Havsäventyr

Introduktion: Storbåt Tacksamheten

Tacksamheten

Tacksamheten är en traditionell arbetsbåt, som tryggt transporterar både mänskor och varor. Tacksamheten är byggd år 2017 och dess förebild är det år 1825 i Nagu byggda fartyget med samma namn. I Tacksamhetens famn njuter du endast av vågornas skvalp och naturens ljud! Förutom med segel rör sig fartyget med elmotor. Båten har också toalett.

Även under pandemitiden kan man njuta av fina upplevelser med att hålla avstånd eller röra sig i små grupper eller familjevis. Vi har planerat för dig möjligast trygga oförglömliga havsäventyr just till den här sommaren och stunden. Kom med och njut av skärgården med ditt eget sällskap!

Antal passagerare max. 12 
Tacksamhetens hemsida

Tacksamhetens seglaster

Introduktion: Jakten Eugenia

Jakten Eugenia är en replika ev en jakt med samma namn som var byggd i Hitis skärgård (Bolaxis) och seglade 1879-1951. Eugenias hemhamnar är Kasnäs och Kalkholmen. 

Kapasitet:
Eugenia kan ta emot max 28 dagpassagerare. I passagerarutrymmet under däck finns ett långbord med sittplatser för ca 13-15 personer, 9 bäddplatser för övernattande passagerare och ett litet välutrustat pentry. Toalett och rinnande vatten finns ombord.

Allmänt: Skutan är trivsamt inredd i enkel allmogestil. Passagerarutrymmen är hemtrevliga och skapar en varm stämning.

Seglatser av Jakten Eugenia

Tacksamheten luonnonsatamassa

Tacksamheten på St. Olavs led till Åland 16.-18.8.2022

I augusti har du möjlighet att följa med på en unik segeltur längs St. Olofs Waterway från Nagu till Sottunga (på Åland). Vi seglar genom en mindre bekant del av vår vackra skärgård.
Resan börjar från Nagu kyrkby, där den ståtliga medeltida st. Olofs kyrka reser sig mitt i byn. I byhamnen kan ni stiga ombord på den traditionella träbåten Storbåten Tacksamheten. Under första dagen seglar vi till den lilla skärgårdsbyn Brunskär vid Skiftet. Brunskär har varit bebott sedan medeltiden och det berättas att munkarna från Kökar ofta besökte ön på deras predikoresor. Vi får höra mera om ön på en guidad promenad. Vi övernattar på Brunskär i den lokala byföreningens utrymmen. Efter frukost seglar vi mot Sottunga i den Åländska skärgården. Sottunga är den minsta kommunen i Finland med under 100 invånare. På Sottunga övernattar vi i stugor. Härifrån fortsätter vandringen mot Långnäs, Lemböte och Mariehamn. stugor. Härifrån fortsätter vandringen mot Långnäs, Lemböte och Mariehamn.

Om du deltar i stafettvandringen från Nyslott till Åland så är seglatsen en del av resan. 

Tyvärr är resan inhiberad p.g.a för få deltagare.

Skärgårdsäventyr med Tacksamheten

Jahti Eugenia

Jakten Eugenia: Havsäventyr till Örö

Jakten Eugenia: September Open seglats

Jakten Eugenia seglar under det mycket
populära evenemanget September Open i Dalsbruk på lördagen den 10.9. 

Avgång kl. 10.00 och 14.00. Seglatsens längd 2 h.  Försäkra dig om plats på båten med att köpa biljetten i förväg. Pris 25 €/vuxen, 10 €/barn 4-12 år.

Eugenias brygga och avgångsplats finns bredvid
Dalsbruks gästhamn bakom de gamla kolugnarna.