Luonto

Saariston monimuotoinen luonto tarjoaa ainutlaatuisia nähtävyyksiä, rauhaa ja tilaa virkistymiseen. Saariston luontoelämyksiin voit tutustua erilaisilla retkillä. Luonnon hyvää tekevän vaikutuksen voit kokea tyky- ja virkistyspäivillä. Luontoleirikouluissa sekä opitaan luonnosta että opetellaan retkeilytaitoja ja luontoharrastuksia.

Polkuretkipaketit

Tule liikkumaan, virkistymään ja voimaantumaan Saariston ihaniin maisemiin. Reiteillä voit retkeillä ympäri vuoden. Tarjolla on runsaasti vaihtelevia, enimmäkseen helppokulkuisia reittejä. Voit kulkea pitkin rantapolkuja tai vanhan metsän hiljaisuudessa. Tutkia jääkauden ikiaikaisia jälkiä peruskalliossa tai tehdä vaikka ylittää meren lautalla seuraavaan saareen. Saariston kulttuurihistoriaan voit tutustua kierrellen ruukkimaisemissa tai ihmetellä vaikkapa muinaishautoja tuhansien vuosien takaa. Tutustu polkuretkipaketteihimme ja varaa virkistävä lomanen! Voit tutustua polkuihin valitsemassasi järjestyksessä. Lyhyet siirtymät polulta toiselle tehdään omalla autolla tai avustamme kuljetuksen järjestämisessä.

Kemiönsaari: Taalintehdas – Söderlångvik – Kasnäs

Retkipakettimme Kemiönsaarella vievät sinut tutustumaan saaren eteläosan mielenkiintoisiin ulkoilureitteihin: Taalintehtaalla Ruukkikävely kertoo alueen historiasta ja Masuunilampia ympäröivillä reiteillä voi tutustua järvi- ja suoluontoon. Pidempi 6,3 km:n hyvinvointipolku vie Senatsbergetille, jossa voi kiivetä näköalatorniin ja levähtää laavulla.

Söderlångvikin kartanon upeissa maisemissa on tarjolla kolme eri reittiä, joista kaksi noin kilometrin mittaista kulkee kartanon omenatarhan läpi, pronssikautiselle haudalle ja Jungfrusundin entiselle lentoasemalle. Pidempi n. 5 km mittainen reitti johtaa laavulle.

Saariston portilla Kasnäsissa saa tuntumaa ulkosaariston ja Saaristomeren kansallispuiston luontoon. Lyhyt geologinen luontopolku vie aikamatkalle 2300 miljoonan vuoden takaa jääkauden kautta nykypäivään. Pitemmät reitit ovat 3 km, 5 km ja 8 km ja kulkevat vaihtelevasti teitä, polkuja ja metsäautoteitä pitkin. Reitin varrelta löytyy mm. suuri pirunpelto.

Retkipaketti neljälle 2 vrk, mökkimajoitus: Sisältää mukavan mökkimajoituksen saunoineen, polkuretkimateriaalit ja lounaan kahtena päivänä. Hinta 170 €/henkilö.

Retkipaketti kahdelle 1 vrk: Sisältää aamiaismajoituksen kahden hengen huoneessa, lounaan ja polkuretkimateriaalit.  Hinta 85 €/henkilö. Lisävuorokausi 75 €/henkilö.

Lähetät tästä varauspyyntö. Varaa verkkokaupassamme

Pakettitarjousten hinnat ovat voimassa kesäsesongin ulkopuolella.

Varaa vain mökki

Namaste Nauvo

Hyvinvoinnin retkipakettimme Nauvossa tarjoaa sekä liikuntaa ihanissa saaristomaisemissa että hyvää oloa joogan keinoin. Nauvon kirkonkylä on monelle tuttu vilkkaana kesäkohteena, mutta hiljaisempina aikoina paikka viehättää toisella tapaa. Vietä päivä retkeillen kyläteillä ja luontopoluilla, rantamaisemissa ja metsässä. Tutustu näköalapaikkaan, muinaishautaan tai jatulintarhaan. Koe monipuolinen luonto kaikin aistein ja nauti hetkestä. Rauhallinen kyläranta tarjoaa myös mahdollisuuden viileään ja virkistävään talvikylpyyn. Matkaan sisältyy myös hyvä lounas paikallisessa ravintolassa. Retkeilyn jälkeen sinulle on varattu yksityinen joogatunti Yoga Archipelagon ohjauksessa. Voit sopia toivomastasi sisällöstä joogaohjaajan kanssa. Nuku sen jälkeen rentoutuneena rauhallinen yö kodikkaassa majoituksessa. Turusta ajaa Nauvoon 1,5 tunnissa. Voit tulla helposti myös linja-autolla.

Retkipaketti kahdelle 1 vrk: Sisältää aamiaismajoituksen kahden hengen huoneessa, lounaan, yksityisen joogatunnin ja ohjeet luontopoluille.  Hinta 168 €/henkilö.
Hinta neljälle 134€/henkilö.
Lisäpalveluja tilauksesta: Opastus Nauvon Pyhän Olavin kirkossa ja Merenkulkutalossa 120 € + 5 eur/henkilö.

Lähetät tästä varauspyyntö.

Pakettitarjousten hinnat ovat voimassa kesäsesongin ulkopuolella.

Varaa vain mökki

Perheloma Nauvon Kirjaisissa 15.-17.10.2020


Kevään 2021 perhelomapaketin ajankohdista ilmoitamme vuodenvaihteen jälkeen!

Kirjaisten idyllisen saaristokylän laidalla sijaitseva entinen kyläkoulu, nykyinen kurssikeskus, tarjoaa monipuoliset puitteet retkeilyyn ihastuttavissa saaristomaisemissa. Kirjainen on myös Saaristomeren luontokoulun tukikohta. Tule viettämään elämyksellisiä syyslomapäiviä mukavasti täysihoidolla. Iltaisin lämpiää pihasauna ja voit grillata makkaroita ja tikkuleipiä katoksessa tulen äärellä.
Rannalla tarjoamme käyttöösi soutuveneen ja kanootin ja saat lainata meiltä onkia ahvenen narraukseen. Saaristomeren luontokoulun rantatutkimusrepun saat mukaasi kurssikeskuksesta ja sen avulla voit tutustua rannan elämään tarkemmin tutkien. Luontopolku vie sinut metsämaisemiin ja voit kiivetä vaikkapa näköalatorniin.

Sinulla on tilaisuus nauttia omaan tahtiin luonnon rauhasta, äänistä ja tuoksuista. Väljästi ja omassa seurassa. Tarjoamme erilaisia pelejä käyttöösi sekä luontokirjoja lajitunnistusta varten. Voit myös kokeilla pimeäsuunnistusta jännittävällä yösuunnistusradalla.

Ohjelma

Torstai 15.10. Saapuminen perille, majoittuminen ja iltapala
Perjantai: aamiainen, retkeilyä luonnossa, lounas, retkeilyä, illallinen, sauna, iltanuotio
Lauantai: aamiainen, retkeilyä, lounas.

Hinta

Paketin hinta aikuinen + lapsi alle 12 v. yhteishintaan 230 €. Lisähintaan toinen aikuinen 140 € ja toinen lapsi 90 €. Valitse ensin paketti kahdelle ja varaa. Voit varata lisähenkilöille seuraavassa vaiheessa.

Majoittuminen tapahtuu Kirjaisten kurssikeskuksen päärakennuksessa kahden hengen huoneissa ja perhehuoneissa.

Varaa perhelomasi

Lintu- ja luontoviikonloppu Nauvon Kirjaisissa

Tule viettämään virkistävä viikonloppu Nauvossa 18-20.9.2020. Viikonlopun ohjelma pitää sisällään muuttolintujen syysmuuton seurantaa sekä tutustumista saariston uniikkiin luontoon erä- ja luonto-oppaan opastamana. Vaellamme metsäpolkuja ja voimme kiivetä näköalatorniin. Retken päätteeksi valmistamme herkullisen lounaan luonnon helmassa. Sauna on ja palju on lämpimänä.

Ohjelma:
Perjantaina: saapuminen perille, majoittuminen ja iltapala
Lauantaina: aamiainen, lintu- ja luontoretki, lounas, sauna, illallinen
Sunnuntaina: aamiainen, tutustuminen kevään karitsoihin ja muihin maatilan eläimiin lähisaarella.
Ohjatun ohjelman lisäksi sinulla on tilaisuus nauttia omaan tahtiin luonnon rauhasta, kevään äänistä ja tuoksuista. Kiertele Kirjaisten pittoreskin kylän raitteja tai luontopolkuja. Voit kokeillä onkia tai soudella kylän lahdella.

Viikonloppupaketin hinta 160 €/aikuinen. Aikuinen + lapsi alle 12 v. yhteishintaan 260 €.

Majoittuminen tapahtuu Kirjaisten kurssikeskuksen päärakennuksessa. Saatavilla on yhden ja kahden hengen huoneita sekä perhehuoneita.

Varaa paikkasi tästä

Kansallispuistopurjehdus – Storbåt Tacksamheten

Ainutlaatuinen tilaisuus päästä aidolla puupurjeveneellä tutustumaan Saaristomeren kansallispuistoon! Retkelle purjehdimme Storbåt Tacksamhetenillä Korppoosta Konunskärin saarelle, tutustumme saareen, yövymme telttaillen ja nautimme maittavat ruuat.

Konunskär (ja Birrskär) ovat osa Saaristomeren kansallispuistoa ja sijaitsevat Korppoon eteläpuolella. Luonto saarilla on karua ja kallioista, jota kauniit niityt tasapainottavat. Saarella mm. wc, telttailu- ja nuotiopaikka, autiotupa. Viereiselle Birsskärin saarelle pääsee vierailemaan jalan.

Lähdöt 2020

Korpoströmistä kahtena viikonloppuna: 6-7 ja 13-14 kesäkuuta

Hinta
100€ / hlö sis. purjehdukset meno-paluu, lounas, iltapala, aamupala ja voileipäkahvit. HUOM! Omat teltat ja retkeilyvarusteet mukaan.

HUOM! Oma teltta ja varusteet mukaan! Myös omia keittovälineitä ja eväitä voi ottaa mukaan.

Perinteisen, purjeilla tapahtuvan liikkumisen lisäksi vene on varustettu sähkömoottorilla ja WC:llä, sekä pienellä keittiöllä. Alukseen mahtuu matkustajia 12, vähimmäislähtijämäärä 4 henkeä.

Varaa paikkasi täältä

Opastettu merimelontapaketti 3 päivää

Saarien ja luotojen labyrintti silmän kantamattomiin, luonnon syvä rauha ja kauneus odottavat melojaa. Lähemmäs saariston luontoa et varmasti pääse, kuin kajakin kyydistä!
Tämä opastettu kierros vie sinun pienryhmässä maailman suurimman saariston kauniimpiin paikkoihin. Muokkaamme päivät yhdessä ryhmän kanssa sään huomioonottaen. Koe saarihyppely koskemattomia saaria tutkien, sukella saariston ainutlaatuiseen kulttuuriin. Ui meressä ja valitse suosikkisi kauneimmista leiritysmipaikoistamme. Mukaan ovat tervetulleita niin perheet ja lapset, kuin kokemattomat ja kokeneetkin melojat. Kaikki pääsevät nauttimaan saariston lumosta!

Ajankohta: Tiistai-torstai kesä-elo. Muina päivinä mahdollinen yksityisille ryhmille.
Kesto: 3 päivää (2 yötä)
Sijainti: Saaristomeri, Lounais-Suomi – kuljetus Turusta, Salosta tai Naantalista
Ryhmäkoko: 4-10 hlö
Sisältää: Kuljetus Turusta, Salosta tai Naantalista; mukava ja taitava merikajakkiopas, kaikki ruokailut oppaan valmistamana, laadukasta merimelontaa, kattavat leiritymisvälineet. Opastus ja perustekniikkaopetus.
Lisäpalvelut: Majoitus ennen/jälkeen melonnan, kuivapuvut, mökkimajoitus retken aikana.

Hinta 2020: 560 eur/hlö. Yksityisryhmiltä (muut päivät), veloitetaan min 3 hengen hinta.

Tiedustele ja varaa

Omatoiminen melontapaketti 3-10 päivää

Saaristomeren voi lukea maailman parhaisiin alueisiin, monipäiväistä ja omatoimista melontaseikkailua ajatellen. Tuhannet, leiritymiseen sopivat luonnontilaiset saaret, suojaisat vedet ja Saaristomeren kansallispuisto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea luonnon rauhaa. Aavameri tarjoaa melonnan omatoimipaketteja kuljetuksella Turusta. Lähtöpaikka valitaan aina säätietojen ja ryhmän taitojen mukaan. Ryhmä saa tasokasta tietoa siitä, missä leiriytyä ja mitä nähtävää saarilta löytyy sekä korkeatasoiset välineet ja kartat merimelontaa varten. Lisäpalveluna on mahdollisa saada kaikki tarvisemanne leirityimisvarusteet onnistunutta retkeä varten. Turvallisuussyistä edellytämme syvän veden pelastustaitoja, perusturvallisuus ja -melontataitoja osallistujilta. Jos sinulla ei ole mainittuja taitoja, järjestämme mielellämme 3-4 tunnin melontaturvallisuuden peruskurssin melontaretken alkuun.

Ajankohta: 1.5.-30.9.
Kesto: 3 päivää (2 yötä) – 14 päivää
Sijainti: Saaristomeri, kuljetus Turusta
Sisältää: Korkeatasoiset merimelontavälineet, kartat, kuljetus Turusta lähtöpaikkaan (n. 1h) ja kuljetus takaisin retken jälkeen.
Lisäpalvelut: Melontaturvallisuuden peruskurssi 3-4 h (pakollinen, jos ei aikaisempaa merimelontakurssia) 70€/hlö. Leiriytymisvarusteet 2 hlö (teltta, ulkoliesi, kaasua, ruokailuvälineet) 40 €/hlö. Makuupussi ja ilmapatja 15€/hlö. Saaristomökkimajoitus saunalla retken ajan (240€/vrk) maksimissaan 4 hengelle/mökki.
Hinta 2020: 268€/hlö 3 päivää, lisäpäivät 40€/päivä/hlö. Vähimmäislaskutus 2 hengen mukaan.

Tiedustele ja varaa

Melo mukavasti Nauvossa

Nyt sinulla on mahdollisuus oppia melomaan ja retkeillä Nauvon ympäristössä pienissä ryhmissä opettajan johdolla. Toteutamme koulutuksen jopa vain kahdelle hengelle ja enintään 5 hengelle kerralla. Melonta on antoisa harrastus. Näet luontoa läheltä ja tunnet vapauden liikkua merellisessä ympäristössä. Nauvon ympärillä on suojaisia vesiä, joissa on mukava opetella.

4 h melontapaketti
Hinta: 85 eur/henkilö
Sisältää:  kajakki ja varusteet, pannukahvit ja saaristolaisleipä.
8 h melontapaketti
Hinta:  120 eur/hlö
Sisältää:  kajakki ja varusteet, lounaan tauon aikana
Lisäpalvelut:
4 h paketti majoituksella ja aamiaisella 2hh 139 eur/hlö
8 h paketti majoituksella ja aamiaisella 215 eur/hlö

Majoitus viehättävässä Hotel Lanternassa Nauvon vierasvenesataman läheisyydessä. Tutustu Lanternaan.

Hinnat voimassa kesäkaudella vesilämpötilasta riippuen viikoilla 26-35. Talvikaudella lisämaksusta kuivapuku 30 eur/hlö, turvallisuusyistä.

Tervetuloa oppimaan uusi harrastus ja nauttimaan luonnosta!

Tiedustele ja varaa

Nauvo & Seili -elämyspaketti

Luonnontäyteinen saaristoviikonloppu Nauvossa tasokkaalla majoituksella ja hyvällä ruoalla höystettynä. Vaella Westerholmin polkua (3 km) ja/tai Jatulintarhan luontopolkua (n 6 km) ja nollaa arjen stressi luonnon rauhoittavalla vaikutuksella. Vieraile Nauvon Merenkulkutalolla jossa näyttelyt merenkulun historiasta aina 1800-luvulta nykypäivään. Koe luonnonkaunis ja historiastaan tunnettu Seilin saari Nauvon pohjoispuolella.

Hinta
275€/hlö sis. 1 vrk B&B-majoitus 2hh Nauvossa, 1 vrk majoitus Seilissä, 2x illallinen, 2x lounas, 2x aamiainen, meno-paluu Nauvo Seili, sekä sisäänpääsymaksut kohteisiin.

Tiedustele ja varaa

Örön linnakesaari

Örö on Saaristomeren kansallispuiston helmi, joka on toiminut yli sata vuotta sotilaslinnakeena. Saarelta löytyy tsaarinaikaisia kasarmeja ja muita sotahistoriallisia muistoja. Se, että saari on ollut suljettun yli sata vuotta, on vaikuttanut sen luonnon erityispiirteisiin. Tänään voit tutustua saareen kävellen tai pyöräilemällä pitkin luontopolkuja, joita on yli 20 km. Retkellä Örölle voit tutustua saareen sekä omatoimisesti että opastetulla kierroksella. Uutuutena on Eteläkärjen opastus, jonka aikana tutustutaan 6” kasarmialueeseen ja tykkiin sekä alueen muihin rakennelmiin ja erityisimpiin luontokohteisiin. Opastettuja eteläkärjen kierroksia tehdään 19.5. alkaen viikonloppuisin ja kesäkuun alusta joka päivä.

Örölle Kasarmihotellissa yöpyen

Tietoja päivitetään vuodelle 2020.

Sisältää edestakaiset venematkat Kasnäs-Örö-Kasnäs, hotellimajoitus saaressa 2 hengen huoneessa, sauna, aamiainen, opastus sekä lounasbuffet lauantaina ja sunnuntaina.

Ohjelma: Klo 10.45 venematka Kasnäs-Örö, 12.30-13.30 Eteläkärjen opastus, klo 14.00 lounas, omaa aikaa kiertelyyn, majoittuminen, aamiainen, buffetlounas su klo 14.00, paluulähtö Öröltä su klo 17.00. (Mahdollisuus á la carte illalliseen, ei sisälly hintaan).

Hinta
Alk. 138 eur/henkilö, lauantaista sunnuntaihin 19.5.-3.6.  Lapselle hinta lisävuodemajoituksella 98 eur/hlö.

Tiedustele ja varaa

Örölle Kasnäsin kylpylähotellissa yöpyen

Tietoja päivitetään vuodelle 2020.

Sisältää edestakaiset venematkat Kasnäs-Örö-Kasnäs, eteläkärjen opastus, lounasbuffet, majoittuminen mantereella Kasnäsin kylpylähotellissa 2 hengen huoneessa, aamiainen, kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö.

Ohjelma: Klo 10.45 Kasnäs-Örö, 12.30-13.30 Eteläkärjen opastus, klo 14.00 lounas, omaa aikaa kiertelyyn, klo 17.00 kuljetus Örö-Kasnäs, klo 18.00 majoittuminen kylpylähotelliin, kylpylän vapaa käyttö klo 21.00 saakka.

Hinta
Alk. 130 eur/henkilö, lauantaista sunnuntaihin 19.5.-3.6. Lapselle hinta lisävuodemajoituksella 83 eur/hlö.

Tiedustele ja varaa

Kesäkuun alusta alkaen retkiä myös arkena. Opastukset suomeksi. Ryhmille tilauksesta myös ruotsiksi ja englanniksi. Öröllä myös mahdollisuus mökki, huoneisto ja hostelmajoitukseen. Pyydä meiltä tarjous!