Saariston rengastiet

COVID-19: Pandemiatilanne ei ole este ryhmäretkille, kun huolehditaan sopivasta ryhmäkoosta, turvaväleistä ja käsihygieniasta. Vaikka moni retkistämme on suunniteltu alunperin isoille ryhmille, on niitä mahdollista järjestää jopa suoraan tai muokattuna myös 10-30 hengelle. Joukosta löytyy myös nimenomaan pienryhmille laadittuja retkiä.

Perinteisesti kesä on ollut suosittua ryhmäretkiaikaa, mutta syksy, talvi ja kesä ovat saaristossa luonnostaan hijaisempaa aikaa, joten ryhmät saavat tutustua saariston taianomaiseen talvikauden tunnelmaan turvallisesti omassa rauhassaan.

Tutustu valikoimaamme ja kysy rohkeasti lisää!

Kesäretket

Saariston rengastie

Suuren suosion saavuttanut Saariston Rengastie vie sinut yli 12 sillan ja 8 lossin tai lautan. Koe ja näe kimmeltävä meri ja upeat maisemat , historialliset kirkot, idylliset kylät sekä saariston herkut ja käsityöt. Ota koulutettu saaristo-opas – saat tuoretta tietoa ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita. Matkan varrella tutustutaan esim. seuraaviin nähtävyyksiin: Paraisten kaupunkiin ja Pohjolan suurimpaan  avolouhokseen. Nauvon kylään ja sen pittoreskiin satamaan puoteineen Houtskarin kotiseutumuseoon. Kustavin savipajan käsityöläiskylään. Keskiaikaiseen saaristokirkkoon. Kahden päivän ohjelmaan voidaan ottaa mukaan myös vierailu kartanoon, viinitilalle, surrealistiseen taidegalleriaan tai Seilin saarelle. Teemme Teille ohjelmaehduksen, johon poimitaan valikoima tutustumiskohteita toiveidenne perusteella. Ohjelma aikataulutetaan lauttojen aikatauluihin sopivaksi ja ruokailut järjestetään sopivaan aikaan hyviksi tuntemissamme ravintoloissa. Mukana retkellämme on saaristo-opas, joka huolehtii, että kaikki sujuu mukavasti. Suosittelemme myös, että käyttäisit rengastien matkaasi kaksi päivää, koska silloin ehtii nähdä paljon enemmän.

Retken kuvaus: Linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: 20 – 50 hlö tai sopimuksen mukaan. 
Kesto: 1 päivä 12 h tai
2pv 10 + 6 h
Ajankohta: 1.6.-31.8.2020
Sisältää: 1pv: lauttamaksut, lounaan, sisäänpääsymaksut, iltapäiväkahvit, oppaan
2pv: lauttamaksut, lounas x 2, illallinen, sisäänpääsymaksut, kahvit x 2, oppaan palvelut molempina päivinä, yöpyminen 2hh, aamiainen
Hinnat: 1 pv alk 52 € / hlö
2 pv alk 145 € / hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Saariston Pikkurengastie

Saariston Pikkurengastien retkellä tutustutaan moniin nähtävyyksiin. Vierailemme ensiksi Kuusiston historiallisen piispanlinnan raunioilla, teemme kiertoajelun Paraisten saaristokaupungissa ja näemme pohjolan suurimman kalkkiavolouhoksen keskellä kaupunkia. Aamupäiväkahvit nautitaan kansallisrunoilija Runebergin vaimon kotitalolla Fredrikan tuvalla. Nauvoon mentäessä on yksi lossiylitys, ehkä hybridilautta Elektralla. Tutustumme Nauvon keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon ja nautimme runsaan lounaan sataman tuntumassa, jossa on myös mahdollisuus tehdä ostoksia pikku puodeista. Yhteysalus m/s Östernillä saamme ihailla merimaisemia tunnin kestävällä matkalla Rymättylän Hankaan. Laiva poikkeaa Seilin saaren rannassa, mutta tällä matkalla ei ole mahdollista nousta maihin Seiliin. Ajamme Rymättylän halki oppaan kertoessa kuuluisan sillipitäjän elämästä ja historiasta sekä Luonnonmaan saaren kautta Naantaliin.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Myös pienemmälle ryhmälle erillisen tarjouksen mukaisesti.
Kesto: n 6,5 h
Ajankohta: 1.6.-31.8.2020
Hinta: alk 49 € / hlö
Hintaan sisältyy: laivaliput, saaristo-oppaan palvelut matkan ajan, lounas, kahvi ja kahvileipä, sisäänpääsymaksut sekä alv.
Lisäksi: Mahdollisuus pysähtyä Naantaliin tutustumaan vanhaan kaupunkiin ja iltäpäiväkahveille. Lisämaksu 7 €/henkilö.

Lähetä tarjouspyyntö

Kemiönsaaren halki: Saaristoa, puutarhoja, Taalintehtaan ruukki

Kemiönsaarelle tullaan tällä retkellä Salon suunnalta Halikosta  Kokkilan lossilla. Ensiksi haetaan insipiraatiota Westersin puutarhasta, jota kutsutaan sielun ja ruumiin keitaaksi.  Emäntä esittelee puutarhaa ja nautitaan aamupäiväkahvit. Ajetaan Kemiön keskustaan ja tutustutaan keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon ja sen Kasnäsin niemelle oppaan kertoessa nähtävyyksistä matkan varrella. Ylitämme  Lövön sillan, jolta upea näkymät saaristoon. Kasnäsin rannalla ravintola Paviljongenissa nautitaan lounasta noutopöydästä. Lounaan jälkeen tutustumme satamaan, käymme ostoksilla käsityöpuodissa ja korumyymälässä. Seuraavaksi vierailemme Söderlångvikin kartanolla, jossa tutustutaan Amos Andersonin taidekokoelmiin ja kartanon puutarhaan. Pihapuodissa on myynnissä kartanolla tuotettuja vihanneksia ja loppukesästä omenia kartanon laajoista puutarhoista. Iltapäiväkahvit nautitaan Kahvila Vivanissa. Paluumatkalla ajetaan pitkin Dragsfjärdin järven kauniita rantoja. Kemiönsaarelta voi poistua Strömman kanavan kautta Helsingin suuntaan tai ylittämällä Rungonsalmen sillan Turkuun päin mentäessä.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Ohjelman kesto: 7-8 h
Retken hinta:  alk 47€ / hlö
Hintaan sisältyy: opastukset ja sisäänpääsymaksut, lounas noutopöydästä,  Yli 30 hengen ryhmässä myös matkanjohtaja ilmainen.

Lähetä tarjouspyyntö

Kustavi & Katanpään linnake

Retki alkaa Kustavista, jossa käymme ostoksilla ja kahvilla Kustavin käsityökylässä. Persoonallinen yhteisö tarjoaa monenlaista virikettä ja ostettavaa, keramiikasta ja sisustusesineistä sepänpajan tuotteisiin. Kustavissa tutustumme oppaan johdolla myös Vanhaan postitiehen ja puukirkkoon. Kustavista siirrymme aluskuljetuksella Katanpään linnakkeelle, jossa nautimme kotiruokalounaan ja tutustumme oppaan johdolla linnakkeen historiaan.

Hinta alkaen 64€/hlö
Ryhmäkoko: max 55 henkilöä
Ajankohta: kesä-elokuu
Sisältää: Sämpyläkahvit, opastuksen Kustavissa, meno-paluu kuljetuksen Katanpäähän, kotiruokalounaan ja linnakeopastuksen

Lähetä tarjouspyyntö

Ympärivuotiset retket

Saaristoseikkailu Ahvenanmaalla: Eteläinen reitti 3 päivää

Kolmen päivän retki Turun saariston kautta Ahvenanmaalle. Saatte yhdessä paikallisoppaamme kanssa tutustua ensin Paraisten kaupunkiin, nauttia lounasta Nauvossa ja käydä Korppoon kirkossa ennen kuin kokka suunnataan kohti Ahvenanmaata. Yhteysalus vie teidät Galtbystä Kökarille, jossa majoitutaan ensimmäinen yö. Voidaan tehdä retki Källskärille, jossa saatte tutustua kreivin puutarhaan, kotiin ja saaren karuun maisemaan. Hyvän yöunen jälkeen matka jatkuu yhteysaluksella Långnäsiin. Ohjelmassa seuraa tutustuminen Kastelholman linnaan ja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoon. Yöpyminen Maarianhaminassa. Aamulla opastettu kierros tutustuen Ahvenanmaan nähtävyyksiin. Paluumatka iltapäivällä Viking Linella.

Retken kuvaus: Virkistysretki linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: väh. 20 henkilöä.
Kesto: 3 päivää.
Ajankohta: Ympäri vuoden.
Sisältää: 2 x hotelliyöpymisen 2 hengen huoneissa, saaristo oppaan, sisäänpääsymaksut, 3 x lounaan ja 1x illallisen, paluumatkan ryhmälippu Viking Line.

Hinta: alk 260 € / hlö
Laskemme tarjouksen ryhmäkohtaisesti.

Lähetä tarjouspyyntö

Saaristoseikkailu Ahvenanmaalla: Pohjoinen reitti 3 päivää

Kolmen päivän retki Turun saariston kautta Ahvenanmaalle. Retki kulkee Kustavin kautta, josta Vuosnaisten satamasta lähtee saaristolautta kohti Brändötä. Majoittuminen Gullvivan hotelliin ja mökkikylään, joka sijaitsee n. 10 km päässä lauttasatamasta. Toisena päivänä opastettu kiertoajelu Brändössä. Ajetaan pitkin kauniita pengerteitä ja nautitaan saariston maisemista. Siirtyminen saaristolautalla Brändön Torsholmasta Vårdön Hummelvikiin, josta ajetaan Bomarsundin ja Kastelholman kautta Maarianhaminaan. Hotelliyöpyminen. Aamulla opastettu kierros tutustuen Ahvenanmaan nähtävyyksiin: Kapteeninhuviloihin, kylpylään, Pommern-laivaan, kirkkoon, satamaan ja käydään pengerteitä myöten Järsössä ja Lemströmin kanavalla. Paluumatka iltapäivällä Viking Linella.

Retken kuvaus: Virkistysretki linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: väh 20 hlö
Kesto: 3 pv
Ajankohta: Ympäri vuoden.
Sisältää: 2 x hotelliyöpymisen 2 hengen huoneissa, opastetut kierrokset, sisäänpääsymaksut, 3 x lounaan ja 1 x illallisen, paluumatkan ryhmälippu Viking Line.
Hinta: alk 250 € / hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Risteillen Ahvenanmaalle

Koe Ahvenanmaa matkustaen edestakaisin laivalla Turusta. Lähtö Turusta klo 8.45 ja aamiainen laivalla. Perille saavuttua opastettu kierros tutustumaan Ahvenanmaan maaseudun nähtävyyksiin kuten Kastelholman linnaan, Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoon ja Vita Björn vankilamuseoon. Ostomahdollisuus ja lounas Smakby Åland:ssa. Hotellimajoitus Maarianhaminassa. Toisena päivänä opastettu kierros Maarianhaminassa ja tutustuminen museolaiva Pommerniin. Omaa aikaa kaupungilla. Paluumatkalla buffetpäivällinen laivalla. Turussa ollaan jälleen klo 19.50.

Ryhmäkoko: Ei rajoitettu. Hintaesimerkki laskettu vähintään 30 hengen ryhmälle. Pyydä tarjous muulle ryhmäkoolle. Kesto 2 päivää. Ajankohta: Ympäri vuoden. Sisältää hotelliyöpymisen 2 hengen huoneissa, 2 x aamiaisen, lounaan ja buffetpäivällisen, opastukset ja sisäänpääsyt, ryhmäliput Viking Linelle sekä bussin ja kuljettajan liput sekä alv:n.

Hintaesimerkki: 194 eur/henkilö, kun ryhmässä on min. 30 henkilöä. Kuljettaja maksutta.

Lähetä tarjouspyyntö