Purjehdus

Tervetuloa purjehdusseikkailulle!  Lahjakortteja purjehdusseikkailuihin saa nyt verkkokaupastamme.

Varaa paikkasi yleisöpurjehdukselle perinnepurjelaivalla tai tule nauttimaan merituulista klassisen kilpaveneen kyydissä. Voit järjestää myös unohtumattoman merkkipäivän, häät tai sukujuhlat merellisessä tunnelmassa ja varata koko aluksen!

COVID-19: Pandemia vaikuttaa etenkin isojen alusten purjehduskauteen 2021. Jahti Eugenian purjehduskausi on peruttu tältä vuodelta, mutta pienemmät alukset Storbåt Tacksamheten ja S&S Swan 43 purjehtivat. Tutustu elämyksellisiin purjehduspaketteihimme alla! Isommat purjealukset, (Eugeniaa lukuunottamatta) varattavissa pandemiarajoitusten ja varaustilanteen puitteissa.

Storbåt Tacksamheten

Purjehtuskausi 2021 alkaa toukokuun alusta ja jatkuu lokakuulle saakka; muuttolintujen saapumisesta syysruskaan. Kesän 2021 purjehduksille saa nyt lahjakortteja verkkokaupastamme. 

Storbåt Tacksamheten on perinteinen purjehtiva saariston työvene, jonka kyydissä liikut kiireettömästi ja upeasta saaristostamme nauttien, vanhanajan talonpoikaistunnelmissa.

Talonpoikaishenkisessä paatissa kuljetetaan ihmiset ja tavarat turvallisesti ja vakaasti Saaristomeren alueella. Tacksamhetenin on rakennettu 2017, mutta sen esikuvana on 1825 Nauvossa rakennettu samanniminen alus. Perinteisen, purjeilla tapahtuvan liikkumisen lisäksi vene on varustettu sähkömoottorilla. Septitankki ja harmaavesijärjestelmä takaavat sen että paatti on hyvin ympäristöystävällinen.

Vene on rekisteröity 12 matkustajalle ja siinä on kahden / kolmen hengen miehistö. Tutustu Storbåt Tacksamhetenin omiin kotisivuihin tästä linkistä.

Pandemia-aikanakaan ei välttämättä tarvitse tinkiä elämyksellisyydestä, kun konktaktit pidetään minimissä ja liikutaan kaksin, perheen tai oman jengin kesken kauniissa kotimaassamme. Olemme suunnitelleet sinulle mahdollisimman turvallisia ja unohtumattomia merellisiä elämyksiä juuri tähän kesään ja hetkeen. Lähde sinäkin nauttimaan saaristomeren tuulista omalla tutulla porukalla!

Juhlapurjehdus: Tacksamheten Goes Åland

Storbåt Tacksamheten tarjoaa 5-vuotis juhlavuotensa kunniaksi mahdollisuuden kaikille seikkailunjanoisille osallistua ainutlaatuiselle retkelle läpi kauniin saariston, Korppoosta kihdin aaltojen ylitse upean Jungfruskärin kautta Föglön satumaisiin kylämaisemiin ja aina Maarianhaminaan asti!  Voit valita joko meno- tai paluumatkan purjeveneellä ja kulkea itsenäisesti toisen matkan ruotsinlaivalla. 

Menopurjehdus 14.-16.6.

14.6. Tapaamme Korpoströmin satamassa klo 12.00 ja nautimme lounaan, jonka jälkeen lähdemme purjehtimaan kohti Jungfruskäriä, jossa yövymme telttaillen.

15.6. Aamupala paatissa ja lähtö kohti Föglön Degerby-saaristokylää.  Föglössä ruokailemme kestikievari Enighetenissa, jolla on pitkä ja poikkeuksellinen historia hostellina. Yöpyminen valinnan mukaan teltoissa tai huonemajoituksessa Enighetenissä. Mahdollisuus saunoa illalla lisähinnasta.

16.6. Lähtö klo 7.00 idylliseen Maarianhaminaan, josta matkustajat palaavat omin neuvoin takaisin Turkuun. Viking Line on satamassa klo 14.10.

Paluupurjehdus 17.6.-19.6.

17.6. Lähtö klo 15.00  Maarianhaminasta, ruokailu aluksella matkan aikana ja yöpyminen Föglössä Degerbyn kylässä, Enighetenin kestikievarissa huoneissa tai telttaillen. Föglöön saavutaan noin klo 20-21
18.6. Lähtö Föglöstä kohti Jungfruskäriä, jossa yövytään telttaillen.
19.6. Saavutaan Korpoströmiin noin klo 14-15, retki päättyy. Lähtö omilla kulkuneuvoilla kotimatkalle (myös julkisilla mahdollista).

Tutustu Jungfruskäriin tarkemmin täältä
Föglön Degerbyhyn täältä ja täältä
Maarianhaminaan täältä

Juhlapurjehduksen pdf-esite

Hinta: 

275€ sis. 3 päivän ja 2 yön purjehdus yhteen suuntaan, ruoat, telttailu Enighetenin telttapaikoilla aamiaisineen.
Henkilömäärä 6-8 henkeä maksimissaan matkan aikana. 

Lisämaksusta yöpyminen 2 hengen huoneessa +60€
Lisämaksusta sauna Enighetenissä 10€/hlö
Mahdolliset Viking Linen laivamatkat asiakas varaa erikseen.
Omat teltat ja retkeilyvarusteet mukaan. 

Tiedustele ja tee varaus

Kansallispuistopurjehdukset, 2021

Tule mukaan todelliseen ulkosaaristoseikkailuun! Retki alkaa Korpoströmin satamasta, jossa noustaan puupurjevene Storbåt Tacksamhetenin vakaaseen ja tunnelmalliseen kyytiin. Kapteeni Samin kyydissä purjehditaan tuulten määräämään tahtiin Saaristomeren kansallispuistoon kuuluville Konunskärin ja Birsskärin saarille. Saaria yhdistää pieni puinen silta, jota pitkin pääsee liikkumaan niiden välillä ja tutustumaan vapaasti saarten karun kauniiseen luontoon, joita hallitsevat kedot ja kalliot. Konungsskärin puolella on pieni autotiotupa, jonka yhteydessä on tulentekopaikka. Konungsskärin historiaan ja elämään voi tutustua luontopolulla.

Yövymme saarella omissa teltoissa leiriytyen, joten omat teltat ja retkeilyvarusteet mukaan!

Lähdöt
Korpoströmistä 12-13 kesäkuuta, 2021
Lähtö Korpoströmistä klo 12 ja paluu Korpoströmiin klo 14

Hinta
100€ / hlö sis. purjehdukset meno-paluu, lounas, iltapala, aamupala ja voileipäkahvit. HUOM! Omat teltat ja retkeilyvarusteet mukaan.

Varaa paikkasi täältä

Saaristoseikkailu Tacksamhetenilla, 2h

Mielitkö merelle, haluatko kokeilla purjehdusta ensi kertaa tai kiehtooko aidossa puupurjeveneessä entisaikojen tunnelma? Storbåt Tacksamheten, sympaattinen perinteinen saariston työvene, vie sinut merelle ekologisesti ja mukavasti suoraan Nauvon vierasvenesatamasta. Kun varaat Saaristoseikkailun, koko vene on sinun ja seurueesi käytössä 2 tunnin ajan, kapteenin ohjaamana tietysti.

Hinta 2 tuntia: 250€, max 12 hengelle.

Sisältää: Pakettiin sisältyy vain purjehdus, kaikki muu kuin purjehdushan on turhaa! Omat eväät mukaan. Mikäli haluat mukaan paketoitavan myös tarjottavaa tai ohjelmaa, kerro meille toiveistasi niin räätälöimme sopivan kokonaisuuden juuri sinulle. Tutustu myös valmiisiin paketteihimme ylempänä!

Ajankohta: Heinäkuussa 2021 lähdöt klo 10 ja klo 14 arkipäivisin, varaustilanteen mukaan.

Varaa purjehduksesi täältä

Saaristoseikkailu Tacksamhetenilla, 3h

Mielitkö merelle, haluatko kokeilla purjehdusta ensi kertaa tai kiehtooko aidossa puupurjeveneessä entisaikojen tunnelma? Storbåt Tacksamheten, sympaattinen perinteinen saariston työvene, vie sinut merelle ekologisesti ja mukavasti suoraan Nauvon vierasvenesatamasta. Kun varaat Saaristoseikkailun, koko vene on sinun ja seurueesi käytössä 3 tunnin ajan, kapteenin ohjaamana tietysti.

Hinta 3 tuntia: 350€, max 12 hengelle

Sisältää: Pakettiin sisältyy vain purjehdus, kaikki muu kuin purjehdushan on turhaa! Omat eväät mukaan. Mikäli haluat mukaan paketoitavan myös tarjottavaa tai ohjelmaa, kerro meille toiveistasi niin räätälöimme sopivan kokonaisuuden juuri sinulle. Tutustu myös valmiisiin paketteihimme ylempänä!

Ajankohta: Varaustilanteen mukaan kesä-elokuussa, sovitulla aikataululla.

Lähetä varauspyyntö

Jahti Eugenia

 

Meriseikkailu Jahti Eugenialla Örön linnakesaarelle,  2021

Kauden 2021 suunnitelmiin saattaa tulla vielä muutoksia pandemiatilanteesta ja suosituksista riippuen. Seuraa purjehdussivua, Facebook-sivujamme tai ajankohtaista-sivua uusinta tietoa saadaksesi. 

Elämyksellinen purjehdus vie sinut entisaikojen tunnelmiin! Käymme Örön linnakesaarella Hiittisissä, Turunmaan Saaristossa. Mielenkiintoiseksi saaren tekee sen ainutlaatuinen luonto ja historia sotilaslinnakkeena. Saarta alettiin linnoittaa Venäjän vallan aikaan 1910-luvulla, osana Pietari suuren merilinnoitusta ja se on siitä lähtien ollut sotilaskäytössä. Puolustusvoimien toiminta saarella on luonut monille kasvi- ja eläinlajille ihanteelliset kasvuolosuhteet. Vuoden 2015 alusta saari on avattu yleisölle ja on osa Saaristomeren kansallispuistoa.

Jahti Eugenia on kopio Hiittisten saaristossa (Bolaxissa) rakennetusta ja purjehtineesta (1879-1951). Tutustu Jahti Eugenian omiin kotisivuihin tästä linkistä.

Lähdöt Kasnäsista torstaisin

Lähdöt Kasnäsista klo 10.00
Paluu satamaan klo 17.00

Hinnat
Aikuiset 60 eur/henkilö, 4–12 -vuotiaat lapset 30 eur, alle 4-vuotiaat ilmaikseksi.
Sisältää: Purjehdusohjelman, kalakeittolounaan menomatkalla ja pullakahvit paluumatkalla, opastuksen Öröllä ja sisäänpääsyn tykeille.

Varaa paikkasi tästä

Tietoa Euganian tilauspurjehduksista täällä.

Kaljaasi Albanus

Albanus on Ahvenanmaalainen kaljaasi joka rakennettiin 1988 Maarianhaminassa. Rakentamalla Albanus haluttiin säilyttää laivanrakennusperinteitä ja -tapoja. Näin saatiin samalla upea laiva, joka soveltuu sekä leirikouluille, yksityisille että yhdistys- ja yritystapahtumille.

Albanuksella on tilaa 42 matkustajalle. Aluksella on yöpymiseen käytettävissä 21 nukkumapaikkaa sekä hyvin varustettu keittiö.

Lähtösatamana Turku, Nauvo tai Maarianhamina.

Lähetä tarjouspyyntö