Varausehdot

Mökkien varausehdot

Varaus on vahvistettu, kun ennakkomaksu (30%) on maksettu. Loppusuoritus on maksettava 4 viikkoa ennen majoituksen alkua. Tätä myöhemmin tehdyistä varauksista ja lyhyistä varauksista (4 vrk tai alle) peritään kaikki maksut välittömästi.
Sopikaa avainten saannista 2-3 päivää ennen tuloanne isäntäväen kanssa.

Majoitusvuorokausi alkaa klo 16.00 ja päättyy klo 12.00, ellei muuta sovita. Viikkovuokrauksessa vaihtopäivä on lauantai, ellei toisin ole mainittu. Lomamökkejä vuokrataan vain täysi-ikäisille, alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita aikuisen vuokraajan seurassa. Lomamökkivuokraan kuuluu loma-asunnon vapaa käyttöoikeus, saunomiset ja polttopuut (ellei toisin mainita), keitto- ja ruokailuastiat, ruokailuvälineet sekä vuodevaatteet (patjat, peitot, tyynyt). Muu sovittavissa suoraan omistajien kanssa.

Asiakas tuo mukanaan liinavaatteet, ellei toisin sovita. Kohteen siivouksesta oleskelun aikana ja sen päättyessä huolehtii asiakas (jollei siivousta erikeen ole tilattu). Kohde on jätettävä samassa kunnossa kuin se on otettu vastaan.
Lomamökkiä ei saa käyttää useampi henkilö kuin majoitusta varattaessa on sovittu. Asiakkaiden ja/tai lemmikkieläinten aiheuttamat vahingot tulee ilmoittaa majoituskohteen omistajalle.

Toimistokulut
– varauskulut kotimaassa 12 euroa.
– varauskulut ulkomailta 20 euroa.

Mökkivarauksesta yleisesti kysytyistä kysymyksistä voit lukea myös blogistamme.

Peruutukset ym.
Peruutus tulee aina tehdä kirjallisesti. Varauksen peruuttamisesta pidätetään 40 euroa ja toimistokulut 12 euroa.
Mikäli peruutus tehdään vähintään 28 vrk ennen majoituksen alkua, palautetaan ennakkomaksu lukuun ottamatta peruutus- ja toimistokuluja.
Peruutuksen tapahtuessa 28-21 vrk ennen majoituksen alkua pidätetään ennakkomaksu. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 21 vrk ennen majoituksen alkua, eikä lomakohdetta saada uudelleen vuokratuksi, peritään koko maksu.
Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista matkan peruuntumisen varalta. Myös viime hetkellä puhelimitse tai sähköpostilla tehty varaus on sitova. No show -tapauksessa asiakkaalle lähetetään lasku jälkikäteen.

Suomen Saaristovarauksella on oikeus peruuttaa varaus:
– Mikäli kyseessä on ylivoimainen este, force majeure. Tällöin asiakas saa maksamansa vuokran kokonaisuudessaan takaisin.
– Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä.
– Omistajalla on oikeus olla luovuttamatta majoituskohdetta/poistaa varaaja, mikäli tämä tullessaan/loman aikana käyttäytyy häiritsevästi tai on huumaavien aineiden vaikutuksen alainen. Tällöin vuokraa ei palauteta.

Mahdolliset lomakohteeseen liittyvät valitukset on osoitettava välittömästi niiden aiheen ilmaannuttua suoraan lomakohteen omistajalle tai huoltajalle. Vaikka välittäjä ei ole vastuussa kohteen kunnossa ilmenneistä puutteista, on ne hyvä saattaa myös välittäjän tiedoksi.
Jos asiakas kuitenkin haluaa reklamoida Suomen Saaristovaraukselle, on hänen todistettava, että mökin puutteet/ongelmat on ensin todettu yhdessä omistajan tai huoltajan kanssa ja palautettava asiakaspalaute tai muu dokumentti molempien osapuolien allekirjoittamana Saaristovaraukseen.

Hotellit ja B&B:t

Alla olevat varausehdot koskevat välittämiämme huonemajoituksia, lukuunottamatta joitakin poikkeuksia.

Asiakkaan on varausta tehdessään ilmoitettava nimensä, asuinosoitteensa, saapumis- ja lähtöajankohta sekä maksutapa.
Varaus sitoo majoitusliikettä, kun se on vahvistettu suullisesti, kirjallisesti tai esimerkiksi sähköpostitse.
Majoitusliike voi asettaa varausmaksun suorittamisen tai varauksen vahvistamisen luottokortilla varauksen sitovuuden edellytykseksi.
Asiakas voi peruuttaa huonevarauksen kustannuksitta viimeistään 2 vrk ennen varauksen alkua.
Jos asiakas jää saapumatta, majoitusliikkeellä on oikeus veloittaa häneltä yhden vuorokauden hinta, ellei huonetta saada myytyä edelleen.
Useampaa yötä koskevan varauksen asiakas voi peruuttaa kustannuksitta 15 vuorokautta ennen varauksen alkamispäivää.
Tämän jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta veloitetaan 50 % varauksen arvosta siltä ajalta, kun huonetta ei ole saatu myytyä edelleen.
Jos asiakas peruuttaa useampaa yötä koskevan varauksensa alle 2 vuorokautta ennen varauksen alkamispäivää eikä huonetta saada myytyä edelleen, veloitetaan koko varauksen arvo.