På Skäritråt

Skärgårdens Ringväg

Den mycket populära rutten, Skärgårdens Ringväg, för dig över 12 broar och 8 färjor. Under resan bekantar du dig med storartade landskap, historiska kyrkor och servärdheter, pittoreska byar samt skärgårdens delikatesser och hantverk. Beställ en skolad skärgårdsguide så får du höra färsk information och intressanta historier. Vi rekommenderar att du skulle reservera två dagar för en rundtur på Ringvägen. Under en dag hinner man bara njuta av en del av sevärdheterna.

Beskrivning: för bussgrupper
Gruppstorlek: 30 – 50 pers. Mindre grupper, be offert.
Längd: 1 dag: 12 h
2 dagar: 10 + 6 h
Tidpunkt:  1.6.-31.8.2020
Pris: 1 dag från 52 € / pers.
2 dagar från 145 € / pers.
Inkluderar: 1 dag: färjavgifter, lunch, inträdesavgifter, kaffe, guide och moms. 2 dagar: färjavgifter, 2 luncher, inträdesavgifter, 2 kaffe, guide båda dagarna, övernattning i 2 personers rum, frukost och moms.

OBS! Om du beställer resan av oss förser vi bussen med förtursskyltar. Då kommer du smidigt förbi färjköer. Det finns ett begränsat antal av skyltar och det gäller att boka så snabbt som möjligt.

Be om offert

Skärgårdens Lilla Ringväg

Under utfärden besöker vi Nådendals gamla stad, kör via Rymättyläs fiskesocken och gör en timmes båtutfärd till Nagu. Vi bekantar oss med hantverksstånd i Nagu hamn och med Hippoglas glashytt, där vi får se glasblåsnings show. Vi besöker också en historisk kyrka antingen i Nagu eller Nådendal. Skärgårdens Lilla Ringväg kan man runda åt 2 olika håll. Som besöksmål kan man också välja Villnäs slott, som är marskalk Mannerheims barndomshem. Utflyktsprogrammet planeras enligt ert önskemål och båtarnas tidtabeller.

Gruppstorlek: 30-50 pers. Också för mindre grupper enligt skild offert.
Tidpunkt: 1.6.-31.8.2020
Längd: ca. 6,5 h
Pris: från 49 € / pers
Inkluderar: guidningar, lunch, eftermiddagskaffe med dopp, inträdesavgifter och moms.

Be om offert

Skärgårdsäventyr på Åland: Södra rutten

En tredagars resa via Åbo skärgård till Åland. Tillsammans med vår guide får ni bekanta er med Pargas stad, avnjuta lunch i Nagu och besöka Korpo kyrka. Sedan styr vi kosan mot Åland. Förbindelsebåten tar oss från Galtby till Kökar där vi övernattar. Möjlighet att göra en utfärd till Källskär, där vi besöker grevens trädgård och hem och beundrar öns karga landskap. Efter en god natts sömn fortsätter resan med förbindelsebåt till Långnäs. I programmet följer ett besök i Kastelholms slott och Jan Karlsgårdens friluftsmuseum. Vi får njuta av nyheten i dessa trakter: Smakbyn på Åland. Övernattning i Mariehamn. På morgonen gör vi en guidad tur där vi får se Mariehamns sevärdheter. Hemresa på eftermiddagen med Viking Line.

Beskrivning: rekreationsresa för bussgrupper
Gruppstorlek: minst 20 pers.
Längd: 3 dagar
Tidpunkt: året runt
Pris: från 260 € / pers.
Inkluderar: 2 övernattningar på hotell i 2 personers rum, skärgårdsguide, inträdesavgifter, 3 luncher, 1 middag, gruppresa med Viking Line.

Vi räknar offerten enligt gruppen.

Be om offert

Skärgårdsäventyr på Åland: Norra rutten 3 dagar

En tredagars resa via Åbo skärgård till Åland. Resan går genom Gustavs och  skärgårdsfärjan går vidare från Vuosnainen mot Brändö. Övernattning i hotellet Gullvivan och i en stugby 10 km från färjhamnen. Andra dagen gör vi en guidad rundtur i Brändö. Vi kör längs vackra vägbankar med hav på båda sidorna och njuter av skärgårdslandskapet. Från Torsholm i Brändö åker vi med skärgårdsfärja till Hummelvik på Vårdön. Därifrån kör vi till Mariehamn via Bomarsund och Kastelholm. Vi får njuta av nyheten i dessa trakter: Smakbyn på Åland. Övernattning i hotell. På morgonen gör vi en guidad tur då vi får se Ålands sevärdheter: kaptensvillor, badanläggningen, skeppet Pommern, kyrkan och hamnen. Vi går även längs vägbanken till Järsö och Lemströms kanal. Hemresa på eftermiddagen med Viking Line.

Beskrivning: rekreationsresa för bussgrupper
Gruppstorlek: minst 20 pers.
Längd: 3 dagar
Tidpunkt: året runt
Pris: från 250 € / pers.
Inkluderar: 2 övernattningar på hotell i 2 personers rum, skärgårdsguide, inträdesavgifter, 2 luncher, middag, gruppresebiljett hem med Viking Line.

Vi räknar offerten enligt gruppen.

Be om offert

Kökar

Det mytomspunna Kökar befinner sig mitt i den gamla farleden till Åland via Åbo skärgård. På ön hade fransiskanermunkarna sitt kloster. Under resan bekantar vi oss även med Heliga Annas kyrka, en bronstida gravplats och ett hembygdsmuseum. Vi besöker även sevärdheter i Nagu och Korpo under resans gång. Förbindelsebåten tar oss från Galtby i Korpo till Kökar där vi tar in på hotell. Det är också möjligt att göra en utfärd till Källskär (beroende på tidtabellen) där vi besöker grevens trädgård och hem samt bekantar oss med öns karga landskap. Greven gjorde ön till sitt eget ”Edens trädgård”. Retur till Galtby följande dag. Programmet görs upp enligt färjtidtabellerna.

Beskrivning: rekreationsutfärd för bussgrupper
Gruppstorlek: minst 20 pers.
Längd: 2 dagar
Tidpunkt: året runt
Pris: från 145 € / pers.
Vi räknar offerten enligt grupp.
Inkluderar: 1 övernattning på hotell i 2 pers. rum, skärgårdsguide, inträdesavgifter,
2 luncher, 1 middag och moms.

Be om offert

Från Gustavs till Ålands Brändö

Programmet börjar då vi plockar upp guiden. På vägen till Gustavs överstiger vi Kaitais långa bro. Vi bekantar oss med Gustavs kyrkbacken och kör till Osnäs strand, där skärgårdsfärjan tar oss till Ålands Brändö. På en ca. 0,5 h färjresa kan man beundra skärgårdsvyar och njuta av en kopp kaffe. Framme på Brändö gör vi en rundtur, där vi bekantar oss med kyrkan, tomatrummet och sommartid kan vi också besöka levande livsmedels institutet. Vi njuter av en god lunch i Hotell Gullvivan. På eftermiddagen återvänder vi till Gustavs där vi dricker eftermiddagskaffe på Gustavs Fiskestuga.

Gruppstorlek: 30-50 pers. Också för mindre grupper enligt skilt utbud.
Tidpunkt: Maj-augusti
Längd: ca. 6,5 h
Pris: från 42 € / pers
Inkluderar: guidningar, lunch, eftermiddagskaffe med dopp, inträdesavgifter och moms

Be om offert

Genom Kimitoön: Skärgård, trädgårdar, Dalsbruk

Till Kimitoön, Finlands näst största ö, kommer man till under denna resa via Halikko med en färja i Kokkila. Det första besöksmålet är den berömda Westers trädgård, som även kallas en oas för kropp och själ. Den brokiga trädgårdens produkter kan inhandlas i gårdsbutiken. I trädgården ordnas även utställningar och konserter. Värdinnan presenterar trädgården och förmiddagskaffe avnjuts. I kimito centrum stiftas bekantskap med medeltida gråstenskyrkan, varpå färden går mot Kasnäs udd medan guiden berättar om sevärdheterna på vägen. På vägen åker vi över Lövö bro, där utsikten över skärgården är underbar. I Kasnäs avnjuts lunch från stående bord på Kasnäs Paviljong. Efter lunchen får man sträcka på benen då man åskådar båtar i hamnen, handlar i hantverksboderna eller smyckesaffären eller också kan man ta en tur till Blåmusslans Naturum.

Till följande besöker vi Söderlångvik gård, var vi bekantar oss med Amos Andersons konstsamlingar och gårdsmiljö. Här framgår det hur den urfattiga torparpojken blev en klok investerare. Anderson skapade ett paradis på jorden i Söderlångvik och gården besöktes av presidenter och kungligheter. I gårdsbutiken kan man köpa grönsaker som odlats vid gården, och på sensommaren kan man köpa äpplen från gården stora äppelodlingar. Eftermiddagskaffe avnjuts på ett sommarkafé som inretts i en av gårdens ladugårdar. På återresan åker vi längs med Dragsfjärdens vackra insjöstränder. Då man åker bort från Kimitoön kan man ta sig över Strömma kanal mot Helsingfors eller över Pungböle bro mot Åbo.

Gruppstorlek: 30-50 pers. Om din grupp är mindre, begär offert.
Programmets varaktighet: 7-8 h
Pris:  47 € / pers
I priset ingår: guidning och inträdesavgifter, buffélunch, om gruppen har fler än 30 deltagare är reseledaren gratis.

Be om offert

Förtjusande Söderlångvik – Glimmande Kasnäs

Resan börjar då vi anländer i Kimito och plockar upp lokalguiden. Det bär av mot den södra delen av denna, Finlands näst största, ö. Vi stannar på Söderlångvik gård, som var Amos Andersons sommarställe. Amos var hemma från Kimitoön, och skaffade sig en ansevärd förmögenhet och grundade bl.a. Hufvudstadsbladet. På sitt sommarhem hade han många kända gäster, men han var också något av en mecenat för konst. Konstsamlingarna på Söderlångvik gård är intresseväckande. På området har man planterat många olika trädtyper och växthusen och äppelodlingarna producerar lokala grönsaker och frukter, som man kan inhandla. Vi bekantar oss med herrgården och avnjuter kaffe på sommarkafét, som har en närliggande försäljningsutställning av lokala hantverkare.

Resan fortsätter mot Kasnäs och vi åker över den nya Lövöbron, var utsikten över skärgården är magnifik. I Kasnäs avnjuts lunch på Kasnäs Paviljongs buffé. Vi beskådar det glimmande havet och bekantar oss därefter med de glimmande smycken producerade av Dalsbruks guld. Det finns en möjlighet att inhandla smycken till förmånliga priser i strandens bodar eller i fabriksbutiken. Man kan också besöka Blåmusslans naturum, vars utställningar berättar om Skärgårdshavets nationalpark.

Längd: 5-6 h.
Pris: 39 € / pers.

Be om offert