Lägerskolor

Lägerskola i skärgården

Vi har 12 års erfarenhet av att ordna lägerskolor. Vår uppgift är att underlätta lägerskolarrangemangen genom att erbjuda lokalkännedom, senaste information om tidtabeller, lämpliga övernattningsställen och programutbud. Dessa produkter samlar vi till ett fungerande paket som sparar era resurser och tid. Erfarenhet och lokalkännedom är till stor fördel.

Vi samlar de lokala företagarnas programutbud och sevärdheter till ett fungerande paket, men vi sköter inte lärarens uppgifter, vi ansvarar inte heller för gruppens ordning och uppförande. Gruppen måste ha tillräckligt många vuxna övervakare med sig för denna uppgift.

Vecko-programmet skall enligt oss innehålla fritid. En del behöver mera fritid, andra mindre, så berätta om era önskemål. Från lägerskolan kan man också samla många minnen med hjälp av teckningar, fotografier och genom att plocka minnen från resan som t.ex. fjädrar och snäckor från stranden. Genom att föra dagbok över lägerskolan kan man spara många minnen upp till vuxen ålder.

Vårt område är ett av Finlands äldsta kulturområden. Genom att besöka museér, vikingabyn, gamla gårdar, bruk och kyrkor får man en inblick i historien. Ni kan också göra en dags resa till Åbo och bekanta er med t.ex. Åbo slott eller havsmuseét Forum Marinum. Åbo, Finlands äldsta stad, är också skärgårdens huvudstad.

Skärgårdens natur är unik. Naturen skyddas av Skärgårdshavets nationalpark, men det är också viktigt att lära sig om naturen och dess ömtålighet. Genom våra olika program är det möjligt att se, uppleva och lära sig om naturen och lära sig om naturens och människans växelverkan.

Vi har den stora glädjen att jobba med barn och ungdomar och strävar efter att vår verksamhet motsvarar Era och skolbarnens förväntningar på en lyckan lägerskola. Vi vet att det inför en lägerskola har gjorts mycket jobb och att förväntningarna är stora. En lägerskola i skärgården har för många varit som en resa utomlands. Svenska är det mest använda språket i skärgården och det förstärker säkert den upplevelsen. Vi är säkra på att man har lärt sig mycket nytt, och haft roligt… det beror mycket på er själva. Vädrets makter kan vi inte styra. Därför måste utrustningen vara ordentlig. Mössa på huvudet när det behövs!

Låt oss tillsammans göra en lyckad lägerskola – välkommen till skärgården!

Se även Skärgårdshavets naturskola.