fbpx

Åbo & skärgård

Brinkhall,  Harjattula och S:t Henriks kapell

Vi gör en dagstur till Hirvensalo och ön Kakskerta på södra sidan av Åbo och bekantar oss med följande intressanta mål:

Brinkhall – Den bekanta herrgården från TV-serien Hovimäki
S:t Henriks ekumeniska kapell
Harjattula herrgård
Kakskerta herrgård

Under resans gång avnjuts herrgårdskaffe och lunch.

1. Brinkhall

Brinkhalls herrgård blev känt under TV-serien Hovimäkis inspelningsplats. Höjdpunkter på gårdens 34 hektars område är en av finlands äldsta engelska parker och den historiska fruktträdgården.

2. S:t Henriks ekumeniska kapell

Kapellet byggdes i millennieskiftet i ett medborgarprojekt som ett landmärke för Hirvensalos kristnas gemensamma hopp i Åbo. Kapellet påminner om ett uppochnervänt skepp.

3. Kyrkan i Kakskerta

Stenkyrkan vigdes i bruk 1770. Den är en långkyrka till sin form.

Gruppstorlek: 30-50 pers. Om din grupp är mindre, be om offert.
Längd: 8 h
Tid på året: maj – september
Pris: 40 € / pers, om en grupp på 40 pers.
I priset ingår: Kaffe med dopp, lunch, skärgårdsguidning, besök till resmålen med inträdesavgifter och moms. Chauffören är gratis och i en grupp på mer än 40 pers. är även reseledaren gratis.

Be om offert

Från Gullranda – i Mannerheims fotspår

Vi tillbringar dagen med att bekanta oss med presidentens sommarresidens Gullranda och de historiska sevärdheterna i Nådendal. Vi besöker också Villnäs slott, som var marsalk Mannerheims födelsehem. Mellan intressanta guidningar avnjuter vi en läcker lunch. Om Ni så önskar kan utfärden förlängas med en dag. Den andra dagens program kan kombineras med vilken som helst av våra andra gruppresor.

Gruppstorlek: 30-50 pers. Mindre grupper- be offert! Längd: 7-8 h
Tidpunkt: 1.5.-31.8., ej måndagar
Pris: från 40 € / pers.
Inkluderar: Lunch, inträdesavgifter, guidningar och moms.

Be om offert

Mannerheims Villnäs slott – Själö – Nådendal

Resan börjar på förmiddagen, då guiden avhämtas från en förutbestämd plats, t.ex. Reso. Färden går till Villnäs slott, som är känt som Marskalk Mannerheims barndomshem. Resan fortsätter mot Rimito och vi stannar för lunch, antingen vid traditionsenliga Taattisten tila – var man samtidigt kan stifta bekantskap med gårdens djur, eller vid restauran Pohjankulma i Rimito. Fartyget till Själö avgår från Hanka hamn i Rimito kl. 14:00. Bussen blir på stranden och väntar. Sjöfärden tar en halv timme. På Själö vandrar vi ungefär en kilometer till museikyrkan och gravgården. Förr i tiden drev man ut leprasmittade och mentalt störda till Själö och ön berättar om många olyckliga människoöden. Det är en stor kontrast mot den skönhet och det lugn som dagens besökare möter. Färjan avgår tillbaka kl. 15:50 och är framme 16:20. Eftermiddagskaffe avnjuts under båtresan. Vi fortsätter mot Nådendal, där vi stannar för en guidad rundvandring i gamla staden och får besöka också birgittinklostret. Guidningen avslutas kl. 18:00.

Pris: från 58 € / pers. Inte på måndagar.

Be om offert

Gullranda – Själö – Silltraditionscentret Dikseli

Resan påbörjas med att stifta bekantskap med Gullrandas trädgård vid Presidentens sommarbostad på Luonnonmaa vid Nådendal. Efter den guidade rundturen förflyttar vi oss till Kultaranta Resort för buffélunch. Resan fortsätter mot Rimito, var vi besöker silltraditionscentret Dikseli. Färjan till Själö avgår från Hanka hamn kl. 14:00. Bussen blir i stranden och väntar. Sjöfärden tar en halv timme. På Själö vandrar vi ungefär en kilometer till museikyrkan och gravgården. Förr i tiden drev man ut leprasmittade och mentalt störda till Själö och ön berättar om många olyckliga människoöden. Det är en stor kontrast mot den skönhet och det lugn som dagens besökare möter. Färjan avgår tillbaka kl. 15:50 och är framme 16:20. Eftermiddagskaffe avnjuts under båtresan. Guidningen avslutas kl. 17:00.

Pris: från 57 € / pers. Inte på måndagar.

Be om offert

Det historiska Åbo och Lilla Ringvägen

En gruppresa till vårt lands forna huvudstad Åbo och den omgivande vackra skärgården. Utfärden kan göras som en en- eller tvådagars utfärd.

Dag 1 Vi bekantar oss med det historiska Åbo, som är Finlands äldsta stad. Vi besöker Åbo slott, det maritima centret Forum Marinum och muséet Aboa vetus & Ars nova.
Ankomst till Åbo. Guiden kommer med från avtalad plats. Liten rundtur i Åbo centrum då vi bekantar oss med stadsbilden. Vi fortsätter till Åbo hamn och besöker Åbo slott där vi gör en 1½ timmes guidad tur.
Vi fortsätter till det maritima centret Forum Marinum där vi får ta del av sjöfartshistoria under 1½ timme. Lunch i restaurang Daphne med utsikt över Suomen Joutsen och Aura å. Mot en tilläggsavgift kan man bekanta sig med museibåtarna.
Vi fortsätter med buss till muséet Aboa vetus & Ars nova, där vi bekantar oss med det gamla Åbo med hjälp av de arkeologiska utgrävningarna. Man kan också besöka Ars nova utställningen med ny konst som motvikt till det historiska. Kaffe med dopp. Guidningen avslutas.

Beskrivning: rekreationsutfärd med historisk tyngdpunkt
Gruppstorlek: 30-50 pers. Mindre grupper, be offert.
Längd: ca. 8 h
Tidpunkt: Året runt (ej måndagar)
Pris: Det historiska Åbo från 49 € / pers.
Inkluderar: Guide, inträdesavgifter, kaffe, lunch, moms.

Be om offert

2 dagars utfärd

Första dagens program som ovan, men resan fortsätter med buss till Pargas. Vi äter kvällsmat i restaurang Kakluuni. Inkvartering vid havet i Åbolands folkhögskola i 2 personers rum. Efter frukosten bekantar vi oss med skärgårdshuvudstaden Pargas genom en rundtur och vi besöker kalkgruvan.
Vi fortsätter resan till Nagu. Lunch på hotell Strandbo i gästhamnen. Vi bekantar oss med Nagus medeltida kyrka och vi besöker utställningen med Åke Sandvalls modellbåtar. Man kan besöka hantverksbutikerna i gästhamnen. Sjöfärd med förbindelsebåt M/S Linta till Rimito. Guidningen avslutas och resan hem påbörjas.

Gruppstorlek: 30-50 pers. Mindre grupper, be offert.
Längd: 12 + 6 h
Tidpunkt:
maj-sept. (ej måndagar)
Pris: från 138 € / pers.
Inkluderar: guidning, inträdesavgifter, kaffe, middag, frukost, 2 x lunch, övernattning, färjtransporter, moms.
Obs. Lämpar sig ej för rörelsehindrade.

Kryssningar

1. Från Åbo till Runsala

M/s Ruissalo går från Åbo (Aura å) till Runsala. På den guidade utflykten får man längs med resan se åfartyg, segelfartyget Sigyn vid Forum Marinum, Åbo slott och Runsalas spetsvillor. När vi anlänt till Runsala bekantar vi oss med folkparken och avnjuter en lunch. Dessutom besöker vi  botaniska trädgården. Sjöresan räcker ungefär en timme och hela utflykten ca 4h. Guidning under resan. Prisexempel för en grupp på 30 personer 39€/person.

2. Från Åbo till Själö

Kryssningen startar från Aura ås strand. På resan ser man Runsalas vackra spetsvillor och Airistos glittrande vågor. Vi besöker Själö, som är känt bl.a. som en exilplats för patienter med spätelska. På Själö blir det en guidad rundtur och bekantning med museikyrkan. Under resans lopp njuter vi av laxsoppa och kaffe med sött. Resans längd är ca 6h. Be offert!

3. En sommardag i Airisto

Kryssningen startar från Aura ås strand. På resan ser man Runsalas vackra spetsvillor, Airistos glittrande vågor och Naguskärgårdens branta klippöar och underbara sandstränder. Dagsutflyktens totallängd är 7-8h varav ca 2h spenderas i Nagu. Pris 60€/person då gruppstorleken är minst 30 personer. I priset ingår hyran för fartyget, mat, kaffe och sött samt gudning i Nagu.

4. Kryssa från Pargas till Nagu eller tillbaka

Välj sjövägen istället för landsvägen! Bussen går till lands och under ena turen av resan besöker vi Nagus sevärdheter, varav de nyaste är Hippoglass, Sjöfartshuset och Traktormuseumet. Lunch, kaffe och guidning ingår i dagsresans pris. Priset för en grupp på 30-40 personer är 59€/person och 41-50 personers grupper 54€/person. Be om en offert och program enligt tidtabell av oss!

5. Privat middagskryssning med m/s Sundbyholm

Start från Aura å med m/s Sundbyholm.
Tre timmars middagskryssning, där kunderna serveras delikat skärgårdsbord.
Retur till Åbo.
Pris: 1800 € + 40 €/person.
Gruppens storlek: 20 – 50 pers.

Be om offert

Åbo och skärgården 2 dagar

Nu kan du enkelt kombinera att se på severdheter och shopping i Åbo med olika skärgårdsresor som finns på denna sida eller sidan om Pargas & skärgården. Du kan beställa hela paketet via oss inklusive hotellövernattning. De kändaste severheterna är Åbo slott, domkyrkan, Klosterbackens hantverksmuseum och Forum Marinum. Till gruppens måltider finns många alternativ, varav vi kan välja de mest passande till er.

Be om offert