Purjehdus

Tervetuloa purjehdusseikkailulle!  Lahjakortteja purjehdusseikkailuihin saa nyt verkkokaupastamme.

Varaa paikkasi yleisöpurjehdukselle perinnepurjelaivalla tai tule nauttimaan merituulista klassisen kilpaveneen kyydissä. Voit järjestää myös unohtumattoman merkkipäivän, häät tai sukujuhlat merellisessä tunnelmassa ja varata koko aluksen!

COVID-19: Pandemia vaikuttaa etenkin isojen alusten purjehduskauteen 2020. Jahti Eugenian purjehduskausi on peruttu tältä vuodelta, mutta pienemmät alukset Storbåt Tacksamheten ja S&S Swan 43 purjehtivat. Tutustu elämyksellisiin purjehduspaketteihimme alla! Isommat purjealukset, (Eugeniaa lukuunottamatta) varattavissa pandemiarajoitusten ja varaustilanteen puitteissa.

Storbåt Tacksamheten

Purjehtuskausi 2020 alkaa toukokuun alusta ja jatkuu lokakuulle saakka; muuttolintujen saapumisesta syysruskaan. Kesän 2020 purjehduksille saa nyt lahjakortteja verkkokaupastamme. 

Storbåt Tacksamheten on perinteinen purjehtiva saariston työvene, jonka kyydissä liikut kiireettömästi ja upeasta saaristostamme nauttien, vanhanajan talonpoikaistunnelmissa.

Talonpoikaishenkisessä paatissa kuljetetaan ihmiset ja tavarat turvallisesti ja vakaasti Saaristomeren alueella. Tacksamhetenin on rakennettu 2017, mutta sen esikuvana on 1825 Nauvossa rakennettu samanniminen alus. Perinteisen, purjeilla tapahtuvan liikkumisen lisäksi vene on varustettu sähkömoottorilla. Septitankki ja harmaavesijärjestelmä takaavat sen että paatti on hyvin ympäristöystävällinen.

Vene on rekisteröity 12 matkustajalle ja siinä on kahden / kolmen hengen miehistö. Tutustu Storbåt Tacksamhetenin omiin kotisivuihin tästä linkistä.

Pandemia-aikanakaan ei välttämättä tarvitse tinkiä elämyksellisyydestä, kun konktaktit pidetään minimissä ja liikutaan kaksin tai perheen kesken kesäkauniissa kotimaassamme. Olemme suunnitelleet sinulle mahdollisimman turvallisia ja unohtumattomia merellisiä elämyksiä juuri tähän kesään ja hetkeen. Lähde sinäkin nauttimaan saaristomeren tuulista omalla tutulla porukalla!

Perhepurjehdus: Seikkailu Seilissä

Onko perheesi vailla koko köörille sopivaa päiväretkeä, kiehtooko saariston luonto ja historia vanhempia ja merirosvoseikkailut perheen pienimpiä? Lastaa lapset autoon ja suuntaa Nauvoon, siellä odottaa oikea puupurjevene Storbåt Tacksamheten. Aluksen kyydissä on kotoisaa ja turvallista, lapset pääsevät menneiden aikojen merten sankareiden tunnelmaan ja aikuiset saavat nauttia upeista maisemista ja merituulen raikkaudesta. Matkan varrella nautitaan pullakahvit. Seiliin saavuttaessa jalkaudutaan ja tutkitaan tätä rauhallista, mutta historialtaan jännittävää saarta. Saarella laiduntaa kesäisin lampaita ja lehmiäkin, mikä tänä päivänä on harvinaisempi ja aina ilahduttava näky niin lapsille kuin aikuisillekin. Saariseikkailun jälkeen palataan veneelle ja nautitaan lohikeittoa ja saaristolaisleipää. Ruokailun jälkeen onkin paluulähdön aika.

Storbåt Tacksamheten on toisenlainen purjevene. Tämä pullea, puinen ja sympaattinen alus vie sinut ekologisesti minne tuulet kuljettavat, sillä se kulkee täysin ilman polttomoottoria. Aluksesta löytyy rantautumista avittava sähkömoottori, mutta muutoin luonto huolehtii työntövoimasta. Purjehtiessahan ei kuulu olla kiire minnekään. 

Hinta: 4 hengelle 449€. Lisähenkilöt 90€/hlö (yhteensä max 8 h)

Sisältää: pullakahvit & mehu, lohikeitto ja saaristolaisleipä 4 hengelle, purjehdukset Seillin ja takaisin Storbåt Tacksamhetenilla ja odotusaika Seilissä (2 h).

Ajankohta: Syyskuu 2020, lähtöaika klo 10 viikonloppuisin

Lähetä varauspyyntö

Purjehdus & B&B: Punamultaa ja puhureita


Koe unohtumaton purjehduselämys turvallisesti oman porukan kesken ja sukella saariston menneisyyteen muinoin kuulussa laivanrakennuskylässä, Nauvossa.
Pääset purjehdukselle saaristolaistyövene Storbåt Tacksamhetenin ekologisessa ja tunnelmallisessa kyydissä, mukanasi vain kapteeni, meri ja valitsemasi seuralaiset. Purjehduksen aikana tarjotaan lohivoileipäkahvit ja merellisen seikkailun jälkeen saat nauttia taidolla paikallisista raaka-aineista loihditusta ruuasta merimaisemia ihaillen ja yövyt saaristolaishotellin mukavissa huoneissa. Iltasella voit omaehtoisesti tutustua yhteen Suomen suosituimmista ja monipuolisimmista vierasvenesatamista, käydä uimassa tai samoilla alueen luontopoluilla.

Storbåt Tacksamheten on toisenlainen purjevene. Tämä pullea, puinen ja sympaattinen alus vie sinut ekologisesti minne tuulet kuljettavat, sillä se kulkee täysin ilman polttomoottoria. Aluksesta löytyy rantautumista avittava sähkömoottori, mutta muutoin luonto huolehtii työntövoimasta. Purjehtiessahan ei kuulu olla kiire minnekään. 

Hinta: 2 hengeltä 295€/hlö 4 hengeltä 210€/hlö, 6 hengeltä 180€/hlö, 8 hengeltä 165€ (kun yöpyminen 2 hengen huoneessa)
1hh lisähinta +36€
Sisältää: 3 h purjehduksen, lohivoileivät & kahvin aluksella, 1 pääruuan & lasin talon proseccoa ravintolassa, 1 vrk majoituksen 2hh:ssa saaristohotellissa, aamiaisen.
Ajankohta: Syyskuu 2020, lähtöajat klo 10 tai klo 14 viikonloppuisin

Lähetä varauspyyntö

Kansallispuistopurjehdukset, 2020

Tule mukaan todelliseen ulkosaaristoseikkailuun! Retki alkaa Korpoströmin satamasta, jossa noustaan puupurjevene Storbåt Tacksamhetenin vakaaseen ja tunnelmalliseen kyytiin. Kapteeni Samin kyydissä purjehditaan tuulten määräämään tahtiin Saaristomeren kansallispuistoon kuuluville Konunskärin ja Birsskärin saarille. Saaria yhdistää pieni puinen silta, jota pitkin pääsee liikkumaan niiden välillä ja tutustumaan vapaasti saarten karun kauniiseen luontoon, joita hallitsevat kedot ja kalliot. Konungsskärin puolella on pieni autotiotupa, jonka yhteydessä on tulentekopaikka. Konungsskärin historiaan ja elämään voi tutustua luontopolulla.

Yövymme saarella omissa teltoissa leiriytyen, joten omat teltat ja retkeilyvarusteet mukaan!

Lähdöt
Korpoströmistä kahtena viikonloppuna: 6-7 ja 13-14 kesäkuuta, 2020

Hinta
100€ / hlö sis. purjehdukset meno-paluu, lounas, iltapala, aamupala ja voileipäkahvit. HUOM! Omat teltat ja retkeilyvarusteet mukaan.

Varaa paikkasi täältä

Saaristoseikkailu Tacksamhetenilla, 2h

Mielitkö merelle, haluatko kokeilla purjehdusta ensi kertaa tai kiehtooko aidossa puupurjeveneessä entisaikojen tunnelma? Storbåt Tacksamheten, sympaattinen perinteinen saariston työvene, vie sinut merelle ekologisesti ja mukavasti suoraan Nauvon vierasvenesatamasta. Kun varaat Saaristoseikkailun, koko vene on sinun ja seurueesi käytössä 2 tunnin ajan, kapteenin ohjaamana tietysti.

Hinta 2 tuntia: 250€, max 12 hengelle.

Sisältää: Pakettiin sisältyy vain purjehdus, kaikki muu kuin purjehdushan on turhaa! Omat eväät mukaan. Mikäli haluat mukaan paketoitavan myös tarjottavaa tai ohjelmaa, kerro meille toiveistasi niin räätälöimme sopivan kokonaisuuden juuri sinulle. Tutustu myös valmiisiin paketteihimme ylempänä!

Ajankohta: Heinäkuussa lähdöt klo 10 ja klo 14 arkipäivisin, varaustilanteen mukaan.

Varaa purjehduksesi täältä

Saaristoseikkailu Tacksamhetenilla, 3h

Mielitkö merelle, haluatko kokeilla purjehdusta ensi kertaa tai kiehtooko aidossa puupurjeveneessä entisaikojen tunnelma? Storbåt Tacksamheten, sympaattinen perinteinen saariston työvene, vie sinut merelle ekologisesti ja mukavasti suoraan Nauvon vierasvenesatamasta. Kun varaat Saaristoseikkailun, koko vene on sinun ja seurueesi käytössä 3 tunnin ajan, kapteenin ohjaamana tietysti.

Hinta 3 tuntia: 350€, max 12 hengelle

Sisältää: Pakettiin sisältyy vain purjehdus, kaikki muu kuin purjehdushan on turhaa! Omat eväät mukaan. Mikäli haluat mukaan paketoitavan myös tarjottavaa tai ohjelmaa, kerro meille toiveistasi niin räätälöimme sopivan kokonaisuuden juuri sinulle. Tutustu myös valmiisiin paketteihimme ylempänä!

Ajankohta: Varaustilanteen mukaan kesä-elokuussa, sovitulla aikataululla.

Lähetä varauspyyntö

Merelle joutsene selässä: S&S Swan 43

S&S Swan 43 on osa suomalaisen veneenrakennuksen historiaa. Tämä Suomessa valmistettu alus on kaunis ja turvallinen kilpavene, jolla on erinomaiset purjehdusominaisuudet. 
Swanin kyydissä pääset kokemaan modernin purjehduksen hurman, olit sitten ensimäistä kertaa purjeveneessä tai rutinoituneempi merellä kävijä. 
Halutessasi voit osallistua veneen ohjaamiseen ja käsittelyyn mutta veneessä on aika kippari.

Tervetuloa joutsenen kyytiin, Nauvosta tai Airistolta!

Swanin varustus:

Swan toimii parhaiten 6:lla henkilöllä. Päivämatkoilla veneeseen voi tulla 8 purjehtijaa. Lyhyissä tapahtumissa veneeseen voi tulla 12 henkeä, mutta huonon kelin sattuessa veneessä on ahdasta.
Yöpyminen veneessä 5 henkilölle ja kipparille. Pelastusliivit kaikille. Veneessä pumpattava WC, jääkaappi, keitin, ja yhteensä 8 vuodepaikkaa, joista 4 salongissa

Purjehdus & päivällinen: Kylään joutsenen selässä


Koe virkistävä purjehduselämys turvallisesti oman porukan kesken kotimaisen kilpaveneen vauhdikkaassa kyydissä! Lähdemme jylhästä Airiston marinasta S&S Swan 43:n kyydissä kohti pittoreskia Nauvon kylää. Nauvon vierasvenesatama on yksi suomen rakastetuimpia ja juuri peruskorjattu kautta 2020 varten. Etäisyys on juuri sopiva, jotta matkan aikana ehtii päästä purjehtimisen makuun. Voit vain nauttia upeista maisemista, meren kohinasta ja tarjottavista, tai osallistua itse purjehtimiseen kapteenin kanssa – sinä valitset! Nauvon satamassa nautimme maukkaan päivällisen ja lasit kuohuvaa yhdessä Nauvon tunnelmallisista ravintoloista, ja mikäli aikaa jää, on pienen kylän rantaraitti tutustumisen arvoinen. Ehkäpä kotiin lähtee tuoretta savulohta, käsitöitä ja purjehdusvaatetta.

S&S Swan 43 on osa suomalaisen veneenrakennuksen historiaa. Tämä Pietarsaaressa valmistettu alus on kaunis ja turvallinen kilpavene, jolla on erinomaiset purjehdusominaisuudet. 
Swanin kyydissä pääset kokemaan, tuulista toki riippuen, nykyaikaisen ja vauhdikkaan purjehduksen hurman. 
Halutessasi voit osallistua veneen ohjaamiseen ja käsittelyyn.

Hinta: 2h 455€/hlö, 3h 320€/hlö, 4 h 250€/hlö, 5 h 210€/hlö

Sisältää: Kipparoidut purjehdukset Airistolta Nauvoon ja takaisin sekä odotusajan Nauvossa, lohivoileivät ja alkoholittoman kuohuvan aluksella, pöytävarauksen ja yhden pääruoan ja lasillisen proseccoa ravintola Strandkrogenissa, Nauvon vierasvenesatamassa.
Ajankohta: 1.6.-30.8.

Varaa purjehduksesi

Swanin vakiopurjehdus, 5h

5 h aikana ehdit jo päästä purjehduksen makuun vauhdikkaasti purjehtivan Swanin kyydissä. 6 hengen porukka on purjehtiessa optimaalisin niin purjehtimisen kuin tilankin kannalta, mutta mukaan voit ottaa seuralaisia 8 henkeen asti. Suunta valitaan tuulten ja toiveidesi mukaan, Airistolta tai Nauvosta lähtien.

Hinta: alk. 600 EUR
Koko päivän 10 tunnin purjehdus alk. 800 EUR

Sisältää: 5 h purjehduksen max 8 hengelle, jossa valmistautumiseen ja rantautumiseen menee n. 1 h, purjehtimiseen jää näin ollen 4 h.

Mikäli mielessäsi on jokin tietty käyntikohde, eväät, ruokailu tai muu ohjelma, kerro meille niin räätälöimme mielellämme juuri sinun seurueellesi sopivan paketin! Voit myös tutustua ylempänä valmiisiin purjehduspakettihimme.

Lähetä tarjouspyyntö

.

Jahti Eugenia

 
Jahti Eugenian purjehduskausi 2020 on ikäväksemme peruttu COVID-19 liittyvien syiden takia ja olemme yhteydessä jo lipun varanneisiin. Kaudella 2020 voit tutustua ja varata yksityispurjehduksia pienemmillä, upeilla purjeveneillämme, jotka sopivat hyvin pariskunnan, perheen ja kaveriporukan virkistäytymiseen.

Meriseikkailu Jahti Eugenialla Örön linnakesaarelle,  2021

Elämyksellinen purjehdus vie sinut entisaikojen tunnelmiin! Käymme Örön linnakesaarella Hiittisissä, Turunmaan Saaristossa. Mielenkiintoiseksi saaren tekee sen ainutlaatuinen luonto ja historia sotilaslinnakkeena. Saarta alettiin linnoittaa Venäjän vallan aikaan 1910-luvulla, osana Pietari suuren merilinnoitusta ja se on siitä lähtien ollut sotilaskäytössä. Puolustusvoimien toiminta saarella on luonut monille kasvi- ja eläinlajille ihanteelliset kasvuolosuhteet. Vuoden 2015 alusta saari on avattu yleisölle ja on osa Saaristomeren kansallispuistoa.

Jahti Eugenia on kopio Hiittisten saaristossa (Bolaxissa) rakennetusta ja purjehtineesta (1879-1951). Tutustu Jahti Eugenian omiin kotisivuihin tästä linkistä.

Lähdöt Kasnäsista torstaisin

Lähdöt Kasnäsista klo 10.00
Paluu satamaan klo 17.00

Hinnat
Aikuiset 60 eur/henkilö, 4–12 -vuotiaat lapset 30 eur, alle 4-vuotiaat ilmaikseksi.
Sisältää: Purjehdusohjelman, kalakeittolounaan menomatkalla ja pullakahvit paluumatkalla, opastuksen Öröllä ja sisäänpääsyn tykeille.

Varaa paikkasi tästä

Tietoa Euganian tilauspurjehduksista täällä.

Kaljaasi Albanus

Albanus on Ahvenanmaalainen kaljaasi joka rakennettiin 1988 Maarianhaminassa. Rakentamalla Albanus haluttiin säilyttää laivanrakennusperinteitä ja -tapoja. Näin saatiin samalla upea laiva, joka soveltuu sekä leirikouluille, yksityisille että yhdistys- ja yritystapahtumille.

Albanuksella on tilaa 42 matkustajalle. Aluksella on yöpymiseen käytettävissä 21 nukkumapaikkaa sekä hyvin varustettu keittiö.

Lähtösatamana Turku, Nauvo tai Maarianhamina.

Lähetä tarjouspyyntö