Nauvon matkailuneuvonta

Suomen Saaristovaraus

Aukioloajat: Talvi: ma – to 8-17, pe 8-16.30

Kesä: ma – pe 8-17

Puhelimitse: ma-pe 9-16.00

Nauvon matkailuneuvonta löytyy Suomen Saaristovarauksen tiloista Saaristotien varrella osoitteessa Sähkömäki 1, koordinaatit: lat 60.19254, long 21.91257. Saman katon alta löytyy postitoimisto ja paperikauppa, jossa on saaristoaiheisia kirjoja, karttoja, lahjatavaraa, käsitöitä ja matkamuistoja, kukkia, sisustustarvikkeita ja lemmikkien ruokia ja myös mukavia vaatteita mökille tai veneilyyn. Lisätietoja valikoimastamme löytyy linkistä SaaristoShop.  Täältä löydät myös NetTicket-lippuautomaatin ja voit ostaa risteily- ja konserttilippuja. Meiltä löytyy myös ilmainen nettiyhteys. 

Kesäisin Nauvon  satamassa on infopiste yhteysaluslaiturin vieressä, Hotel Strandbon edustalla.

Lataa ja tulosta tästä Nauvon kirkonkylän kartta.

Nauvo sijaitsee Saariston Rengastien varrella. Rengastien voi kiertää 25.5-26.8.2016 Lue tästä artikkeli Saariston Rengastiestä.
Saariston Pikkurengastie eli yhteys Nauvon ja Rymättylän Hangan välillä on auki 18.5.-2.9.2018.

Nähtävyyksiä ja vierailukohteet

Nauvon merenkulkutalo

Osoite: Kirkkopolku 3 (vierasvenesataman yläpuolella)

Aukioloajat 2018

12.6. – 14.8: ti-su  klo 11-18 ja 15.8-31.8 ti-su 11-16:00
Sisäänpääsy 3 €/aikuinen. Lapset alle 12 vuotta ilmaiseksi.

Suljettu juhannuksena (pe-la).

Ryhmille muina aikoina sopimuksen mukaan.

Vieraile Nauvon merenkulkutalossa, Nauvon vanhassa postitalossa. Sieltä löydät esineitä, taideteoksia ja laivamalleja (monet niistä edemenneen nauvolaisen Åke Sandvallin rakentamia) joilla kytköksiä saariston merenkulun historiaan.

Nauvon kirkko

Nauvon harmaakivikirkko on rakennettu 1400-luvun alussa. Nauvon kirkossa on yksi maamme harvoista historiallisista uruista, jotka vielä tänä päivänä ovat seurakunnan käytössä. Olof Schwan rakensi urut 1700-luvulla. Kirkossa järjestetään erilaisia tapahtumia kuten esimerkiksi Pyhän Olavin päivät sekä konsertteja Nauvon kamarimusiikkipäivien ajan.

Vierasvenesatama

Nauvon vierasvenesatama on yksi saariston suosituimmista satamista. Kesäsesonkina satama herää henkiin kun paikkakuntalaiset, veneilijät sekä matkailijat hakeutuvat satamaan juodakseen kupillisen kahvia tai syödäkseen jotain hyvää. Satamasta löytyy myös monia pikkupuoteja joista löytyy mm käsitöitä, vaatteita sekä matkamuistoja. Palveluita vierasvenesatamassa:

– Kahvila
– Kalansavustusta
– Vaatteita
– Matkamuistoja
– Venetarvikkeita
– Polkupyörävuokraus
– Pesutupa
– Jäteasema
– Polttoainemyynti

Tutustu vierasvenesatamaan tässä.
Satamakapteenin puh 045 321 3400

 

Fagerlundin traktorimuseo

Avoinna kesäkuussa ja heinäkuussa lauantaisin klo 8-14. Muina aikoina sopimuksen mukaan, myös lyhyellä varoitusajalla. Sisäänpääsy 4€, alle 6 v. ilmaiseksi. Ryhmät, vähintään 12 henk. 3€/henk.

puh. 040 8447400. Osoite: Norrstrandsvägen 1092, 21660 Nauvo

Wallmo-aitta

Wallmo-aitta, lahja- ja sisustustuotteita, käsitöitä. Puh. 050-306 3616 (www.wallmo.fi)

Maatilamatkailu

Kun kyseessä on ryhmämatka ota yhteyttä Suomen Saaristovaraukseen! Puh. +358-2-410 6600
Ryhmille tilauksesta vierailu tilalle jossa highland-lehmiä. +358-2-410 6600

Tässä pari esimerkkiä vierailukohteista:

– Tila meren äärellä, jossa lampaita ja hevosia: Korsnäs Östergård (maatilamatkailunauvo.tarjoaa.fi)
– Tila jossa hevosia, koiria ja kissoja: Koum Östergård (koum.suntuubi.com)

Seili

Seili on luonnonkaunis saari, joka sijaitsee Nauvon kirkonkylän pohjoispuolella. Saaren mielenkiintoinen historia alkaa jo 1600-luvulla, jolloin kuningas Kustaa II Adolf päätti että Seilin saari toimii spitaalisten ja mielisairaisen karkoituspaikkana. Tänään saarella toimii Saaristomeren tutkimuslaitos. Synkästä menneisyydestään huolimatta saari on kaunis näky kukkivine niittyineen ja vanhoine puukirkkoineen.

Yhteysalus M/S Östern liikennöi kesäaikaan päivittäin Nauvon kirkonkylän ja Seilin välillä (noin 30 min per matka, aikataulu tässä).

Jos haluat järjestää ryhmäretken Seilin saarelle – pyydä tarjous! Suomen Saaristovaraus, puh. +358-2-410 6600

Enemmän infoa Seilistä Saaristomeren tutkimuslaitoksen kotisivuilta.

Nötö

Nötön saari sijaitsee Nauvon ulkosaaristossa, Nauvon ja Jurmon välillä. Saari kuuluu Saaristomeren kansallispuiston yhteistoiminta-alueeseen. Saari on yksi kansallispuiston suurimmista, 3,5 km pitkä. Saaren aikaisemmasta kyläyhteisöstä on vielä jäljellä monia hyvin säilyneitä rakennuksia, esim vanha kappeli 1750-luvulta sekä tuulimylly. Tutustu saareen tässä.

Saarelle liikennöi yhteysaluks m/s Eivor (aikataulut: www.saaristoliikenne.fi).

Borstö

Borstö on eräs Nauvon saariston uloimpia saaria. Saaren pinta-ala on noin 40 hehtaaria, saari on noin 1 km pitkä ja 12 km leveä. Borstö sijaitsee Vänön ja Jurmon välillä, Nötön kaakkois-puolella. Ensimmäinen tunnettu maanviljelijä muutti Borstön saarelle Trunsöstä 1740-luvulla. Vuosisatojen saatteessa monia laivoja on menetetty kivisillä vesillä Borstön ympärillä. Borstön museossa voi mm. nähdä esineitä jotka on noudettu kaljuutti St Mikaelista sekä parkki Nordstiernasta, jotka haaksirikkoutuivat Borstön ulkopuolella 1800-luvun alussa. Sen lisäksi museossa on kokoelma käyttöesineitä, jotka kertovat saaren elämästä entisaikoina.

Borstön saarelle pääset kesäaikaan yhteysaluksella m/s Eivor:illa ja m/s Nordep:illa (aikataulut tästä)

Lanterna Ateljee

Keramiikka- ja akvarellinäyttelyitä.

Suomen Saaristovaraus

Nukkekotinäyttely. Yksityisomistuksessa oleva nukkekoti on ennen ollut Åke Sandvallin näyttelyssä ja on nyt siirtynyt meille. Kalusteet ovat tehty vuosina 1850-1950.

Aikataulut

Kesätapahtumia Nauvossa