Luokkaretket

Luokkaretki saaristoon

Keväinen luokkaretki saaristoon voi sisältää vaikka purjehduksen perinteisellä purjelaivalla. Saat itse osallistua purjehduksen toimiin, nostaa purjeet ja tuntea kuinka kuljetaan tuulen voimalla. Jahti Eugenian kyytiin mahtuu enintään 30 henkilöä kerralla. Storbåten Tacksamhetenille 12 henkilöä. Purjehtia voidaan myös pienemmissä ryhmissä ja järjestämme heille, jotka ovat maissa mukavaa tekemistä. Voit kysä lisää ja pyytää tarjousta linkistä Keväinen purjehdus.

Kemiönsaaren elämyksellinen minileirikoulu

Kemiönsaarella on lyheenkin leirikouluun mahdollista saada mukaan monenlaisia elämyksiä. Täysihoitomajoitus, jossa kunnon kotiruokaa ja erikoisruokavaliot huomioitu. Majoitus esim. merellisessä leirikeskuksessa  tai kartanomaisesti sisustetussa täysihoitolassa. Ohjelmaesimerkki:

Päivä 1:  Saapuminen ja purjehdus perinteisellä jahti Eugenialla. Pieni purjehduskoulu.

Päivä 2. Retki Rosalan viikinkikeskukseen ja Päivä viikinkinä-ohjelma. Sauna ja uintia.

Päivä 3. Sagalundin kotiseutumuseolla vanhanajan koulupäivä.

Ohjelmia voidaan muokata toiveittenne mukaan. Voitte valita myös Saaristomeren luontokoulun ohjelmista. Purjehduksen tilalle voi esim. valita melontaa. Hinta 160-190 eur/oppilas riippuen ryhmän koosta ja ohjelman sisällöstä.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Luontoleirikoulu saaristossa

Miniluontokoulun ohjelmassa voi olla rantatutkimusta, erätaitoja, leirinuotio, lepakkojen tarkkailua (keväällä lintujen tarkkailua), yösuunnistusta tai muuta valitsemaanne ohjelmaa. Voit myös kutsua luontokoulun vierailulle omaan kouluusi, jos koulusi sijaitsee n. 100 km:n säteellä Turusta.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Ulkosaaristopäivä Stenskärillä

Veneretki Stenskärin saarelle, jossa nostetaan verkot yhdessä kalastajan kanssa. Lounaaksi saadaan tuoretta savukalaa tykötarpeineen saaren rantakallioilla. Iltapäivä vietetään aution saaren luontoa ja upeita maisemia tutkien. Täällä voi hyvällä onnella nähdä hylkeitä tai merikotkan. Mutta luonto tarjoaa myös paljon mielenkiintoista tavallisempaa nähtävää. Päiväretken hinta 15-30 hengen ryhmälle alkaen 45 € / hlö.

Ajankohta: 1.5.-30.10.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Purjehtien ulkosaaristoon

Lähdemme purjelaivalla Kasnäsista, Kemiönsaaren eteläisimmästä niemenkärjestä, kohti Vänön ulkosaarta. Saamme itse nostaa purjeet ja jopa kokeilla ohjata alusta. Purjehduksen lomassa nautimme saariston kalakeittoa lounaaksi. Perillä Vänöllä tutustumme saaren lammasfarmiin ja paimenkoiriin, saaren erikoiseen luontoon ja historiaan. Merelliseen ohjelmaan kuuluu myös solmuharjoituksia ja keväisin opettelemme tunnistamaan lintuja. Paluumatkan aikana nautimme pullaa ja mehua. Retken hinta 25 hengen ryhmälle 49  € / hlö. Pyydä tarjous ryhmällesi!

Ajankohta: 1.5.-30.9.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Lintujen bongausta saaristossa

Kokeneen lintubongarin opastamana tutustumme kevään lintuihin saaristossa. Tutustumme vesilintuihin ja muuttajiin sekä pensaiden asukkaisiin. Lounas sisältyy hintaan. Retkikohteesta sovitaan erikseen. Hinta esim. 20 hengen ryhmälle 28 € / hlö. + mahdolliset kuljetukset

Ajankohta: Huhtikuun lopusta toukokuun loppuun.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Lepakkoretki

Syyskesällä tähyilemme lintujen sijaan toisia siivekkäitä. Iltapäivällä tutustumme lepakoiden tapoihin, eri lajeihin ja lepakkotutkaan. Sitten lähdemme etsimään lepakoita ja tunnistamme niitä tutkan avulla. Omat eväät mukaan. Retkikohteesta sovitaan erikseen. Hinta esim. 20 hengen ryhmälle 28 € / hlö. + mahdolliset kuljetukset

Ajankohta: Elo-Syyskuussa.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Purjehdusretki saaristossa

Jahti Eugenialla tai kuunari Ingalla voi oppia perinteisestä talonpoikaispurjehduksesta saaristossa ja kokeilla sitä itse. Kaikki saavat osallistua laivan toimiin. Purjehdusretken kohteena esim. Högsåra, jossa käydään tutustumassa luotsimuseoon tai Rosala tai Vänö. Lähtösatama Kasnäs tai Taalintehdas. Ruokailu retken kuluessa sisältyy hintaan. Hinta esim. 20-25 hengen ryhmälle 38 € / hlö. Tilaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Ajankohta: 1.5.-30.10.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Viikinkiretki ja Bengtskärin majakka

Päivä viikinkinä ohjelma Rosalan viikinkikeskuksessa sekä retki tarunhohtoiselle Bengtskärin majakalle onnistuvat samana päivänä. Samalla voidaan tutustua myös Sinisimpukan luontokeskukseen. Ruokailu viikinkikeskuksessa. Retken  hinta alkaen 68 € / hlö + mahdolliset bussikuljetukset.

Ajankohta 1.5.-30.9. (Bengtskärillä säävaraus)

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Melontaa ja pyöräilyä – liikunnallinen päivä saaristossa

Ohjelmaan kuuluu melontaharjoituksia ja melontaretki, vaikeusaste riippuu osallistujien taidoista. Sekä pyöräretki. Ohjelmaa varten luokka voidaan jakaa pienempiin ryhmiin. Sisältää kajakkien ja välineiden sekä polkupyörien vuokran, ohjaajien palkkiot ja lounaan. Hinta esim. 20 henkilön ryhmältä 95 eur/henkilö.

Ajankohta 1.5.-30.10.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Viikinki- ja kylpyläretki

Hauska päivä saaristossa: Tutustuminen Sinisimpukan luontokeskukseen, matka Aura-aluksella Rosalaan jossa pukeudutaan ja eläydytään viikingeiksi ja iltapäivällä heittäydytään polskimaan Kasnäsin kylpylässä. Ruokailu sisältyy pakettiin, jonka hinta on 40 € / hlö ryhmän koon ollessa 20-30 henkilöä.

Ajankohta: ympäri vuoden.

Lähetä tästä tarjouspyyntö

Lasten päivä historiallisessa Turussa

Päivän aikana tutustutaan Turun keskiaikaisen linnan salaisuuksiin seikkailuopastuksen aikana ja Forum Marinumin eli Merikeskuksen näyttelyihin. Merikeskus on Turun uusin nähtävyys ja kaikkien merestä kiinnostuneiden kohtauspaikka. Kolmas päivän tutustumispaikka on Aboa Vetus, jossa tutustutaan maan alta esiin kaivettuun keskiaikaiseen Turkuun havainnollisesti erilaisten tehtävien kautta. Pakettiin sisältyy lounas. Hinta vähintään 20 hengen ryhmälle 38 € / hlö.

Ajankohta: ympäri vuoden.

Lähetä tästä tarjouspyyntö


Retkeä varten tarvitset oman linja-autokuljetuksen koulultasi saaristoon tai voit pyytää meitä järjestämään linja-auton hakemaan teitä. Pidätämme oikeuden ohjelman ja hinnan muutoksiin. Huom. nämä hinnat ainoastaan koululaisryhmille.