Leirikoulut

Leirikoulu saaristossa

Saariston luonto ja meri sekä aina viikinkiajoille ulottuva kulttuuriperintö muodostavat ainutlaatuiset puitteet leirikoulutoiminnalle. Järjestämme leirikouluja saaristossa jo kahdentoista vuoden kokemuksella. Leirikoulun voi toteuttaa monin eri tavoin.

1) perinteiset leirikoulut, joissa viikko-ohjelma on yhdistelmä erilaisia retkiä ja ohjelmapalveluja. Omalla ajalla ei ole ohjaajaa meidän toimestamme. Luokka valitsee kiinnostavimmat tarjoamistamme ohjelmapalveluista ja viikko-ohjelma suunnitellaan näiden toiveiden perusteella. Varaustilanne vaikuttaa lopputulokseen. Retket järjestetään siten, että kuljetukset hoidetaan sopivan kokoisilla veneillä ja linja-autoilla kustannuksia säästäen. Valmis ohjelma on ryhmän käsikirja, jonka mukaan leirikoulussa toimitaan. Opettaja ja valvojat huolehtivat, että ryhmä on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ohjelmapalvelujen toteutuksesta vastaavat luotettavat yhteistyökumppanimme. Lisäksi lähetämme etukäteen info-paketin, jossa on ohjeita varustelusta, pukeutumisesta ja turvallisuudesta.

2) Luontokoulussa tarjottavat ohjelmat ovat luontokoulun osaavien opettajien suunnittelemat. Luontokoulun opettaja on mukana koko leirikoulun ajan ja vastaa ohjelman toteutuksesta. Erilaisten viikko-ohjelmien avulla lapset luovat henkilökohtaisen kontaktin luontoon. Oppiminen tapahtuu kokemalla ja tekemällä luontoon liittyviä asioita. Ohjelmalla voidaan myös pyrkiä lisäämään yhteistoimintakykyjä tai se voi olla seikkailu- tai elämyspainotteinen. Tarkempaa tietoa eri ohjelmista löytyy osoitteesta www.luontokoulu.com.

3) Kolmas vaihtoehto on perinteisen leirikoulun ja luontokoulun yhdistelmä. Luontokoulun ohjelmia voidaan yhdistää retkiin ja ohjelmapalveluihin. Kokoamme viikko-ohjelman toiveittenne perusteella. Malliviikkojen alta löytyy lista ohjelmapalveluista ja käyntikohteista. Luontokoulun sivuilta löytyy lista yksittäisistä ohjelmista, joita voidaan valita perinteisen leirikoulun aikana toteutettavaksi.

Leirikoulu saaristossa on monen mielestä kuin matka ulkomaille. Alue on kaksikielinen ja paikoin ruotsin kieli on voimakkaampi. Jos haette sopivaa kohdetta kielikylpyluokalle, löytyy se varmimmin täältä saaristosta. Keväisen saaristoluonnon herääminen ja muuttolintujen paljous ovat upea kokemus. Syksyllä meri pitää sään leutona aina lokakuulle saakka. Meillä on useita hyviä leirikouluviikkoja tarjolla joka vuosi!

Leirikoulu saaristossa on ikimuistoinen elämys!

Tutustu leirikoulutarjontaamme Saaristomeren luontokoulun sivuilla!