Långtidshyra

Stuga med gård och båtförvaring uthyres på årsbasis

Korpo, Norrskata

Lillstugan är 55 m² i bottenplan och ca. 25 m² på vinden – totala ytan ca. 80 m². Entréplan består av hall, toalett, kök, vardagsrum och sovrum. Stugan har tre sovrum varav två på vindsvåningen. Den gamla stenladugården har kalla förrådsutrymmen om ca.100 m2. Tomten sluttar ned mot Svinbastuviken, är ca.30 000 m² och har ingen insyn från grannar. En mindre väg går igenom området.  Hyrestagaren har även egen strand och tillgång till gårdens fiskevatten och stränderna på de holmar som tillhör gården.

Lillstugan är byggd i stock på torpargrund och ingår i ett gammal gårdsbrukskomplex från 1800-talet. Lillstugan har renoverats med tanke på att bevara den gamla karaktären, bl.a. gammalt oplanat glas i fönstren och en gammal murad bakugn i köket. Lillstugan har murad spis som värmer nedre plan. I övrigt värms rummen med centralstyrd elvärme. Det lilla badrummet har golvvärme.

Gårdsbrukskomplexet består av en gammal mangårdsbyggnad, ladugård samt ett antal små bodar.

Ytterligare ingår båtförvaring i en oisolerad maskinhall som ligger längs vägen upp till gården. Maskinhallen har grusgolv är ca 170 m² stor och har eluttag och belysning.  Båtens längd kan vara upp till 10 m och höjden 4 m. Båtplats samt sjösättning och upptagning kan ordnas.

Uthyres året om för en tid om minst 5 år och priset är ca 4000 €/år (+kostnad för el och eventuell internetanslutning). Utan båtförvaring är hyran 3500 €/år. Hyrestagaren bör sköta det löpande underhållet av Lillstugan. Hyresgivaren står för material till underhåll.

Standard
– El (även maskinhall)
– Bilväg fram
– Tillgång till fiskevatten (ca. 400 ha) ingår
– Strand (betas idag) om ca. 100 m
– Egen borrbrunn
– Badrum dusch och innetoalett
– Kylskåp, frysfack
– Möbler
– Ved för husbehov
– Möjligt att odla ett eget trädgårdsland
– Vid behov kan även beten och åkrar ingå (ca. 4 ha åker och 3 ha bete)

Kontakta leif.franzell@regeringen.ax tfn. 0405837221