fbpx

Luonto

Saariston monimuotoinen luonto tarjoaa ainutlaatuisia nähtävyyksiä, rauhaa ja tilaa virkistymiseen. Saariston luontoelämyksiin voit tutustua erilaisilla retkillä. Luonnon hyvää tekevän vaikutuksen voit kokea tyky- ja virkistyspäivillä. Luontoleirikouluissa sekä opitaan luonnosta että opetellaan retkeilytaitoja ja luontoharrastuksia.

Kansallispuistopurjehdus – Storbåt Tacksamheten

Ainutlaatuinen tilaisuus päästä aidolla puupurjeveneellä tutustumaan Saaristomeren kansallispuistoon! Retkelle purjehdimme Storbåt Tacksamhetenillä Korppoosta Konunskärin saarelle, tutustumme saareen, yövymme telttaillen ja nautimme maittavat ruuat.

Konunskär (ja Birrskär) ovat osa Saaristomeren kansallispuistoa ja sijaitsevat Korppoon eteläpuolella. Luonto saarilla on karua ja kallioista, jota kauniit niityt tasapainottavat. Saarella mm. wc, telttailu- ja nuotiopaikka, autiotupa. Viereiselle Birsskärin saarelle pääsee vierailemaan jalan.

Lähdöt 2019
8.-9.6. ja 15.-16.6.

Lähtöaika la klo 11.45
Saapumisaika saareen: n. Klo 13.15
Paluulähtö su klo 13.30
Saapuminen kotisatamaan Korpoströmiin: n. Klo 15.00

Hinta 100 €/hlö. Retkeen hintaan kuuluu purjehdus meno-paluu, lounas, iltapala, aamupala ja voileipäkahvit. Yöpyminen omassa teltassa.

HUOM! Oma teltta ja varusteet mukaan! Myös omia keittovälineitä ja eväitä voi ottaa mukaan.

Perinteisen, purjeilla tapahtuvan liikkumisen lisäksi vene on varustettu sähkömoottorilla ja WC:llä, sekä pienellä keittiöllä. Alukseen mahtuu matkustajia 12, vähimmäislähtijämäärä 4 henkeä.

Varaa paikkasi täältä

Opastettu merimelontapaketti 3 päivää

Saarien ja luotojen labyrintti silmän kantamattomiin, luonnon syvä rauha ja kauneus odottavat melojaa. Lähemmäs saariston luontoa et varmasti pääse, kuin kajakin kyydistä!
Tämä opastettu kierros vie sinun pienryhmässä maailman suurimman saariston kauniimpiin paikkoihin. Muokkaamme päivät yhdessä ryhmän kanssa sään huomioonottaen. Koe saarihyppely koskemattomia saaria tutkien, sukella saariston ainutlaatuiseen kulttuuriin. Ui meressä ja valitse suosikkisi kauneimmista leiritysmipaikoistamme. Mukaan ovat tervetulleita niin perheet ja lapset, kuin kokemattomat ja kokeneetkin melojat. Kaikki pääsevät nauttimaan saariston lumosta!

Ajankohta: Tiistai-torstai 11.6.-29.8.2019. Muina päivinä mahdollinen yksityisille ryhmille.
Kesto: 3 päivää (2 yötä)
Sijainti: Saaristomeri, Lounais-Suomi – kuljetus Turusta, Salosta tai Naantalista
Ryhmäkoko: 1-10 hlö
Sisältää: Kuljetus Turusta, Salosta tai Naantalista; mukava ja taitava merikajakkiopas, kaikki ruokailut oppaan valmistamana, laadukasta merimelontaa, kattavat leiritymisvälineet. Opastus ja perustekniikkaopetus.
Lisäpalvelut: Majoitus ennen/jälkeen melonnan, kuivapuvut, mökkimajoitus retken aikana.

Hinta 2019: 560 eur/hlö. Yksityisryhmiltä (muut päivät), veloitetaan min 3 hengen hinta.

Tiedustele ja varaa

Omatoiminen melontapaketti 3-10 päivää

Saaristomeren voi lukea maailman parhaisiin alueisiin, monipäiväistä ja omatoimista melontaseikkailua ajatellen. Tuhannet, leiritymiseen sopivat luonnontilaiset saaret, suojaisat vedet ja Saaristomeren kansallispuisto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea luonnon rauhaa. Aavameri tarjoaa melonnan omatoimipaketteja kuljetuksella Turusta. Lähtöpaikka valitaan aina säätietojen ja ryhmän taitojen mukaan. Ryhmä saa tasokasta tietoa siitä, missä leiriytyä ja mitä nähtävää saarilta löytyy sekä korkeatasoiset välineet ja kartat merimelontaa varten. Lisäpalveluna on mahdollisa saada kaikki tarvisemanne leirityimisvarusteet onnistunutta retkeä varten. Turvallisuussyistä edellytämme syvän veden pelastustaitoja, perusturvallisuus ja -melontataitoja osallistujilta. Jos sinulla ei ole mainittuja taitoja, järjestämme mielellämme 3-4 tunnin melontaturvallisuuden peruskurssin melontaretken alkuun.

Ajankohta: 1.5.-30.9.2019
Kesto: 3 päivää (2 yötä) – 14 päivää
Sijainti: Saaristomeri, kuljetus Turusta
Sisältää: Korkeatasoiset merimelontavälineet, kartat, kuljetus Turusta lähtöpaikkaan (n. 1h) ja kuljetus takaisin retken jälkeen.
Lisäpalvelut: Melontaturvallisuuden peruskurssi 3-4 h (pakollinen, jos ei aikaisempaa merimelontakurssia) 70€/hlö. Leiriytymisvarusteet 2 hlö (teltta, ulkoliesi, kaasua, ruokailuvälineet) 40 €/hlö. Makuupussi ja ilmapatja 15€/hlö. Saaristomökkimajoitus saunalla retken ajan (240€/vrk) maksimissaan 4 hengelle/mökki.
Hinta 2019: 268€/hlö 3 päivää, lisäpäivät 40€/päivä/hlö. Vähimmäislaskutus 2 hengen mukaan.

Tiedustele ja varaa

Melo mukavasti Nauvossa

Nyt sinulla on mahdollisuus oppia melomaan ja retkeillä Nauvon ympäristössä pienissä ryhmissä opettajan johdolla. Toteutamme koulutuksen jopa vain kahdelle hengelle ja enintään 5 hengelle kerralla. Melonta on antoisa harrastus. Näet luontoa läheltä ja tunnet vapauden liikkua merellisessä ympäristössä. Nauvon ympärillä on suojaisia vesiä, joissa on mukava opetella.

4 h melontapaketti
Hinta: 85 eur/henkilö
Sisältää:  kajakki ja varusteet, pannukahvit ja saaristolaisleipä.
8 h melontapaketti
Hinta:  120 eur/hlö
Sisältää:  kajakki ja varusteet, lounaan tauon aikana
Lisäpalvelut:
4 h paketti majoituksella ja aamiaisella 2hh 139 eur/hlö
8 h paketti majoituksella ja aamiaisella 215 eur/hlö

Majoitus viehättävässä Hotel Lanternassa Nauvon vierasvenesataman läheisyydessä. Tutustu Lanternaan.

Hinnat voimassa kesäkaudella vesilämpötilasta riippuen viikoilla 26-35. Talvikaudella lisämaksusta kuivapuku 30 eur/hlö, turvallisuusyistä.

Tervetuloa oppimaan uusi harrastus ja nauttimaan luonnosta!

Tiedustele ja varaa

Nauvo & Seili -elämyspaketti

Luonnontäyteinen saaristoviikonloppu Nauvossa tasokkaalla majoituksella ja hyvällä ruoalla höystettynä. Vaella Westerholmin polkua (3 km) ja/tai Jatulintarhan luontopolkua (n 6 km) ja nollaa arjen stressi luonnon rauhoittavalla vaikutuksella. Vieraile Nauvon Merenkulkutalolla jossa näyttelyt merenkulun historiasta aina 1800-luvulta nykypäivään. Koe luonnonkaunis ja historiastaan tunnettu Seilin saari Nauvon pohjoispuolella.

Hinta: 275€/hlö sis. 1 vrk B&B-majoitus 2hh Nauvossa, 1 vrk majoitus Seilissä, 2x illallinen, 2x lounas, 2x aamiainen, meno-paluu Nauvo Seili, sekä sisäänpääsymaksut kohteisiin.

Tiedustele ja varaa

Örön linnakesaari

Örö on Saaristomeren kansallispuiston helmi, joka on toiminut yli sata vuotta sotilaslinnakeena. Saarelta löytyy tsaarinaikaisia kasarmeja ja muita sotahistoriallisia muistoja. Se, että saari on ollut suljettun yli sata vuotta, on vaikuttanut sen luonnon erityispiirteisiin. Tänään voit tutustua saareen kävellen tai pyöräilemällä pitkin luontopolkuja, joita on yli 20 km. Retkellä Örölle voit tutustua saareen sekä omatoimisesti että opastetulla kierroksella. Uutuutena on Eteläkärjen opastus, jonka aikana tutustutaan 6” kasarmialueeseen ja tykkiin sekä alueen muihin rakennelmiin ja erityisimpiin luontokohteisiin. Opastettuja eteläkärjen kierroksia tehdään 19.5. alkaen viikonloppuisin ja kesäkuun alusta joka päivä.

Retki Örölle yöpyen Kasarmihotellissa

Lauantaista sunnuntaihin 19.5.-3.6.  alk. 138 eur/henkilö. Hintaan sisältyy edestakaiset venematkat Kasnäs-Örö-Kasnäs, hotellimajoitus 2 hengen huoneessa, sauna, aamiainen, Eteläkärjen opastus sekä lounasbuffet lauantaina ja sunnuntaina. Ohjelma: Klo 10.45 venematka Kasnäs-Örö, 12.30-13.30 Eteläkärjen opastus, klo 14.00 lounas, omaa aikaa kiertelyyn, majoittuminen, aamiainen, buffetlounas su klo 14.00, paluulähtö Öröltä su klo 17.00. (Mahdollisuus á la carte illalliseen, ei sisälly hintaan). Lapselle hinta lisävuodemajoituksella 98 eur/hlö.

Tiedustele ja varaa

Retki Örölle yöpyen Kasnäsin kylpylähotellissa

Lauantaista sunnuntaihin 19.5.-3.6. alk. 130 eur/henkilö. Hintaan sisältyy edestakaiset venematkat Kasnäs-Örö-Kasnäs, eteläkärjen opastus, lounasbuffet, majoittuminen Kasnäsin kylpylähotellissa 2 hengen huoneessa, aamiainen, kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö. Ohjelma: Klo 10.45 Kasnäs-Örö, 12.30-13.30 Eteläkärjen opastus, klo 14.00 lounas, omaa aikaa kiertelyyn, klo 17.00 kuljetus Örö-Kasnäs, klo 18.00 majoittuminen kylpylähotelliin, kylpylän vapaa käyttö klo 21.00 saakka. Lapselle hinta lisävuodemajoituksella 83 eur/hlö.

Tiedustele ja varaa

Kesäkuun alusta alkaen retkiä myös arkena. Opastukset suomeksi. Ryhmille tilauksesta myös ruotsiksi ja englanniksi. Öröllä myös mahdollisuus mökki, huoneisto ja hostelmajoitukseen. Pyydä meiltä tarjous!