Pyöräily

Tervetuloa tutustumaan saaristoon pyöräillen! Voit valita valmiiksi suunnitellun pyöräilypaketin, jossa olemme miettineet sinulle sopivat pyöräilyetapit, hienoimmat nähtävyydet ja suunnitelleet  lautta- ja venematkat valmiiksi.  Tai voit heittäytyä seikkailuun ja varata vain tarvitsemasi majoitukset etukäteen.

Saariston rengastie 4 vrk

Pyörämatka maankuulua Saariston Rengastietä pitkin Turun saaristossa. Matka alkaa puolen päivän aikaan Nauvosta (tai vaihtoehtoisesti Turusta) josta yhteysalus m/s Östern vie teidät Seilin saaren kautta Rymättylään. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 140 km. Tiet ovat pääosin päällystettyjä mutta erillisiä pyöräteitä ei ole. Lisäksi reittiin sisältyy päivittäisiä pidempiä ja lyhyempiä lautta- ja lossiosuuksia.

Nauvoon on Turusta päivittäin useita linja-auto yhteyksiä ja myös laivayhteys viitenä päivänä viikossa. Nauvoon on myös helppo tulla omalla autolla.

Päivä 1. Nauvo – Naantali 40 km
Tervetuloa Nauvoon matkanne lähtöpisteeseen. Matka alkaa pyöräillen Nauvon kirkonkylän vilkkaaseen vierasvenesatamaan mistä yhteysalus vie teidät Seilin saaren kautta Rymättylään. Majoitus monipuolisessa lomakeskuksessa tai perinteitä huokuvalla maatilalla, oman valintanne mukaan.

Päivä 2. Naantali – Kustavi 50 km
Aamiaisen jälkeen jatkatte matkanne Velkualle ja siitä yhteysaluksella eteenpäin kohti Taivassaloa. Varsinkin aamupäivällä maasto on ajoittain mäkistä. Majoitus on Kustavissa vierasvenesataman kupeessa.

Päivä 3. Kustavi – Korppoo 42 km
Päivä alkaa lauttamatkalle Iniön saarelle. Matka seuraa hiljaisia teitä läpi Iniön. Mikäli teidän tekee mieli jalotella luontopolku johtaa kallioille mistä on mahtavat näkymät yli Saaristomeren. Yhteysalus Antonia vie teidät edelleen Houtskariin. Poikkeaminen kirkonkylälle tuo pari lisäkilometriä. Päivän viimeinen lautta vie teidät Korppoon saarelle. Majoittumien on saaren eteläkärjessä meren äärrellä.

Päivä 4. Korppoo – Nauvo 40 km
Aamiaisen jälkeen poljette Korppoon kirkonkylän kautta edelleen Nauvon lautalle. Matka jatkuu pääosin vähäliikenteistä soratietä pitkin Nauvon kirkonkylälle. Majoittuminen kodikkaassa aamiaismajoituksessa.

Hinta/ henkilö
540,00 €
Sähköpyörän lisämaksu
200,00 €
Hinta/ henkilö omalla pyörällä
440,00 €
Yhden hengen huone lisä
120,00 €
Turku-Nauvo kuljetus m/s Fannylla, henkilömaksu
25,00 €
Lisävrk/ henkilö
75,00 €

Hinta sisältää reittiselostuksen karttoineen, polkupyörän laukkuineen, tarvittavat yhteysalusliput, majoitukset (4 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen, saunavuoro osassa kohteista.

Matka toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa päivittäin kesäkautena 1.6. – 27.8.2020

Varaa online

Tiedustele ja varaa

Saariston pikkurengastie 3 vrk

Mukava neljän päivän ja kolmen yön omaehtoinen pyörämatka jossa yhdistyvät niin kaupunki kuin saaristomaisemat. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 110 km. Matka poljetaan leppoisasti omaan tahtiin asfaltoiduilla teillä. Kaikilla osuuksilla ei ole erillisiä pyöräteitä.

Päivä 1. saapuminen Turkuun
Vietä ensimmäinen yö mukavasti Turussa majoittuen hotellissa. Ylimääräiset matkatavarat voit jättää hotelliin säilöön pyöräilyreissun ajaksi. Saat käyttöösi vuokrapyörän jos haluat sellaisen retkellesi.

Päivä 1. Turku – Nauvo 55 km
Aamulla lähdette polkemaan, joka omalla tai vuokrapyörällä kohti saaristoa. Mukavia paikkoja pysähtyä ovat Parainen kahviloineen ja kalkkikaivoksineen sekä Sattmarkin kuulu kahvitupa. Matkan varrelle osuu myös useita merkittyjä luontopolkuja. Ensimmäisen yön vietätte valintanne mukaan joko pienessä mutta vilkkaassa Nauvon kirkonkylässä tai maaseudun rauhassa kodikkaasti jossakin pienistä saaristohotelleista Nauvon lähialueilla. Mikäli haluatte matkustaa laivalla suoraan Turusta Nauvoon sekin onnistuu.

Päivä 2. Nauvo – Naantali 35 km
Maukkaan aamiaisen jälkeen matka jatkuu tänään Nauvon satamasta yhteysalus m/s Östen:llä Seilin saaren kautta Rymättylän. On mahdollista jäädä matkalla tutustumaan Seiliin ja jatkaa seuraavalla yhteysalusvuorolla kohti Rymättylää. Jo lähellä Hangan satamaa löytyy upea näköalapaikka, joka on pienen kiipeämisen väärti. Röölässä Dikseli-silliperinnekeskus kuvaa hyvin silakkakalastuksen häviävää saaristolaiskulttuuria. Illalla teillä on mukavasti aikaa tutustua mm. Naantalin vanhaan kaupunkiin ja hyvään ravintolatarjontaan. Naantalissa majoitutaan Kultaranta Resortin tasokkaisiin huoneisiin.

Päivä 3. Naantali – Turku 15 km
Päivän pyöräilyosuus on lyhyt jotta aamupäivän voitte viettää samoilemassa Naantalissa tai vierailemassa Kultarannan puistossa. Matka päättyy Turkuun missä kokemista varmasti riittää. Varaa lisäyö illaksi Turkuun!

Hinta/ henkilö omalla pyörällä
265,00 €
Yhden henkilön huone lisämaksu
60,00 €
Vuokrapyörä laukkuineen
90,00 €
Sähköapyörä laukkuineen
145,00 €
Lisäyö Turussa majoituksesta riippuen
65,00 – 75,00 €

Matkan hinta sisältää majoitukset aamiaisineen (2) kahden hengen huoneessa, tarvittavat lauttaliput sekä reittikuvauksen karttoineen.

Matka toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa joka päivä kesäkautena 1.6.-31.8.2020

Tiedustele ja varaa

Saariston pikkurengastie 2 vrk

Jos haluat kiertää nopeammin ja viettää matkalla vain pari yötä, voit varata 2 vrk:n kierroksen hintaan 210 €/henkilö.

Siirry tästä nettikauppaan!