Tarinoiden lumoissa

COVID-19: Pandemiatilanne ei ole este ryhmäretkille, kun huolehditaan sopivasta ryhmäkoosta, turvaväleistä ja käsihygieniasta. Vaikka moni retkistämme on suunniteltu alunperin isoille ryhmille, on niitä mahdollista järjestää jopa suoraan tai muokattuna myös 10-30 hengelle. Joukosta löytyy myös nimenomaan pienryhmille laadittuja retkiä.

Perinteisesti kesä on ollut suosittua ryhmäretkiaikaa, mutta syksy, talvi ja kesä ovat saaristossa luonnostaan hijaisempaa aikaa, joten ryhmät saavat tutustua saariston taianomaiseen talvikauden tunnelmaan turvallisesti omassa rauhassaan.

Tutustu valikoimaamme ja kysy rohkeasti lisää!

Ympärivuotiset retket

Ylemmän kerroksen kertomuksia – Paraisten loistelias keskiaika

Tällä historiallisella retkellä tutustutaan Paraisten ja Kaarinan loisteliaaseen keskiaikaan, joka uinuu kauniiden puisto- ja lehtomaisemien takana. Retken aikana historiaa lähestytään merkittävien henkilöiden, kuten piispa Maunu Tavastin ja Flemingien suvun sekä hienojen keskiaikaisten kohteiden Kuusiston linnanraunioiden ja Paraisten kirkon kautta. Lisämaustetta antavat perinteikkäät ja tunnelmalliset ruoka- ja taukopaikat kuten Tuorlan kartanon majatalo ja puutaloalue Vanha Malmi.

Ohjelman kesto: n. 7 h
Ajankohta: Kevät-kesä-syksy
Ryhmäkoko: 10-30 henkeä
Hinta: Alkaen 28€/hlö sis. 1 x sämpyläkahvit, lounaan, ja Saaristo-oppaan palvelut.

Lähetä tarjouspyyntö

Merenkulkijoiden tarinoita

Maamme merenkulun painopiste oli 1800-luvun puolivälistä lähtien Turunmaan saaristossa. Nauvo oli tuona aikana maamme suurin purjehduspitäjä alusten vetoisuuden perusteella, ja uusia purjelaivoja rakennettiin vuosittain. Tätä seurasi höyrylaivojen aikakausi ja säännölliset  lauttayhteydet saaristoon. Tule mukaan retkelle, jolla eteesi avautuu saariston elämän ehdot meren määrittämänä: meri antaa ja meri ottaa. Vaellamme merenkulkijoiden jalanjäljillä, kuulemme haaksirikoista ja selviytymisestä. Tutustumme paikkakunnan laivanvarustajien tarinoihin ja osaan oman kylän pojan tekemistä laivojen pienoismalleista, joita hän ehti tehdä kaikkiaan yli 400 elämänsä aikana.  Matkan reitti kulkee Saaristotietä Paraisilta Nauvoon ja nautimme matkan aikana hyvän lounaan.

Ohjelman kesto: 5 h
Ajakohta: Ympäri vuoden
Ryhmän koko: 10-40 henkilöä
Hinta:  alk. 37 €/henkilö, kun ryhmässä on min. 30 henkilöä. Kymmenen hengen ryhmässä hinta on 53 €/henkilö.

Ei sisällä linja-autokuljetusta.

Lähetä tarjouspyyntö

Spiritus Saaristo: tislausta ja salakuljetusta – alkoholin aikamatka Saaristotiellä 

Kieltolain aika saaristossa oli täynnä salaisuuksia, seikkailuja ja vaaroja. Tänään modernissa tislaamossa saariston maut siirtyvät uusiin, palkittuihin tuotteisiin. Matka aloitetaan tutustumisella Nagu Distilleryn toimintaan, josta siirrytään salakuljettajien jalanjäljillä Saaristotietä Korppooseen.  Kuulemme kuulun pirtutrokarin Hjalmar Mäkelän tempauksista ja lounasta nautitaan ravintola Hjalmarsissa, joka oli ennen hänen kotitalonsa. Opastus, esittelyt, maistiaiset ja lounas sisältyvät hintaan.

Ohjelman kesto: 6 h
Ajankohta: Ympäri vuoden
Ryhmäkoko: 10-40 henkilöä
Hinta: 55 €/henkilö min. 30 henkilön ryhmälle.
Ei sisällä linja-autokuljetusta.

Lähetä tarjouspyyntö

Salakuljettajien jäljillä ja vähän muutakin…

Seikkailuhenkinen saaristoretki Korppooseen. Tällä kertaa kannattaa mennä merta edemmäs kalaan, kuulemaan salakuljetustarinoita ja kokemaan pirtukuningas Hjalmar Mäkelän kotikonnut. Päivään mahtuu paikallisopastuksen lisäksi hyvä lounas ja shoppailua Korppoon ”tavarataloissa” sekä merellisistä maisemista nauttimista.

Ohjelman kesto: 4 h + matkat
Ajankohta: Ympäri vuoden
Ryhmäkoko: 10-40 henkilöä
Hinta: 37 €/henkilö min. 10 henkilön ryhmälle.
Ei sisällä linja-autokuljetusta.

Lähetä tarjouspyyntö

Ulkosaarten tarinoita – aarrelaivoja, kyläpelimanneja ja hylkeenpyytäjiä

Lähde kanssamme retkelle ulkosaaristoon ja kuule ulkosaariston kiehtovimmat tarinat autenttisessa ympäristössä. Ulkosaaristoon pääsee eri tavoin: yhteysaluksella, vesibussilla tai vaikkapa purjehtien. Ulkosaaret Vänö, Borstö, Aspö, Jurmo ja Utö ovat kyläsaaria, joilla on eletty vuosisatojen ajan meren ja luonnon ehdoilla. Meri on tuonut mielenkiintoisia vieraita saarille. Saarelaisten elämä on ollut haastavaa ja kekseliäisyyttä on tarvittu selviytymiseen. Tiedustele meiltä vaihtoehtoisista retkiohjelmista!

Lähetä tarjouspyyntö

Kökar

Tarunhohtoinen Kökar sijaitsee keskellä vanhaa laivareittiä Turun saariston kautta Ahvenanmaalle. Saarella pitivät muinaiset fransiskaanimunkit luostariaan ja tutustumme retken aikana myös Pyhän Annan kirkkoon, pronssikautiseen hautapaikkaan sekä kotiseutumuseoon. Saatte myös tutustua matkan varrella Nauvon ja Korppoon nähtävyyksiin. Yhteysalus vie teidät Korppoon Galtbystä Kökarille, jossa majoitutaan hotelliin. On mahdollista myös tehdä retki Källskärille silloin kun se mahtuu aikatauluun. Källskärillä tutustutaan kreivin puutarhaan, kotiin ja saaren karuun maisemaan. Kreivi teki saaresta oman ”Edenin puutarhansa”. Paluu Galtbyhyn seuraavana päivänä. Retkiohjelma laaditaan retkipäivien lautta-aikataulujen mukaisesti.

Retken kuvaus: virkistysretki linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: väh 20 hlö
Kesto: 2 päivää
Ajankohta: ympäri vuoden
Sisältää: 1 x hotelliyöpymisen 2 hengen huoneissa, saaristo-oppaiden palvelut, sisäänpääsymaksut, 2 x lounaan ja 1x illallisen.
Hinta: alk 145 € / hlö
Laskemme tarjouksen ryhmäkohtaisesti.

Lähetä tarjouspyyntö

Sagalund ja rautainen sydän

Sagalund on museo, puutarha ja lastenkulttuurikeskus – perustajansa Nils Oskar Janssonin sanojen mukaan ”palanen todeksi tullutta runoutta”. Opastetulla kierroksella tutustumme erilaisiin rakennuksiin Kemiönsaaren historiasta: käräjätaloon, torppaan, maatilaan, huvilaan, kahteen  vanhaan kouluun ym. Tämä kaikki sijaitsee vehreässä puistossa, joka perustettiin vuonna 1900. Matkan jatkuessa saamme rautaisannoksen työläishistoriaa. Taalintehdas kuului pitkään Suomen tärkeimpiin ruukkipaikkakuntiin. Täällä on valmistettiin rautaa yli 300 vuoden ajan. Ruukin ympärille on muodostui kokonainen yhteiskunta. Taalintehtaalta löytyvät patruunoiden komeat huvilat puistoineen, työläisten suuret hirsiset asuntoparakit sekä tietenkin verstaat, tehtaat ja masuuni ja hiiliuunit muistoina teollisuuden menneistä ajoista. Opastetulla kierroksella tutustumme Ruukin tarinoihin ja vierailemme myös lasihytissä.

Retken kuvaus: Virkistysretki linja-autoryhmille
Ryhmäkoko: 30-50 hlö
Kesto: 7 h
Ajankohta: koko vuoden
Sisältää: sisäänpääsyt, lounaan, kahvi ja pulla, paikallisoppaan palvelut
Hinta: alk 44 € / hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Söderlångvik ja Högsåran saari

Söderlångvikin kartanon päärakennuksessa tehdään vielä kesällä 2020 korjaustöitä. Tutustumme oppaan johdolla kartanon tarinaan nauttien samalla puutarhan vehreydestä. Vierailemme vaunumuseossa ja Café Vivanin tiloissa on mahdollisuus ostaa paikallisia käsitöitä ja kartanon puutarhan tuotteita. Nautimme herkullisen lounaan kahvilan monipuolisesta lounasbuffeesta. Matka jatkuu saaristoa kohti. Ylitetään Lövön korkea silta, jolta upeat näköalat kauas saaristoon. Ajetaan Svartnäsin satamaan, josta siirrymme lossilla Högsåran kauniille saarelle. Högsårasta voidaan kertoa monia mielenkiintoisia tarinoita, mm. ajoilta, jolloin Venäjän Tsaari vieraili saarella kesäisin. Tutustumme saariston naisten ja luotsien elämään. Teemme kävelykierroksen kyläteillä, jossa pittoreskit saaristomaisemat vaihtuvat hyvin hoidettuihin puutarhoihin. Myös lampaita ja karjaa on mahdollista nähdä laitumella. Kierroksen jälkeen nautimme kahvit perinteikkäässä Farmors Cafessa kakkupöydän herkkujen kera. Vierailun päätteeksi palataan lossilla manteen puolelle ja kotimatka voi alkaa.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Ohjelman kesto: n. 7 h
Retken hinta:  alk 44 € / hlö
Hintaan sisältyy: opastukset ja sisäänpääsymaksut, lounas ja kakkukahvit

Lähetä tarjouspyyntö

Saaristoa loistosta arkeen – Kultaranta, Seili ja Rymättylä

Kuva: Visit Naantali

Retki aloitetaan tutustumalla Tasavallan Presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhaan Naantalin Luonnonmaalla. Opastetun kierroksen jälkeen siirrytään lounastamaan Kultaranta Resort:in lounasbuffeesta. Matka jatkuu kohti Rymättylää, jossa tutustumme silliperinnekeskus Dikseliin. Laiva Seilin saarelle lähtee Rymättylän Hangasta klo 14.00. Linja-auto jää rantaan odottamaan. Laivamatka kestää puoli tuntia. Seilillä kävellään n. Kilometrin matka museokirkolle ja hautausmaalle. Ennen Seilille karkotettiin leprasairaat tai mielenvikaiset ja saarella voi kertoa monesta onnettomasta ihmiskohtalosta. Se on suuri kontrasti tämän päivän kauneuteen ja rauhaan, joka kohtaa kävijän. Laiva lähtee paluumatkalle klo 15.50 ja saapuu rantaan 16.20. Iltapäiväkahvit nautitaan laivamatkan aikana. Opastus päättyy klo 17.00.

Hinta: alk 57 € / hlö. Ei maanantaisin.

Lähetä tarjouspyyntö

Keskiaikainen Turku ja Saaristokierros

Ryhmäretki historialliseen Turkuun ja sitä ympäröivään kauniiseen saaristoon. Mahdollisuus toteuttaa retki yhden tai kahden päivän retkenä. Tutustumme historialliseen Turkuun, Suomen vanhimpaan kaupunkiin vierailemalla Turun Linnassa, merikeskus Forum Marinumissa sekä Aboa vetus & Ars Nova–museossa.

Ohjelma: Saapuminen Turkuun, jossa opastus alkaa keskiaikaiselta tuomiokirkolta. Pieni kiertoajelu Turun keskustassa ja tutustuminen kaupunkikuvaan. Jatkamme matkaa Turun linnaan. Linnassa 1 1/2 h keskiaikainen kierros. Jatkamme matkaa merikeskus Forum Marinumiin. Tutustuminen merenkäynnin historiaan 1 1/2 h. Lounas ravintola Daphnessa. Ravintolasta näköala Suomen Joutsenelle ja Aurajoelle. Mahdollisuus tutustua museoaluksiin lisämaksusta.

Jatkamme matkaamme bussilla Aboa Vetus & Ars Nova -museoon, jossa keskiaikainen Turku esitellään arkeologisten kaivausten kautta. Mahdollisuus myös tutustua Ars Nova-näyttelyyn, missä uutta taidetta vastapainolle historialle. Iltapäiväkahvit ja pullat. Opastus päättyy.

Retken kuvaus: Historiapainotteinen virkistysretki
Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: n 8 h (haluttaessa myös lyhyempi)
Ajankohta: vuoden ympäri (ei maanantaisin)
Hinta: historiallinen Turku alk 49 € / hlö
Sisältäen: Turku oppaan palvelut, sisäänpääsymaksut, iltapäiväkahvit ja lounaan, alv.
Vaihtoehtoisia käyntikohteita ovat mm. Käsityöläismuseo ja Kuralan kylänmäki

Lähetä tarjouspyyntö

 

Kesäretket

Seilin saari – Sielujen saari

Aiemmin spitaalisten ja muiden epätoivottujen karkotuspaikkana toiminut Seili tarjoaa mahdollisuuden tutustua sen karuun menneisyyteen. Seiliä on kutsuttu saareksi, jolta ei ollut paluuta. Nyt saarella voi nähdä kukkivia niittyjä, lehmiä ja lampaita laiduntamassa, perinnemaisemaa ja kauniita pihapiirejä. Historialliset rakennukset ja kirkon ympäristö muistuttaa vanhoista ajoista. Opastetulla kierroksella tutustutaan  saaren luontoon ja menneisyyteen sekä Turun yliopiston merentutkimuslaitoksen toimintaan.

Kulku:  Nauvosta ja Hangasta Rymättylässä yhteysalus Östernin aikataulujen mukaan
Ajankohta: toukokuun puolivälistä elokuun loppuun (2020, 1.6.-31.8.)
Sisältää: venekuljetukset, lounaan, sisäänpääsymaksut, saaristo-oppaan tai Seilin oppaan palvelut ja kahvit.
Hinta: alk. 47 €/hlö
Retki Seiliiin majoittuen, hinta alk.  142 €/hlö. Sisältää venekuljetukset, lounaan, sisäänpääsymaksut, saaristo-oppaan tai Seilin oppaan palvelut, kahvit, saunan, majoituksen, iltapalan ja alv:n

Kulku:
matka laivalla Turusta Seiliin kestää n. 2 h. Perillä opastettu kierros, joka kestää n. 1,5 h, lounas ja kahvit Ravintola Seilissä, vapaata aikaa saaressa, jonka jälkeen paluukuljetus. Kokopäiväretki.

Ajankohta: toukokuun alusta syyskuun loppuun varaustilanteen mukaisesti
Hinta: yli 35 hengen ryhmille 59 €/henkilö. Muut ryhmäkoot tarjouksen mukaan.
Hintaan sisältyy: Liput edestakaiselle laivamatkalle, kahvitukset, lounas, opastus ja sisäänpääsyt

Kysy tarjousta ryhmäsi toiveiden ja tarpeiden mukaan!

Lähetä tarjouspyyntö

Kaunis Gullkrona

Tarina kertoo, että Gullkrona olisi saanut nimensä, kun kuningatar Blanka Namurilainen oli luvannut lahjoittaa kruununsa kauneimmalle maailmassa – ja heittikin sen sitten mereen Gullkronan kallioilta. Nyt voit itse tulla kokemaan tekeekö saari yhtä voimakkaan vaikutuksen.
Jo merimatkan aikan voit laivan aurinkokannella nauttia saariston näkymistä. Matkalla piipahdetaan Seilin saaren rannassa. Perillä Gullkronassa on mahdollisuus osallistua opastetulle kierrokselle ja tutustua saaren viehättävään luontoon, historiaan ja aitoon saaristomiljööseen joka henkii vanhan ajan tunnelmaa. Luotsimuseo sijaitsee korkealla kukkulalla, josta on esteettömät näkymät joka ilmansuuntaan.

Matkaohjelma: Laivamatkalla Turusta tarjoillaan keittolounas, kahvit ja pientä suolaista ja makeaa. Perillä opastettu kierros: tutustu saaren luontoon ja historiaan ja tempaudu satojen vuosien takaisiin tarinoihin. Vapaata aikaa saaressa, jonka jälkeen paluukuljetus. Kokopäiväretki.
Ajankohta: toukokuun alusta syyskuun loppuun varaustilanteen mukaisesti
Hinta: yli 35 hengen ryhmille 69 €/henkilö. Muut ryhmäkoot tarjouksen mukaan.
Hintaan sisältyy: Liput edestakaiselle laivamatkalle Turku-Gullkrona-Turku, kahvitukset, lounas ja opastus

Lähetä tarjouspyyntö

Örön linnakesaari

Tuo ryhmäsi tutustumaan Örön linnakesaaren ainutlaatuiseen luontoon ja historiaan opastetulla retkellä. Seesteinen ja herkkä luonto, tsaarin aikaiset mukulakivikadut ja mahtavat tykit luovat saaren tunnelmaa. Suosittu vierasvenesatama on kesäisin täynnä elämää, mutta saarella riittää rauhaa luontopoluilla 20 km edestä. Öröseen lähdetään Kasnäsistä vesibussilla. Merimatka Öröseen kestää 45 min ja perillä kohteessa olemme 3h. Runsas ja monipuolinen lounas tarjotaan kasarmialueen ravintolassa. Jälkiruokana kahvi. Lounas tarjoillaan ravintolassa, joka on remontoitu viihtyisäksi vanhaa kunnioittaen vanhaan kasarmin ruokalaan. Myös laivamatkan aikana kahvitus. Opastetulle kierroksella tutustutaan saaren luontoon sekä historiaan sekä 12 ” tykkiin sisätiloissa.

Halutessasi voit myös yöpyä Örön linnakesaarella ja nauttia saaren tunnelmasta ja puhuttelevasta luonnonkauneudesta pidempään.

Ajankohta: touko-syyskuu, liikennöintiaikatauluista riippuen

Hinta: vähintään 35 hengen ryhmälle alk. 55,00€ henkilö
Lisäpalvelut: Yöpyminen Örössä (esim. hostelli tai hotelli), illallinen, sauna. Esim. 30 hengen ryhmä hostellimajoituksella puolihoidolla, saunalla, opastuksella 110 eur/hlö. Kasnäsin kylpylähotellissa yöpyen alk. 123 eur/hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Myrskyluodon Maijan jalanjäljillä

Tule tutustumaan Myrskyluodon Maijan aitoihin ja kuvitteellisiin kotimaisemiin, Ahvenanmaan
Simskälassa ja Väderskärissä. Vierailemme Myrskyluodon Maijan luojan, kirjailija Anni Blomqvistin synnyinkodissa, joka on nykyisin
toimii majatalona. Sieltä teemme veneretken Väderskärin saarelle, jolla Myrskyluodon Maijaa on aikanaan kuvattu. Saarilla vallitseesyvä rauha ja koruton kauneus,
Myrskyluodolla elämä oli kovaa
mutta kaunista.

Lähetä tarjouspyyntö

Saariston naisten elämää

Retken aikana tutustutaan Kemiönsaaren historiaan ja nähtävyyksiin mielenkiintoisten naisten elämäntarinoiden kautta; papinrouva Kristiina Pratana, Taalintehtaan musta leski, Högsåran Kejsar-Fina ja monta muuta. Retken aikana nautitaan lounas ja kahvit kahvileivän kera. Retken aikana ajetaan Kemiön kirkolta Taalintehtaan kautta Högsåran saarelle.

Hinta: alk 45 € /hlö.
Kesto: n. 7 tuntia.

Lähetä tarjouspyyntö

Brändö

Brändölle retkeillään Kustavista, jonne matka Turusta kestää vajaan kaksi tuntia. Brändö sijaitsee Suomen ja Ruotsin välisen vanhan postitien varrella.  Matkalla ylitetään ensin Kaitaisten pitkä silta, tutustutaan Kustavin kirkonkylään ja ajetaan Vuosnaisten rantaan, josta saaristolautta Ahvenanmaan Brändölle lähtee. N. puolen tunnin lauttamatkalla voi ihailla saaristomaisemia ja nauttia kahvikupposen. Brändölle on ikään kuin teiden yhdistämä saarten helminauha. Perillä Brändöllä teemme kiertoajelun, jolla tutustumme kirkkoon, tomaattihuoneeseen ja kesäaikaan voimme käydä myös elävän ravinnon instituutissa. Hyvä lounas nautitaan Hotelli Gullvivanissa. Iltapäivällä palataan Kustaviin ja juodaan vielä iltapäiväkahvit Kustavin Kalatuvilla.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Myös pienemmälle ryhmälle erillisen tarjouksen .
Ajankohta: toukokuusta elokuuhun
Kesto: n 6,5 h
Hinta: alk 42 € / hlö
Hintaan sisältyy: opastus, lounas, iltapäiväkahvi ja kahvileipä, sisäänpääsymaksut sekä alv.

Lähetä tarjouspyyntö

Turun saarilla – Hirvensalo & Kakskerta

Kiertoajelu Turun eteläpuolella sijaitseville Hirvensalon ja Kakskerran saarille tutustuen mielenkiintoisiin kohteisiin kuten Brinkhallin kartanoon, jonka päärakennus on varhaisin maamme uusklassisista kartanorakennuksista. Kartanon puutarhat ja puistot ovat saaneet alkunsa jo 1700-luvulla, osin jo jopa sitä aikaisemmin. Brinkhallin englantilainen puisto on maamme vanhimpia maisemapuutarhoja. Kartano saattaa olla tuttu Aku Louhimiehen Käsky -elokuvasta tai TV:ssä esitetystä Hovimäki-sarjasta. Kartano on ollut Suomen Kulttuuriperinnön Säätiön hallinnassa vuodesta 2003. Tutustumme myös Pyhän Henrikin ekumeeniseen taidekappeliin, joka muistuttaa ylösalaisin olevaa laivaa ja Kakskerran kirkkoon vuodelta 1770.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
kesto: 8 h
Ajankohta: touko-syyskuu
Retken hinta: alk. 42 € / hlö, kun ryhmässä on 40 henk.
Hintaan sisältyy:  lounas, saaristo-oppaan palvelut, tutustumiset, sisäänpääsymaksut ja alv. Kuljettaja  ja matkanjohtaja ilmainen.

Retkestä voi saada myös lyhennetyn version.

Lähetä tarjouspyyntö

Kultarannasta Mannerheimin jalanjäljille

Vietämme päivän tutustumalla tasavallan presidentin kesäkotiin Kultarantaan ja Naantalin historiallisiin nähtävyyksiin: vanhaan puukaupunkiin meren rannalla sekä luostarikirkkoon. Vierailemme myös marsalkka Mannerheimin syntymäkodissa Louhisaaren Kartanossa. Mielenkiintoisten opastusten välillä nautimme maukkaan lounaan.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 7-8 h
Ajankohta: 1.5.-31.8., ei maanantaisin
Hinta: alk 40 € / hlö
Sisältää: Lounas, sisäänpääsymaksut ja opastukset.

Lähetä tarjouspyyntö

Ruukkien tunnelmaa – Taalintehdas & Mathildedal

Retkiohjelma alkaa Meriteijossa, jossa paikallisopas toivottaa teidät tervetulleeksi ja tutustuttaa teidät Mathildedalin ruukkikylään ja sen historiaan 1800-luvulta alkaen. Saatte nähdä ruukkimiljöön punamultaisine taloineen, kartanoineen ja vanhoinen tehdasrakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä. Tutustumme myös alueella laiduntaviin alpakoihin ja niiden elämään.  Lounasta tarjotaan Ruukin Krouvissa, joka on sisustettu entiseen karkaisimo-rakennukseen. Mathildedahlista siirrymme Kemiönsaarelle ylittäen Strömman kanavan. Sanotaan, että vain Strömman kanavassa voi Suomessa havaita vuorovesi-ilmiön.  Kemiönsaaren opas tulee mukaan Kemiön keskustasta ja retki jatkuu kohti Taalintehtaan ruukkiyhdyskuntaa.  Tehdään kiertojaelu tutustuen historiallisiin nähtävyyksiin kuten vanhan masuunin raunioihin ja vanhoihin hiiliuuneihin sekä vieraillaan Ruukinmuseossa. Saamme kuulla matkan aikana tarinoita työläisistä ja tehtaan patruunoista ja näemme monta suojeltua asuinrakennusta, joiden nimiin liittyy kansanhuumoria. Iltapäiväkahvit nautimme Taalintehtaan keskustan kahvilassa.

Kesto: n. 6,5 h.
Hinta: alk. 42 € / hlö

Ihastuttava Söderlångvik– Kimmeltävä Kasnäs

Retki alkaa, kun saavutaan Kemiöön ja poimitaan paikallisopas mukaan linja-autoon. Ajetaan kohti tämän Suomen toiseksi suurimman saaren eteläosaa. Pysähtyminen Söderlångvikin kartanolle, joka oli Amos Andersonin kesäpaikka. Amos oli kotoisin kemiönsaarelta, mutta hankki huomattavan omaisuuden ja perusti mm. Huvudstadsbladetin. Kesäresidenssissään hän kestitsi kuuluisuuksia mutta toimi myös taidemesenaattina. Söderlångvikin taidekokoelmat ovatkin mielenkiintoiset. Alueella on istutettu useita eri puulajeja ja kasvihuoneet ja omenatarhat tuottavat paikallisia vihanneksia ja hedelmiä, joita voi myös ostaa mukaan. Tutustumme kartanoon ja nautimme kahvit kesäkahvilassa, jonka yhteydessä myös paikallisten käsityöläisten myyntinäyttely.

Matka jatkuu kohti Kasnäsia ja ylitetään Lövön uusi silta, jolta upeat näköalat saaristoon. Kasnäsissä nautimme lounaan Kasnäs Paviljongin seisovasta pöydästä. Katselemme kimmeltävää merta ja tutustumme sitten Taalintehtaan kullan korujen kimmellykseen. Mahdollisuus tehdä edullisia koruostoksia rannan puodeista tai tehtaanmyymälässä.

Kesto: 5-6 h.
Hinta: alk 42 € / hlö.

Lähetä tarjouspyyntö

Pyhillä poluilla, Suomen syntysijoilla

Retki alkaa Turusta tuomiokirkon pihalta, jossa opas tapaa ryhmän. Tutustutaan tuomiokirkkoon ja ajetaan sen jälkeen Turun Hirvensaloon, jossa tutustutaan kuuluisaan Pyhän Henrikin Taidekappeliin. Kappeli on kuin ”kuparikylkinen kala tai aaltojen vihreäksi huuhtoma, nurin käännetty vene”. Kappelin esittelyn jälkeen hiljennytään hetkeksi. Matka jatkuu kohti Kaarinaa ja ajetaan Ala-Lemun kartanon alueella sijaitsevalle Piispanrannan juhla- ja kokouskartanolle. Nautitaan täällä hyvä lounas, minkä jälkeen on aikaa jaloitella Ala-Lemun kartanon historiallisissa maisemissa, puutarhassa ja Pyhän Katariinan poluilla. Matka jatkuu vielä Kuusiston piispanlinnan raunioille. Linna oli Suomen katolisten piispojen linna, joka perustettiin 1200-luvulla ja oli toiminnassa uskonpuhdistukseen asti. Linna purettiin 1528 Kustaa Vaasan käskystä. Retken päätteeksi nautitaan iltapäiväkahvit Kuusiston taidekartanolla, joka sijait 1700-luvulta olevassa entisessä everstin virkatalossa.

Hinta alk. 39 eur/henkilö.

Kesto:  7 tuntia.

Lähetä tarjouspyyntö