Åland

Skärgårdsäventyr på Åland: Södra rutten

En tredagars resa via Åbo skärgård till Åland. Tillsammans med vår guide får ni bekanta er med Pargas stad, avnjuta lunch i Nagu och besöka Korpo kyrka. Sedan styr vi kosan mot Åland. Förbindelsebåten tar oss från Galtby till Kökar där vi övernattar. Möjlighet att göra en utfärd till Källskär, där vi besöker grevens trädgård och hem och beundrar öns karga landskap. Efter en god natts sömn fortsätter resan med förbindelsebåt till Långnäs. I programmet följer ett besök i Kastelholms slott och Jan Karlsgårdens friluftsmuseum. Vi får njuta av nyheten i dessa trakter: Smakbyn på Åland. Övernattning i Mariehamn. På morgonen gör vi en guidad tur där vi får se Mariehamns sevärdheter. Hemresa på eftermiddagen med Viking Line.

Beskrivning: rekreationsresa för bussgrupper
Gruppstorlek: minst 20 pers.
Längd: 3 dagar
Tidpunkt: året runt
Pris: från 260 € / pers.
Inkluderar: 2 övernattningar på hotell i 2 personers rum, skärgårdsguide, inträdesavgifter, 3 luncher, 1 middag, gruppresa med Viking Line.

Vi räknar offerten enligt gruppen.

Be om offert

Skärgårdsäventyr på Åland: Norra rutten 3 dagar

En tredagars resa via Åbo skärgård till Åland. Resan går genom Gustavs och  skärgårdsfärjan går vidare från Vuosnainen mot Brändö. Övernattning i hotellet Gullvivan och i en stugby 10 km från färjhamnen. Andra dagen gör vi en guidad rundtur i Brändö. Vi kör längs vackra vägbankar med hav på båda sidorna och njuter av skärgårdslandskapet. Från Torsholm i Brändö åker vi med skärgårdsfärja till Hummelvik på Vårdön. Därifrån kör vi till Mariehamn via Bomarsund och Kastelholm. Vi får njuta av nyheten i dessa trakter: Smakbyn på Åland. Övernattning i hotell. På morgonen gör vi en guidad tur då vi får se Ålands sevärdheter: kaptensvillor, badanläggningen, skeppet Pommern, kyrkan och hamnen. Vi går även längs vägbanken till Järsö och Lemströms kanal. Hemresa på eftermiddagen med Viking Line.

Beskrivning: rekreationsresa för bussgrupper
Gruppstorlek: minst 20 pers.
Längd: 3 dagar
Tidpunkt: året runt
Pris: från 250 € / pers.
Inkluderar: 2 övernattningar på hotell i 2 personers rum, skärgårdsguide, inträdesavgifter, 2 luncher, middag, gruppresebiljett hem med Viking Line.

Vi räknar offerten enligt gruppen.

Be om offert

Kökar

Det mytomspunna Kökar befinner sig mitt i den gamla farleden till Åland via Åbo skärgård. På ön hade fransiskanermunkarna sitt kloster. Under resan bekantar vi oss även med Heliga Annas kyrka, en bronstida gravplats och ett hembygdsmuseum. Vi besöker även sevärdheter i Nagu och Korpo under resans gång. Förbindelsebåten tar oss från Galtby i Korpo till Kökar där vi tar in på hotell. Det är också möjligt att göra en utfärd till Källskär (beroende på tidtabellen) där vi besöker grevens trädgård och hem samt bekantar oss med öns karga landskap. Greven gjorde ön till sitt eget ”Edens trädgård”. Retur till Galtby följande dag. Programmet görs upp enligt färjtidtabellerna.

Beskrivning: rekreationsutfärd för bussgrupper
Gruppstorlek: minst 20 pers.
Längd: 2 dagar
Tidpunkt: året runt
Pris: från 145 € / pers.
Vi räknar offerten enligt grupp.
Inkluderar: 1 övernattning på hotell i 2 pers. rum, skärgårdsguide, inträdesavgifter,
2 luncher, 1 middag och moms.

Be om offert

Från Gustavs till Ålands Brändö

Programmet börjar då vi plockar upp guiden. På vägen till Gustavs överstiger vi Kaitais långa bro. Vi bekantar oss med Gustavs kyrkbacken och kör till Osnäs strand, där skärgårdsfärjan tar oss till Ålands Brändö. På en ca. 0,5 h färjresa kan man beundra skärgårdsvyar och njuta av en kopp kaffe. Framme på Brändö gör vi en rundtur, där vi bekantar oss med kyrkan, tomatrummet och sommartid kan vi också besöka levande livsmedels institutet. Vi njuter av en god lunch i Hotell Gullvivan. På eftermiddagen återvänder vi till Gustavs där vi dricker eftermiddagskaffe på Gustavs Fiskestuga.

Gruppstorlek: 30-50 pers. Också för mindre grupper enligt skilt utbud.
Tidpunkt: 22.5.-30.8.2016
Längd: ca. 6,5 h
Pris: från 42 € / pers
Inkluderar: guidningar, lunch, eftermiddagskaffe med dopp, inträdesavgifter och moms

Be om offert