fbpx

Purjehdus ja veneretket

Ajankohtaista: Elämyksiä syksyllä

Perinnelaivan purjehdusseikkailu

Perinnepurjealus Eugenia vie sinut entisajan tunnelmiin, aikaan jolloin laivat olivat puuta ja miehet rautaa. Merituuli tarttuu purjeisiin ja kuljettaa laivaa ilman moottorin ääntä. Vieraana laivalla saat osallistua sen toimiin, tutustua purjehduksen tekniikkaan ja oppia sen saloja sekä talonpoikaispurjehduksen historiaa. Tai voit vain asettua kannelle nauttimaan maisemista, seurata merilintuja ja tähystää hylkeitä. Purjehdus voi olla n.s. non-stop-purjehdus Kasnäsistä ulos merelle n. 4 tuntia tai kohteena voi olla Örö, Rosal, Högsåra tai Vänö. Tältä retkeltä palaat kotiin aivan uutena ihmisenä!

Retken kuvaus: merellinen virkistysretki
Ryhmän koko: Eugenia 10-25 (max 30) hlöä
Kesto:
4-5 h tai sopimuksen mukaan
Ajankohta:
 15.6.-30.9.2019
Sisältää:
purjehduksen, kalakeittolounaan  sekä pullakahvit, alv
Hinta:
Hintaesimerkki 2019 tulossa, pyydä tarjous!

Lähetä tarjouspyyntö

Tervantuoksuinen purjehduselämys Örön linnakesaarelle

Elämyksellinen purjehdus vie sinut entisaikojen tunnelmiin! Käymme Örön linnakesaarella Hiittisissä, Turunmaan Saaristossa. Mielenkiintoiseksi saaren tekee sen ainutlaatuinen luonto ja historia sotilaslinnakkeena. Saarta alettiin linnoittaa Venäjän vallan aikaan 1910-luvulla, osana Pietari suuren merilinnoitusta ja se on siitä lähtien ollut sotilaskäytössä. Puolustusvoimien toiminta saarella on luonut monille kasvi- ja eläinlajille ihanteelliset kasvuolosuhteet. Vuoden 2015 alusta saari on avattu yleisölle ja on osa Saaristomeren kansallispuistoa. Monipuoliseen luontoon voi tutustua opastetulla kierroksella. Vaellusreittejä saarella on yhteensä n. 20 km.

Jahti Eugenia on kopio Hiittisten saaristossa (Bolaxissa) rakennetusta ja purjehtineesta (1879-1951) Eugenia-laivasta.

Kesto:
7 h
Ajankohta: touko – syyskuu
Sisältää: Ohjelma laivalla purjeiden nostoineen ja opastuksineen, lounas ja kahvi sekä historiallinen ja luonto-opastus Örön saarella.
Ryhmän koko:  15-25 henkilöä.
Hinta: Alkaen 64 eur/henkilö.

Lähetä tarjouspyyntö

Purjehduselämys Örölle yöpyen kylpylähotellissa

Vietä ihana päivä purjehdusretkellä tervantuoksuisella perinnepurjelaivalla. Tutustu yhteen saaristomme mielenkiintoisimmista saarista ja majoitu mukavasti nauttien Kasnäsin kylpylähotellin palveluista. Hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä lähtösatamasta.

Pakettiin sisältyy purjehdusretki opastuksineen, lounas, iltapäiväkahvit, majoitus kahden hengen huoneessa, aamiainen, kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö ja alv.
Hinta alkaen 125 eur/henkilö.

Lähetä tarjouspyyntö

Päiväretki Örölle vesibussilla

Tuo ryhmäsi tutustumaan Örön linnakesaaren ainutlaatuiseen luontoon opastetulla retkellä, joka lähtee Kasnäsin satamasta. Suositeltava lähtöaika klo 11.00 tai varaustilanteen mukaan. Merimatka Öröseen kestää 45 min ja perillä kohteessa olemme 3h. Lounas tarjotaan kasarmialueen ravintolassa. Lounasvaihtoehtoja on kaksi; kotiruoka tai kalakeitto, lisäksi salaatti- ja alkuruokapöytä, leipä ja voi. Ruokajuomana vesi, mehu tai maito. Jälkiruokana kahvi. Lounas tarjoillaan ravintolassa, joka sijaitsee kasarmin vanhassa ruokalassa. Paluumatkalla lisäksi munkkikahvit aluksessa. Opastetulle kierroksella tutustutaan saaren luontoon sekä historiaan sekä 12 ”  tykkiin sisätiloissa.

Hinta vähintään 35 hengen ryhmälle alk. 59,00€ aikuiset, lapset 14-4v 29,50€.

Lähetä tarjouspyyntö

Seikkailu Örön linnakesaarella yöpyen

Haluaisitteko vaeltaa ympäri luonnopuistosaaren kaikki vaellusreitit, meditoida hiekkarannalla ja antaa luonnon tulla lähelle. Upeat saaristomaisemat kutsuvat ikuistamaan näkymät valokuvaamalla tai maalaten. Varaa aikaa päivä tai pari ja jää hetkeksi nauttimaan ainutlaatuisen saaren atmosfääristä. Majoitustiloja on aina n. 80 henkilölle saakka varaustilanteesta riippuen.  Ohjelmaan kuuluu edestakaiset kuljetukset linnake-luonnonpuistosaarelle, puolihoito, hostellimajoitus kasarmialueella, sauna, opastettu vaellus ja tutustuminen 12 ” tykkiin. Hintesimerkki 30 hengen ryhmälle 110 eur/henkilö. Mahdollista majoittua myös rivitalohuoneistoissa.

Tee retki Örölle ja yövy Kasnäsin kylpylähotellissa nauttien samalla kylpylän palveluista. Edestakaiset kuljetukset charterveneellä oman aikataulun mukaan. Sisältää myös lounaan, iltapäiväkahvit, opastuksen ja sisäänpääsyn sekä alv:n. Hinta alk. 123 eur/henkilö.

Lähetä tarjouspyyntö

Kesän meriretket

Unohtumaton ulkosaaristo

Tervetuloa nauttimaan aidosta ulkosaarista! Lähtö retkelle Kasnäsista Kemiönsaarelta aamupäivällä. Matkan aikana saat nauttia vaihtuvista saaristomaisemista. Pysähdymme ensin Björkön karulla ulkosaarella, jonka erikoisuus on poikkeuksellisen suuri sisäjärvi. Se syntyi 250 vuotta sitten maan kohotessa. Paikoin vain metrejä leveä kannas erottaa makean veden meren aalloista. Kallioiden saartama järvi on syvä, mutta vesi lämpenee kesällä mukaviin lukemiin.  Seuraava pysähdys on Aspön kyläsaarella, jossa tutustutaan oppaan kanssa kauniiseen kappeliin. Saarella on vahvat pelimanniperinteet ja saamme ehkä kuulla saaristomusiikkiakin. Luontopolut johdattavat saarten näköalapaikoille. Illaksi saavutaan Korpoströmin saaristokeskukseen, jossa majoitutaan kahden hengen huoneissa, saunotaan rantasaunassa pulahtaen uimaan raikkaaseen meriveteen sekä syödään iltapalaa. Aamiaisen jälkeen lähdetään virkeinä jatkamaan matkaa.
Ryhmäkoko: max 32 hlö
Hinta: 198€/hlö
Sisältää: kuljetukset vesibussilla, lounas, iltapala, opastus, majoitus hotellissa kahden hengen huoneissa, sauna ja aamiainen. Linja-autokuljetukset eivät sisälly hintaan.

Lähetä tarjouspyyntö

Bengtskärin majakka

Unohtumaton matka halki saariston aina Suomen aluevesirajoille, jossa Bengtskärin majakka, Pohjolan korkein, nousee ylväänä aallokosta. Majakalla saamme tutustua Bengtskärin kunniakkaaseen historiaan oppaan ja näyttelyiden välityksellä. Syömme maittavan majakkalounaan. Olemme valinneet tuulilta suojaisamman reitin Hiittisten saariston kautta. Joskus huono sää estää maihinnousun Bengtskärille. Tällöin teemme antoisan matkan sisäsaaristossa tutustuen muihin nähtävyyksiin. Kokeneille kippareillemme turvallisuus on tärkeä asia. Matkalla voidaan myös poiketa Rosalan viikinkikeskukseen tai Örön linnakesaarelle. *)

Retken kuvaus: Virkistysretki
Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 5 h
Ajankohta touko – syyskuu
Hinta: alk 66 € / hlö
Sisältää: Lounas, kuljetukset charterveneellä, sisäänpääsy ja opastus majakassa.

*)maksullinen lisäpalvelu, kysy tarjousta!

Lähetä tarjouspyyntö

Seiliin m/s Fannylla

Vesibussi m/s Fanny kulkee kätevästi Seilin kiehtovalle saarelle suoraan Turusta, Aurajokirannasta.  Tule mukaan tutustumaan saaren mielenkiintoiseen historiaan lepraparantolana, mielisairaalana sekä sen nykypäivään Turun yliopiston Merentutkimuslaitoksen osana. Retkellä nautitaan myös maittava lounas Seilin ravintolassa ja tutustutaan museokirkkoon.

Ajankohta: touko-syyskuu
Hinta alk. 65€/hlö
Henkilömäärä: 15-50, myös isommille ryhmille! Aluksen kapasiteetti n. 100 h.
Sisältää: Meno-paluu kuljetuksen Turku-Seili, opastuksen ja sisäänpääsyn Seilin museokirkkoon, noutopöytälounaan, kahvin ja alv:n.
Lisäpalvelut: Kokouspalvelut, sauna, yöpyminen

Örö ja Bengtskär päiväretkellä

Kaksi ainutlaatuista Saaristomeren nähtävyyttä yhden elämysrikkaan päivän aikana ryhmällesi räätälöidyn oman aikataulun mukaisesti. Ohjelmaan sisältyy chartervenekuljetukset, opastukset molemmissa kohteissa, sisäänpääsyt, lounas ja iltapäiväkahvit. Aikaa retkeen tulee varata n. 7-8 tuntia.

Lähetä tarjouspyyntö