segel rör sig fartyget med elmotor. Båten har också toalett.

Seglats till den vårliga Erstan

Kom med på en seglats där du kan skåda flyttfåglar och njuta av våren på Erstan! Start från Runsala i Åbo den 4.5. Vi bjuder på fisksoppa och kaffe under resan. Pris  50 €/person.

Bondeseglats till Själö eller till Gullkrona

När vi seglar till Själö  kan du välja att boka bara seglatsen och bekanta dig med ön på egen hand. Eller boka också ett paket med en guidad tur på ön med besök till museikyrkan och lunch. På det sättet får du höra om Själös intressanta historia som deporteringsplats av spetelske- och sinnessjuka och nutida bruk som Åbo universitets havsforskningsinstitut. Start från Nagu gästhamn kl. 11.00 och returavgång kl. 15.30.

När vi seglar till Gullkrona  sker starten från Kirjais Östra udde, ca 3 km från Kirjais byn. Det går lätt att komma hit med bil eller cykel.

Priserna 2019
Bara seglats  30 eur /person.
Själö med lunch, guidning och inträde 58 eur.

Avgångar 2019
Nagu – Själö 4.-14.7. alla dagar
Kirjais – Gullkrona 15.-25.7. alla dagar

Personantalet: 3-12, behövs minst 3 personer per avgång.

Förfrågningar och bokningar

Nationalparksseglats 2019

Ett unikt tillfälle att åka med en äkta storbåt till Skärgårdshavets nationalpark. Vi seglar från Korpo till Konunskär, bekantar oss med ön, övernattar i tält och njuter av utflyktsmaten. Välkommen med på ett äventyr1

Avgångar 2019
8.-9.6. och 15.-16.6.

Pris:
100 eur/person inklusive seglats, lunch, kvällsbit, frukost och kaffe med smörgåsar.

OBS! Ta med eget tält och lägerutrustning!

Bondeseglats från Nagu till Hangö eller Nystad

Upplev Skärgårdshavet på en seglats i traditionell stil! Avgång från Nagu 1.-2.7. och 22.-23.7.  på en två dagars seglats var vindriktningen bestämmer målet: Norr eller Söder, antingen via Gustavs till Nystad eller via Högsåra till Hangö. I paketet ingår måltiderna under resan. Inkvartering antingen i egen tält eller hyrstuga (tilläggspris). Priset 100 €/person. Boka och fråga mer!

S&S Swan 43

Vi erbjuder nu seglingsupplevelser på en klassisk S&S Swan 43 tävlingssegelbåt.
Båten har utmärkta seglingsegenskaper, och den är lätt och säker att hantera.
Du behöver ingen seglingserfarenhet eftersom det alltid finns en skeppare med. Du kan ändå delta i båtens manövrering.
Båten är färdig för segling fr.o.m. 7.5.

3 timmars segling från 600€
Programmet tar 4h, varav förberedelser och ilandtagning tar ca. 1 h.
Avgång från Nagu eller Airisto.

Hela dagens seglats fr. 800€

Begär offert om de längre turer mer inkvartering och mat!

Information av båten:
Båten fungerar bäst med 6 personer. På dagsturer kan det komma upp till 8 seglare. I korta sammanhang kan 12 personer komma i båten, men i dåligt väder kan det bli trångt i båten.
Övernattning i båten för 5 personer + skeppare.
Båtens utrustning: 2 livräddningsflottar för 12 passagerare. Livvästar för alla. I båten finns kylskåp, vattenkokare och totalt 8 bäddar, varav 4 i salongen.
Seglarnas utrustning: Seglarna bör ha egen utrustning, skor med mjuka bottnar,  och vind- och vattentät klädsel. Vid behov finns det några storlekar av passande kläder i båten.

Boka och fråga mer

Albanus

Galeasen Albanus är en Åländsk traditionssegelskuta byggd av åländska tallar och sjösatt i Mariehamn 1988. Fartyget är en replika av en galeas med samma namn från bondeseglationstiden. Galeasen ägs och drivs av Skeppsföreningen Albanus r.f. Vi seglar främst i den åländska och åboländska skärgården.

Albanus har plats för 42 passagerare. Fartyget har ett välutrustat kök och 21 sovplatser för gäster.

Avfärdshamnen är Åbo, Nagu eller Mariehamn

Be om offert