Parainen ja saaristo

Saariston rengastie 25.5.-26.8.2018

Suuren suosion saavuttanut Saariston Rengastie vie sinut yli 12 sillan ja 8 lossin tai lautan. Reitin varrelta löydät upeat maisemat, historialliset kirkot ja nähtävyydet, idylliset kylät sekä saariston herkut ja käsityöt. Ota koulutettu saaristo-opas – saat tuoretta tietoa ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita. Matkan varrella tutustutaan esim. seuraaviin nähtävyyksiin: Paraisten kaupunkiin ja Pohjolan suurimpaan  avolouhokseen. Nauvon kylään ja sen pittoreskiin satamaan käsityökojuineen, saaristolaismaatilaan. Houtskarin kotiseutumuseoon. Kustavin savipajan käsityöläiskylään. Keskiaikaiseen saaristokirkkoon. Ohjelmaan voidaan ottaa mukaan myös vierailu viinitilalle tai surrealistiseen taidegalleriaan. Teemme Teille ohjelmaehduksen, johon poimitaan valikoima tutustumiskohteita toiveidenne perusteella. Ohjelma aikataulutetaan lauttojen aikatauluihin sopivaksi ja ruokailut järjestetään sopivaan aikaan hyviksi tuntemissamme ravintoloissa. Mukana retkellämme on saaristo-opas, joka huolehtii, että kaikki sujuu mukavasti. Suosittelemme myös, että käyttäisit rengastien matkaasi kaksi päivää, koska yhdessä päivässä ehtii nähdä vain osan nähtävyyksistä. Kahden päivän matkalla majoitutaan hotellissa tai kodikkaassa majatalossa.

Retken kuvaus: Linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: 20 – 50 hlö tai sopimuksen mukaan. 
Kesto: 1 päivä 12 h tai
2pv 10 + 6 h
Ajankohta: 25.5.-26.8.2018
Sisältää: 1pv: lauttamaksut, lounaan, sisäänpääsymaksut, iltapäiväkahvit, oppaan
2pv: lauttamaksut, lounas x 2, illallinen, sisäänpääsymaksut, kahvit x 2, oppaan palvelut molempina päivinä, yöpyminen 2hh, aamiainen
Hinnat: 1 pv alk 48 € / hlö
2 pv alk 145 € / hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Saariston Pikkurengastie 18.5.-2.9.2018

Retkellä tutustutaan Naantalin vanhaan kaupunkiin, ajetaan Rymättylän kalastuspitäjän kautta ja tehdään tunnin laivamatka Nauvoon. Tutustutaan käsityökojuihin Nauvon satamassa ja muihin Nauvon nähtävyyksiin. Käymme myös historiallisessa kirkossa joko Naantalissa tai Nauvossa. Saariston Pikkurengastien voi kiertää kahteen eri suuntaan. Lisäksi käyntikohteeksi voidaan  valita myös Louhisaaren kartanolinna, joka on marsalkka Mannerheimin syntymäkoti. Retkiohjelman suunnitellaan laivan aikataulun ja toiveidenne mukaan. Mahdollisiin käyntikohteisiin retkellä voidaan lisätä myös on myös uusi silliperinnekeskus Dikseli Rymättylässä.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Myös pienemmälle ryhmälle erillisen tarjouksen mukaisesti.
Kesto: n 6,5 h
Hinta: alk 48 € / hlö
Hintaan sisältyy: laivaliput, saaristo-oppaan palvelut, lounas, iltapäiväkahvi ja kahvileipä, sisäänpääsymaksut sekä alv.

Lähetä tarjouspyyntö

Seilin saari – Sielujen saari

Aiemmin spitaalisten ja muiden epätoivottujen karkotuspaikkana toiminut Seili tarjoaa mahdollisuuden tutustua sen mielenkiintoiseen menneisyyteen. Seiliä on kutsuttu saareksi, jolta ei ollut paluuta. Huolimatta synkähköstä menneisyydestään saaren idylli kukkivine ketoineen ja vanhoine puukirkkoineen on kaunista katseltavaa. Seilin palvelut uudistuivat kesällä 2017, ja nyt saarelta löytyy matkailijoita ja ryhmiä palveleva ravintola sekä majoitusta, kokouspalveluita ja vuokrasaunoja. Opastuksilla tutustutaan paitsi saaren luontoon ja menneisyyteen, myös saarella toimivan merentutkimuslaitoksen työhön.

Seili soveltuu nyt siis monenlaisille ryhmille entistä paremmin. Retkeen voidaan myös yhdistää mukavia käynti- tai ravintolakohteita Paraisilta tai Nauvosta.

Kulku: Turusta m/s Fanny, Nauvosta ja Hangasta m/s Östern
Ajankohta: touko – elokuu
Sisältää: venekuljetukset, lounaan, sisäänpääsymaksut, saaristo-oppaan tai Seilin oppaan palvelut ja kahvit.
Hinta: alk. 47 €/hlö
Retki Seiliiin majoittuen, hinta alk.  142 €/hlö. Sisältää venekuljetukset, lounaan, sisäänpääsymaksut, saaristo-oppaan tai Seilin oppaan palvelut, kahvit, saunan, majoituksen, iltapalan ja alv:n

Kysy tarjousta ryhmäsi toiveiden ja tarpeiden mukaan!

Lähetä tarjouspyyntö

Saariston herkut -reitti

Saariston herkut, tuoreet vihannekset, peruna ja kala, hedelmät, marjat sekä ihanat leivonnaiset muodostavat perustan makuhermoja hivelevälle ruokaretkelle saaristoon. Hyvän ruoan ja reseptien alkuperä valottuu asiantuntevan oppaan avulla. Ruokahalu kasvaa raikkaassa meri-ilmassa. Tule mukaan ja tutustu Turunmaan saariston ruokakulttuuriin. Matka alkaa vierailulla tunnetussa kahvila-leipoomossa Naantalin Aurinkoinen Naantalissa. Osta mukaan herkullisia leivoiksia, kahvileipiä ja ruokaleipiä. Opas kertoo meille historian Naantalin kuuluisista piparkakuista. Matka jatkuu Rymättylään jossa nautitaan herkullisesta saaristolounaasta tunnelmallisessa Ravintola Pohjankulmassa, joka sijaitsee entisessä koulurakennuksessa. Täältä voimme myös ostaa kotiin talon saaristolimppua. Lähdemme eteenpäin yhteysaluksella Nauvoon. Nauvon vierasvenesatamassa voimme ostaa m.m. savukalaa, vihanneksia ja saaristolimppua. Kotimatkalla Turkuun pysähdytään iltapäiväkahville ja Ruunebergin tortulle Paraisten Fredrikan tuvassa. Johan Ludvig Runebergin vaimo, Fredrika Tengström, asui täällä nuorena. Vieraille myös Axon leipomossa sekä Tammiluodon viinitilalla.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 9 h
Retken hinta: alk 45 € / hlö
Hintaan sisältyy: lounaan, iltapäiväkahvin, laivaliput, oppaan palvelut ja alv:n. Linja-auton vuokra ei sisälly.

Lähetä tarjouspyyntö

Makumatka maatiloille

Turun saariston kasvukausi on eteläisen sijaintinsa ja meren läheisyyden takia Suomen pisimpiä. Saaristosta löytyykin mielenkiintoisia pientuottajia lampaankasvattajista viinintuotantoon, omaleimaisessa ja kauniissa saaristomiljöössä. Ensimmäisenä tutustutaan Tammiluodon viinitilaan, maistellaan heidän tuotteitaan ja tutustutaan tilan toimintaan. Lounasta nautitaan Nauvossa, modernissa saaristoperinteitä kunnioittavassa Köpmansin ravintolassa, jossa käytetään lähiraaka-aineita. Kesäaikaan ruokailla voi myös ravintolan ihastuttavassa salapuutarhassa. Lounaan jälkeen tutustutaan omatoimisesti Nauvon vierasvenesatamaan, jossa puodit myyvät mm. tuoretta savukalaa, matkamuistoja ja designia. Nauvon keskiaikainen kirkko on myös vierailun arvoinen.
Iltapäivällä lähdetään kohti Korsnäsiä ja Kirsi Anderssonin lammastilaa. Luvassa maistiaisia ja mehua, sekä tutustumista lampaisiin ja tilan toimintaan.

Ryhmäkoko: 30-50 henkeä
Sisältää: Viininmaistelun Tammiluodon tilalla, lounaan ja munkkikahvit Köpmansissa, lammastilavierailun mehun ja maistiaisten kera sekä alv:n.
Ajankohta: Mahdollinen ympäri vuoden
Hinta alk 42€/hlö

Huom! Tilakohteita voidaan myös vaihtaa mm. Isakssonin kasvihuoneet ja Tackorkin marjatila ovat mahdollisia kohteita. Retkestä voidaan tehdä myös kaksipäiväinen.

Lähetä tarjouspyyntö

Parasta Paraisilta

Aloitamme matkamme tutustumalla Stentorpin lammastilaan Kirjalan saaressa. Stentorpin omistaja, Jill Von Weymarn, kasvattaa suomenlampaita. Päärakennuksen kellarissa voi tutustua käsityönäyttelyyn, hankkia luonnonläheisiä Stentorpin tilan tuotteita, villapaitoja, purjehdustakkeja, lampaannahkaliivejä, villalankoja ja taljoja. Asusteiden, puseroiden, lapasten ja päähineiden kuviot perustuvat mytologisiin tarinoihin ja saaristolaisluontoon. Tilalla nautimme lammaspiirakasta kahvin kera. Ohjelma jatkuu kiertoajelulla saariston pääkaupungissa Paraisilla. Tutustumme näköalapaikalta Pohjoismaiden suurimpaan kalkkiavolouhokseen ja nautimme lounasta ravintola Fabriikissa. Tämän jälkeen ohjelmassa on tutustuminen Furuvikin kartanoon tai vaihtoehtoisesti ArtBankin surrealistisen taiteen kokoelmiin.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi pyydä tarjous.
kesto: 6 h
Retken hinta: alk 45 € / hlö
Hintaan sisältyy: kahvi ja lammaspiiras, lounas, saaristo-oppaan palvelut, tutustumiskäynnit, sisäänpääsymaksut ja alv. Kuljettaja ilmaiseksi. Yli 40 hengen ryhmässä myös matkanjohtaja ilmainen.

Lähetä tarjouspyyntö