Seikkailun viemää

COVID-19: Pandemiatilanne ei ole este ryhmäretkille, kun huolehditaan sopivasta ryhmäkoosta, turvaväleistä ja käsihygieniasta. Vaikka moni retkistämme on suunniteltu alunperin isoille ryhmille, on niitä mahdollista järjestää jopa suoraan tai muokattuna myös 10-30 hengelle. Joukosta löytyy myös nimenomaan pienryhmille laadittuja retkiä.

Perinteisesti kesä on ollut suosittua ryhmäretkiaikaa, mutta syksy, talvi ja kesä ovat saaristossa luonnostaan hijaisempaa aikaa, joten ryhmät saavat tutustua saariston taianomaiseen talvikauden tunnelmaan turvallisesti omassa rauhassaan.

Tutustu valikoimaamme ja kysy rohkeasti lisää!

Kesäretket

Bengtskärin majakka

Tule unohtumattomalle matkalle halki saariston aina Suomen aluevesirajoille, jossa Bengtskärin majakka, Pohjolan korkein, kohoaa ylväänä keskellä merta. Majakalla saamme tutustua Bengtskärin kunniakkaaseen historiaan ja kiivetä majakan torniin ihailemaan maisemia. Keväisin on mahdollista nähdä satoja haahkaemoja pesimässä tai hylkeitä lekottelemassa kallioilla. Olemme valinneet tuulilta suojaisamman reitin Hiittisten saariston kautta. Joskus huono sää estää maihinnousun Bengtskärille. Tällöin teemme antoisan matkan sisäsaaristossa tutustuen muihin nähtävyyksiin, esim. Örön linnakesaareen. Kokeneille kippareillemme turvallisuus on tärkeä asia. Retkeen voi yhdistää rantasaunan kylpytynnyreineen tai vierailun kylpylässä Kasnäsissa*! Tai tutustumisen Viikinkikeskus Rodeborgiin Rosalassa *.

Retken kuvaus: Virkistysretki
Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 5 h
Ajankohta touko – lokakuu
Hinta: alk 62 € / hlö. Hinta vaihtelee johtuen saatavilla olevista venekuljetuksista.
Sisältää: Lounas, kuljetukset charterveneellä, sisäänpääsy ja opastus majakassa.

*maksullinen lisäpalvelu, kysy tarjousta!

Lähetä tarjouspyyntö

Takiloita ja tervan tuoksua

Perinnepurjealus Eugenia vie sinut entisajan tunnelmiin, aikaan jolloin laivat olivat puuta ja miehet rautaa. Merituuli tarttuu purjeisiin ja kuljettaa laivaa ilman moottorin ääntä. Vieraana laivalla saat osallistua sen toimiin, tutustua purjehduksen tekniikkaan ja oppia sen saloja sekä talonpoikaispurjehduksen historiaa. Tai voit vain asettua kannelle nauttimaan maisemista, seurata merilintuja ja tähystää hylkeitä. Purjehdus voi olla n.s. non-stop-purjehdus Kasnäsistä ulos merelle n. 4 tuntia tai kohteena voi olla Örön linnakesaari,Vänö, Bolax, Högsåra tai Rosala. Tältä retkeltä palaat kotiin aivan uutena ihmisenä!

Retken kuvaus: merellinen virkistysretki, sopii esim. TYKY-ohjelmaksi
Ryhmän koko: Eugenia 15-25hlö
Kesto:
4-5 h tai sopimuksen mukaan
Ajankohta:
touko – syyskuu
Sisältää:
purjehduksen, lounaan  sekä pullakahvit
Hintaesimerkki:
 1100 € /ryhmä, 12 eur/henkilö

Lähetä tarjouspyyntö

Liiku ja virkisty Nauvossa

Suunnitteletko virkistyspäivää, joka sisältää liikuntaa ja mukavaa yhdessäoloa ulkona luonnossa? Järjestä virkistyspäivä saaristossa. Tarjoamme ammattitaitoisen melontaohjauksen sekä pyöräily- ja patikkaretken osaavan oppaan kera. Lounaaksi nautimme paikallista hyvää ruokaa. Saariston ja luonnon salaisuudet aukeavat matkan varrella. Koe rentoutuminen liikunnan avulla, opi kajakin hallintaa ja pyöräile luontopolun upeisiin maisemiin.

Päivä aloitetaan aamukahvilla rantakallioilla, minkä jälkeen opetellaan melonnan alkeet ja melotaan kierros, jonka pituus määräytyy osallistujen taitojen mukaan. Keväällä voit nähdä muuttolintuja läheltä kajakin lipuessa hiljaa pitkin vettä. Puolilta päivin on lounastauko, minkä jälkeen matka jatkuu pyöräillen. Pysähdytään luontopolulle jonka varrella mm. upea näköalapaikka. Mukaan kannattaa ottaa kamera ja kiikari. Patikoidaan luontopolun ympäri, jonka jälkeen ohjelma jatkuu pyöräillen. Retken pituus osallistujien jaksamisen mukaan. Iltapäivällä paluu kotiin luonnossa virkistyneenä. (Halutessanne voidaan ohjelmaa jatkaa saunaillalla)

Ryhmäkoko: Min 6 osallistujaa, sopii pienryhmille esim. TYKY-ohjelmaksi
Kesto: Esim. 8 h, 9-17
Hinta: 128 eur/henkilö. Min. 6  osallistujaa.
Sisältää: Aamukahvin suolaisen purtavan kera, lounaan, kajakkien ja polkupyörien  ja tarvittavien varusteiden vuokran, melontaopetuksen ja oppaan palvelut.

Lähetä tarjouspyyntö

Ympärivuotiset retket

Salakuljettajien pikkujoulu

Salakuljettajan pikkujoulut vievät sinut jännittävien tarinoiden äärelle keskelle saaristoa. Opastetun bussimatkan aikana kuullaan kertomuksia kieltolain ajoista.Matkan aikana  voidaan myös vetää iloinen juomalaulu ajan henkeen. Matka vie Korppooseen, pirtukuningas Hjalmari Mäkelän kotitalolle, pirtulinnaan, jossa nykyään toimii ravintola Hjalmars. Perillä tarjotaan salakuljettajan tervetuliaisjuoma saariston omasta ginistä. Illalliseksi nautitaan saaristohenkinen juhla-ateria.

Ohjelman kesto: 5 h

Hinta: 59 €/henkilö min. 30 hengen ryhmälle. Hintaan sisältyy opastus, alkudrinkki ja juhla-ateria. Pyydä meiltä tarjous ryhmälles
Linja-autokuljetus ei sisälly hintaan.

Lähetä tarjouspyyntö

Surrealistinen seikkailu galaksien äärelle

Haluatko kokea kummia?

Tutustumme Paraisilla ainutlaatuiseen ArtBankin surrealistiseen taidenäyttelyyn, lounastamme rennossa ilmapiirissiä uudessa Matmalmen-ravintolassa ja teemme vierailun planetaariossa Tuorlassa tutustuen avaaruuden ihmeisiin.

Lähetä tarjouspyyntö

Viikinkien uhrijuhla

Rosalan Viikinkikeskuksen päälliköiden hallissa tai Idänkävijäin talossa järjestetään jännittäviä uhrijuhlia ryhmillemme. Runsas päivällinen tarjotaan avotulen äärellä perinteisesti puualusilta ja juomat saviastioista. Tähteet uhrataan jumalille. Kaiken varalta vieraat esisiunataan Viikinkien Helgakappelissa Valkokristuksen uskoon, etteivät jumalat suutu heille! Tervan tuoksu, hämärä, muinaiset runot ja sotakirveen heitto ovat osa yllätyksellistä ohjelmaa.

Retken kuvaus: virkistysretki ryhmille
Ryhmäkoko: 20-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi, pyydä tarjous.
Kesto: 4,5 h
Ajankohta ympäri vuoden
Hinta: alk 60 € / hlö
Sisältää: sisäänpääsyn ja opastuksen, viikinkiaterian ja ohjelmapalvelun sekä edestakaisen kuljetuksen Kasnäsistä charterveneellä Rosalaan viikinkikeskukseen.

Mahdollisuus myös tilata ”Päälliköiden pidot”: enintään 85 henkilölle, sisältäen viikinkiasujen vuokran, hinta alk. 74 € / hlö.

Ehkä et juhlan jälkeen jaksaisikaan lähteä vielä kotiin? Voit myös jäädä viikinkien vieraaksi ja yöpyä viikinkihallissa. Juhla sopii myös pikkujoulun viettoon tai polttariohjelmaksi. Pyydä meiltä tarjous!

Lähetä tarjouspyyntö

Stenskär: Ammattikalastusta ja avaraa luontoa

Ohjelma: Stenskär sijaitsee Nauvon kunnassa, ulkosaaristossa, Gullkronan selän pohjoispuolella ja Saaristomeren kansallispuiston yhteistoiminta-alueella. Saarella eletään edelleen mm. kalastuksella ja tuoretta kalaa on tarjolla vieraillekin. Retkellä Stenskärille tutustutaan luonto-oppaan johdolla saaren luontoon ja kulttuuriin, käydään nostamassa verkot paikallisen kalastajan kanssa ja syödään lounaaksi vastasavustettua kalaa lisukkeineen. Iltapäivä vietetään viereisellä autiolla saarella nauttien saaren jylhistä maisemista ja luonnon ihmeistä.

Ohjelman kuvaus Luonto- ja eräretki
Suositeltu vuodenaika: 1.5 – 15.10
Kesto:
8 tuntia
Ryhmän koko: Max 25 henkilöä.
Hinta: alk 58 € / hlö
Sisältyy: Kuljetukset veneellä Nauvon Kirjaisista Stenskärille ja takaisin, ohjelma, ulkosaaristo- lounas ja luonto-oppaan palvelut, piknikkahvit.
Lisäpalvelut: Tilauksesta majoittuminen mökeissä tai kurssikeskuksessa. Sauna.

Lähetä tarjouspyyntö

Retkeilytaitokurssi saaristossa

Kurssin aikana opit tärkeimmät erätaidot: suunnistus, leiriytyminen, varusteet, pukeutuminen, miten toimia jos eksyy. Lisäksi tutustutaan syötäviin luonnonvaraisiin kasveihin ja lopuksi valmistetaan itse herkullista ruokaa nuotiolla. Nauti päivästä metsässä ja meren rannalla vaikkapa työkaverien kanssa.

Suositeltu vuodenaika: 1.5-30.10
Kesto:
6-8 h
Ryhmän koko: Max 15 hlöä, sopii TYKY-ohjelmaksi
Hinta:
alk 45 € / hlö
Hintaan sisältyy: Eräoppaan palvelut, tarvittavat materiaalit, ruoka ja kahvit.
Lisäpalvelut: Tilauksesta majoittuminen mökeissä tai kurssikeskuksessa. Sauna. Pyydä tarjous koko paketista ryhmällesi.

Lähetä tarjouspyyntö

Unohtumaton ulkosaaristo – Kasnäsistä Korppoströmiin

Tervetuloa nauttimaan aidosta ulkosaarista! Lähtö retkelle Kasnäsista Kemiönsaarelta aamupäivällä. Matkan aikana saat nauttia vaihtuvista saaristomaisemista. Pysähdymme ensin Björkön karulla ulkosaarella, jonka erikoisuus on poikkeuksellisen suuri sisäjärvi. Se syntyi 250 vuotta sitten maan kohotessa. Paikoin vain metrejä leveä kannas erottaa makean veden meren aalloista. Kallioiden saartama järvi on syvä, mutta vesi lämpenee kesällä mukaviin lukemiin.  Seuraava pysähdys on Aspön kyläsaarella, jossa tutustutaan oppaan kanssa kauniiseen kappeliin. Saarella on vahvat pelimanniperinteet ja saamme ehkä kuulla saaristomusiikkiakin. Luontopolut johdattavat saarten näköalapaikoille. Illaksi saavutaan Korpoströmin saaristokeskukseen, jossa majoitutaan kahden hengen huoneissa, saunotaan rantasaunassa pulahtaen uimaan raikkaaseen meriveteen sekä syödään iltapalaa. Aamiaisen jälkeen lähdetään virkeinä jatkamaan matkaa.
Ryhmäkoko: max 32 hlö
Hinta: 198€/hlö
Sisältää: kuljetukset vesibussilla, lounas, iltapala, opastus, majoitus hotellissa kahden hengen huoneissa, sauna ja aamiainen. Linja-autokuljetukset eivät sisälly hintaan.

Lähetä tarjouspyyntö

Parasta Paraisilta: Villaa ja kiveä

Aloitamme matkamme tutustumalla Stentorpin lammastilaan Kirjalan saaressa. Stentorpin omistaja, Jill Von Weymarn, kasvattaa suomenlampaita. Päärakennuksen kellarissa voi tutustua käsityönäyttelyyn, hankkia luonnonläheisiä Stentorpin tilan tuotteita, villapaitoja, purjehdustakkeja, lampaannahkaliivejä, villalankoja ja taljoja. Asusteiden, puseroiden, lapasten ja päähineiden kuviot perustuvat mytologisiin tarinoihin ja saaristolaisluontoon. Tilalla nautimme lammaspiirakasta kahvin kera. Ohjelma jatkuu kiertoajelulla saariston pääkaupungissa Paraisilla. Tutustumme näköalapaikalta Pohjoismaiden suurimpaan kalkkiavolouhokseen ja nautimme lounasta ravintola Fabriikissa. Tämän jälkeen ohjelmassa on tutustuminen Furuvikin kartanoon tai vaihtoehtoisesti ArtBankin surrealistisen taiteen kokoelmiin.

Ryhmäkoko: 30-50 hlö. Jos ryhmäsi on pienempi pyydä tarjous.
kesto: 6 h
Hinta: alk 45 € / hlö
Sisältyy: kahvi ja lammaspiiras, lounas, saaristo-oppaan palvelut, tutustumiskäynnit, sisäänpääsymaksut ja alv. Kuljettaja ilmaiseksi. Yli 40 hengen ryhmässä myös matkanjohtaja ilmainen.

Lähetä tarjouspyyntö