Vinterpaket

Vinterpaket på Utö

En vintervecka eller ett veckoslut på fyrön Utö är en oförglömlig upplevelse. Finlands sydligaste bebodda ö finns långt ute i yttre skärgården och besökaren blir förtrollad av öns långa lots- och fyrhistoria, dess överväldigande avskildhet och skärgårdsidyll utan like. På ön finns gamla små skägårdshus och båthus, arméns bunkrar och kanoner, en väderstation och en fungerande och viktig fyr, en butik samt ett sevärt kapell med mycket helig stämning. Ön har också en lotsstation som är i funktion. Man kan följa med lotsarnas arbete på avstånd från fyrens bas då fartygen anländer till Utös närhet för att invänta de runda röda båtarna.

Till ön kommer man med förbindelsebåt från Nagu (Pärnäs). Under resan kan ni njuta av havsutsikten i salongen eller kafeterian. Sjöresan tar ca. 4-5 h.

Veckoslut besök fre-sön fr.  128 eur/person

Vinterresa till Utö ons-sön fr. 238 eur/person

Pakettena innehåller övernattningar, frukost, linne och guidad tur av fyren.

Be om offert

Vinterutfärd till Vänö, Spabesök i Kasnäs

Den yttre skärgården är en fantastisk naturomgivning och ostört lugn. Man kan inleda avstressningen i Kasnäs bad på fredag eftermiddag, där man kan njuta av olika slags bastubad, bubbelpool eller olika behandlingar. Sedan bär det av med förbindelsebåt till Vänö, där inkvarteringen sker i stugor. Ön inbjuder till vandringar och naturupplevelser, ett besök i kapellet, att titta på stjärnorna och att unna sej tid.

Pris: från 155€/ för stugan (det finns olika att välja på) samt priset för besök på Kasnäs bad (tex. bastu och konditionssal 6,50€/person/2 timmar).
Förbindelsebåten är gratis.

Be om offert

Be om offert