Seglatser

Välkomna på seglingsäventyr! Presentkort till seglatser kan köpas i vår nätbutik eller genom att kontakta oss.

Boka din plats till en allmän seglats på ett traditionellt segelfartyg eller kom och njut av havsbrisen ombord på en klassisk tävlingsbåt. Du kan också ordna en oförglömlig årsdag, ett bröllop eller en släktfest i havsstämmning.

Jakten Eugenia

Jakten Eugenias seglatser 2020 har inhiberats p.g.a Covid 19 pandemin. Vi hoppas på att Eugenia kan igen segla på sommaren 2021!

Bjud dina vänner, förening, släkten eller arbetskompisar på en fin upplevelse och boka hela båten för en fest eller annan evenemang!  Eller kom med på någon av sommarens publika seglatser! Du får uppleva hur det var att segla förr i tiden och delta i båtens sysslor, lyfta seglen och prova styra båten.

Boka Eugenia för en dag (8 h) och gör en utfärd till någon av våra intressanta skärgårdsbyar. Målet kan vara t.ex. Rosala, Örö, Vänö, Högsåra eller Gullkrona. Vi kan ordna en guidad rundtur, programservice och skärgårdslunch. Du kan också ta med egen dricka, Eugenia har inte A-rättigheter. Sommarutflykten blir en enastående, oförglömlig upplevelse med Jakten Eugenia. Skicka en förfrågan till oss här!

En helt speciell stund är den, då maskinerna stängs av, vinden blåser upp seglen och båten glider fram med vindens styrka. Du hör bara vågornas brus och vindens sus. Du kan iakta naturen på de närbelägna öarna, se på fåglarna, njuta.

Havsäventyr med Jakten Eugenia till Örö

(Tyvärr inte tillgänglig år 2020)

Det traditionella segelfartyget Eugenia tar oss på en stämningsfull resa i gammaldags anda. Havsbrisen tar tag i segeldukarna precis lika bra nu som förr- och de tyngsta jobben överlåter vi åt besättningen. Som gäst ombord får du delta i arbetet, bekanta dig med seglingsteknik och lära dig allmogeseglingens historia. Du kan också slå dig till ro uppe på däck och njuta av havet, de förbiglidande kobbarna och insupa skärgårdsatmosfären. Vi besöker Örö fort i Hitis skärgård. Örö hör till Skärgårdshavets nationalpark och har en intressant natur, ca 20 km naturstigar och en hundraårig historia som militärfort.

Vuxna 60 eur/person, barn 4–12 år 30 eur, under 4 år gratis.
I priset ingår: Seglats från Kasnäs, fisksoppa till lunch och kaffe med hembakt på returresan, guidning på Örö samt inträde till kanonerna.

Jakten Eugenia är en replika ev en jakt med samma namn som var byggd i Hitis skärgård (Bolaxis) och seglade 1879-1951.

Tacksamheten

Presentkort till seglatser kan köpas i vår nätbutik eller genom att kontakta oss.

Tacksamheten är en traditionell arbetsbåt, som tryggt transporterar både mänskor och varor. Tacksamheten är byggd år 2017 och dess förebild är det år 1825 i Nagu byggda fartyget med samma namn. I Tacksamhetens famn njuter du endast av vågornas skvalp och naturens ljud! Förutom med segel rör sig fartyget med elmotor. Båten har också toalett.

Även under pandemitiden kan man njuta av fina upplevelser med att hålla avstånd eller röra sig i små grupper eller familjevis. Vi har planerat för dig möjligast trygga oförglömliga havsäventyr just till den här sommaren och stunden. Kom med och njut av skärgården med ditt eget sällskap!

Veckoslut med seglats i Nagu i september 2020

Upplev en oförglömlig seglats och ett trevligt veckoslut med ditt eget sällskap i den pittoreska lilla skärgårdsbyn Nagu. På seglatsen med den ekologiska och stämningsfulla skärgårdsbåten Tacksamheten har du med kaptenen, havet och det sällskap du själv valt.  Under seglatsen serveras kaffe med laxsmörgåsar och efteråt får ni njuta av  middag på strandrestaurangen och övernatta i skärgårdshotellets bekväma rum.

Pris: för 2 personer 295€/person, för 4 personer 210€/person,  för 6 personer 180€/person, för 8 personer 165€ /person (i dubbelrum)
För enkelrum tilläggsprisa +36€
I priset ingår: 3 h seglats, laxsmörgåsar och kaffe ombord, middag 1 huvudrätt & glas husets prosecco i restaurangen,  1 övrnattning i dubbelrum i skägårdshotellet, frukost.

Tidpunkt: September 2020, avgångstider kl. 10 eller kl. 14 under veckosluten.

 

S&S Swan 43

Vi erbjuder nu seglingsupplevelser på en klassisk S&S Swan 43 tävlingssegelbåt.
Båten har utmärkta seglingsegenskaper, och den är lätt och säker att hantera.
Du behöver ingen seglingserfarenhet eftersom det alltid finns en skeppare med. Du kan ändå delta i båtens manövrering.
Båten är färdig för segling fr.o.m. 7.5.

3 timmars segling från 600€
Programmet tar 4h, varav förberedelser och ilandtagning tar ca. 1 h.
Avgång från Nagu eller Airisto.

Hela dagens seglats fr. 800€

Begär offert om de längre turer mer inkvartering och mat!

Information av båten:
Båten fungerar bäst med 6 personer. På dagsturer kan det komma upp till 8 seglare. I korta sammanhang kan 12 personer komma i båten, men i dåligt väder kan det bli trångt i båten.
Övernattning i båten för 5 personer + skeppare.
Båtens utrustning: 2 livräddningsflottar för 12 passagerare. Livvästar för alla. I båten finns kylskåp, vattenkokare och totalt 8 bäddar, varav 4 i salongen.
Seglarnas utrustning: Seglarna bör ha egen utrustning, skor med mjuka bottnar,  och vind- och vattentät klädsel. Vid behov finns det några storlekar av passande kläder i båten.

Boka och fråga mer

Albanus

Galeasen Albanus är en Åländsk traditionssegelskuta byggd av åländska tallar och sjösatt i Mariehamn 1988. Fartyget är en replika av en galeas med samma namn från bondeseglationstiden. Galeasen ägs och drivs av Skeppsföreningen Albanus r.f. Vi seglar främst i den åländska och åboländska skärgården.

Albanus har plats för 42 passagerare. Fartyget har ett välutrustat kök och 21 sovplatser för gäster.

Avfärdshamnen är Åbo, Nagu eller Mariehamn

Be om offert