Hälsosam Skärgård

Skördetider

Vi börjar resan med att bekanta oss med Stentorps fårfarm på Kirjala ö. Stentorps ägare Jill Von Weymarn har finska lantrasfår. I huvudbyggnadens källare kan man bekanta sig med en handarbetsutställning, köpa naturnära Stentorpsprodukter, ylletröjor, seglarjackor, fårskinnsvästar, yllegarn och fårskinn. Klädernas mönster baserar sig på mytologiska sagor och skärgårdsnaturen. Vi avnjuter lammpirog och kaffe.

Vi fortsätter resan till Cigar Factory J. Sundqvist. Vi bekantar oss med Finlands enda cigarrfabrik och under fabriksbesöket får vi ta del av cigarrtillverkningens olika skeden från tobaksblad till den färdiga produkten.

Efter en rundtur i skärgårdens huvudstad Pargas äter vi lunch i Restaurang Malmen med havsutsikt. På återfärden besöker vi Tammiluoto vingård i Lemlax, där man kan köpa hem gåvor och smaka på gårdens egna viner.

Gruppstorlek: 30-50 pers. För mindre grupper be offert.
Längd: 8 h
Pris: från 40€ / pers.
Inkluderar: kaffe och lammpaj, lunch, skärgårdsguide, besök, inträdesavgifter och moms. Gratis chaufför. Gratis reseledare för grupper över 40 pers.

Vinprovning separat: 3 olika viner för 9 € som beställs tillika med resan.

Be om offert

Skärgårdens delikatessrutt

Skärgårdens delikatesser, färska grönsaker, potatis och fisk, frukter, bär samt underbara bakelser utgör grunden för en matresa i skärgården som retar dina smaklökar. Den goda matens och receptens ursprung kommer lätt fram med vår sakkunniga guide. Matlusten växer i den friska havsluften. Kom med och bekanta Er med matkulturen i Åbolands skärgård. Resan börjar med ett besök vid det välkända café-bageriet Naantalin Aurinkoinen i Nådendal. Köp hem läckra bakelser, kaffebröd och matbröd. Guiden berättar för oss historien om de omtalade Nådendalska pepparkakorna. Resan fortsätter vidare till Rimito var vi avnjuter en delikat skärgårdslunch på stämningsfulla Restaurang Pohjakulma, belägen i en gammal skolbyggnad. Härifrån kan vi också köpa hem husets skärgårdslimpa. Vi åker vidare med förbindelsebåt till Nagu. I Nagus gästhamn kan vi inhandla bl.a. rökt fisk, grönsaker och skärgårdslimpa. På hemvägen mot Åbo stannar vi vid Fredrikastugan i Pargas på eftermiddagskaffe och Runebergstårta. Johan Ludvig Runebergs fru, Fredrika Tengström, bodde här som ung. Vi besöker även Axo bageri och Tammiluoto vingård.

Gruppstorlek: 30-50. För mindre grupper, be om offert.
Längd: 9h
Pris: från 45 € / pers.
I priset ingår: lunch, eftermiddagskaffe, båtbiljetter, guidens tjänster och moms. Buss-hyra ingår inte.

Be om offert