Purjehdus

Tervetuloa purjehdusseikkailulle!  Lahjakortteja tulevan kesän seikkailuihin saa nyt verkkokaupastamme.

Varaa paikkasi yleisöpurjehdukselle perinnepurjelaivalla tai tule nauttimaan merituulista klassisen kilpaveneen kyydissä. Voit järjestää myös unohtumattoman merkkipäivän, häät tai sukujuhlat merellisessä tunnelmassa. Lähtöpäivät ja lisätietoa löytyy tältä sivulta. Voit varata paikkasi kätevästi sivulla olevien linkkien kautta.

Jahti Eugenia


Jahti Eugenia purjehtii 15.5.-30.9.2019. Varaa koko laiva käyttöösi juhlistamaan syntymäpäivää, häitä, sukukokousta tai muuta tapahtumaa! Tai tule mukaan kesän yleisöpurjehduksille! Astu seikkailuun ja nouse perinteisen puisen purjelaivan kyytiin! Miehistö opastaa sinut entisaikojen tunnelmiin ja saat osallistua laivan toimiin, auttaa nostamaan purjeet ja voit jopa kokeilla ohjata laivaa.

Erityinen hetki on se, kun koneet sammutetaan, tuuli pullistaa purjeet ja laiva lipuu eteenpäin. Kuulet vain aallot, tuulen huminan ja köysien paukkeen. Voit hiljentyä tarkkailemaan luontoa, saaria, lintuja ja nauttia. Matkan aikana miehistö tarjoaa saariston kalakeittoa, leipää sekä kotoisat pullakahvit ja mehua.

Linturetki Jahti Eugenialla

Nyt tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus päästä purjehtien opastetulle linturetkelle ! Purjealus soveltuu mitä parhaiten lintujen tarkkailuun; hiljainen ja kiireetön eteneminen ei juuri häiritse merilintujen puuhia ja virittää myös matkustajat sopivan rauhalliseen tunnelmaan. Retki soveltuu niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin bongareille. Oppaana toimii Ari Linna, lintukirjailija ja Kökarin kunnan lintuasiantuntija Baltic Wings -hankkeessa. Retkelle lähdetään Kasnäsin satamasta ja käydään Holman ulkopuolella linnustoltaan tunnettujen luotojen tuntumassa, jonka jälkeen suunnataan kohti Högsåraa ja Kasnäsiä. Reitillä pääsee todennäköisesti näkemään merikotkia.

Kesto: 3 h
Hinta: 55€/aikuinen, lapsi 22,50€ (4-12-v.) sis. pullakahvit
Ajankohta: 18.5.2019, klo 10-13

Varaa paikkasi tästä

Meriseikkailu Jahti Eugenialla, yleisöpurjehdus

Tiistaisin heinäkuussa 2019
Lähtö Kasnäsistä klo 10.00
Paluu satamaan klo 14.00

Hinnat:
Aikuiset 40 eur/aikuinen, 4–12-vuotiaat lapset 20 eur, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi.
Sisältää: Purjehduksen Kasnäsistä 4 h ja pullakahvit.

Varaa paikkasi tästä

Meriseikkailu Jahti Eugenialla Örön linnakesaarelle

Lähdöt Kasnsäsista torstaisin  4.7.-1.8.2019.

Lähtö Kasnäsista klo 10.00
Paluu satamaan klo 17.00

Hinnat:
Aikuiset 58 eur/henkilö, 4–12 -vuotiaat lapset 29 eur, alle 4-vuotiaat ilmaikseksi.
Sisältää: Purjehdusohjelman, kalakeittolounaan menomatkalla ja pullakahvit paluumatkalla, opastuksen Öröllä ja sisäänpääsyn tykeille.

Elämyksellinen purjehdus vie sinut entisaikojen tunnelmiin! Käymme Örön linnakesaarella Hiittisissä, Turunmaan Saaristossa. Mielenkiintoiseksi saaren tekee sen ainutlaatuinen luonto ja historia sotilaslinnakkeena. Saarta alettiin linnoittaa Venäjän vallan aikaan 1910-luvulla, osana Pietari suuren merilinnoitusta ja se on siitä lähtien ollut sotilaskäytössä. Puolustusvoimien toiminta saarella on luonut monille kasvi- ja eläinlajille ihanteelliset kasvuolosuhteet. Vuoden 2015 alusta saari on avattu yleisölle ja on osa Saaristomeren kansallispuistoa.

Jahti Eugenia on kopio Hiittisten saaristossa (Bolaxissa) rakennetusta ja purjehtineesta (1879-1951). Tutustu Jahti Eugenian omiin kotisivuihin tästä linkistä.

Varaa paikkasi tästä

Storbåt Tacksamheten

Kesän 2019 purjehduksille saa nyt lahjakortteja verkkokaupastamme.

Storbåt Tacksamheten on perinteinen purjehtiva saariston työvene. Talonpoikaishenkisessä paatissa kuljetetaan ihmiset ja tavarat turvallisesti ja vakaasti Saaristomeren alueella. Tacksamhetenin esikuvana on 1825 Nauvossa rakennettu samanniminen alus. Perinteisen, purjeilla tapahtuvan liikkumisen lisäksi vene on varustettu sähkömoottorilla. Septitankki ja harmaavesijärjestelmä takaavat sen että paatti on hyvin ympäristöystävällinen. Vene on rekisteröity 12 matkustajalle ja siinä on kahden / kolmen hengen miehistö. Tutustu Storbåt Tacksamhetenin omiin kotisivuihin tästä linkistä.

 

Purjehdus keväiselle Airistolle

Vastaanota kevät tyylillä ja tule mukaan nauttimaan talonpoikaistunnelmasta ja seuraamaan meriluonnon heräämistä talviunestaan aidon puuveneen kyydissä! Matkan aikana purjehdimme Airistolle, jossa mahdollisuus nähdä muuttolintuja paluupuuhissaan. Mukaan pääset helposti Turun Ruissalosta. Tarjoamme retkellä kalakeittoa ja kahvit.

Lähtö
4.5. 2019, Ruissalosta

Hinta
50 €/henkilö sis. kalakeiton ja kahvit

Varaa paikkasi täältä

Talonpoikaispurjehdus Seiliin tai Gullkronaan

Liikut kiireettömästi ja upeasta saaristostamme nauttien, vanhanajan talonpoikaistunnelmissa.

Purjehdukselle Seiliin voit valita joko pelkän purjehduksen ja tutustua saareen oman mielesi mukaan, tai osta lisäpalvelupakettina Seilin opastuksen, lounaan ja museokirkkosisäänpääsyn. Näin pääset helposti tutustumaan Seilin mielenkiintoiseen historiaan parantolana, mielisairaalana sekä nykypäivään Turun yliopiston Merentutkimuslaitoksen toimipaikkana.  Lähtö Nauvon vierasvenesatamasta klo 11.00 ja paluulähtö klo 15.30.

Purjehdukselle Gullkronaan lähdetään Nauvon Kirjaisten itäiseltä niemeltä, joka sijaitsee 3 km Kirjaisten kylästä. Tänne on helppo saapua autolla tai pyöräillen.

Hinnat 2019
Pelkkä purjehdus 30 eur /henkilö.
Seili lisäpalvelupaketilla 58 eur (lisätään tilaukseen ostoskorista). Sisältää lounaan, opastuksen ja museokirkon sisäänpääsyn.
(Maksutapalisä 6 eur)

Lähdöt 2019
Nauvo – Seili 4.-14.7. päivittäin
Kirjainen – Gullkrona 15.-25.7. päivittäin

Henkilömäärä: 3-12, toteutumiseen tarvitaan vähintään 3 osallistujaa.

Varaa paikkasi täältä

Kansallispuistopurjehdus 2019

Ainutlaatuinen tilaisuus päästä aidolla puupurjeveneellä tutustumaan Saaristomeren kansallispuistoon! Retkelle purjehdimme Storbåt Tacksamhetenillä Korppoosta Konunskärin saarelle, tutustumme saareen, yövymme telttaillen ja nautimme maittavat ruuat. Tervetuloa mukaan seikkailuun!

Lähdöt 2019
8.-9.6. ja 15.-16.6.
Hinta:
100 eur/hlö sis. purjehdus meno-paluu, lounas, iltapala, aamupala ja voileipäkahvit.

HUOM! Oma teltta ja varusteet mukaan!

Lue lisää
Varaa paikkasi täältä

Talonpoikaispurjehdus Nauvosta Hankoon tai Uuteenkaupunkiin

Lähde kokemaan Saaristomeri perinteisesti purjehtien! Lähtö Nauvosta kahden päivän purjehdusseikkailulle tuulen suunnasta riippuen Pohjoiseen tai Etelään. Kohteena on joko Kustavin kautta Uusikaupunki tai Högsåran kautta Hanko. Molemmista pääsee julkisilla yhteyksillä helposti eteenpäin. Myös Nauvoon tulee busseja ja laivayhteys Turusta. Purjehdukseen sisältyy ruokailut. Majoitus joko omassa teltassa tai vuokramökissä (lisähintaan).

Lähdöt
1.-2.7. ja 22.-23.7.

Hinta
100 €/henkilö sis. ruokailut. Majoitus omassa teltassa tai vuokramökissä (lisähintaan).

Varaa paikkasi täältä

S&S Swan 43 -kilpapurjevene

Tarjoamme purjehduselämyksiä klassisella S&S Swan 43 kilpapurjeveneellä.
Veneellä on erinomaiset purjehdusominaisuudet, ja se on helppo ja turvallinen käsitellä.
Purjehduskokemusta et tarvitse, sillä veneessä on aina kippari. Voit kuitenkin osallistua veneen ohjaamiseen ja käsittelyyn.
Lähdöt Nauvosta tai Airistolta.

Varustus:

Swan toimii parhaiten 6:lla henkilöllä. Päivämatkoilla veneeseen voi tulla 8 purjehtijaa. Lyhyissä tapahtumissa veneeseen voi tulla 12 henkeä, mutta huonon kelin sattuessa veneessä on ahdasta.
Yöpyminen veneessä 5 henkilölle + kipparille. Pelastusliivit kaikille. Veneessä pumpattava WC, jääkaappi, keitin, ja yhteensä 8 vuodepaikkaa, joista 4 salongissa.

5 tunnin purjehdus alk. 600 eur

Kesto 4h, joista valmistautumiseen ja rantautumiseen menee n. 1h.
Koko päivän 10 tunnin purjehdus alk. 800 eur

Lähetä tarjouspyyntö

Kaljaasi Albanus

Albanus on Ahvenanmaalainen kaljaasi joka rakennettiin 1988 Maarianhaminassa. Rakentamalla Albanus haluttiin säilyttää laivanrakennusperinteitä ja -tapoja. Näin saatiin samalla upea laiva, joka soveltuu sekä leirikouluille, yksityisille että yhdistys- ja yritystapahtumille.

Albanuksella on tilaa 42 matkustajalle. Aluksella on yöpymiseen käytettävissä 21 nukkumapaikkaa sekä hyvin varustettu keittiö.

Lähtösatamana Turku, Nauvo tai Maarianhamina.

Lähetä tarjouspyyntö