Havsäventyr

Introduktion: Storbåt Tacksamheten

Tacksamheten
Båt information

Tacksamheten är en traditionell arbetsbåt, som tryggt transporterar både mänskor och varor. Tacksamheten är byggd år 2017 och dess förebild är det år 1825 i Nagu byggda fartyget med samma namn. I Tacksamhetens famn njuter du endast av vågornas skvalp och naturens ljud! Förutom med segel rör sig fartyget med elmotor. Båten har också toalett.

Även under pandemitiden kan man njuta av fina upplevelser med att hålla avstånd eller röra sig i små grupper eller familjevis. Vi har planerat för dig möjligast trygga oförglömliga havsäventyr. Kom med och njut av skärgården med ditt eget sällskap!

Antal passagerare max. 12
Tacksamhetens hemsida

Tacksamhetens seglatser

Introduktion: Jakten Eugenia


Båt information

Jakten Eugenia är en replika ev en jakt med samma namn som var byggd i Hitis skärgård (Bolaxis) och seglade 1879-1951. Eugenias hemhamnar är Kasnäs och Kalkholmen. 

Kapasitet:
Eugenia kan ta emot max 30 dagpassagerare. I passagerarutrymmet under däck finns ett långbord med sittplatser för ca 13-15 personer, 9 bäddplatser för övernattande passagerare och ett litet välutrustat pentry. Toalett och rinnande vatten finns ombord.

Allmänt: Skutan är trivsamt inredd i enkel allmogestil. Passagerarutrymmen är hemtrevliga och skapar en varm stämning.

Jaktens hemsida


Boka online

Tacksamheten luonnonsatamassa

Tacksamhetens kvällseglatser i maj 2023 – vändagserbjudande

Vill du ut till havs, pröva på segling och uppleva gamla tiders atmosfär in en äkta träbåt? Storbåt Tacksamheten, en sympatisk traditionell skärgårdens arbetsbåt, kan ta dig ekologiskt och bekvämt ut till havs direkt från Nagu gästhamn. Då du bokar en Skärgårdsäventyr har du hela båten med kapten till ditt förfogande i två timmars tid.Boka nu förmånligt på förhand en kvällseglats i maj 2023, en fin upplevelse för dina vänner eller familjen. Pris 250 €/seglats! Ni har hela båten med besättning i ert förfogande under seglatsen från vackra Nagu. Följande dagar är reserverade för seglatser: 12, 15, 16, 17, 18. och 19.5. samt 2.6.

Tidtabell: kl. 18-20 eller enligt överenskommelse.Max 12 personer /seglats.


Boka online

Skärgårdsäventyr med Tacksamheten

Intro
Mera information
Intro

Vill du ut till havs, pröva på segling första gången eller uppleva gamla tiders atmosfär in en äkta träbåt? Storbåt Tacksamheten, en sympatisk traditionell skärgårdens arbetsbåt, kan ta dig ekologiskt och bekvämt ut till havs direkt från Nagu gästhamn. Då du bokar en Skärgårdsäventyr har du hela båten med kapten till ditt förfogande i två timmars tid.

I paketet ingår enbart seglats. Du kan ta egen matsäck med. Men om du vill paketera servering eller annat med så ordnar vi  gärna saken.

Pris för 2 timmar: 250€, max 12 personer.

Pris för 3 timmar: 350€, max 12 personer.

Mera information

Avgångar:
Juli 2021 kl 10 och kl 14 måndag-fredag,  enligt tillgånglighet
Juni & augusti, enligt tillgånglighet och beställning

Tacksamheten’s Booking Terms 


Boka online

Jahti Eugenia

Jakten Eugenia: Havsäventyr till Örö

Introduktion

Det traditionella segelfartyget Eugenia tar oss på en stämningsfull resa i gammaldags anda. Havsbrisen tar tag i segeldukarna precis lika bra nu som förr- och de tyngsta jobben överlåter vi åt besättningen. Som gäst ombord får du delta i arbetet, bekanta dig med seglingsteknik och lära dig allmogeseglingens historia. Du kan också slå dig till ro uppe på däck och njuta av havet, de förbiglidande kobbarna och insupa skärgårdsatmosfären. Vi besöker Örö fort i Hitis skärgård.

 

Örö hör till Skärgårdshavets nationalpark och har en intressant natur, ca 20 km naturstigar och en hundraårig historia som militärfort.

Avgångar på tisdagarna 27.6.-8.8.2023, i juli också på onsdagarna, från Kasnäs hamn kl. 10.00, retur kl. 18.00.

Vuxna 70 eur/person, barn 4–12 år 35 eur, under 4 år gratis.

I priset ingår: Seglats från Kasnäs och kaffe, guidning på Örö samt inträde till kanonerna.

OBS! 20.-22.1.2023 kan du boka förmånligt till resemässpriset
50 € /vuxen, 25 € /barn. (Normalt 70 €/vuxen, 35 € /barn)


Boka online

Jakten Eugenia: September Open seglats

Jakten Eugenia seglar under det mycket
populära evenemanget September Open i Dalsbruk på lördagen den 10.9.

Avgång kl. 10.00 och 14.00. Seglatsens längd 2 h.  Försäkra dig om plats på båten med att köpa biljetten i förväg. Pris 25 €/vuxen, 10 €/barn 4-12 år.

Eugenias brygga och avgångsplats finns bredvid
Dalsbruks gästhamn bakom de gamla kolugnarna.


Boka online