Klassresor

Utskärsdag på Stenskär

Båtresa till Stenskär, där vi vittjar nät med en lokal fiskare. Till lunch serveras bl.a. nyrökt fisk ute på strandklipporna. Eftermiddagen spenderas på en öde ö där vi undersöker och njuter av öns natur. Naturen bjuder på massor av intressant att se och har vi tur kan vi t.o.m. se säl och havsörn. Pris: 32 eur/pers, då gruppen är 15-20 pers.
Tidpunkt: 1.5.-30.10.

Be om offert

Utskärsdag på Vänö

Resan börjar med båt från Kimitoöns sydligaste spets, Kasnäs. Under dagens lopp drar vi nät med en lokal fiskare, bekantar oss med en fårfarm och lär oss olika skärgårdskunskaper, som t.ex knopar och sjömärken. I programmet ingår en måltid på ön. På returresan bekantar vi oss med naturummet Blåmusslan i Kasnäs. Pris: 34 e/pers, då gruppen är 15-30 pers.
Tidpunkt: 1.5.-30.9.

Be om offert

Skärgårdsseglats

Ombord på jakten Eugenia eller skonaren Inga kan man lära sig om den traditionella allmogeseglingen i skärgården och själva prova på det. Alla får delta i arbetet ombord. Som resans mål har vi t.ex Högsåra, där vi bekantar oss med lotsmuseét eller öarna Rosala eller Vänö. Starten sker från Kasnäs eller Dalsbruk. En måltid ingår i priset. Pris: t.ex. 38 eur/pers då gruppen är 20-25 pers. Det lönar sig att boka i god tid!
Tidpunkt: 1.5.-30.10.

Be om offert

Vikingautfärd och Bengtskärs fyr

En dag som viking i Rosala vikingacenter, samt resan till det mytomspunna Bengtskärs fyr kan göras på samma dag. Dessutom kan man besöka naturummet Blåmusslan. En måltid på vikingacentret ingår. Pris: 48 eur/pers. Tidpunkt: 1.5.-30.10. (Bengtskärbesöket med väderförbehåll).

Be om offert

En aktiv dag på Kimitoön

Under denna friluftsdag spelar vi fotisgolf, har en gammaldags skoldag på Sagaglunds museum och övar samarbetskunskaper på Äventyrsbanan i Dalsbruk. En buss behövs för transporterna mellan olika programpunkter. Lunchen ingår i programmet. Pris 32 € / elev, 18 eur/vuxen övervakare. Busstransporterna tillkommer.

Ajankohta 1.5.-30.10.

Be om offert

Vikinga-och badresa

En rolig dag i skärgården: Vi bekantar oss med naturummet Blåmusslan, far med förbindelsebåt ms Aura till Rosala, där vi klär oss i vikingakläder och lever oss in i vikingatiden. På eftermiddagen plaskar vi omkring i badhotellet i Kasnäs. Måltid ingår i priset. Pris: 35 eur/pers då gruppen är 20-30 pers. Tidpunkt: Året om.

Be om offert

Det historiska Åbo för barn

Under dagens lopp får vi ta del av det medeltida Åbo slotts hemligheter genom en äventyrlig guidning. Sedan besöker vi utställningarna på det maritima centret Forum Marinum. Forum Marinum är ett av Åbos nyaste sevärdheter och är en självskriven favorit hos alla som är intresserade av det maritima. Det tredje besöksmålet för dagen är Aboa Vetus. Där får vi en god insyn i det medeltida Åbo genom att utföra olika uppgifter kring de arkeologiska fynden som hittats i utgrävningarna. I paketet ingår lunch. Pris: 35 eur/pers, då gruppen är minst 20 pers. Tidpunkt: Året runt. Observera att Åbo är Finlands officiella julstad.

Be om offert


Ni behöver egen busstransport från er skola till skärgården eller så kan ni be oss ordna transporten åt er. Vi förbehåller oss rätten till pris- och programförändringar. OBS. priserna gäller enbart skolgrupper/barn.