Havsäventyr

Introduktion: Storbåt Tacksamheten

Tacksamheten

Tacksamheten är en traditionell arbetsbåt, som tryggt transporterar både mänskor och varor. Tacksamheten är byggd år 2017 och dess förebild är det år 1825 i Nagu byggda fartyget med samma namn. I Tacksamhetens famn njuter du endast av vågornas skvalp och naturens ljud! Förutom med segel rör sig fartyget med elmotor. Båten har också toalett.

Även under pandemitiden kan man njuta av fina upplevelser med att hålla avstånd eller röra sig i små grupper eller familjevis. Vi har planerat för dig möjligast trygga oförglömliga havsäventyr just till den här sommaren och stunden. Kom med och njut av skärgården med ditt eget sällskap!

Antal passagerare max. 12 
Tacksamhetens hemsida

Tacksamhetens seglaster

Introduktion: Yacht Eugenia

Jakten Eugenia är en replika ev en jakt med samma namn som var byggd i Hitis skärgård (Bolaxis) och seglade 1879-1951. Eugenias hemhamnar är Kasnäs och Kalkholmen. 

Kapasitet:
Eugenia kan ta emot max 28 dagpassagerare. I passagerarutrymmet under däck finns ett långbord med sittplatser för ca 13-15 personer, 9 bäddplatser för övernattande passagerare och ett litet välutrustat pentry. Toalett och rinnande vatten finns ombord.

Allmänt: Skutan är trivsamt inredd i enkel allmogestil. Passagerarutrymmen är hemtrevliga och skapar en varm stämning.

Seglatser av Jakten Eugenia

Tacksamheten luonnonsatamassa

Vändagskampanj

Vill du ut till havs, pröva på segling första gången eller uppleva gamla tiders atmosfär in en äkta träbåt? Storbåt Tacksamheten, en sympatisk traditionell skärgårdens arbetsbåt, kan ta dig ekologiskt och bekvämt ut till havs direkt från Nagu gästhamn. Då du bokar en Skärgårdsäventyr har du hela båten med kapten till ditt förfogande i två timmars tid.


Boka nu förmånligt på förhand en kvällseglats i Maj 2022, en upplevelse för din arbetsteam eller familjen. Specialpris 200 €/seglats! Ni har hela båten med besättning i ert förfogande under en två timmars seglats från vackra Nagu. Följande dagar är reserverade för seglatser: 9, 11, 17, 19, 23, och 31. Maj. Tidtabell : kl. 18-20 eller enligt övernskommelse.

Max 12 personer /seglats.

Tips: Lite tidigare avgång  och en middag i någon av restaurangerna i Nagu efter seglatsen är också en trevlig möjlighet.

Skärgårdsäventyr med Tacksamheten

Jahti Eugenia

Jakten Eugenia: Havsäventyr till Örö

Jakten Eugenia: September Open seglats

Jakten Eugenia seglar under det mycket
populära evenemanget September Open i Dalsbruk på lördagen den 11.9. 

Avgångar 

kl. 11.00 och kl. 14.00. Försäkra dig om plats på båten med att köpa biljetten
i förväg. Pris 25 €/vuxen, 10 €/barn 4-12 år.

Eugenias brygga och avgångsplats finns bredvid
Dalsbruks gästhamn bakom de gamla kolugnarna.